Kategorier
diskussion & debatt

Trött på alla dessa kampanjer som egentligen bara handlar om att framhäva den som startar dem än sakfrågan hen påstår sig företräda.

Vet ni vad jag tänker egentligen? Varför känns det så märkligt med hela den här Miss Skinny-kampanjen som egentligen inte är någon kampanj alls utan bara nåt luddigt pressmeddelande som ALLA hakat på och hetsar upp sig över? Det påminner lite om Marabou Black. Lite fishy sådär för inget företag kan väl vara så självmordsbenägen att de riktar sig till en sån extremt liten målgrupp?

Jag tänker att det kanske är någon slags PR-kupp som snarare än att vilja framhäva ett skevt ideal har som fokus att framhäva dess galenskap. Men samtidigt så är det ju som jag påpekar i förra inlägget för enkelt. Det är lätt att hata på företag eller designers som uttalat riktar sig till smala människor, men svårare att komma åt och se de skeva ideal som HM, Gina Tricot, Lindex och alla andra jävla företag förmedlar under sin ”vi gillar alla former”-täckmantel.

Det ska bli intressant att se vad det egentligen handlar om. Jag hoppas jag blir imponerad men jag kommer inte hålla andan. Jag är så förbenat trött på dessa kampanjer som egentligen aldrig leder till nåt annat än uppmärksamhet för den enskilda kampanj-startaren.  Titta på mig liksom. Titta på mig som är sån BRA och GOD och SMART person som startat denna kampanj för [valfritt ämne]. SNARK.

Men, om vi ska spekulera och det ska vi ju såklart… vad tror ni att Miss Skinny handlar om egentligen?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Trött på alla dessa kampanjer som egentligen bara handlar om att framhäva den som startar dem än sakfrågan hen påstår sig företräda.”

Säkert nåt ’älska-dig-själv-projekt’ med någon bigott avsändare som kvällspress eller kvinnotidning. Någon av de aktörer som göder komplex med ena handen och ’bekämpar’ dem med den andra. Håller inte heller direkt andan.

En fråga bara, på ditt inlägg för ett tag sen om 5:2 och bantning osv så skrev du att man är besatt om man tränar, äter supernyttigt och postar på fb, instagram m.m (kanske inte exakt så men ungefär) och du använde ordet besatt.
Tänk ibland tvärtom, om man trivs med att träna det är en stor hobby, och man strävar efter att äta så nyttigt man kan varför ska det då klassas som besatthet?
Jag tolkar ordet besatt väldigt negativt, och det låter som att du drar en stor del människor över samma kam när du skriver som du gjorde i det inlägget.
Jag stör mig inte alls på alla mc donalds/skräpmatsbilder som mina vänner postar trots att jag är en ”av dom där” som tränar 5 ggr i veckan och äter sunt för att jag mår bra av det.
Ibland kan jag känna att folk blir provocerade men oftast är det dom som i nästa andetag säger att ”jag önskar jag var lika beslutsam som dig”
/My

jag tror inte att det är en slump att så många ”har träning som en hobby”. Det är en ickefråga dessutom eftersom att få andra hobbys bidrar till att upprätthålla en skev kroppsbild. Man kan inte gömma sig bakom det argumentet när man påverkar sin omgivning negativt. Sen tänker jag inte peka ut enskilda personer som ansvariga eftersom att det snarare är fenomenet som är problemet.

Hehe, jag får reklam för den nya Biltemakatalogen under din text ”Men, om vi ska spekulera och det ska vi ju såklart… vad tror ni att Miss Skinny handlar om egentligen?”
Trodde först att det var din gissning 😀

Hej!
Jag undrar varför du blir så uppjagad av en butik som riktar in sig till smala människor? Det finns ju gott om butiker som riktar sig till den lite större delen av befolkningen så varför ska inte smala kvinnor få köpa kläder som passar?
Jag vet flera i mitt umgänge som har varit supersmala sedan de var små, vilket de även har blivit retade för. Varför ska inte de få köpa kläder som passar? Det är ju dessutom ett marknadsföringsknep, det är inte så jävla lätt att konkurrera med HM och de stora kedjorna, så det är smart att nischa sig genom exempelvis storlekar.
Vidare så är faktiskt inte alla smala kvinnor ägda av patriarkatet utan de är vuxna självständiga kvinnor som trivs med sin kropp, så sluta hata på alla smala. Vi är alla kvinnor, och jag har precis lika stor rätt att vara smal som att vara tjock, man är inte sämre för att man är smal.

Jag vill att du går in på min första sida och tittar igenom alla inlägg. Ser du hur många kommentarer jag får per inlägg? Förstår du kanske att det är svårt att hinna med att svara på precis alla frågor som ställs i kommentarsfältet? Jag har svarat på din fråga, men jag vill att du antar en lite ödmjukare inställning i fortsättningen om du ska stanna här. T.ex förståelse för att jag har annat att göra ibland och inte har tid till alla samt att inte avfärda min kritik som lathet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *