Kategorier
diskussion & debatt

Hur ska han göra då?

Förresten, alla ni som undrar vad Anders borde göra istället? Tja, ta problemet på allvar vore en bra start. Ta ansvar för vad han gjort. Inte skylla på alkoholen eller stress eller press. Ellen ”Chipsqueen” skrev en ursäkt åt honom, i sitt inlägg ”Till Anders Borgs försvar”, som jag hoppas når honom:
 
”Jag har betett mig oerhört illa och det finns inga ursäkter för mitt beteende. Inga. Jag kommer börja gå i terapi för att få hjälp med mitt kvinnohat, och tills jag kommit tillrätta med det tänker jag inte röra en droppe alkohol. Jag är medveten om att mitt beteende inte går att ursäkta med stress, trötthet eller fylla och jag inser att mitt agerande kommer ifrån en problematisk kvinnosyn som jag delar med de flesta män, oavsett nationalitet och kultur.
 
Till de kvinnor som jag kränkt vill jag be om ursäkt. Till de män som tycker att ”sånt händer” vill jag säga att ni är en lika stor del av problemet som jag. Vi måste alla ta vårt ansvar för hur vi agerar. Jag tänker börja nu.”
 
Så. 
 
Jag undrar ärligt när offentliga män ska börja ta ansvar för sina följare och påhejjare? När ska de börja säga ifrån när männen omkring dem hejjar på när de betett sig illa?
 
I Anders Borgs kommentarsfält.
Där lyser han med sin frånvaro.
 
Istället har han, nu efter alla rabalder, postat en positiv artikel om sig själv:
 
 
 
Män undrar ofta varför de inte får vara med i feminismen eller hur de ska göra för att hjälpa kvinnokampen. Här är en bra början: Ta ansvar. Gör ditt utrymme feministiskt. Säg ifrån när polarna beter sig illa. Ursäkta inte polarnas beteenden. (Det går att stötta kompisar som betett sig som skit samtidigt som man tar tydligt avstånd från det de gör. Man måste inte göra slut liksom.) Och om polarna klappar dig på ryggen när du visat kuken eller kallat kvinnor för horor – säg stopp. Säg att du fuckade upp och att de fan inte ska hejja på detta. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur ska han göra då?”

Dessutom undrar jag varför folk inte förstår att man kan tycka att han var en bra finansminister men inte stltta honom som person?
Jag kan säga att jag tycker att chris brown har bra sångröst men att jag tycker han verkar vidrig som person.

Defenitivt, allt är så otroligt snedvänt men man ser det solklart nu, allt. Tack snälla för att du uppdaterar så mycket! Trots att du är ensam med barnen! Jag har en helt underbar fredagskväll på din blogg! Önskar inget annat just nu, tack! ❤

Märkligt. När en påtalar detta med sexuella övergrepp osv vrålar massvised kränkta män INTE ALLA MÄN!!!!! Men när AB slänger snorre och tafsar och lever rövare då känner ändå alla igen sej och tröstar "vi har alla varit där".
What?

J! Jag har också haft en fantastisk bloggfredag tack vare dessa spännande diskussioner.
Med tanke på inlägget om sex och relationer som Elaine skrev var jag sjukt nära att fråga om du kunde problematisera detta. Blir så sjukt orolig när jag läser om andra som verkar sexa högt och lågt men inte jag och min partner😳 det gör på allvar att jag blir nervös i en övrigt härlig relation. Så gör du det! Pratar om livspartners och kärlek, trygghet, värderingar och skratt. Tack!

Undrar ifall han skäms och var ligger då skammen i? Att bilden av sig själv som han byggt upp nu visar på sprickor eller skäms han för det han faktiskt har gjort? En sak är att bli pruttfull, ragla, spy ner sig och däcka. Pinsamt, men går att överleva. Att ta steget och visa upp sin k*k, ta andra män på ku*en och kalla kvinnor för horor är på en nivå där man emigrerar 10 år framåt. Han har ju byggt upp en helt annan image än vanliga FullJanne som spårar varje helg i byhålan.För det kan väl inte vara så illa så att han inte ens skäms för att ha dragit fram snoppen framför ett helt sällskap? Den imagen vill väl ingen ha. Sen om han skäms ur ett mansperspektiv återstår att se. Kommer nog någon damage control på den.

LD: Skrev ett långt svar till dig i förra tråden men orkar inte scrolla dit för att forstätta tråden…
Tycker du verkligen inte att det är lika illa att håna dem som blev gasade ihjäl under andra världskriget som att kalla någon för ho-ra, för det blev för mig vad hon gjorde? Tycker du på riktigt synd om någon som hånade en yrkeskår för typ noll i lön och som blev mördade av na-sister?
Tycker du på riktigt att Kakan blev tvingade till detta för att hon annars inte skulle kunna få medverka i det största och kreddigaste roa-hela-Svergie-programmet På spåret, inte en utan två gånger fick hon dessutom vara med.
Har du verkligen följt allt som Kakan kläckt ur sig genom åren i anarkistisk och anti-demokratisk anda, inte en, inte två gånger utan flera?
Vet ingen som gjort så otroligt förkastliga uttalanden som är mer inne i den goa värmen hos media än Kakan. Finns på allvar ingen som fått mer ryggdunk än hon i form av handling och inte bara i ord. Hon fick en liten storm i ett vattenglas och belönades med medverkan i bästa tv-programmet.
Och jo, Kakans upprepade uttalanden under åren som hon verkligen inte verkade ångra innan hon blev" tvingad till det " är baske mig lika dumt som det Borg gjort.
För ord kan skada lika mycket som handlingar så som utsända från Turkiet fick lov att uppmana till folkmord på Segels torg. Så ja, att säga något "dumt" kan vara precis lika illa och värre.
Och hur man någosin kan försvara någon eller ens lite tycka synd om, som hånar offer till na-sister som har som yrke att skydda dig och mig är för mig långt långt borta.

Det luktar "Kapten klänning" om honom lång väg. Det undermedvetna knackar på. Har hört att han har två ansikten även i andra sammanhang. Ska vi ens tala om hur mkt skit Schyman fått efter hon kissade på sig på fyllan? Minns inte att hon skyllde på jobbet eller blackout eller hans moster. Och då hade hon inte kränkt andra individer. Ändå släpad i smutsen.
Inget stöd och krönikor om varför hon är en fantastisk minister. Men å andra sidan satt hon inte i paradvåningen och slickade societetens rumpor heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *