Kategorier
diskussion & debatt

Vem bestämmer vad som är viktigt?

Läste den här kommentaren inne hos Elaine.

oviktigt

Måste man alltid lägga energi på det som är viktigast? Och vem bestämmer vad som är just viktigare? Ibland skriver jag om hår, snigelkrabbor, livet i huset, inredning, glass och andra totalt oviktiga grejer. Är detta ok eller måste alla inlägg handla om barncancer eller svälten i afrika?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vem bestämmer vad som är viktigt?”

Tycker inte att man måste göra en lista över ämnen som är mest prioriterade att diskutera. Men ibland så tycker jag att debatterna blir lite platta, det blir mest en tävlan i vem som har rätt. Om man skulle utgå ifrån andra perspektiv ibland och försöka med en djupare analys så hade det varit uppfriskande. Tycker själv att det där med egopics är intressant, eftersom det som tar bilden är i full kontroll över hur den gestaltar sig själv, och bilden säger ju något om personens självbild, vad den har för värderingar osv. Varför anses plutmuns-posen vara löjlig i vissa grupper? Vilket slags kvinnoideal signalerar den, och varför är det så provocerande för vissa? Vilka andra ideal står i kontrast mot det som plutmunnen symboliserar? Vore intressant att höra andras tankar kring det.

Jag tycker faktiskt att diskussioner som denna är riktigt intressanta. Det är i såna små ämnen som man inser hur patriarkatet faktiskt deltar i alla aspekter av livet. Att överhuvudtaget inte tänka på ”enklare” jämställdhetsfrågor i vardagen tror jag är farligt, för då blir patriarkatet något väldigt stort och odefinierbart och då blir det genast mycket svårare att bekämpa. Att ”bara” fundera på hur man framställer sig själv på bilder beroende på kön (och kanske göra något åt det) kan ses som en väldigt liten grej att göra, men det är ändå ett steg framåt.

Känner att det är ett effektivt sätt att tysta meningsmotståndare. När man tittar stort borde man börja med att sopa framför egen dörr, och när man tittar inåt/hemåt borde man höja blicken och se det övergripande och globala perspektivet (’Tänk på kvinnorna i Iran och barnen i Aaaafrika!’) Där kan man verkligen tala om dubbelbestraffning!

Det är som med all annan *skit*, man måste hela tiden välja (sida) och välja rätt! Om jag har migrän en dag och klagar över det så ska jag alltid tänka att de finns de som har det värre. Eller?
Och man får absolut inte vara både seriös och skämtsam, för då kan ju ”nån” få för sig att ett Nej inte betyder ett Nej, utan ett Kanske.
En lever som om det vore balansgång på en bom varje dag 😉
Nä, nu ska jag nog kika lite på några Kitlers.
Förtydligande – fortsätt skriva som du gör, blanda högt och lågt, det kommer ändå alltid att reta någon!

Jag blir så nyfiken på hur människor som skriver dessa kommentarer lever sina liv! Jag menar, ägnar de all sin vakna tid åt det allra viktigaste som finns (vad nu det är, svältande barn?) Tittar de aldrig på TV, smsar med en kompis, kollar Aftonbladet? Såklart de inte gör, det finns ju viktigare saker att hålla på med! Eller hur funkar det?

Tycker det också är lite intressant att när bloggar postar nån standard post om OOTD ock vad dom åt till frukost osv, så kommer dom där kommentarerna sällan, men om man skriver någonting som väcker diskussion, då jävlar…Då är det oviktigt 🙂 Liksom, uppenbarligen inte när det ger reaktioner hos andra???

Har fått samma kommentar inne i min blogg några gånger. Att det jag skriver verkligen inte är viktigt och att jag ska ”sluta bry mig”. Varför anser sig en del ha tolkningsföreträde och få bestämma vad ANDRA ska tycka är viktigt?

Om ”folk som skriver så” verkligen var oroliga över att man inte la sin tid på ”viktiga” saker, skulle dom inte riskera att uppta ens värdefulla tid med att läsa en sådan intetsägande icke-konstruktiv post.

Kan vi inte bestämma på en gång vilket ämne som är absolut viktigast och så håller vi oss enbart till det hädanefter? Jag tänker, att eftersom folk alltid tycker att det finns något viktigare, så borde det gå att bena ut. Bara för att förenkla diskuterandet hädanefter. Kom gärna med förslag!

alltså jag HATAR när människor försöker förminska ens åsikter och diskussioner med kommentarer som dessa. för det första väljer en sina kamper, stora som små, och något som är viktigt för en person kanske inte är det för någon annan nej. ungefär som att det alltid finns någon som har det sämre ställt än en själv, men hjälper det att tänka så? inte ofta nej. blir så frustrerad.

Tycker att en får höra dessa kommentarer så ofta. Som när en skriver exempelvis om jämställdhet så kommer genast någon med ”hur orkar du bry dig?” eller ”lägg din tid på viktigare saker”, men som sagt, vem bestämmer vad som är viktigt och inte? Låt alla brinna vidare liksom.

Kommentaren har en viss poäng, plutmunnen är ju lite av ett blogg-lågvattensmärke med tanke på att bloggare verkar ramla över varandra för att erkänna att de själv är lika skyldiga till det. Men alla har ju olika mycket tid och prioriterar därefter och låt dem göra det då. Personen ifråga hade ju uppenbarligen lite tid till övers som hon/han använde på ett viktigt sätt genom att ”bidra” till debatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *