Kategorier
diskussion & debatt

Är man rättslös så får man göra det man kan för att skydda sig

En man våldtog en kvinna och misshandlade henne samt hennes barn. Då klippte kvinnan av kuken på honom och slog ihjäl honom med en hammare.

Jag älskar vigilantegrejer. Jag önskar att fler tog lagen i egna händer i de samhällen där lagarna snarare skyddar förövarna än offrena.

Självklart är det inte så svartvitt som att jag är för dödsstraff eller tortyr, tvärtom – jag är starkt emot det. Jag tycker tanken på att låta känslor och ilska och hämndlystnad få styra våra lagar är vansinnig och skulle aldrig stötta en regering som förespråkar det.

MEN.

Jag tycker ändå att vissa människor kan förtjäna vad de får. Män som mördas eller stympas pga de övergrepp de begår får helt enkelt skylla sig själv. Som kvinna är vi rättslösa även i sverige, jag vågar knappt tänka på hur det ser ut i hongkong. Så WELL DONE! säger jag till kvinnan. WELL DONE.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Är man rättslös så får man göra det man kan för att skydda sig”

Minns att du skrev en tweet för en tid sedan där du frågade exakt hur många röster som krävs för att få in F! i riksdagen. HITTAR INTE DEN. Är bara så nyfiken, medlemsantalet bara ökar så hur många krävs det att vi är (på ett ungefär)?
Jag har förresten dig att tacka för allt. Halkade in här av slump via bloggkommentatorerna för flera år sedan, och nu har jag engagerat mig på flera sätt. Tack för uppvaknandet!

ÅH BÄSTA EVER! Älskar själv vigilantegrejer och att folk ens blir förvånade när sånt här händer?
Vi har ett rättsystem för att sådana här saker inte ska behöva hända men just nu fungerar rättsystemet bara som ett sätt för män att begå övergrepp på kvinnor utan konsekvenser och det finns inte ett särskilt stort intresse av att ändra på det heller.
Tills kvinnor också skyddas av lagen så är jag för att dom gör lite vad som helst med sina förövare, bär kniv för fan, hugg ner dom. Det finns ingen rättvisa för kvinnor att hämta i världen, inte ens i Sverige.

En väldigt intressant aspekt i den hela är hur man i populärkulturen tjänar pengar på vigelantegrejer. Vigelante som är män förståss…Är det någon som har exempel på en kvinna i den rollen?
Jag gillar inte våld eller tortyr, men samtidigt känner jag mig extremt utsatt i samhället.
Sverige har övergett kvinnorna, det blir tydligt när man läser domar etc.

”rättslösa” är väl lite att ta i…
dessutom har vi inte i sverige ett system som endast bygger på prevention – och det är väl inte helt fel? jag skulle inte tro att du är ngn renodlad utilitarist och om du är det är det väl ungefär lika hemskt.

Jaså? Så vad skulle du välja att kalla det att över 95% av alla våldtäktsmän går fria tex? Att majoriteten av sexuella trakasserier aldrig ens anmäls för att kvinnor uppmanas till att inte ”ta det så allvarligt”? Eller att tusentals kvinnor lever i förhållanden där de utsätts för systematisk terror och våld, men att även när polis och socialtjänst vet om detta så får inte kvinnorna någon rimlig hjälp för att ta sig ur förhållandet – särskilt problematiskt är det såklart om barn finns med i bilden då samhället ofta rankar mannens ”rätt” till sina barn högre än både kvinnans och _barnens_ rätt till skydd från honom, varför kvinnan ofta inte vågar lämna honom ens. Vad skulle du kalla detta om inte rättslöshet?
Eller skulle du tycka att dessa förhållanden på en arbetsplats, mellan anställd och chef tex, vore helt rimliga?

Asså jag är bara våldsförespråkare om det handlar om att skydda sig själv eller andra. Ser inget bra i att straffa folk ”för att dom förtjänar det”.
Kan tycka våld och t.o.m mord kan va rättfärdigat (typ rättslös kvinna mördar sin sviniga man för att skydda dotter mot fortsatta övergrepp) men annars inte.
Kan dock förstå folk som tar till hämnd o tycker ej dom är hemska människor, men tycker inte det är en bra grej att mörda pedofiler/nazister/whatever.

Magnus FailFake Johansson · Frisörcentrum
Jag förstår inte riktigt varför nästan alla talar om kvinnor som om just bara dom är utsatt? det finns minst lika mycket killar som blir utsatta. Tala om människor, inte grupper.
Trodde kvinnor ville ha jämnlikhet i sverige.
Svar · 1 ·
· för ungefär en timme sedan
Markus Sundberg · Toppkommentator · Stockholm, Sweden
Man kan tycka att det borde var så. Men i Sverige idag så är det inte mode att prata så. Den stora agendan idag ligger INTE i att prata om individer, utan kvinnor. Vänta bara till vänster-regeringen tar över. då blir det frid och fröjd…
Svar ·
· för 49 minuter sedan
GAHAHAHAHAHA

Förstår hur du menar. Och Ja vissa förtjänar allt jävligt de kan få, tycker jag. MEN i ett rättsäkert och demokratiskt samhälle är det aldrig ok att ta lagen i egna händer. Tänk hedersvåld och blodshämnd. De tycker sannolikt att deras offer förtjänar det..

Ja, i ett rättsäkert och demokratiskt samhälle är det aldrig okej. Det tråkiga är väl att vi inte har ett rättsäkert samhälle.
jag är verkligen inte för dödstraff, men kan inte låta bli att tycka att det var helt rätt åt honom.

Håller helt med! En förtryckt som ger igen har alla mina sympatier. Har själv haft relativt seriösa planer på att skada äcklet som våldtog min försvarslösa lillasyster. Om jag hade vetat att jag kunde komma undan med det hade jag troligen gjort det.

Håller helt med dig!
Jag tycker inte alls rättslös är att ta i som någon ovan tyckte. Samhället och rättsväsendet har de senaste månaderna visat med all önskvärd tydlighet att de inte står bakom kvinnors rätt till sin egen kropp. Alla dessa våldtäksmän som går fria, vi är rättslösa. Blir du våldtagen får du skylla dig själv och samhället kommer inte stå där för att hjälpa dig. Det är så det ser ut och det är helt jävla vidrigt. Jag önskar fler klippte kuken av de som våldfört sig på dem. Det finns visst inte mycket annat att göra…

Kvinna lär bli dubbelt bestraffad (både genom våldtäkten och för lagdomen för mordet) men jag tycker fortfarande att det var rätt åt mannen… Kanske kan att kapa kuken av svinet ses som en skyddsåtgärd eftersom hon var rädd att bli våldtagen igen? Skyddsjakt på kukar?
//Emma Hå

Men i rättsväsendet så straffas kvinnor dubbelt som ens försöker försvara sitt liv. De döms till fängelse även om mannen blivit relativt lindrigt skadad och hon kallar på ambulans.

Jag tycker att det är sjukt imponerande med tex Röda Brigaden i Indien, ett gäng kvinnor som har börjat säga ifrån mot den äckliga rättslöshet och unkna kvinnosyn som frodas där.
”Slog ner ett par män
Hon tror inte på att artighet kommer att ge indiska kvinnor samma rättigheter som män eller att godhet kommer att få män att sluta slå sina fruar. Hon tror på att ta tillbaka gatorna med våld om det krävs.
– När vi slog oss samman i gänget slog vi ner ett par män som trakasserade några kvinnor, nu räcker det att vi visar oss så backar de. Hårt mot hårt, säger hon.
Usha Vishwakarmas starka engagemang har en mörk bakgrund. Hon blev själv, under sin tid som lärare, utsatt för ett våldtäktsförsök 2006.”
Citatet kommer från http://www.expressen.se/nyheter/roda-brigaden-vill-ta-tillbaka-indiens-gator/

Det går aldrig att rättfärdiga ett mord oavsett vad personen har gjort. Bara för att en annan person gör fel betyder det inte att man har rätt att sjunka till samma nivå. Det killen gjorde var fel och hemskt på alla plan men det tjejen gjorde var inte ett dugg bättre. Förstår inte hur någon kan stötta det. Hoppas att hon får sitt straff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *