Kategorier
#5inistagram

14. Enligt statistiken

Jag har inte så mycket att tillägga på detta ämne så jag lämnar över ordet till andra som skriver om samma ämnen på utmaningen #5inistagram:

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”14. Enligt statistiken”

Håller med. Marsutmaningen visar hur mycket femismen behövs och att vi kvinnor måste hålla ihop – alltid. Sedan jag läste Scummanifestet har jag förstått att mannen är genetisk deffekt utan förmåga till empati eller något som helst mänskligt. Det är bara tillsammans utan män som vi kvinnor kan bygga en verklig värld.

Jo, det är det självklara sättet att slippa män i nära relationer. Vi måste också få bort männen från vårt övriga liv. Vi måste fundera på om vi kvinnor kan levs och arbeta helt själva kanske i egna samhällen där män är förbjudna?

Jag gillar den tanken. Det borde kunna finnas en plats där endast kvinnor är tillåtna. Där vi kan försöka och se hur det går, åtminstone . Sen kanske det kan utökas?
Jag älskar tv-serien The Walking Dead som handlar om samhällets förfall i och med zombie apokalypsen . Den senaste skurken, Negan , har i ett område dödat alla männen och dom yngre pojkarna. Gruppen består nu endast av kvinnor, The Oceanside. Där är en kvinna ledaren och dom skjuter på alla främlingar som kommer i deras närhet. Dom har ett stort lager av vapen som dom gömt som männen lämnade efter sig. Dom tar hand om sina barn och klarar sig till synes utmärkt. Man måste inte ha män, inte ens under en apokalyps.
När samhället gått under kommer andra regler in. Pengar är verkningslösa. Dom som kan jaga har en klar fördel att överleva. Jag rekommendera serien. Den är på sjunde säsongen och fler kommer. Drar över 10 miljoner tittare på varje avsnitt i världen. Är väldigt populär serie i USA men här med. Går på kanal 9 på måndagskvällar är nu bara tre avsnitt kvar av säsongen. Dreamfilmhd på nätet- där finns alla avsnitt och det går skaffa dvd-boxar men 7 säsongen kanske man måste vänta till hösten på.

Fast egentligen är det fel att kvinnor ska behöva dra oss undan. Det är inte vi som våldtar, mördar, beter oss sexistiskt och homofobiskt. Det borde vara männen som skulle förvisas till egna ghetton där det kan bete så svinaktigt som de alltid gör. Resten av samhället kan styras av kvinnor som vet hur man bygger en fredlig och mänsklig värld.

Håller med. Känns som ett gammalt problem på många olika områden. Tex att den dom blir mobbad på en skola , då är det den mobbade som flyttar. När det borde vara mobbaren. Eller på en arbetsplats . En dålig chef och arbetarna flyttar på sig, inte chefen. Det sägs att om man har med psykopater att göra, är det bättre att dra. För dom ger sig aldrig och måste alltid ”vinna”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *