Kategorier
diskussion & debatt

Att ta seden dit man kommer innebär inte att man ska avsäga sig sin kultur däremot att man ska respektera andras

Bara Bröst finns på facebook nu och NEJ att få gå topless är inte den viktigaste feministiska frågan men det är däremot ganska viktigt att kvinnors kroppar slipper sexualiseras i tid och otid, speciellt när konsekvenserna är att kvinnors frihet begränsas och särskiljes från mannens.

Under samlag = helt ok. På badhus av främlingar = nej.

Men en intressant invändning brukar vara att människor från andra kulturer kan ta illa upp och att eventuella religiösa föreställningar kan göra att brösten uppfattas som kränkande. Dessa argument bottnar i en vilja att vara förstående och respektfull som jag tycker är fin men slår tyvärr bara tillbaka mot kvinnorna som får sitt livsutrymme begränsat.

Jag tycker också att man ska ha respekt för människor med andra värderingar. Men jag tror också på att man får ta seden dit man kommer helt enkelt. Att respektera andra människors kultur och religion betyder inte att man bör ge avkall på sina rättigheter eller sin egna kultur. Att kvinnor i Sverige ska skyla sin kroppar för att människor från andra kulturer och med andra värderingar KANSKE kan bli kränkta är såklart orimligt. (Blir de ens det i större utsträckning?)

Men man kan agera respektfullt samt tillmötesgå människor ändå. T.ex genom att INTE flasha pattarna inne i moskéer (såvida man inte ska amma såklart) eller tränga sig på människor som uppenbarligen blir besvärade, och kanske genom att ha speciella badtider för de som vill bada separatistiskt till exempel genom att anordna speciella manskvällar eller kvinnokvällar.

Håller ni med?

barabröst

Sen har vi sådana här invändningar och jag vet inte ens hur jag ska bemöta vansinnet. Barnporr?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att ta seden dit man kommer innebär inte att man ska avsäga sig sin kultur däremot att man ska respektera andras”

Barn springer nakna på stranden, helt naturligt och ok. Det gör det inte till barnpornografi. Nakenhet och kroppen är ingenting att skämmas för och ingenting som behöver sexualiseras i tid och otid.

Håller med. Man ska givetvis respektera andra människors kulturer och religioner, och det gör man genom att inte försöka tvinga på dem någonting, inte genom att anpassa sitt eget liv efter någon annans uppfattning. Att visa respekt handlar om att exempelvis acceptera och respektera att någon vill bada i heltäckande klädsel, och denne visar då respekt tillbaka genom att acceptera att jag kanske bara vill bada i bikinitrosor. Att man ska behöva anpassa och begränsa sin egen kropp för någon annans skull håller inte, för då skulle ju jag som ateist kunna hävda att de som bär kors kränker mig?
Och det där med barnporren är ju så dumt att jag smäller av, känns ju mer som att han fammlar desperat för att hitta ett motargument som väcker sympati. Ett naket barn är inte automatiskt barnporr, precis som en naken vuxen inte automatiskt är porr.

Tur att Rasmus är omtänksam och tänker till, bra att han öppnar ögonen på oss alla. Kvinnor i alla åldrar ska verkligen inte få hänga runt på stranden, någon kan ju filma all sexuell aktivitet och tjäna pengar på oss i porrindustrin. Jag tänker i alla fall stanna inne, hoppas ni andra kvinnor gör det också!

Alltså att andra jämt ska bestämma feminismens viktigaste fråga? För vissa kvinnor ÄR detta en viktig fråga! Dessutom, som jag skrev i en annan kommentar, kämpar ju kvinnor med massa små (enligt andra) hinder hela tiden. Många små hinder blir jävligt jobbiga tillsammans.
Sexualiseringen av kvinnobröst hänger ju ihop med många andra problem dessutom, det är inte ett litet isolerat skitproblem. Kolla bara på offentlig amning, hur bröst inte bara får vara en kroppsdel som sitter där, utan ska pyntas och dömas i media/vardagen, sexualiseringen av hela kvinnokroppen och så vidare.
Att detta kan stöta människor från andra kulturer – är det månne finländare som menas? Näe, det är typ alltid folk med en annan hudfärg än den vita som menas med ”från en annan kultur”.
En tar sig för att tala om vad de från ”annan kultur” anser utan att tillhöra de grupperna också.
Det är även skillnad på att vara från ett annat land än Sverige, på att vara religiös, hur en formar sitt liv och sina åsikter efter sin tro samt att vara extremist. Att bada utan att skyla brösten är ju en frihet från förtryck också, det grundar sig i något som i längden gör mer människor jämställda, och det borde stå över eventuella kränkningskänslor.
Alltså, jag tycker bara det låter som ett skenargument att gömma sig bakom.

Ärligt talat tror jag att de som kommer med detta argumentet skiter i människor från andra kulturer i exakt alla andra frågor. Just när det kommer till pattar blev det jävligt bekvämt att ta hänsyn till dessa.
När jag tänker efter har jag personligen bara hört svennar som tuggar fradga över att vissa vill bada topless.

Det roliga och motsägelsefulla är att när vi svenskar åker utomlands på charter så solar vi toppless på stranden men jag har aldrig sett en toppless kvinna ute på stranden i Sverige. Skulle vara kul om kvinnor vågade vara det.

Va fan snackar den där snubben Rasmus om..?? Kanske är lika bra att bara män får vistas ute, vuxna män då eftersom småpojkar också kan bli utsatta för pedofiler och de brukar ju springa runt utan överdel..Eller jag fattar inte hans resonemang. Det gör han nog inte själv heller.

Först och främst vill jag bara säga att du är en av de enstaka jag faktiskt bemödar mig att följa på bloglovin’, tycker din blogg är så jävla bra och du har verkligen öppnat ögonen på mig.
Jag vet att du tagit upp antirasism några gånger, och även om jag inte tror vi har exakt samma åsikter väljer jag ändå att fråga om du inte har lust att läsa mitt blogginlägg om just vänsterextremister? Jag får alltid spottat i ansiktet att det är bättre att hata vänsterextremisterna än att våga säga högt att SD inte kör rent spel. Att SD sedan ropar vänsterextremister till alla som inte stödjer dem verkar ju aldrig sjunka in. Det skulle hur som helst vara väldigt kul att få feedback på mitt inlägg, och ev kunna gästblogga hos dig med det inlägget? Det är svårt att nå ut om ämnet, tycker jag, för ingen vågar ta plats och säga att de håller med eller sprida inlägget vidare.
/vitmossa

Tar folk illa upp av bara bröst av religiösa skäl gör de ju även det när de syns i en urringning, när man har en liten triangelbikini, kort kjol, visar håret, visar anklarna… Har män sådana problem med att se en kvinnas kroppsdelar (ben, bröst, rumpa, hår, anklar)- varför ska jag som kvinna dölja mig när det är HAN som har problem, HAN som borde gå i någon form av terapi, HAN som borde låta bli att titta, HAN som borde ta en kall dusch.
Och för den delen- hur många kvinnor gnäller om att de blir alldeles till sig när män envisas med att ha små tighta speedos som visar lilla prinskorven?

Finns det separatistiskt bad för kvinnor någon gång då och då så passar det mig. Önskar det fanns stränder också bara det hade varit perfekt. Vill helst slippa både män och nakna kvinnor 😀

[…] Lady Dahmer skriver att vissa personer (med hög sannolikhet vita) invänder mot kvinnors rätt att gå topless med att ”människor från andra kulturer kan ta illa upp och att eventuella religiösa föreställningar kan göra att brösten uppfattas som kränkande”. Hon skriver också att den här invändningen bottnar i fin omtanke och en vilja att vara förstående och respektfull vilket jag tycker är väldigt förvirrande (sen när är det ”fint” och ”respektfullt” att diskutera en fråga över marginaliserade personers huvud med hjälp av argument som till 100% består av rasistiska fördomar om dem?). I alla fall landar inlägget i slutsatsen att man helt enkelt får ta seden dit man kommer vilket jag enbart kan tolka som ett ”nä nä, den gubben går inte! Förtrycka kvinnor, det får ni göra i ert eget land!”. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *