Kategorier
diskussion & debatt

Slampor kan man ju inte ta på allvar eller hur?

Alice Bah Kuhnke är vår nya kulturminister. Gratulerar! Men här spills ingen tid alls. Hon startade in karriär på SVT’s Disneyklubben och detta vill man gärna lyfta fram för att visa på vilken slags kultur vår nya minister representerat. Man kopplar även gärna ihop Disney med barn och det är tydligt att det handlar om att snuttifiera Alice kompetens genom att raljera kring detta. Jävla larv!

kulturminister disneyklubben

Men det stannar inte där. För tjugo år sedan så poserade Alice sexigt i tidningen Okej och det ska banne mig inte få passera. Antifeminister och kvinnohatare tar såklart tillfället i akt att göra sig lustiga över detta men det handlar enbart om att misskreditera henne som minister och peka ut henne som slampig och oseriös. Gammal (o)hederlig slutshame med andra ord.

Nej jag tänker ej posta bilden pga den bör ej spridas. Dels pga att det bidrar till förminskandet av hennes kompetens men allra mest för att hon inte gått med på att dessa bilder skulle publiceras.

Så här jobbar Jämställdisterna och antifeministerna iallafall:  Sprid nakenbilder, upptäck att samtycke kan ha saknats, misstro offer, sprid bild igen.

toklandet

(Tänkte mig inte för igår kväll och la upp den på min egen instagram men det var himla dumt och nu är den nedtagen.)

Alice Bah Kuhnke har dessutom gjort en hel del sen dess, för de som är intresserade så finns hennes CV här

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Slampor kan man ju inte ta på allvar eller hur?”

Jag tycker det är trist att det faktum att hon lett disney-klubben ses som något negativt. Varför är barnkultur negativt? Jag älskade disneyklubben som liten och det är en av anledningarna att jag blev positivt överaskad av att se Alice i regeringen eftersom att jag tycker att hon är grym. Har följt henne sedan dess och hon har gjort himla mycket bra saker – hon hade ett sommarprat för några år sedan man kan lyssna på om man vill veta mer! För många i min generation (födda i mitten av/sent 80-tal) är Disneyklubben absolut en stor del av vår barndom, så vad än ”de gamla gubbarna” tycker om henne, så är jag säker på att det finns många i min generation som hejar på henne. Hon var ung när hon gjorde Disneyklubben och folk pratar som att det skulle ha varit hennes enda merit, vilket det ju absolut inte är!

Har också reagerat på att Expressen mfl. försöker förminska henne. Jag blev jätteglad när jag fick veta att hon är vår nya kulturminister. När jag sedan såg och lyssnade på intervjun med henne i Kulturnyheterna blev jag ännu mer pepp. Glöden i hennes ögon när hon talade om kultur bådar gott!

Så klart att en kvinnlig minister måste granskas extra hårt för att…. ja,varför då?! Varför drar man fram hennes gamla grejer och inte andra ministrars skit och misstag? Bara för att hon är kvinna kan hon väl klara av höga poster precis som män? Hon har ju dessutom innehaft höga poster innan detta var på tal.
Så typiskt att sånt här ointressant skit ska dras upp jämt när man talar om kvinnor, fy skam om du ställt upp på sexiga bilder nån gång i livet och fy skam om du inte ens försöker vara sexig!

Jag såg nu att GT på sin framsida har en stor rubrik med texten ’REGERINGENS SYNDER’ och sedan bilder på fem av våra nyutnämnda ministrar. Två män och tre kvinnor och Bilden på Alice Bah Kuhnke är dubbelt så stor som de fyra andra och skriker ut att hon rökt på… Om inte detta är en hatkampanj vet jag inte vad som är det.

Fan vad arg jag blir på sånt här! Hon är kompetent och har erfarenhet, visserligen har hon ingen parlamentarisk erfarenhet men det känns jävligt uppfriskande med någon som inte behöver gå den ”vanliga” vägen genom ungdomsparti och andra uppdrag inom partiet. Viktigt är att hon representerar väljarna men det tror jag absolut.
Så jävla vidrigt med denna kultur där det tjänas pengar på kvinnors kroppar men samtidigt ska vara fult och tabu att vara med på en avklädd bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *