Kategorier
diskussion & debatt

Best in show från facebookdiskussionen

I genusdiskussioner så kryper alltid sveriges idiotreserv fram och skriver så makalösa saker att man nästan baxnar. Tråden är full med den traditionella okunskapen men några inlägg vinner i sin kategori. 
 
1. 

 
Jag gissar att du inte saknar tiden då kvinnor varken fick rösta, arbeta, göra abort eller slippa bli våldtagna av sina makar? Jag gissar att du egentligen tycker att det ÄR ganska gött att vara jämställd(are) så vad är det du egentligen saknar?
 
2. 

 
Josef, varför skulle vi klaga om våra barn blir homosexuella eller trans? Är det nåt negativt eller ett problem tycker du? Det tycker inte jag. Och antagligen inga andra genusmedvetna morsor heller. Sen kan jag även upplysa dig om att man varken blir homo eller trans av att ha hello kitty på sig. Och att man kan gilla dildos upp i röven fast man är hetero. Prova vettja!
 
3. 
 
 
Jag har förstått att du är en fascist men lyckligtvis så är sverige ett demokratiskt land.


4.
 
Rimlig reaktion. Farligt det där med hello kitty till pojkar.
 
Bristen på analys i den här debatten är chockerande. Att man inte ser ett samband mellan särbehandling av barn och särbehandlingen av vuxna. Om vi envisas med att behandla, bemöta samt se på flickor och pojkar olika så kommer det att följa med upp i vuxenlivet där vi fortsätter att behandla, bemöta och se på män och kvinnor olika.
 
Vi kan aldrig uppnå lika löner, jämställdhet eller frihet om vi envisas med att upprätthålla dessa strukturer.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Best in show från facebookdiskussionen”

Först, älskar uttrycket idiotreserv.

Vidare, förstår de verkligen inte hur totalt ohållbara deras argument är "kom inte och klaga när hen blir homo" ….eh? god morgon, ditt grottfläppo..

Vidare, off topic, men jag såg på Twitter att Damien Echols ska till Sverige, har du hört om det är någon booksigning, eller om det är enbart privat?

Svar:
ohlala… ingen aning. måste kolla upp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag frågade honom, han svarade att det är bara en TV-show än så länge…ingen booksigning. Men ändå, jag är fan i extas!!!!!!

Svar:
vilken tv-show? behöver vara där känner jag. lol
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jonas Vinterkölds kommentar vinner ju förstapriset? Han är rädd att flickor och pojkar med en könsneutral uppfostan, inte förstår att de skall ligga med varandra när de blir stora, ahahah!

Julias kommentar är ju ganska rolig också. Hon saknar den tiden när hon fick vara "flicka". Hur är Julia när hon är "flicka" och vilken tid är det hon talar om?

Svar:
jag undrar även vilka fler egenskaper från insekternas värld hon vill implementera i samhället.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Å ena sidan bara suckar och skrattar jag åt det, och å andra sidan blir jag ledsen och vansinnigt frustrerad på att dessa människor på riktigt vandrar runt på vår jord. Vad innebär det att vara "flicka" liksom? Är alla flickor hon nånsin träffat likadana? Tror han på allvar att det går att påverka vilken sexuell läggning eller könsidentitet ens barn har? Och hur kan de inte fatta att det blir VÄRRE för barnen att först tvingas in i en snäv könsroll inkl heterosexualitet för att sedan inse och må skit över att inte ha fått vara den man egentligen är halva sitt liv. Dessa jävla privilegierade människor – när ska de inse sitt privilegium och att alla andra INTE är som de?

Malin, oh no..kommentarsfält på den också! Vågar man gissa på minst två "feministdravel" och minst tre "har folk inget annat att bry sig om, finns det så få riktiga problem i det här landet?"

Det verkar vara ett populärt tema att likställa människan med djuren gång efter annan i såna här debatter. Det ÄR sant att människan är ett djur, men vi har fortfarande ett intellekt som djuren INTE har vilket gör att många djurliknelseargument faller på sin egen rimlighet. verklighetsperspektiv någon?

Tänk så lätt livet kunde vara om Julia då bara berätta för mig exakt vika tankebanor det är som jag och hon delar. Fast uppenbarligen verkar vi inte dela alla tankebanor trots att vi är kvinnor? Hon saknar till exempel en tid som jag inte ens tror har existerat.

Att mörker hör till den naturliga utvecklingen har jag också helt lyckats missa 😉

Något som alla män som tycker att "ingen dör väl av det här!?" om hur reklamen nämner tjejer som kattungar & killar som superhjältar, borde fråga sig själva är: Hur jävla hälsosamt är det att som Kille alltid behöva identifiera sig som en som MINST (!) måste leva upp till att vara bättre än HALVA jordens befolkning. MINIMUM-KRAVET! För det är ju det det innebär att se på kön som reklamen tydligt visar på. Något man önskar sin son att hålla i sitt psyke ända från barnsben? Det är ju fan inte konstigt att män tar livet av sig 3 gånger så ofta som kvinnor med dom jävla kraven i bakhuvudet när dessa in your face-ar en varenda jäkla dag, överfuckingallt. Det påverkar ju inte bara hur killar ser på varandra & på sig själva, det påverkar &så hur tjejer ser på killar. Minimum-kravet på killar = bättre än hälften av jordens befolkning, hårda bud.

Är man en idiot för att man inte tycker lika som er?

Svar:
nej absolut inte. Men om man har idiotiska åsikter är man idiot. tex: jag gillar svart, du gillar inte svart = ej idiot. Jag är för jämställdhet, du är det inte = idiot.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Aaaahh,ju mer jag läser dessa kommentarer desto värre blir det. Att lära sig vad som är pojke och flicka = lika naturligt som mörker, mat och sömn. Jag fattar inte. Alltså jag FATTAR inte.

Kan inte barnen få lära sig själva vilka de är?? Hur svårt ska det vara? Vad är det jag ska LÄRA min son om att vara pojke? Att bli superhjälte? Att han måste bli hetero och jobba lite mer än sin fru? Att han aldrig någonsin får gråta (förutom möjligen när han blir pappa)? Att det är superduperviktigt med stora muskler? Att han inte får bli för bra i skolan? Att han måste ta mycket plats på lektioner och ha massor av myror i brallan jämt? Att han ska gilla bilar och tåg och alla fordon men absolut inte dockor?

Puckon.

Jag blir bara såååå trött! Var finns dessa människor? Under en sten i skogen eller i en bikupa?

Ibland vill jag ta av mig genusbrillorna och se världen från den andra sidan – så slipper jag vara så arg och frustrerad flera gånger om dan.

Men hur ska de ha det. Antingen är det naturligt och då behöver det väl inte jobbas fram var eviga dag utan kommer just naturligt oavsett eller så är det inte naturligt och då spelar det väl ingen roll om det inte blir samma skillnader på pojkar och flickor som det har varit ett tag nu?

Håller såklart med dig i sak, och många kommentarer var rent idiotiska.. Men så länge man uttrycker sin åsikt sakligt utan påhopp, oavsett hur dumt tänk som ligger bakom, så måste man väl få uttrycka sig utan att bli hånad? (I ett annat sammanhang med rätt åsikt kanske man skulle kalla det mobbing.) Nu är det ju trots allt inte riktigt samma sak, men av princip så måste det väl vara ok att säga fel saker, så länge det inte är något hatiskt eller diskriminerande? Syftar lite på Julia här, de andra gick ju över gränsen själva, så.. Mvh, tråkmånsen.

ka: Gissar på att det var för att han uppmanade till mord. "Jag ska döda dig" var sånt normalt folk slutade säga på dagis, även dom som än idag erinrar känslan av önskan att somliga människor ska dö, skriker inte ut dessa sekund-minutvarande åsikter i affekt hur som helst.

Vill bara säga TACK för att du är så jävla jobbig, envis, hårig och vågar säga precis hur du tycker om saker, vara precis hur fan du vill och även uttala dig inför alla människor på din blogg om alla kontroversiella och jobbiga ämnen! Ser dig definitivt som en stark kvinna att se upp till och inspireras av. Du är helt enkelt bara svincool och jag är glad att jag en dag bara trillade in på din blogg och därmed bland annat började se på hela genusdebatten på ett (enligt mig själv nu) mycket bättre sätt.

Keep it up! ❤

Fet kram från Lilly 20 år från Sundsvall

HAHAHAHHA! Jag fick en neutral uppfostran, har alltid vetat att jag är flicka/kvinna, men alltid känt mig som människa snarare än identifierat mig med ett kön. Jag ser andra människor som människor oavsett kön, etnicitet, bakgrund och så vidare. Varför skulle det vara sämre än att vara antingen kvinna eller man?

Hur menar de att man blir "förvirrad" om man tillåts vara sig själv och inte pressas in i en trång könsmall? Jag fick en uppfostran som inte specifikt pekade ut mig som flicka och ändå har jag idag ett barn tillsammans med min sambo (som är en man) så nog vet jag "hur man gör" minsann 🙂 Och varför skulle man klaga om ens barn är homo, bi eller trans? Det är väl bara de som vill att deras barn ska "bete sig som sitt kön" som skulle reta sig på det.

Åh du är så bra. Jag är så glad för det här landets vägnar att vi har dig, som orkar ta diskussionen och fajten, som ifrågasätter och rör om. INGEN är bättre på detta än du. Förstår du så många hjärnor du rört om i sen du började blogga? Även om många bara är arga och tycker du är knäpp så har du ändå fått in orden, tankarna, sått ett frö. Jag tycker det är fantastiskt och jag tycker du är fantastisk.

Asså jag tappar hoppet om mänskligheten mer och mer för varje gång jag läser sånthär. Man blir för fan mörkrädd och önskar att man kunde isolera sig resten av livet för att slippa beblanda sig med folk från den s.k idiotreserven. Om alla tänkte som dom så skulle världen vara kvar i 1700-talet.

Så fascinerad över att det här att barn blir förvirrade och inte vet vilka de är. Att en rosa färg på en kille skulle automatiskt ta bort Testosteron, eller att en tjej som gillar coola saker inte kommer få mens när hon blir äldre.

Hormonerna kommer ju alltid automatiskt och är inget vi kan påverka.

Men bara för att jag får mens måste jag väl ändå kunna gilla star wars, leka med dockor, leka krig på rasterna eller vad det nu kan vara utan att få höra att det jag gör inte är en "tjej-grej!".

Fy fan vilka IDIOTER, man skulle ju skratta ihjäl sig om det inte vore så tragiskt. Hur kan folk vara så satans dumma i huvudet?

Älskar facebook-kommentarer där folk totalt överskattar sin intelligens och slutledningsförmåga. De stoltserar med namn och bild och tror själva att de skriver något riktigt smart, något groundbreaking.. men sen bara avslöjas som Sveriges mest puckade människor. Hahahahaha!

Julias paralell till bikupor är underbar. Här kommer fler tips på saker vi kan ta in i samhället från naturen:

*Om du inte är bidrottning och lägger och bli matad hela dagen, synd för dig, du blir en steril arbetare som jobbar jobbar jobbar och offrar dig för samhället.

*Grabbar, träffar ni en tjej med barn, bit ihjäl dem . (Förekommer hos lejon, gorillor och andra intelligenta sociala djur.)

*Om ni grabbar inte vill bete er ovan, gör det motsatta och knyck andra grabbars avkomma för att verka attraktiva (förekommer hos storspiggen)

Vad jag vill komma till är att vi kanske inte ska använda djurvärlden som förebild alla gånger.

Jag förstår vad du menar. Mitt inlägg på ICA:s facebooksida har också blivit en snackis nu.

Jag är ju ingen feminist i den bemärkelsen som du är, men vissa saker retar mig och detta var en av dem.

Nu har jag fått höra ifrån folk att jag är dum i huvudet, ovärdig som förälder, att jag utsätter mitt eget barn för framtida mobbning genom att vilja köpa en rosa cykel till honom, osv osv.

Tycker mest det är komiskt vilken nivå diskussionen ligger på, men strongt av dig att orka stå ut med så mycket idiotiska kommentarer dagligen!

Jag hade inte orkat diskutera med såna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *