Kategorier
diskussion & debatt

Jag vill slå ett slag för man-bikini. Så slipper vi se alla dessa man-boobs som guppar omkring på badstränderna.

Jag undrar när kvinnobröst ska sluta vara så provokativa? Är det inte amning så är det på badhuset som pattarna stör och det handlar ju alltid om männens eventuella kåthet som vi kvinnor alltid ska ta så jävla mycket hänsyn till. När är det dags för männen att börja ta hänsyn till oss? Typ bete sig som folk vid åsynen av våra kroppar?

Om män blir kåta av att se lite pattar så får de helt enkelt lära sig att hantera det. Gärna utan att inkräkta på kvinnors frihet och rättigheter. Får de t.ex stånd (som en del är himla oroliga för. Jag är dock ganska säker på att de flesta män klarar av att se patte utan att få tokstånd.) så och tycker att det är jobbigt så får de helt enkelt gå undan. Eller bära större badshorts. Eller typ sluta titta? Eller inte gå ut överhuvudtaget för det är FAN NOG nu. Kvinnor ska inte och HAR INTE ansvar för männens kåthet.

För övrigt tycker jag det är helt rubbat att använda forskning eller biologi som argument för att diskriminera och begränsa människor. Sluta med det tack!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag vill slå ett slag för man-bikini. Så slipper vi se alla dessa man-boobs som guppar omkring på badstränderna.”

Tack för att du delar med dig av saker som egentligen är självklara men som verkligen behöver synliggöras! Jag hade aldrig blivit så medveten som jag är idag utan det som du skriver. TACK!

Jo tack, läste om det jag också, och tog upp frågan med min sambo. Och vi käbblade på ett BRA tag om det där, och han körde naturligtvis med de klassiska argumenten, bröst är sexuella, man blir kåt, hur ska man göra om man inte får titta, tjejer får isf acceptera att man tittar osv.
Men jag tror att jag lyckades få honom att förstå många poänger, främst för att jag kunde använda mig av så många bra redan färdiga motiveringar som jag har hittat på andra bloggar (bl a den du länkade till, awesome!), så summan av kardemumman blev att han mycket ynkligt men ärligt bad om ursäkt och lovade att verkligen försöka tänka på hans tankesätt kring sexualisering av kvinnor. Bikinisäsongen lär sätta honom rejält på prov.
Jag funderar också på att börja protest-vägra bikini-topp. Mina pattar får liksom ändå inte plats, då kan dom gott få hänga lite 🙂

Och folk klagar på att Gudrun Schyman ”jämförde” svenska män med talibaner (eller rättare sagt: påpekade att det är samma patriarkala normer som går igen ”där” som ”här”) – kvinnor påtvingas att dölja vissa delar av sin kropp – (även om dom flesta nog i alla fall i början skulle välja att fortsätta dölja tuttar/whatever publikt så är det ändå tvång då inget annat är okej) – med hänvisningen att män skulle go bananas i brallan.

Jag skulle fan ALDRIG visa mina bröst offentligt på en badstrand. Killars nakna överkroppar är faktiskt också sexualiserade alla ni feminister är fan naiva att tro annat. Det finns tjejer som fullständigt dör av kåthet när de ser en vältränad halvnaken kille eller får kåtalag av att se bulan i kalsongen. Och det är ju inte förbjudet att gå topless på stranden, men jag har faktiskt ingen lust att se en naken tjej eller kille om jag är på stranden. Det finns nudistställen dit man kan gå om man vill bada naken. För mig räcker det att se en massa konstiga idioter i tjejernas avdelning på badhuset som ska sitta topless och fladdra med sina pattar i bubbelbadet eller sitta och vresa i bastun.
Jag fattar dessutom inte varför ni enbart har halat upp er på brösten, om ni nu tycker som ni gör så vill ni väl att man ska visa fitta och bröst så kan killarna gå omkring och visa kuken.
Vad är syftet att gå omkring och visa brösten? Det finns väl viktigare frågor? De flesta tjejer springer ju omkring helt handikappade och kan inte ens odla eget skinn på näsan och säga ifrån när någon är taskig mot dem. Det jag tycker feminismen hör är att skylla ifrån sig sitt egna ansvar att man är ”uppfostrad” att vara svag. Ja men om du nu insett det, ge fan i att bete dig som en handikappad idiot och stå upp för dig själv. Felet med er feminister är att ni fått för er att det ska komma något jävla regeringsbeslut som gör att allt det jobbiga och alla dumma människor (enligt er män) försvinner från jorden och ”poff” blir allt jättebra!
Jävla gnällfittor! Sluta håll på med det här jävla skiten och skaffa självkänsla och skinn på näsan så blir det nog bra! Herregud!

Varför stanna vid bikini? Mäns chips-tuttar är inte så trevliga att behöva titta på, när de guppar runt under t-shirtar heller – män bör alltså bära behå. Om män måste envisas med att gå utan behå så kan de åtminstone tejpa sina bröstvårtor som många kvinnor gör.

Vore sjukt skönt att kunna gå runt i tight tröja utan att känna sig totalt utstirrad/vulgär. Hade H-kupa innan jag blev gravid, nu är det väl J typ, och då är det tydligen heeelt okej att blänga och komma med sjuka kommentarer.

Eller hur? Vore trevligt också att kunna använda tröjor som råkar vara tighta och/eller urringade utan att det ska ses som att man är ”utmanande”. Jag kanske bara tycker tröjan ifråga är snygg, säsongsenlig, bekväm och sitter bra? Varför måste mitt klädval styras av hur diverse men kan tänkas reagera?

Hej!
Jag är en av de två som blev utkörda ut badhuset, och vill bara säga ett stort TACK för att du tar upp det här! Underbart att ha ditt stöd! <3
Länka gärna till vår namninsamling:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8660
Här finns en radiointervju med oss där vi får förklara lite av det vi tänkte (även om långt ifrån allt hanns med. Det börjar på 1:12:00):
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/343543?programid=2563&playepisode=343543
Kärlek och systerskap!

Jag skulle aldrig för all del vilja att folks slutade tända på varann. Att förbjuda folks att tända på vissa kroppsdelar är omöjligt. Vissa tänder inte på tuttar, andra gör det, lev med det typ. Så himla inskränkt att ba rulla med bloggögonen och undra men vaaaaarför tänder män på våra bröst? Duh kärring kanske för att det är gjort så? (jag vet att DU inte skriver så men många andra bloggerskor gör det) Däremot är det precis som du säger – det är den kåtas ansvar, inte objektets. Så varsågoda, kåta på, men håll det för er själva. Är egentligen en självklarhet, dock inte i praktiken tyvärr.

Fast alltså avsexualisera = påverka så att saken ej längre ses som nåt sexuellt och tänds på 😉 Så inte helt absurt är det inte. Dessutom, förr tände man på folks vader eftersom det var det lilla som syntes. Nu är det bara få som gör det, gemene man ser vader som nåt lika sexuellt som en kopp kaffe, typ.

Jag är emot könstbundna förbud av detta slag, att män fritt får visa brösten när de badar medan kvinnor inte får det. I och med att vi i vår kultur tycker det är OK med barbröstade män då får vi helt enkelt leva med barbröstade kvinnor också tycker jag eller så är det linne för alla män också. Personligen skulle jag nog hellre dö än att bada/sola topless offentligt, inte för att skäms men för att jag känner mig otroligt naken även i de mest täckande baddräkter som finns på marknaden. Fanns det något mellan burkini och baddräkt skulle jag vara den första att skaffa det, tex en baddräkt med ben ned till knäna, en kjol över detta och en ”normal” baddräktsöverdel. Då skulle jag känna mig bekväm och kunna bada fritt.

Jag är helt emot idén om att avsexualisera kvinnobröst. För det ska väl ändå vara ett eget val för vad man tycker är upphetsande för både män och kvinnor? Det man istället ska ta bort är tabun om att visa nakna bröst offentligt.
Det man än en gång gör fel är att göra det till en kvinnokamp med att säga att det är eran rättighet och att ni ska kämpa för att få det rätt. Det är inte ni som ska kämpa, det är alla som ska kämpa för samma rättigheter. Så snälla sluta kasta skit på män bara för att många av oss är idioter. Utan gör det till en objektiv sakfråga om lika rättigheter så är det enklare att få med alla.

Manshänder är avsexualiserade. Men ganska många kvinnor lyckas och får tända på mäns händer ändå. Att sexualisera kvinnors kroppar ger inte kvinnorna någon valfrihet och det är där problemet ligger.

Visa brösten då? Herregud. Jag tror verkligen inte att det är för att ”männen inte ska bli kåta” som ni ”måste” bära bikiniöverdel eller dylikt, varför ni/du har fått för er det vet jag inte. Tror ingen vanlig kille skulle tänka ”åh herregud vilken dum kvinna som visar brösten, nu blir ju jag kåt! usch vilket hemskt agerande!”. Sen är det ju väldigt vanligt att kvinnor solar topless offentligt.
Vissa av er kvinnor härinne är fanimig helt otroliga. Varför tvinga på tjocka män en BH, när ni helt enkelt kan skippa att ta på eran jävla bh eller tejpa era bröstvårtor? Ni får stå ut med att nån kanske ser att ni går utan BH, men jag antar att tjocka män får stå ut med mycket värre ”tankar” från andra personer som ser konturer av chipstutte genom t-shirt eller på stranden. Tillexempel, ”fyfan vilket jävla fetto, vilka jävla chipstuttar!” Medans ni tjejer utan BH skulle kanske få reaktioner såsom ”hon har ingen bh på sig, häftigt.” Men det är ju mina tankar, sen finns det folk som tänker annorlunda såklart. Tycker ni ska sluta generalisera som om alla män/andra kvinnor som inte har samma åsyn som er är helt dumma i huvudet. Tänk 2 eller 3 gånger extra så inser ni att ni styr över er själva och ingen annan. Av med foliehatten och lev det liv ni vill. Alla har makten över sig själva att göra exakt vad de vill.

Helvetes jävla skit nu gjorde jag bort mig. Läste inte kommentaren om Fanny och en till som blev utkörda från ett badhus. Trodde inte det var möjligt, då tjejer på stranden går topless både till höger och vänster. Blev ju en helt annan vinkel men står fast vid mitt tidigare inlägg på vissa punkter.

Hej!
Jag tycker precis som många andra här inne att om en människa vill sola topless så är det bara att göra det. Det är precis som du säger inte mitt ”fel” om någon blir kåt av att se mig eller mina pattar. Och då det tillhör allmänt hyfs för eventuella betraktare att bete sig som folk tror jag inte det är något problem. Det klart att det ,trots detta, kan kännas obekvämt!
Dock vill jag poängtera att kvinnobröst är sexuellt laddade av en anledning, nämligen att de, precis som kvinnoben, varit dolda tidigare och omslutna av sexuell mystik. Det vore konstigt att förbjuda att tycka bröst är sexiga, men icke att förglömma: att se ett par bröst istället för att se kvinnan visar ,enligt mig, på objektifiering.
Såklart neutraliseras åsynen av nakna bröst varje gång en kvinna tar mod till sig och tar sig rätten att sola topless. Så det är ju bara att köra på!
Tack!

I slutet av 70-talet och början på 80-talet var nästan alla toppless på stranden och vid polen. Jag vet ingen som dog av kåtslag då så troligtvis är det ingen fara att visa brösten idag heller. Ser man tillräckligt många på en gång försvinner nyhetens behag rätt snabbt. Så ni behöver inte täcka er för några mäns skull iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *