Kategorier
diskussion & debatt

Säger nån till mig att jag inte får så gör jag det, fast tre gånger om.

Ni som missade Uppdrag Granskning igår kan titta på det här.
 
Jag har alltid varit väldigt trotsig och integritetsstark. Inte ens som liten kunde mina föräldrar kontrollera mig, vare sig med bannor, mytor eller hot. Inte ens våld funkade och tro mig, de var inte sena att använda det. Inte pappa iallafall. Men jag ställde mig alltid upp igen efter ett slag, tittade honom stint i ögonen och gjorde det jag ville fast den här gången tre gånger om.
 
Ingen säger åt mig vad jag får göra och inte får göra. Jag är som en trotsig fyraåring. Hot triggar mig. Jag låter mig inte tystas. Jag kommer aldrig låta mig tystas. Ju mer hat jag får desto mer beslutsam blir jag.
 
Cissi Wallin snackade näthat på radio1 igår och jag var med på ett hörn i slutet. Vid 01.10 kommer jag in. Lyssna!
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Säger nån till mig att jag inte får så gör jag det, fast tre gånger om.”

Älskar det, du är underbar Lady D!! Har inte följt din blogg sedan början men du har snabbt blivit min favoritbloggare (och Apan såklart..)

Hoppas att fler reagerar på den sneda kvinnobild uppdrag granskning visade och visar på att hot inte kommer tysta ner någon.

Svar:
tack! <3
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blev, som säkerligen så många andra, så vansinnigt jävla förbannad igår när jag tittade på programmet. Och skitledssen – och på något vis helt tom också. Hur kan det bara få gå till såhär? Vad är det för jävla värld vi lever i?

Men jag antar att sådan ilska föder rätt bra vilja till motstånd också, så jag är glad att jag blir arg. Och att vi ändå är många som vill ändra på saker och ting i vårt samhället. Det finn ju vettigt folk också… Här, till exempel.

Jag jobbar i högstadiet och kommer definitivt visa delar av programmet för mina elever. Jag VET att vissa kommer sitta och skratta och tycka att de som skrivit alla dessa kommentarer är skitcoola alt. tycka "meh vadå, han menade det ju inte!!" – så det gäller att vara bra förberedd.

Fortsätt gapa och skrika för tusan 🙂

Jag gillar dig skarpt. Du var så bra igår på UG, lugn och saklig.

För mig så är din röst i skarp kontrast till det du säger, vilket gör att man lyssnar ännu mer. Denna lugna, behagliga röst som får fram saker och gör sig hörd utan att skrika.

Det är viktigt att lyfta upp detta och få folk att inse att det är lika illa att skriva något på nätet som att säga det till dem ansikte mot ansikte.

Bra insats igår! När du skriver om dig som liten så tänker jag på Jesper Juul och något som jag hörde honom säga om autonoma barn, dvs barn man inte kan "uppfostra" efter sin egen vilja. Har du hört om det och isf, har du en åsikt?

Du är en riktig förebild och jag är avundsjuk på dig! I en värld av normer och förbud mot att vara sig själv (annars blir man utsatt för näthat och våldtäkt) borde du som vågar, motiverar och provocerar vara världskänd och prisad!

Efter att ha följt alla normer och varit "duktig flicka" alldeles för länge, finns det inget som gör mig så glad och motiverad som någon som du! Någon som står för att vara sig själv och har åsikter! Någon som bevisar att det är ok att ha en åsikt, att göra fel, lära sig och vara nyfiken! All makt åt Lady Dahmer, min befriare!

Hur resonerar du kring polisanmälan av hot på nätet? Ska man anmäla eller är det futilt?

Svar:
personligen känner jag att det är futile, men tycker egentligen att anmälan ska vara självklar. Iallafall om man värderar hotet som seriöst.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är en förebild på många sätt. Jag är som du, då det gäller trotset. Jag blir fullständigt obstinat om folk försöker dominera mig. Hur tycker du att man hanterar ett barn som är likadant? Min son, han är precis som jag, och som du beskriver dig. Inga hot fungerar på honom. Försöker man såra eller straffa honom gör han det igen, fast tre gånger värre. Han är 9. Banor, mutor och hot funkar inte. Vad funkar?

Du är så stark! och din blogg gör mig starkare och säkert många fler än mig. Sluta INTE för guds skull om du någon dag inte skulle känna dig lika stark. För du behövs verkligen och du förgyller vår vardag 🙂

Ida – kärlek, uppmuntran och fokusera på det positiva. Min son är också väldigt envis och vill göra på sitt sätt och tar inte emot vad som helst från folk. Men med uppmuntran kan han gå hur långt som helst och göra nästan vad som helst, ja fast på ett bra sätt.

Det känns som om jag har sagt på så många sätt och vis hur jävla bäst du är att orden börjar liksom ta slut!!! Det är så härligt att få se dig på TV, hoppas det blir mer!!

Jag är glad över att jag slumpade ett antal människor från de här hemska kommentarerna du fick och mejlade dom på Facebook med frågor om hur dom tänker och hur elaka dom är. Det känns bra i efterhand att förhoppningsvis fått dom att tänka om.

En fråga. Hur kommer det sig att det verkar vara en huvuddel utländska människor som skrev dessa kommentarer?

Svar:
Tack.
Jag tror det är sammanhanget: jag ifrågasatte en person som är en ikon i kretsar där majoriteten är av utländsk härkomst. Men jag tror också att det är en kombination av lättkränkthet, kulturskillnader och klass.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är helt jävla otrolig, LD. Du är en av de personerna jag ser upp till mest i hela världen, jag tänker också bli lika cool, stark och AWESOME som dig! Stå på dig, you’re my hero!

Hej! Jag minns dig från tiden då vi körde The Critics. Kul att se dig på TV även om anledningen till det var sorglig.

Stå på dig! Vi som tycker att kvinnor har samma rätt att yttra sig är många fler än de rädda, ynkliga männen som hatar.

Håber virkelig emnet omkring näthat forbliver HOT …. hvor er det forfærdeligt at folk bare skriver og skriver deres elakheter uden en tanke på konsekvenserne for modtageren. Det var ikke få gange i aftes jeg var ved at tude af frustration over menneskers totale foragt overfor andre mennesker og holdninger!!!!

du är helt otrolig! älskar att höra dig diskutera saker! inte nog med att jag håller med om det du säger,men du har en skön röst att lyssna på också. och jag förstår inte hur du kan hålla dig så lugn och välformulerad.

Idag känner jag mig glad. Jag har länge mått så otroligt dåligt över hur kvinnor behandlas, över orättvisorna i samhället…över så jävla mycket. Men nu ser jag på facebook länk efter länk poppa upp med blogginlägg angående Uppdrag Granskning. Jag läser dem och jag läser kommentarerna…och även om det finns en hel del negativa så kan jag inte låta bli att glädjas åt all positiv respons! Jag har insett att det faktiskt finns människor som tycker och tänker i samma banor som jag! Det finns människor som anser att näthat mot kvinnor INTE är ok! Och det gör mig så glad 🙂

Hej!
Lyssnade på Ciccis radioprogram. (Ja, jag vet att jag är sisådär ett år sen). Men tanken slog mig i slutet att hon inte berättade vilken mannen som hotat henne var och inte heller vilken myndighet det var. Jag jobbar på en myndighet, tänk om det är någon som jag arbetar med…?
Berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *