Kategorier
diskussion & debatt

Tjockchock?

Det är inte konstigt att vi mår dåligt när alla kvinnor som får synas är ätstörda och när kvinnor med normala kroppar kallas tjocka och råkar de dessutom ha lite fett på magen så undras det om de är gravida. Kändisars kroppar granskas och recenseras, det är bantningstips i alla tidningar. ”så får du en platt mage!” men platta magar är ovanligt hos människor som äter mat. 
 
 
Fy skäms Hänt Bild! Fy skäms för att ni upprätthåller ett sjukligt ideal och för att ni bidrar till unga kvinnors sviktande självkänsla. Fy skäms för att ni kallar vanliga kroppar för tjocka. FY SKÄMS!
 
Tack Saudade för tipset!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tjockchock?”

Ååh! Hur kan de få skriva sådana hemska rubriker och faktiskt få fortsätta sälja sina unkna ideal?!

Det är inte konstigt att så många personer i detta västerländska samhälle mår dåligt varje dag över minsta lilla "valk" som sticker ut ovanför byxkanten när sådan här skit premieras… Blir så himla arg.

Usch för detta, Hänt Bild!

Alltså usch ibland fattar jag verkligen ingenting om vad vi lever i för värld egentligen. Sedan när är de där kvinnorna i närheten att vara tjocka? Och vem gav hänt bild rättigheten att kommentera det? Usch. "men platta magar är ovanligt hos människor som äter mat." var för övrigt en så himla bra mening!

så jävla tragiskt! Men visst finns det en enorm tjockskräck i samhället. Den visar sig varje gång jag vill köpa ett par jeans och får gå antingen på tjockavdelning eller herravdelning för att jag är tjej och har en storlek nånstans mellan 42 och 44. De coola märkena vill inte dra ner sina varunärken i tjockissmutsen…. Och hittar jag jeans som sitter ok så är de 10 cm för långa i benen. Och jag är ändå 176 cm lång. Sjuka ideal!

Jaaaa, än är inte den siste idioten född, som maken brukar säga…

När min 8-åring kom häromdagen och sa att han skulle göra situps för att få en platt mage så undrade jag varför.

Man ska ha platt mage, sa han. Jag tyckte att han kan göra situpsen för det är alltid bra att träna, men om han tittade efter så hade han redan en alldeles perfekt mage. En mage med lite fett, men man ser magmusklernas rörelse därunder. Inte platt men inte heller bullig, alldeles normal….

– Men platt mage måste man ha för att må bra. sa han då…

– Mår du inte bra? undrade jag.

– Jo, alldeles utmärkt, sa han.

– Och det utan att du har en platt mage, bra va!?

Jag måste nog jobba hårdare på det här med att ge dem en bättre kroppsbild, influenserna från skolan kryper närmare på och försöka fokusera på att må bra inte betyder "lika med" att vara smal.

Man måste ju vara efterbliven om man frivilligt skriver en sådan artikel. Så jävla vidrigt. Vad har man för syn på människor när man skriver sån här skit? Allt för pengarna eller?

Såg något liknande för ett tag sedan, men då var det tydligen en "cellulit-chock". Tjejen som stod för chocken hade typ fem små gropar i rumpan och på låren, något som de flesta kvinnor har! Jag visste inte att detta faktiskt chockade folk?

Min 13-åriga son sa idag när vi åt middag att han är orolig för sin flickvän, som är 12 år, för att hon gått ner från 40 till 36 kilo på kort tid. Hon äter enligt honom pyttelite, för hon är rädd att hon ska bli tjock. Tjejen är drygt 160 cm… Det är så himla tragiskt, och så är jag samtidigt glad att min son reagerar och tänker på ett sunt sätt. "alla tjejer i klassen är också sådär, äter knappt nånting och jämför vem som är smalast, så himla onödigt"

Jag får panik for real när jag ser sånt här. Jag har två döttrar, och dom ska alltså behöva leva med att idealet säger att dom inte är fina. För hur dom än ser ut, kommer dom aldrig att passa in i idealet. Ingen gör det. HUR ska jag lära dom att dom duger precis som dom är? Jag slutade äta när jag var 15 år, och till slut svimmade jag i skolan och blev hämtad med ambulans. Skit pinsamt! Nu visste ju alla att jag inte var så där smal naturligt. Jag var (är) 171 cm och vägde 58 kg när jag började, och 46 kg när jag svimmade. Jag kräktes upp den mat jag åt (för att mina föräldrar inte skulle se att jag bantade) och till slut kräktes jag bara blod. Jag är LIVRÄDD för att mina barn ska må och göra likadant, och såna här jävla bilder och tidningar leder dom rakt in på den vägen.

Man blir så trött. Ingen ska säga att detta inte kan trigga ätstört beteenden, speciellt hos ängsliga, duktiga tjejer med stort kontrollbehov. Är själv 40 år och har växt upp med en troligtvis ätstörd mamma och får fan kämpa varje dag med att inte ha ångest över vad jag äter. Tänk då att vara typ 14 år och behöva se förstasidor som denna. Fy jävla fan!!!

http://www.chippis1972.com/2012/09/ata-bor-man.html

Svar:
Jo, tror man liksom att normala kvinnor är tjocka så ser man nog på sig själv på ett ganska negativt sätt också. Om man nu fått det intalat att allt över size 0 är tjockt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Rubriken borde låta "Kurv-chocken – så får lika snygga kurvor som kändisarna!".

Jag styrs inte av ideal över huvudtaget så jag kan, utan problem, läsa skvallerblaskor med en nypa salt. Men det finns så många tjejer/kvinnor som faktiskt styrs utav det. Då skvaller är allt. Att vara smal är vad livet går ut på…hemskt!

Svar:
Jag bryr mig inte heller så mycket, men minns mina tonår med fasa och ledsamhet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ska vi prata om det här som cirkulerat lite idag?

http://tv.yahoo.com/photos/emmys-unconventional-looks-slideshow/

Kändisarna som trots sina fysiska defekter och imperfekta kroppar lyckats. TROTS att de är så satans fula och tjocka och inte direkt Sarah Michelle Gellar så har de gjort sig en karriär ändå. Vilka handlar det om? Christina Hendricks, Chloe Sevigny och Kat Jennings….

(vilka manliga exempel som är med? Steve Buscemi bl.a. Rimlig jämförelse)

tjocka kroppar är också vanliga

annars håller jag med om att dessa tidningar är vedervärdiga.

tjockchock? – asså det finns många tjocka människor å d e väll knappast chockerande. " ÅH NEJ KROPPSFETT" MORALPANIK

Finns en jävla hets kring vikt också, och bmi-skalan är källan till allt ont i världen (typ).

Om en har undervikt enligt bmi-skalan är det inte så allvarligt:

"Naturligt smala personer med BMI runt gränsen till undervikt kan trots detta vara mycket hälsosamma och inte alls undernärda. Mycket beror på din kroppstyp så stirra dig inte blind på viktklasserna." (www.bmitest.se)

Står dock inget sådant vid övervikt, då råds en att kontakta läkare istället.

Så jävla skevt! Hälsningar från en vältränad och sund person med bmi på gränsen till fetma.

Det är så djupt rotat – kvinnors ångestfyllda, skuldbelagda relation till mat. Det går i arv från mor till dotter, precis som så många andra sociala arv. Skitsvårt att rå på. Men det är ju trots allt så att barn gör som vi gör, inte vad vi säger. Därför tror jag det är av stor vikt att vi inför våra ungdomar är jävligt försiktiga med vad vi förmedlar för budskap i relation till just ätande. Min mammas ord ringer fortfarande i öronen, typ 30 år senare: Ska du verkligen ha mer makaroner? Du vill väl inte bli tjock och fet? Det rimmar jävligt illa med " du duger som du är".

Man matas hela tiden med dessa motsägelsefulla budskap. Som sagt: fy jävla fan.

http://www.chippis1972.com/2011/05/supersize-vs-superskinny.html

Blir så jävla arg av sånt där. Likadant med rubriker som "värsta kändiskropparna" och så är det bilder på kändisar med lite celluliter eller någon bristning eller lite putmage, ibland något centimeterstort ärr efter en operation. Sen förklaras det med att "är man kändis så har man ju faktiskt råd att träna eller operera bort fula kroppsdelar", jaha? Man måste inte göra saker bara för att man har råd! En annan sak som gjorde mig förbannad när jag var i tonåren var tjejtidningar som skrev om "kändisarnas fula sidor" och visade bilder på typ Britney Spears, Paris Hilton, Jessica Simpsons m fl där de var osminkade, hade finnar, fet hy eller bara var allmänt bleka. Sen stod det texter som "ACNECHOCK!", "DU BORDE SKÄMMAS BRITNEY!", "Varför visa sig osminkad när man har sån där hy?". Jättekul att läsa när man var 14 år, blek och finnig och var tillräckligt osäker på om man vågade visa sig ute utan smink. Jag skickade ett mejl till tidningen (tror det var Starlet runt 2008, minns inte säkert) och frågade varför de gjorde såna artiklar. Jag fick till svar att de gjorde det för att visa för tjejer att även kändisarna har dålig hy och att det inte är något att skämmas för. Och så gör de en artikel där de skriver "DU BORDE SKÄMMAS" för att en tjej visar sig osminkad? Åååååh jag orkar inte!

Alltså varför tycker jag inte att det är ett mysterium att ätstörningar är så vanligt? Inte bara Anorexi och Bullemi som de flesta känner till utan även Ortorexi och Ätstörning UNS (Utan Närmare Specifikation). Jag har nog själv haft någon slags UNS och det är inte kul! Jag minns årets vår och tidiga sommar som en av det värsta perioderna av mitt liv. Jag hade fina kompisar(!), det gick bra i skolan och med mitt fiolspelande men ändå så tog maten, vikt och träning en stor del av mina tankar. Trots att jag igentligen hade en fin tid och utifrån såg mitt liv väldigt bra ut. Jag vet inte hur påverkad jag var av skönhets idealet. Jag tror att det mer hade att göra med att jag är lite "duktig flicka" men självklart hade idealet också ett finger med i spelet. Ska tillägga att jag ALDRIG trodde att jag bland alla skulle få ett sånt problem. Det fick mig att förstå att idealen påverkar ALLA! Alla kanske inte blir sjuka men lla blir påverkade.

Vart jag vill komma är att det är medias ansvar att få bort det här förskräckliga idealet. "Är du smal så duger du!" stämmer liksom inte. Du duger alltid! Därför tycker jag att vi ska bojkotta sådana tidningar som uppmuntrar ett ohälsosamt ideal till de ändrar sig. För det som säljer blir det mer av.

Sen vill jag också säga att om man redan har fått problem så ska man inte vara sen att be om hjälp. För mig tog det ett par månader innan jag insåg att jag inte tänkte rätt. Efter lite skjuts i rätt rikting mår jag mycke bättre nu 😉 det går att bli bra!

Jag ar sa himla trott pa att folk kallar Nicki Minaj tjock. Speciellt en av mina manliga vanner, varje gang hon namns sa maste han bara papeka att hon ar sa "ful, plastig och tjock". Nar jag skallde ut honom lite kom det fram att hans egentliga problem var att han inte gillade hennes musik.

Men sjalvklart maste man ju ta upp en kvinnas utseende forst, det ar ju det viktigaste -.-

lite sladdriga är iaf 3 av dem

Titeln må vara idiotisk, men det betyder inte att ni själva är menade att vara feta 😀

käka onaturliga saker igenom hela veckan (chips, godis, läsk etc.) ställa sig på vågen "oj, fan jag har lagt på mig nästan ett helt kilo…MEN INTE FAN SKA JAG MÅ DÅLIGT ÖVER DET BARA FÖR ATT SAMHÄLLET TYCKER JAG SER BÄTTRE UT SMAL…man måste ju ändå få unna sig 6-7 gånger i veckan"

komedi på hög nivå 😉

Läste "artikeln" och måste bara försvara den något. Förstasidesrubriken är horribel, ja. Men "artikeln", dvs bilderna med text till, är nästan uteslutande om att dessa kvinnor tidigare varit närapå anorektiska och numera har fått tillbaka sina sundare kurvor.

Märkligt att rubricera det som någon slags tjockchock, men så var det iaf.

Jämför med vilka andra förstasidesrubriker som helst i den genren, chockerande utrop som visar sig vara grova överskattningar av det faktiska innehållet.

Särskilt Blake kan ju inte ens vara många kg ifrån genomsnittskändisen i den ökända "toppformen (enligt kändismått)" t o m? :S Visst, både smalt och mulligt är vackert.. men för kända människor finns sällan rum för fler än ETT ideal. Var ju samma med Angelina för några månader sen. Hon såg ut att kanske ha lagt på sig 2kg från tidigare på en bild-gupp och då jävlar var det ANGELINAS TJOCK-CHOCK! och nått om att käka KORV och PANNKAKOR! (Åh herregud! Stoppa pressarna!!! liksom). Skämmes, HB.. skämmes. >:(

Jag brukar aldrig tycka att du är löjlig Natasja men vadå att människor som äter mat sällan har platt mage? Hört talas om att äta lagom mycket och träna?

Svar:
Även smala människor har rundade magar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Ernst som antagligen bara vill reta gallfeber på oss, vilket är fine, men inte i ett forum där unga tjejer läser och påverkas av idiotiska ogenomtänkta kommentarer: Problemet är inte bara att pappershäften som denna slaskblaska dömer ut kroppar som är helt inom ramen för vad som är normalt och hälsosamt – den dömer dessutom i första hand ut kvinnokroppar. Var är alla plufsiga, korpulenta män med trivselvikt?

Med det menar jag inte att det är OK att hoppa på mindre vältränade män – osunda och idiotiska kroppsideal ska alltid bekämpas, men det är ett jävla faktum att det främst är kvinnor som döms efter sin fysiska attraktionskraft.

Kan inte låta bli att fundera på hur en tjockchock känns när en får den…. Och vad otroligt jobbigt det måste vara om en drabbas av chock redan när tjejen längst till vänster går förbi – livet måste bli helt förstört av alla chocker.

Ja, och det finns mer eller mindre tjocka människor med platta magar också. Min mage är iaf platt och jag äter mat. Så?

Svar:
jo ni finns. Men det är ovanligt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej alla som undrar! Jag är underviktig men min mage är ändå rundad. Visst går det att platta till den genom träning, men min poäng är att en rund(ad) mage inte är samma som en tjock mage.

En rundad, icketjock mage: http://www.humanimages.com/assets/gallery_images/images_3_%20shapes/319_curvy_body_profile_web.jpg

Även här har magen en rundning även om personen är smal:

http://www.raising-twins.com/images/my-good-twinbad-twin-belly-21490788.jpg

Svar:
Jag har också varit underviktig och nog fan hade jag en rundad mage.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tjock?!?! Vadå tjock?! Jag ser fyra jävligt snygga kvinnor, som ser väldigt normala ut!

Blir fullständigt GALEN! Bra ideal tidningen sprider, shit… Sorliga värld vi lever i – där det viktigaste i livet är att vara smal. Open your eyes, idiots.

Alltså, du som alltid snackar om tjockisföraktet hit och dit, men din mening "platta magar är ovanligt hos människor som äter mat." är ju så dryg och föraktfull mot smala att jag inte orkar. Plattmagade människor äter ju inte, nejnej. Iallafall inte mat. Vi kanske tuggar i oss lite murbruk på sin höjd.

Svar:
Nej, det var inte drygt eller föraktfullt överhuvudtaget. Det är helt i ditt eget huvud och det kan jag ej ta ansvar för. De flesta människorna, som ej svälter sig själva, får en rundning på magen. Att ha helt platt mage naturligt trots att man äter normalt är tämligen ovanligt även om dessa kvinnor också finns.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker inte heller att de kropparna är tjocka. Kurviga- ja. Men inte tjocka.

En sak som jag funderat lite på, LD.

De flesta människor "tycker" ju spontant att en smal tjej är mer attraktiv och snyggare än en tjock, därför att idealet ser ut så och att vi blir matade med att det smala är norm.

Men tror du att man kan, efter noggrann granskning, eftertanke och givetvis en medvetenhet om att den smala kvinnan är ideal, ärligt och på riktigt fortfarande tycka att den smala kvinnan är snyggare? Utan att den åsikten är färgat av ideal och normer så att säga?

Eller är det bara om man gillar den tjocka kvinnokroppen bäst som man kan vara fri från normer?

Kanske luddigt uttryckt, men jag kan nog inte förklara bättre än så…

Appropå att Britney Spears är med som tjockchock, igen, så minns jag när hon gjorde "comeback" 2007 med Gimme More på någon av deras hundratusentals ceremonier.

Det publicerades att hon helt tappat greppet som uppträdde i minimalt med kläder när hon såg ut som hon gjorde. Att hon inte skämdes!

Mitt 19åriga jag såg rubrikerna och bilderna på hennes kropp. Förstod ingenting.

Hur kunde den här vackra kroppen som fött två barn vara fel och varför får hon inte visa upp den i den utstyrsel hon själv så vill välja?

Och jag som hade mer än något kilo extra vid den tidpunkten kunde ju inte hjälpa att känna mig fel och ful. Usch, det är hemskt hur dem utmålar dem som "sticker ut" genom att inte banta och träna stenhårt för den där "perfekta" kroppen.

Jag är 167 cm lång och väger 65 kg. Tjej 18 år. När När jag var ute och gick vid två tillfällen under veckan var det två olika gäng (tjejer och killar i 12-13 års åldern) som började ropa "Fan va fet du är! Jävla fetto! tjockis!, börja banta förihelvette!" när jag, precis som vilken annan människa som helst, bara gick förbi på gatan. Jag kände mig helt stum och fortsatte bara gå.. fast jag ljuger om jag påstår att jag inte tog åt mig. Var mobbad under flera år i grundskolan p.g.a att jag var lite mullig, vilket jag dock inte ens är efter 3 år med ständigt jojo-bantande, anorexia och bumimi i bagaget.

Fan för all vikthets säger jag bara! Vad vet idioter som dem om riktig häsla? Jag äter nyttig och allsidig kost samt tränar 2-3 ggr i veckan, ändå finns det tydligen folk som ser det som ens rättighet att tycka till om männsikors utseende på gatan.

Hur fan ska man slippa dessa nedvärderande kommentarer? Det är sorgligt att det smala idealet för oerhört många är så förknippat med garanterad lycka och välbefinnande. Finner verkligen inga ord på hur mycket jag avskyr utseendesfixering, i synnerlighet när det gäller kroppsform. När ska världen fatta att alla är olika byggda?

HAR NI ENS KÖPT TIDNINGEN OCH LÄST VAD DOM SKRIVER? Nä… Tänkte väl det. Om jag kunde bifoga bilder så skulle jag gärna göra det. I den här Hänt Bild tidningen som jag förövrigt köpte för att jag alltid gör det, så står det inget om att kändisarna har blivit tjocka med negativ inställning. TVÄRTOM! Hänt Bild skriver om stjärnor som tröttnat på smalhetsen. ALLVARLIGT LADY DAHMER och ni andra jävla idioter: ta en titt på artikeln innan ni öppnar käften.

Svar:
Vi är läskunniga Bella. Vi kan LÄSA på tidningen att det står "Tjockchock". Det räcker. Det räcker precis så. Det spelar ingen roll hur mycket rosor som finns på insidan eftersom att utsidan säljer ett budskap som går in hos alla som ser det.
Jag brukar säga att det är bättre att tiga och låta folk tro att man är en jävla idiot än att öppna munnen och röja alla tvivel. Du skulle kanske ha lytt det rådet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bara genom att ta en snabbtitt på bilden så skulle jag gissa att Blake har ett BMI som klassas som underviktigt eller åtminstone på gränsen. De andra kvinnorna har säkert ett BMI som klassas som normalviktigt. Alla kvinnorna har påtagligt smala midjor, antar att man som tittare låter sig luras av att de faktiskt har tits and ass och då uppfattar dem som tjocka. Fy fan vilken skruvad värld vi lever i. Det säger en hel del om hur smal man måste vara för att anses smal enligt media..

Skulle nästan kunna tro att min kära farmor skrivit den artikeln!

Jag var hemma hos min far förra helgen för att fira hans sambo. Hennes svärdotter uppträdde med en magdans senare in på kvällen, och medans hon står och dansar utbrister min farmor högt (tror hennes mening var att viska) ; Är hon gravid? Inte? JOHO DÅ! Det måste hon fan vara!

Flickan är för övrigt smal med en liten kula på magen som det flesta flickor har.

Lilla farmor, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta

Men Bella- du ser ju omslagsbilden ovan lika klart och tydligt som vi andra. Tycker du den är ok? Snacka om att de misslyckats med rubriksättningen om artikeln handlar om att stjärnorna tröttnat på smalhetsen! "Större och hetare?" står det. Ett FRÅGETECKEN alltså. Som antyder viss skepsis enligt hur jag tolkar det. "Tjockchocken"- hur associerar du det ordet? Inte särskilt positivt va?

Om detta ar tidningen jag tror sa har jag ocksa blivit javligt forbannad flera ganger nar jag last den. De skrev nagon gang om Christina Hendricks, som ju ar valdigt kurvig men KNAPPAST fet. Hon var pa stranden och skulle dra upp byxor/kjol over hofterna och da hade nagon fyndig skrivit "kan inte vara latt att dra upp klader over den varldsdelen till arsle!" och jag blev sa forbannad! Det saljer ju, tyvarr, men det kanns ocksa som att de har modetjejerna tar nagon sorts pride i att de ar smalare an Christina, som att det pa nagot satt skulle betyda att de ar "snyggare". Pallar inte folk som haller den har konkurrensen man tydligen ska kanna till andra kvinnor for att de kanske ser battre ut an en sjalv vid liv, forutom daligt systerskap sa cementerar det bara samhallets syn pa kvinnor som kuttersmycken, for vilka utseendet ar det viktigaste, och att man inte behover mer an ett snyggt ansikte och kropp for att vara lyckad..

Haha åh alltså jag orkar inte. Ena stunden hyllar skvallertidningarna kurviga kvinnor genom att visa photoshoppade bilder av Christina Hendricks, Nicki Minaj m fl och skriva "Den nya idealkvinnan!", "Så här ska en riktig kvinna se ut!", och andra stunden visar de riktiga bilder och skriver "Tjockchocker!". Man får tydligen bara vara kurvig om man har perfekt slät hy, saknar lovehandles och har helt platt mage. Det jag ser på bilden är en av världens vackraste kvinnor (i min mening) Blake Lively, inte tjock alls, Nicki Minaj som hon alltid sett ut, Coco Austin, hon har väl alltid varit storbystad, och Britney Spears som hon sett ut de senaste fem åren. Gosh.

Såg tidningen och mådde lite illa, dessutom fanns den ovanför barntidningarna i affären där det stod två barn och kollade runt bland alla blaskor. Ville hålla för ögonen på dem och bränna upp hela tidningsstället.

Ang. Fridas inlägg 120921 13:19

Jag är tydligen en av de människorna du föraktar. Köpte faktiskt den här tidningen och tittade på bilderna och upplevde det lite som en tröst. Typ kan kändisarna se ut så här så kanske det inte är så fruktansvärt att jag också lagt på mig.

Den reaktionen säger väl kanske en hel del om mycket, dock. Dels att jag med den här typen av tidningar väntar mig ett hyllande av perfektionism blandat med gottande i felsteg, så varje litet steg mot att uppskatta sånt som är mer normalt och naturligt kanske jag övertolkar och tycker är så positivt att jag bortser från allt hycklande.

Dels säger det såklart en hel del om mig själv. Att jag lägger alldeles för stor vikt vid mitt utseende.

Jag vet inte vad det är du föraktar. Kanske allt jag beskrivit. (Det är lugnt i så fall – jag föraktar ofta mig själv.) Friheten från kroppsfixeringen känns i princip ouppnåelig, tyvärr, och det är trist att jag inte är ensam om att känna så.

Hej! Vill, först och främst, tacka för en fantastisk blogg, som jag – gladeligen – följer sedan jag hittade hit, men..Även om jag tycker bilder, bara för sig, som dessa, kan uppfattas som stereotypa..så behöver det inte alltid vara så att syfte måste vara det.

Utifrån framsidan kan man avläsa lite som "Stjärnornas tjock-chocker"(vilket per def. faktiskt inte behöver vara något negativt, annat än att vi fortfarande uppfattar "tjock" som negativt?)..Sedan kan vi läsa "större och hetare"..När jag sedan(för första gången i mitt liv)köpte tidningen, så kanske jag ändå, rent praktiskt, måste revidera lite av min syn(såg själv framför mig, efter ditt inlägg : "Fett = vanliga former är fult", i min hjärna. Men när jag läste tidningen, och det som står i anslutning till bilderna. Ex = " X har fått utstå många påhopp för sin fylliga figur……Men på senare tid har hon insett att skönheten inte sitter i smalheten..", osv..

I just det bildspel/text som visas i tidningen om olika kroppar, så tycker jag nog man ändå försöker förmedla att deras viktuppgång är utifrån det bättre slaget. Så även om jag förstår innehållet i det du försöker förmedla, så kanske det blir lite fel att, i detta fall, hävda att tidningen, per def., försöker hävda att deras kroppsvikt skulle vara felaktig i någon form? Förstår ju helt vart du vill komma, och håller med i många fall, men slentriantmässigt kan man inte avfärda allt, bara för att.

Det riskerar, i mitt tycke, att öka på, en offerroll som kan leda till förminskning av en själv, även fast det inte alltid finns(se Pär Ström).

I tidningen säger man ju faktiskt att den ökade vikten är bra(sen kan fråga sig varför vikter i sig är intressant..Men om vi ser utifrån att tidningar tidigare ändå gett smalhetshets) Men oavsett ; Din blogg är underbar!…Men allt kanske ändå inte är vad det ser ut..som i denna serie?

Haha, jag såg den när jag stod i kön på ICA, jag ville så gärna se vad som stod inne i tidningen men tänkte att jag kan fan inte stödja det där.

Men Blake Lively framförallt är väl inte det minsta tjock nånstans! Hon är typ 175 cm och väger kanske 60kg. På den bilden kanske 62kg. Men inte att förglömma – i hollywood är väl genomsnittskvinnan bara 160 cm och väger kanske runt 50 kg. Så Blake är väl en jätte i jämförelse.

I dagens UNT så finns en krönika som Björn Lövenlid skrivit (kultursidorna) som heter "kvinnor som hatar kvinnor". Handlar om detta med skvallertidningar som oftast riktar sig till kvinnor och att män inte skulle få för sig att köpa en tidning där framsidan pryds av män med höga hårfästen och rynkor med nedlåtande text… Nu kanske det låter som att Björn bara tycker att "tjejer är dumma" men jag fick inte alls det intrycket. Han skriver att det är fel normer, skapat av män upprätthålls av kvinnor typ. Han avslutar med att uppmana oss att sluta köpa och kräva annat innehåll.

Jag tyckte det var bra med en sån här krönika i uppsalas morgontidning, och ibland kan det komma fram på ett annat sätt när det är en man som skriver (en kvinna riskerar tyvärr att vara gapig och en jävla feminist, du vet nog hur jag menar). Hittar den tyvärr inte på internet.

Jag är äcklad och ilsken, så ilsken att jag skakar i hela kroppen. Det går inte en dag utan att jag måste kämpa för att vilja äta, och för att inte hetsäta. Vad är egentligen det perfekta idealet? Det är kanske något jag borde fråga mig själv. Vad är det jag egentligen vill uppnå? Är det jag själv som vill må bra? Eller vill jag göra det som jag tror att andra vill?

Ngn skrev här att det inte behöver vara något negativt. Nej, det är sant. Men ordvalen kan också spela stor roll. Ett felaktigt ord kan få förödande konsekvenser. Det är skitsvårt att tänka på, men jag anser att mediavärlden kanske borde tänka sig för lite. Är man en osäker individ och inte vet vad det är man vill uppnå med sitt liv så är man mycket lätt påverkad.

Dock så anser jag att Hänt Bild också skickar en signal av desperation genom att publicera sån skit. De skapar ett ohälsosamt begär hos kvinnor genom att spela på deras rädsla för att bli feta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *