Kategorier
diskussion & debatt

Bör män jobba med barn alls?

dagispedofil övergrepp förskola barn våldtäkt

Jaha, då läser man om ännu ÄNNU ett litet barn som blivit utsatt för övergrepp av en manlig pedagog på förskola. ÄNNU en. Hur många sådana här nyheter är vi uppe i, bara i år? Fem? Hjälp mig komma ihåg.

Varje gång detta händer så tänker jag den förbjudna men ändock relevanta tanken; bör män jobba med barn överhuvudtaget? Är riskerna värt vinsterna?

Nej såklart, jag fattar att de flesta manliga pedagoger är bra sådana. Men det är tillräckligt mycket av den andra varan också. Inte bara i förskolor men i skolorna, jag känner inte en endaste tjej som inte kan berätta om lärare som tafsat, kommit in i omklädningsrummet, till och med haft relationer med elever. Det är så jävla vanligt och på förskolorna har de fri tillgång till små människor som knappt kan berätta om de övergrepp de utsätts för.

Kom ihåg att de fall som blir offentliga bara är en liten procent av alla övergrepp som faktiskt sker.

dagispedofil  dagispedofil övergrepp förskola barn våldtäkt dagispedofil övergrepp förskola barn våldtäktdagispedofil övergrepp förskola barn våldtäkt

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Bör män jobba med barn alls?”

Frida: Huvudet på spiken.
Vill också tillägga att Lövens sk trainee-pogram där omotiverad människor utan någon som helst utbildning eller bakgrundskoll är menat att jobba med barn och vuxna som är sina mest utsatta situationer. Gamla och sjuka, barn och ungdomar som ska ha folk utan utbildning och vilja att vara där runt sig.
Kommer att bli en katastrof.

Förstår att tanken på att förbjuda män att jobba med barn uppkommer, men tror inte heller att det är någon bra lösning. Är också för strängare regelverk mm. Borde dock även finnas inom såväl kyrkan som inom läkaryrket och dylikt :-((… Vidrigt att dessa brott är så jävla vanliga och att det som LD skriver finns ett enormt mörkertal. Något måste göras och det fort.

Har aldrig blivit tafsad på eller på något annat sätt blivit utsatt från lärare i skolan. Antingen har jag haft en jäkla tur eller så är det så att folk visste bättre och inte var så jävla förbannat porrskadade och drivna av att utöva sin sexualitet på allt som rörde sig när jag växte upp…
Att stänga ute män från att arbeta med barn – hur rimmar det med att en ska få vara den man är och välja det yrke en vill efter vad man tycker om och trivs med istället för efter förväntade föreställningar om ens beteende p g a snippa eller snopp?
Förstår den känslomässiga reaktionen – men det känns som fel väg att gå. Men jag vet faktiskt inte, bara tycker…

Jag tänker att det kan bli bättre nu när en behöver ha förskollärarutbildning för att få jobba i förskolan. Tar själv snart examen efter 3.5 år och kan inte tänka mig att en man skulle gå 3.5 år på universitetet för att sedan begå övergrepp på barnen…men så är det ju brist på fsklärare också så..usch det är så hemskt detta.

Personer som begår övergrepp kan ha högre utbildning, och en del gör precis allt dom kan för att få fri tillgång till offer.. tänk bara på alla läkare, poliser eller what ever som har en längre utbildning och där det också finns kurser och krav på att dom ska vara bra med människor och sånt, men det finns alltid dom som kommer igenom och sen verkligen inte är lämpliga att jobba med det även om dom kanske inte begår övergrepp ens utan bara är hemska människor och fruktansvärt dåliga på sitt jobb..
utbildning är kanske en del av lösningen, men långt ifrån svaret
sen så har ju många av dom som begått övergreppen varit vikarier eller praktikanter!
och man måste ju visa utdrag ur brottsregistret om man jobbar med barn, men det finns gott om yrken som är undantagna från det trots att dom har nära kontakt med barn!
för bara några månader sen läste jag om någon som inte behövde visade något utdrag (som hade visat att personen begått övergrepp mot barn) för att hen jobbade inom kyrkan och inte direkt på någon skola..

Min mamma jobbade högt uppsatt inom kommunen (men inte med barnvård) jag bodde i och senare inom andra kommuner. Hon har nämnt att det händer på tok för ofta att det finns misstankar och de manliga sägs upp. Detta sa hon i samband med att hon var glad att jag inte träffat på någon manlig barnskötare och i samband med att dagispraktikanten var i nyheterna. Hon nämnde något totalt om 5 gånger som hon hört talas om i kommuner som hon jobbat. Detta har alltså hänt / funnits misstanke om 5 gånger där det INTE kommit till media så vitt jag vet och så vitt hon visste.

Det kan ju vara värt att komma ihåg att det finns väldigt många lärare också. Dessutom kan ditt resonemang appliceras på alla möjliga fall. Vi vet att invandrare, speciellt från en del lände, är överepresenterade i olika brott bland annat sexualbrott (oavsett om det sen beror på socioekonomiska faktorer etc etc är det ett faktum att överrepresentationen existerar) ska vi då förbjuda invandrare från dessa länder med (allt enligt ditt resonemang ovan)?

Men vänta, de invandrare som du pratar om, vad har de gemensamt med andra som begår sexualbrott?
Vem är det som är överpresterade när det kommer till sexualtbrott?
Jo, MÄN!!
Invandrare, icke invandrare… Fortfarande män som begår brotten

Jag tycker absolut att det skall finnas både kvinnlig och manlig personal på förskolor. Jag är för ökad personaltäthet, ska inte finnas möjlighet för någon att vara ensam med barnen. Tror att övergrepp gjorde av manliga förövare lättare upptäcks, ingen som tror att Anna rör barnen olämpligt, men Anders ligger risigt till bara han byter blöjor.

Jag och min sambo ska ha vårat första barn till våren! Och min sambo som är man, vill helt ärligt inte ha vårat barn på förskola där manliga pedagoger arbetar! Jag blev lite ställd vi pratade om det men han har själv vid ett flertal tillfälle som barn blivit taffsad på av andra vuxna män i olika miljöer!

Hej!
Ville bara tipsa om en text som är intressant på tal om detta. Den är skriven av Pringle (2012) och heter ’Fadrande, mansforskning och sexuliserat våld i det ”jämställda” Sverige.’ Kanske är lite svår att få tag på men svinbra!!

Så intressant diskussion tycker jag! Å ena sidan håller jag med dig, å andra sidan finns det nån tanke om att män ska representeras inom feminint kodade yrken bara för sakens skull, som för att visa att förskolepedadog inte är per definition ett tjej-yrke. Vet inte ens om det är en vettig tanke. Finns en jätteintressant bok om detta, ”Jämställdhetens spjutspets” heter den, har glömt namnet på författaren tyvärr. Män inom förskola och vård intervjuas om hur de ser på sina yrken, de får ofta fungera som nåt slags ”hjältar” för att de tillför en bredare representation. Men undrar om det är värt det när barn blir utsatta för övergrepp? Aja intressant i alla fall!

Jag tror att en viktig sak är att lära barn om gränser, integritet och rättigheter. Det skulle inte lösa saken, men det kan vara en viktig åtgärd. Jag upplever att vi många gånger gör precis tvärt om, hårddrillar barn i att de inte har någon rätt till integritet och att alla vuxna har rätt till dem.
http://www.raddabarnen.se/min-kropp-ar-min/stopp-min-kropp
Jag tror inte på att stänga ute män ur förskola och skola. Jag kanske är naiv. Jag förstår känslan, men det är inte så jag ser på folk och straff. Jag tror också att mycket av sexualbrott har sin botten i samhället. Fler och fler kvinnor som är pedofiler grips, det är något som verkar öka. Män som förövare är fortfarande fler, men vad ska vi göra sen, låta ingen ta hand om barn?

Det var ju en jättebra länk! Det jag tycker är konstigt är att när jag frågar mina vänner som jobbar med barn om de pratar om sånt i skolan/förskolan så får jag nästan alltid en blank blick. Inte om det inte kommer upp, helt enkelt. Så det verkar som att sådan här information läggs på föräldrarna. Men om det är en förälder som är förövaren?

Bredvid min sons avdelning finns det en man som jobbar. Han är säkerligen en superbra pedagog men jag får ändå en vidrig magkänsla varje gång jag ser honom. Om min son hade haft honom hade jag bytt förskola på en gång, jag vill inte ta risken och inga andra barn ska behöva ta risker.
Så jag säger FÖRBUD!!!

Jag håller med dig, jag får dåliga vibbar när jag ser en manlig förskolepersonal och då skall det tilläggas att jag är man själv. Det är ok med manliga lärare i grundskolan men förskolan bör vara en fredad plats tycker jag. Dessutom har de manliga förskolepedagoger jag kommit i kontakt med varit väldigt blasé och oengegerade.

Hej
tyvärr önskar jag att jag inte varit med om någon händelse men på min skola var det en lärare som riggade upp en videokamera i tjejernas omklädningsrum närmre bestämt i duschutrymmet – jag gick i mellanstadiet…

Usch, jag är jättesplittrad i den här frågan. Många av förövarna i dessa fall har ju varit vikarier och praktikanter, men det betyder ju inte att utbildade manliga pedagoger inte kan göra samma sak. Jag tycker definitivt att det borde vara en jämn könsfördelning om det går (alltså inte tvingas fram) men jag vet inte… Man kanske bör ha lite hårdare krav på vikarier/praktikanter? De får inte lämnas ensamma hur som helst? Eller kanske börja kameraövervaka dagis och förskolor?
Nej, jag vet inte. Känns så sjukt att det här förekommer.
Män kanske kan släppas in i barnomsorgen när barnen är äldre och har lättare för att beskriva med ord vad de har sett/hört/känt/upplevt? Typ mellanstadiet?

Sista meningen lät i för sig dum, som att pedofiler ska få fritt fram på barnen i mellanstadiet så länge barnen kan prata för sig eller nåt sånt, men det menar jag inte! Jag har tyvärr ingen lösning på övergrepp eller hur man ska stoppa det, men ju äldre barnen är desto större chans att de åker fast kanske?

Varken känner någon eller har själv blivit utsatt för något. Däremot har jag varit med när en lärare på skolan blev felaktigt anklagad (kommer aldrig uppväga alla övergrepp som sker överallt någonsin) han hade lagt en arm runt en tioårig flicka och strukit henne över håret när hon var upprörd över att det var skit hemma. Jag var med när det hände och fick praktiskt taget vittna om hur det gick till. Tjejen vittnade inte om något annat tillfälle. Det var inget sexuellt någonstans. Läraren slutade på skolan någon månad sedare eftersom han tyckte att det var så otroligt svårt att jobba vidare när han själv ansåg att han inte ens kunde trösta någon som var ledsen utan att bli stämplad som pedofil.
Nu tänker jag inte vara något arsle här och säga att det är så himla många falska anmälningar – för det tror jag faktiskt inte. Är själv rätt så skakad av den 21-åriga förskolepraktikanten som var i en ort i samma kommun som jag vuxit upp i.
Det jag däremot vill påpeka är skolans och förskolans ansvar att upplysa barnen om gränser, vad får vuxna göra egentligen? Det här ansvaret läggs oftast på föräldrarna, men vad om det är en av föräldrarna eller en släkting som är förövaren, vilket inte kan vara speciellt ovanligt det heller.
Jag har jobbat som simlärare många, många år och har som tur är inte fått några indikationer på sexuellt utnyttjade barn men däremot misshandlade barn och de hade väl kanske en aning om att det som skedde hemma kanske var något som inte sker i varje familj men att det var olagligt i Sverige och att de, trots att de var små hade rättigheter hade de ingen aning om. Det visade sig ju just i 21-åringens fall att bara ett barn berättade sponant (de var ju såklart så små också) och alla andra visste helt enkelt om att det var något konstigt som skedde.
Det här måste ingå i skolans och förskolans läroplan om hur man beter sig mot varandra. Det här är ok, och det här, men inte det här – det finns många duktiga pedagoger därute, de kan nog tänka ut bra metoder. Det finns så många nyanser och de måste redas ut – både för barnens och för lärarnas skull. En kram är ok, men inte en smek på rumpan osv..
Jag har frågat det här på andra bloggar där det handlat om liknande saker. Finns det några som jobbar med barn som kan berätta hur de jobbar med att göra barn i alla åldrar medvetna om deras rättigheter kroppsligt och psykiskt? Och vad har ni för utbildning att handskas med fall där det kommer upp? Jag har förstått att det finns någon sorts lärarhögskolekurs som handlar om moral eller så. Men praktiskt! vad har ni för träning? Workshops? rollspel?
Och usch, även jag blir jätteilla berörd av det som skett den senaste tiden. Jag går tillbaka en runda till till min tid som simlärare och funderar på uppdelningen mellan mig och mina assistenter. Om barnen var tvungna att gå på toa och föräldrarna inte var där – vilket skedde ibland – gosh, simskola utan rabiata föräldrar som skrek till fyraåringarna att gör de inte bentagen nu så får du inget godis sen – himmelriket – så delade vi upp det så att jag min tjejassistent gick med tjejerna och killen gick med killarna (vi var ju inte tränade i sådana här grejjer utan man fick ta det man hade en aning om – att sikta när man kissar om man är kille är helt enkelt något en annan kille har mer koll på). Men vem vet vad som kan ha skett därinne. Ok, var mest unga killar runt 18-årsstrecket och de är ju inte de man tänker på först när man tänker på en pedofil. Men så var det ju den där 21-åringen.

Blir ju kanske lite löjlig fråga eftersom jag skriver att jag själv jobbat en massa med barn. Men jag träffade dem bara en halvtimme per vecka. Tillsammans med en massa andra barn. Aldrig ensam. Som simlärare så får du förresten praktiskt taget ingen utbildning alls. Men den gången jag hade misshandlade barn så var det jag som tog upp det med barnen och till slut anmälde. Då hade lärare och annan skolpersonal enskilt väntat på vidare signaler i över ett halvår utan att våga ta upp det varken med kollegor, barn eller föräldrar. Kan tillägga att det var uppenbart. Inget barn som har ramlat har sår som ser ut precis som du skulle föreställa dig cigarettbrännmärken och blåmärken som löper över rygg och rumpa.

Nu tycker jag du är ute och cyklar! Givetvis ska män kunna jobba med barn, män behövs absolut i förskola och i skolan. Manliga förebilder behövs och jag tycker snarare fler män ska in i vård, omsorg och skola.
Till skillnad från dig har vare sig jag eller någon jag känner råkat illa ut av någon manlig lärare, blir faktiskt väldigt förvånad när du skriver så.

Kanske är du inte en personan öppnar sig för. Jag har fått höra om extremt många sexuella övergrepp och våldtäkter, både i arbetet och privat. Bägge mina kusiner och min mamma har blivit utsatta, bara i allra närmsta släkten. Bara för att du intr hört talas om eller vet någon, betyder det inte att det inte finns.
Jag har personligen också blivit tafsad på (på rumpan) av en lärare. Klappade till honom men då fick jag kvarsittning…

Min första tanke var; vilken tur jag haft som aldrig varit med om något sådant! Sedan mindes jag vår gymnastiklärare i andra klass som promt skulle vara med när vi skulle duscha för att ”se till att vi duschade ordentligt”. Hepp.

fridhed: Nu kan det ju har varit ett äcklel din lärare, men jag vill minnas att det ingick i deras arbetsuppgift att just se till att alla duschade. Åtminstone förr i tiden. Lite tröst kanske? 🙂

Från min skoltid minns jag mest de vuxnas ovilja att förstå och misstänka. Hur lärare på skolan gång på gång försvarade sin kollega trots att alla tecken fanns där. Att en manlig lärare trängde sig in i flickornas omklädningsrum efter varje idrottslektion ifrågasattes inte. Istället ifrågasattes vi barn. ”Varför skulle han vilja titta på er” eller ”Ni har väl ingenting att dölja” var den vanliga reaktionen. Att det faktiskt var deras kollega, en respekterad familjefar och fotbollstränare i det lilla samhället som var pedofil sjönk liksom aldrig in vad vi barn än sa.
Givetvis ska man akta sig för att misstänkliggöra alla manliga pedagoger, men samtidigt får man aldrig glömma att se och lyssna. Att våga ifrågasätta sina barns lärare, sina kollegor, vänner och släktingar är viktigt. Det är också viktigt att komma ihåg att barn är individer med olika gränser. Beröring som inte objektivt är sexuell eller ett ofredande kan ändå vara obehaglig och över gränsen. Det är märkligt hur allmänt accepterat det är att t.ex. ge barn påtvingade kramar.

Alltså ”Varför skulle han vilja titta på er” eller ”Ni har väl ingenting att dölja” fick vi tjejer också höra. Även ”men det är väl ERAT problem att NI skäms?”. Detta var i sexan och det var en assistent till en elev (kille), som av någon anledning alltid skulle ”kolla till” oss tjejer efter idrotten. Vad hade han där att göra? Hans elev var ju i killarnas omklädningsrum och vi behövde ju ingen hjälp, och hade vi behövt det hade vi ju självklart pratat med vår kvinnliga idrottslärare!
Hela situationen var så sjuk. Assistenten blev uppsagd iaf och vi fick inte veta varför men jag hoppas verkligen att det var någon som till slut tog oss tjejer på allvar och såg till att få äcklet bort från skolan.

Risken är ju extremt mycket större att barn råkar ut för övergrepp av kvinnor, inte för att fler kvinnor är pedofiler (tror det är 70% män 30% kvinnor) utan för att så många fler kvinnor jobbar med barn. Skillnaden är ju att kvinnliga pedofiler (eller kvinnor över huvud taget) jävligt sällan upptäcks, och när kvinnliga pedofiler upptäcks försöker man till och med försvara dem vilket är helt åt helvete vidrigt. Så nej, färre män som arbetar med barn innebär inte färre övergrepp skulle jag säga.

Kommer så väl ihåg en vikarie vi hade på låg- mellanstadiet i gympa. En gång efter lektionen var slut så öppnade han dörren mellan pojkarna och flickornas dusch. Vad ”busigt” va?
Annars har jag varit förskonad från sånt av manliga (och kvinnliga) lärare/pedagoger.

Jag känner det omvända att jag snarare hade önskat att min dotter fått gå på en förskola med manliga pedagoger. På hennes förra förskola fanns det två killar och de var fantastiska, liksom de flesta andra pedagogerna medan på den förskola hon går på nu jobbar inga män alls inte ens på andra avdelningar. I min värld är den ideala förskolan 50% av bägge könen, självklart med goda och duktiga pedagoger. Jag tror det är super för barnen att se att både män och kvinnor kan ta hand om barn.
När det gäller vuxna i skolan så kommer jag ihåg en kille som var elevassistent som stötte på eleverna när jag gick på högstadiet men jag har aldrig varit med om gympalärare som tittat in eller tafsande från lärare. Jag tror som flera säger att utbildning hjälper även om det inte är någon garanti. De som utbildas till lärare granskas faktiskt en hel del (jag är själv utbildad lärare) och jag känner folk som blivit ombedda att sluta eller ändra inriktning, dock ej för sexuella övergrepp utan pga svårigheter att fungera väl i ett klassrum.
Jag har manliga kollegor som är livrädda för att bli anklagade som tex avstår från att prata med elever ensamma så mycket det går bara för att inte lämna något utrymme för falska anklagelser. Jag tycker det är lite överdrivet själv men samtidigt så vet jag också att bara en anklagelse kan göra det omöjligt att jobba som lärare igen.

Hade en gympalärare på mellanstadiet som hade sitt kontor i tjejernas omklädningsrum så han klev in i tid och otid när vi bytte om och det tyckte vi tjejer i klassen var sjukt obehagligt. På högstadiet sa en lärare till en tjej när han gick förbi henne och kände hennes parfym att det luktade horhus om henne. Jag har blivit tafsad på mellan benen av en okänd man som lockade bort oss barn från lekplatsen när jag var mindre men tillräckligt gammal för att leka på gården själv utanför huset i vårt villakvarter. Fördjävligt. Det skulle vara skönt att nästan separera tjejer och killar och ha flick och pojkskolor med kvinnliga respektive manliga lärare. Det betyder inte att allt skulle vara frid och fröjd men problemet med mäns sexualbrott mot kvinnor och flickor skulle i den miljön vara obefintlig i alla fall.

Fast det var ju en helt usel idé. Det tar inte bort risken för pojkar, det spär på myten att kvinnor inte begår övergrepp (vilket är livsfarligt) och med könssegregerade skolor följer ständig tvångs- och felköning vilket är en fruktansvärd kränkning mot transbarn.

Ja det kanske är en svår fråga, men det är ju våra barn det gäller!
Vi som vuxna har faktiskt ett ansvar, och det är väl barnen som kommer först i det ansvaret ?
Håller med L.Dahmer om att det hänt för många gånger för att man ska blunda för fenomenet. Har själv varit utsatt som barn och blir galen varje gång jag hör talas om övergrepp på barn! Eftersom barnomsorgen inte klarar att sålla ut dessa män och det är ju en omöjlighet när det gäller förstagångsförbrytare så tycker jag att man ska ställa sig frågan!
Om kvinnor som begår övergrepp, visst förekommer det, men som barn och tonåring var jag rädd för och fick onda vibbar av män inte kvinnor.
Jämställdhet får inte vara överordnad barns säkerhet.

Angående att det skulle vara så att de med lång utbildning skulle vara mer ”pålitliga” litar jag inte alls på. Minns en dokumentär jag såg där pedofiler själva berättade om drivkraften och hur de liksom gjorde allt för att komma nära barn. Att plugga till läkare eller lärare etc är liksom inget de gör utan baktanke, snarare menade mannen i dokumentären att det var väldigt vanligt att just pedofiler utbildade sig till detta….
Jag har själv jobbat på förskola förut med två manliga pedagoger och litade helt och fullt på dem. Nu när min dotter snart börjar förskola och det finns hela fyra män som jobbar där på tre avdelningar vill jag ju se det som något positivt men kan inte heller släppa tanken på det hemska man hör om händer

Jag blir galen snart, jag är så jävla livrädd för pedofiler (sen jag fick barn), så jag misstänker ALLA av manligt kön som kollar på min dotter med ett leende, typ, nästan alla. Jag är en såndär person som är rädd (oroar mig) för allt, jag kan inte hjälpa det..
Sen har LD påverkat mig både positivt och negativt på det vis att hon öppnat mina ögon för så otroligt mycket, och därmed ökat min oro för så förbannat mycket mer! Fan ta dig Lady Dahmer, men Tack ändå..

jag har inga illusioner alls när det kommer till män. Jag är fullt medveten om att ingen misstänker sina män eller bröder eller pappor för att vara pedofiler men ändå så händer det hela tiden. Man kan aldrig vara säker.

Jag tror det finns ett stort mörkertal med kvinnor som förgriper sig på barn oxå, så det är inget vi kommer åt genom att enbart förbjuda män att arbeta med barn. Men helt klart är att många vuxna som arbetar med barn behöver bli bättre på att se det här hos sina kollegor så att det går att stoppa innan barn blir utsatta!

Det är en berättigad fråga, har tänkt samma tanke många gånger… Klart man (som feminist dessutom) inte vill cementera könsroller, som att kvinnor är omhändertagande osv, redan på dagis och vill att barn ska få tillgång till bra pedagoger av alla könstillhörigheter. Men till vilket pris? Känner själv att innan det skett rejält genomgripande förändringar kring hur man anställer dagispersonal och säkerhetsrutiner kring barnen, så är det inte värt det priset. För det är ju tyvärr en risk?
Minns när jag själv gick på dagis, var väl runt fyra skulle jag gissa på, men minns just detta så jävla tydligt.. Där jobbade en manlig personal och minns att jag alltid tyckte det var lite obehagligt när han var med, men kunde inte förstå varför. En dag var han själv med mig i ett rum och ville ställa sig på min mage, för att demonstrera hur starka magmusklerna är?! Minns att jag inte fattade nånting, tyckte det var jätteobehagligt, en stor vuxen man som bara ställer sig på en liten fyraårings mage? Kändes som att magen skulle gå sönder, sa att det gjorde ont och då slutade han. Men ändå, fattar fortfarande som vuxen inte riktigt vad det var som hände? Det var ju inget uppenbart sexuellt, bara jätteobehagligt och märkligt. Minns att han inte blev kvar speciellt länge, slutade ganska kort efter det. Sa aldrig nånting om det till någon, så det får mig ju att tro att han betett sig märkligt mot andra barn också, som kanske varit bättre på att berätta och att det var därför han fick sluta.

Sverige är ju bundna av en rad internationella regler som förbjuder diskriminering, skulle vara intressant att höra någon som är för förbudet att utveckla hur de tänker kring ett sådant förbuds förenlighet med t.ex. EU:s regler och europakonventionen.

Jag tror bästa lösningen är att öka antalet pedagoger så att de inte finns lika många tillfällen att vara ensam med barnen.
Sedan tycker jag det är väldigt otrevligt och okonstruktivt att det är så många som tycker de måste påpeka att ”INGEEEN jag känner har NÅÅÅGONSIN blvit utsatt för detta!!!111!!!” Har ni frågat alla ni känner eller antar ni bara?
Det är ju liksom inte asvanligt att man presenterar sig och ba ”Hej, jag heter Moa och när jag gick i lågstadiet ”vaktade” min manliga gympalärare tjejerna i duschen.” Själv har jag nog fler tillfällen att räkna upp än jag har fingrar och NÄR man faktiskt pratar om det så brukar andra snabbt hoppa in med egna erfarenheter.

Jag tror det finns lika många opassande kvinnliga pedagoger som inte heller borde få vistas kring barn/jobba inom barnomsorg.
Jag pluggar till förskolelärare och har jobbat inom barnomsorgen i många år.
Förstår inte hur du resonerar för jag har inga egna barn, kanske ändras då men har svårt att förstå när feminism handlar om jämdstämmdhet och bryta könsroller – nu bekräftas och förstärks än istället? Eller? . Men undrar bara skulle du vara ok med att det endast jobbade manliga pedagoger på förskolan Talmin går på?

Du har helt rätt, det är bättre att vara på den säkra sidan.
Om vissa män begår brott är det bättre att bara ha kvinnliga lärare, men mycket viktigare är:
Det är otroligt vanligt att muslimer slår sina barn, så muslimer ska förbjudas att vara lärare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *