Kategorier
diskussion & debatt

Antingen eller

abort
Är man pro choice så är man pro choice vid första, andra, fjärde, tionde aborten. Allt annat är nämligen kvinnohat.
abort azealia banks kvinnohat abort2
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Antingen eller”

Detta är så viktigt för mig, eftersom jag gjorde en sen abort i mars. Att veta att någon (du) står på min sida har varit en sån enorm tröst i allt jobbigt som aborten förde med sig. Har knappt vågat säga till någon för det är så kontroversiellt att göra en sen abort. Men var ju knappast så att jag gick och väntade o ba nää jag ångrar mig, jag tar bort det. Utan det var en total chock. Känner mig helt dum i huvudet som kunde gå så länge utan att förstå.

Jag tog sk abortpiller vid en abort…på natten började jag störtblöda å ambulans kom. När jag låg nersövd vid skrapningen de var tvungna att göra. .satte läkaren in en hormon spiral. Det var min fjärde abort och hon sa efteråt att det var för mitt eget bästa. Då var jag tacksam och tyckte det var snällt. nu många år efteråt har jag förstått att hon absolut inte fick göra så utan min tillåtelse.

Ja, jag håller med. Man får ta en ståndpunkt. Är man för fri abort så skall skuldbeläggningen upphöra. Jag kan se viss problematik i abort som koncept MEN väljer att bortse från denna problematik för kvinnans rätt att välja.
Dock tycker jag att det ”fria valet” blivit en skyldighet om man inte har ”rätt förutsättningar”, så att kvinnor även skuldbelägga för att de väljer att behålla. Men det är ju så det funkar här i världen, en kvinna kan inte göra rätt.

tycker man det sker för många aborter är det enda rimliga att man är för fler, billigare och mer lättillgängliga preventivmedel.
Jag tror ingen vill ha abort som sitt förstahandsval till att inte blir förälder utan det blev så för att prevenivmedelen var dyra, inte tillgängliga eller inte fungerade tillfredsställande.

Jag håller med dig, pro-choice är pro-choice och det är jag definitivt för. Sen kan man diskutera/problematisera trenden (om det finns en sån, kanske jag bara har fördomar:/) eller fenomenet att unga tjejer gör upprepade aborter ”istället för” att skydda sig. Och där menar jag inte att det är ett problem för mig eller samhället som sådant, utan att det blir ett medicinskt problem för tjejen/kvinnan ifråga. Det vill säga: 1. Riskerna med upprepade aborter, kirurgiska ingrepp, 2. Riskerna med att inte skydda sig (sexuellt överförbara sjukdomar). Och nej, det ena har inte med det andra att göra – ingenting får inkräkta på aborträtten. Men det är viktigt tycker jag ändå att belysa detta, och att det finns vettig sexualupplysning/sexualundervisning.

Det finns absolut inga belägg att kvinnor i någon ålder använder abort som preventivmedel. Det är en myt folk har hittat på för att ytterligare begränsa kvinnors valmöjligheter och allmänt skamma kvinnor som är sexuellt aktiva.

Jag förstår inte riktigt varför folk ska lägga sig i vad andra gör. Hellre en abort ”för mycket” än ett barn som föds in i ett kärlekslöst hem, där någon blivit tvingad till att föda barnet. Man ska ge fan i andras kroppar!

Alltså jag tycker alla typer av pro-life:are och de som tycker att abort ”måste ha vissa restriktioner” bör spendera sin tid och energi på att förespråka för nya, billigare och mer effektiva preventivmedel (p-piller för män t.ex!) istället för att kritisera kvinnors val att göra en abort. Ärligt talat så känner jag att dessa människor skiter i kvinnors och/eller fosters liv och hälsa, utan bara vill trycka till, slut-shame:a och allmänt skamma kvinnor som själva bestämmer över sina kroppar.

Jag ska göra abort nästa vecka, och blir så otroligt nedslagen och ledsen av alla som ifrågasätter min rätt till att besluta över min egen kropp. För mig är det här en väldigt jobbig upplevelse, och det blir knappast bättre av alla som skuldbelägger kvinnor som gör abort. Tänker att det finns en attityd mot kvinnor som gör abort att ”ok, gör abort, men du ska minsann lida och skämmas över det”, och jag tror att den attityden gör det här ännu svårare för mig. Tar en lätt på det stämplas en liksom som dålig och känslokall, och det blir väl som en slags självuppfyllande profetia, eftersom jag förväntas må dåligt så gör jag också det. Jag vet i och för sig inte hur jag hade mått om jag hade sluppit mötas av skuldbeläggande, men antagligen hade jag inte mått lika dåligt i alla fall… Ville bara skriva av mig lite, och precis som någon skrev ovan så känns det skönt att veta att du och andra feminister står på min sida i det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *