Kategorier
diskussion & debatt

Lamotte får visst komma till tals även om han påstår motsatsen för att få sympatier

Joakim Böl-Jocke Lamotte är upprörd över att jag skrev om honom dvs bemötte det han skrev om oss feminister. Lamotte går till väldigt fula angrepp mot feminister väldigt ofta och borde inte bli förvånad när nån reagerar. Det blir han antagligen inte heller men kan man dra på sig offerkoftan och snyfta lite mot publiken (för att sen casha in) så varför inte liksom? 
 
Ja jag medger att jag kunde använt ett bättre språk, men jag är förbannad! Jag är förbannad på hans konstanta smutskastande av den grupp människor han påstår sig jobba för. Jag är förbannad på att han upprättar en plattform för män som hatar kvinnor där de, helt ostört utan att han säger ifrån, kan sitta och hata på enskilda kvinnor, härska, kränka och bemöta kvinnor hotfullt och aggressivt. Jag är förbannad för att han på grund av detta gör världen otryggare för kvinnor. Inte tvärtom som han vill ge sken av. 
 
Jag är förbannad och om man hakar upp sig på mitt språk så har man inte fattat nåt. Men det är också vanligt att fokusera på språket eller orden motståndaren använder för då slipper man bemöta det hen säger. 
 
 
Bla bla bla osv.
 
Ett kommentarsfält med cirka 1500+ kommentarer om hur vidrig, ful, korkad, äcklig, sinnessjuk jag är. Pust och puh, varför läser jag ens? Men läs! Gör det! Se det svart på vitt: plattformen för kvinnohat som Joakim Lamotte har byggt upp. Kvinnohat som får stå kvar, som uppmuntras, som inte modereras, som får florera fritt. Detta på en plattform som påstås jobba för flickor och kvinnor. Låt det smälta in. Det är ingen slump att en stor del av hans följare består av människor som är öppet nazister, antifeminister, sverigedemokrater och högerextrema. 
 
Vidare påstår iallafall Lamotte att han inte fått komma till tals vilket inte är sant alls då jag skrev precis samma sak direkt till Lamotte på hans egna FB-sida igår. Flera gånger. Precis samma sak. Samma ord. Alltså på riktigt, jag kopierade det jag skrev i hans kommentarsfält och klistrade in när jag skrev mitt blogginlägg (dvs samma inlägg som nyheter24 repostade på sin sida). Inte ett svar från honom. Inte ens en reaktion. Ingenting. Nada. Han hade ju tillfälle där och då att försvara sig eller bemöta mina påstående om honom. 
 
Men det ignorerades. Som det alltid görs. Jag skriver nämligen direkt till Joakim varje gång jag tycker han är ute och cyklar. Han har alla chanser och tillfällen att ”försvara sig själv”.
 
Och komma till tals? Han kommer ju till tals hela tiden på sin enorma plattform!  Nästan hundranittontusen människor följer honom. HUNDRANITTONTUSEN. Och komma till tals i vad? Mitt blogginlägg? Jag fattar inte? Skulle jag ha ringt upp honom? Skulle Nyheter24 ringt upp honom och lagt till hans perspektiv som en liten fotnot under mitt inlägg? 
 
Grejen är att jag och hundratals andra feminister skriver vår kritik direkt till honom men han svarar ALDRIG. Han bemöter aldrig. Han fortsätter i sitt antifeministiska spår som om inget hänt. Han är helt ointresserad av vad kvinnor har att säga tills han kan använda det som material för att vinna sympatier. Vart är sympatierna när han smutskastar en hel rörelse och de kvinnor som sliter för kvinnosaken varje dag?
 
 

 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Lamotte får visst komma till tals även om han påstår motsatsen för att få sympatier”

Haha, får inte komma till tals?? Han förpestar till och med min frukost genom meningslösa krönikor i min dagstidning. Och ditt språk? Du har väl knappast skrivit att han är fet och äcklig som hans anhängare tillåts skriva om dig i hans kommentarsfält. Undrar om han är nöjd med resultatet av sitt "feministiska arbete", att en kvinna nedvärderas och kränks så till den milda grad som i detta vidriga kommentarsfält. Det är vad jag kan se det enda han har uppnått.

Blir så ledsen av att läsa alla kommentarer!:( Blir galen på alla idioter! Kan de aldrig hålla sig till sakfrågan? Varför ska de alltid angripa människors utseende? Det är inte ens relevant!!!
Vill också bara tillägga att för 10 mån fick jag barn och efter det började jag följa dig. Du har lärt mig massor och lärt mig reflektera på ett annat sätt än tidigare! Du gör ett kanon jobb:)

Vilka vidriga kommentarer! Saknas argument så går man till personangrepp. Låter mer som självhat som måste dövas. Jävla mobbare! Varför inte fokusera på något relevant som den feministiska kampen istället för att sitta och spy galla över icke relevanta saker som någons utseende och vikt?

Orkar egentligen inte ta in att alla dessa människor och deras bisarra tankar, som de också öppet uttrycker, finns..
Vill bara säga att du är helt fantastisk, säger det gärna 1500 gånger + i ett försök att vara motvikt till det du får utstå..

Orkar inte läsa alla elaka kommentarer för jag blir så förbannad. Är så imponerad dig, så djupt imponerad för att du orkar driva det du gör, för att du vågar bråka och stå upp för det som är rätt! Tack x 1000 ❤️

Verkar som att de kvinnor han och hans grupp vill beskydda och stå för som ska ha lika rättigheter som mannen. Är dem som de är släkt med eller de som är vackra som de vill ligga med. Så enligt hans grupp ska de fula, feta, piercade och tatuerade inte ha de rättigheterna. Jag blir alltid impad av det enorma hatet som kommer upp i såna grupper känner de sig stora när de kan verbalt fördöma någon som inte ser ut som dem gör. Och när kvinnor gå in och blir på hejade av männen är det en bekräftelse att dem att de är sexiga och perfekta och inte feta och motbjudande. Att dem har så dålig självkänsla. Vart är deras feminism känsla då som de säger att de har?

Usch, vidrigt kommentarsfält (läste bara det du visar här, har NOLL intresse av att besöka Lamottes Facebook-sida).
Så jävla tråkigt att läsa vad folk skriver om dig. Inte att de kan skriva att de ogillar dig, det får de väl göra, men det här konstanta hatet och hotet. Bara för att man inte tycker som någon annan ger det en inte rätt att hata eller hota. Det bevisar å andra sidan brist på motargument. Ändå äckligt. Mest irriterad blir jag faktiskt på de kvinnor som hejar på. De är så jävla manipulerade av samhället att de inte inser att de skadar sig själva genom att heja på män som hatar och hotar andra kvinnor. Det finns kvinnor jag inte gillar, faktiskt. Skulle dock aldrig få för mig att hata eller hota för det, även fast det finns kvinnor som gör mig riktigt jävla förbannad (typ Katrin Z). Då väljer jag istället att bemöta utan hat eller hot alternativ vända ryggen till om jag inte orkar.
Besökte ofta en mansdominerad sida tidigare men har nu successivt dragit ner på mina besök. Mitt mål är att helt sluta återkomma till sidan. Anledningen är faktiskt antifeminister får ge uttryckt för hat utan att bli motsagda, jag har visserligen försökt sätta ner foten men man förstår att det är lönlöst när det är extrem mansdominans. Det finns undantag, alltid, där en och annan man visat sig ställa sig bakom mig. Extremt uppskattat men trots det tar det för mycket energi för mig att fortsätta hänga där. Upplever faktiskt redan att jag mår lite bättre sen jag lämnade sidan även om det sällan var riktat mot mig personligen, men saken är den att när män ger sig på kvinnor så berör det mig. Jag tar åt mig på ett annat sätt som aldrig tidigare. Känner att det är min uppgift att stötta andra kvinnor, vi måste hålla ihop för annars splittrar män på oss. Här kan du tacka dig själv, det är du som förändrat mig.

Tack för att du orkar bekämpa Lamotte. Mannen är givetvis en reaktionär pajas, som är "feminist" exakt så länge som det tillåter honom att sparka nedåt, ffa mot migranter. Han går igång på tanken att få beskydda (vita) kvinnor. Att feminism inte handlar om att bli beskyddad utan om emancipation kommer Lamotte aldrig att begripa.

Så många skrämmande människor det finns …!!! Bara att skumläsa några få räcker för att få mig att förstå hur vi människor kan begå helt fruktansvärda illdåd mot varandra. De är av det material som man skapar fotsoldater av i massakrer. Machetes i händerna på en flock av de där figurerna … Huh!!!

Det som gör mest ont i mig är alla dessa jäkla daddy’s girls som alltid dyker upp i sådana kommentarsfält. Att män hatar kvinnor är liksom ingen nyhet. Jag föraktar dem helhjärtat tillbaka. Men kvinnor som hatar kvinnor skär i hjärtat på ett annat sätt, sveket är så brutalt.
Som vanligt är du fantastisk, LD <3

Veldig trist at mennesker ikke kan holde seg til saken og gå på person angrep!! Håper du ikke tar til deg alt det urelevante svadaen disse idiotene skriver om deg! Det sier så mye mer om de en deg. Stå på videre!! Vi trenger flere mennesker som deg.

Blir så ledsen över alla de kvinnor som kommenterat och inte sett igenom vilken skit han står för.
De tror på allvar att han kommer att skydda dem och stå på deras sida och förstår inte att han inte tvekar en sekund att skicka dem till vargarna så fort de inte hyllar honom och börjar ifrågasätta.
Att tro att han står på kvinnors sida visar på en otrolig oförmåga till någon som helst djupare analys.
Du är min hjälte som står upp mot den jävla opportunisten!

Kunde inte komma in på Lamottes kommentarsfält men har han på något sätt satt ner foten angående personangreppen mot dig? Om inte kan man ju fundera på om han är en sån hyvens kille som han själv verkar tro.
jag blir väldigt ledsen att folk tar till sådana fulgrepp och skriver så elaka saker, ok om man inte tycker lika men det har ju inget med utseende att göra! Börjar tappa tron om mänskligheten, tack för att du finns så jag återfår den!

nja. Han kommenterade en enslig kommentar. Inget enskilt inlägg. Ingen arg video. Ingen moderering. Han är en ögontjänare. Han bryr sig inte. Han skapar den miljön och hetsar sin publik. Han vet precis vad han gör.

Jag vill säga tack för att du orkar! Du inspirerar mej och hjälper mej vidga mina synsätt och tankar. Det har resulterat i många diskussioner med vänner, familj och sambo, som i sin tur förhoppningsvis leder till att vi börjar agera annorlunda i stort som smått.

Jag blir så ledsen av att läsa kommentarerna. Så många både kvinnor och män som skriver vidrigt elakt om dig. Jag förstår överhuvudtaget inte hur någons utseende, mentala hälsa eller något annat liknande är relevant i denna "debatten". Skämmes tamigfaen!
Du är så viktig för oss! Du gör ett stort arbete i att öppna våra ögon och ständigt påminna oss om att hålla dem öppna (ibland vill man ju bara blunda…). Jag hoppas att du orkar fortsätta! Och jag hoppas att vi tillsammans kan försöka att inte "hoppa på dem" tillbaka avseende deras utseende, dialekt eller liknande. Det är för lätt och helt irrelevant.

Jag blir faaan galen!!! Galen!!
Och jag får en klump i magen och blir ledsen av de fruktansvärda kommentarerna, och då är de inte ens riktade mot mig personligen. Men jag blir inte bara vansinnig över de vidriga personpåhoppen utan blir också så uppriktigt ledsen och förbannad över hur jäkla långt det är kvar… tack för allt du gör, du är så viktig.

Jag hoppas att du kan se detta som ett bevis på vilket OTROLIGT avtryck ditt arbete gör. Ett bevis på hur viktig du är, hur viktigt ditt engagemang är. Du tar kampen då jag inte orkar. För det är så otroligt deprimerande att leva då hatet flödar. Men du är fan en inspiration, varje dag. Du har öppnat mina ögon. Tack vare dig orkar jag mer, vågar jag mer, KAN jag mer. TACK! ❤

Det är svårt att hitta ord för att beskriva de känslor som det här framkallar. Helt fruktansvärt i alla fall att det är så här och att du får utstå detta. Läste lite i hans kommentarsfält igår, men fick sluta, blev så upprörd. En liten ljusglimt är väl i alla fall att en del (kvinnor mest) försöker ta dig i försvar i kommentarsfältet, är så imponerad att de orkar. Även dessa personer bemöttes ju dock av samma verklighetsfrånvända "argument", personliga påhopp mm (läste som sagt inte allt men såg iaf detta på vissa ställen). Det var även flera som ställde direkta frågor till Lamotte om hur han ser på sitt kommentarsfält osv, men ingen som jag såg fick svar. Helt bedrövligt. Vill iaf skicka lite stöd och tacka för det arbete du gör och för att du förgyller min vardag med feminism och hopp!

Har haft svårt för honom och hans "feminism" (därav mest undvikit vad jag, av det jag såg, upplevde som själv-promotande mansplaining i sitt esse och får erkänna jag haft så gott som 0 koll på vad människan sysslat med i alla fall de senaste 2-3 åren. Det jag såg dessförinnan tyckte jag mest var komiskt jämförbart med den scenen ur första säsongen av Game of Thrones när Khal Drogo total spasmar ut i manlig kränkthet och bara "JAG, DROGO" "JAG, JAG, JAG" *slår sig på bröstet* när HANS KVINNAS – d v s i hand värld hans egen – heder kränkts), men DETTA är ju helt… ? Människan som upprätthåller plattformen till det här hatet får alltså både bre ut sig och sitt varumärke, samt livnära sig på det, i FEMNISIMENS namn? Tror jag spyr.

Alltså fy fy fy fy för alla dessa kommentarer, blir så illa berörd. Men du är fantastisk och jag beundrar dig innerligt för att du orkar fortsätta bedriva klokskap trots detta SJUKA drev

Eh…. Han är så sjukt verklighetsfrånvänd. .. och "kvinnlig extremist"??? WTF liksom, vad är ens det??? Blir så irriterad att han får det utrymme han får. Blir lite äcklad av hans beteende faktiskt. Fy.
Men vi är starkare än alla Lamottes i världen. Fortsätt LD, du behövs mer än nånsin!!!!

Trodde först han var en f.d nynasse eller vem han var egentligen tills jag läste här och IG, har tappat all respekt för honom. Noll förtroende.
Samma sort man som andra män jag mötte som ska blogga eller posta öppet för att få sympatier. Privata meddelanden räcker inte för dem. Kränkta små män med smala staken.

Blir helt matt av att läsa bara några få av kommentarerna som riktas mot dig. Fy fan vilka vidriga människor det finns. Aldrig syns kvinnohat så tydligt som i såna kommentarsfält, så det blir ju väldigt tydligt vad han egentligen står för. Hur kan man inte se igenom hans skit!?! Kram till dig som orkar❤️

Så konstigt han gör ett inlägg och frågar vart alla feminister är?
Du ger svar på tal och visar att du kämpat med feminism och du motarbetar hans argument om " vart är alla feminister nu?"
Och då blir han sur över att han inte får ge svar på tal? Han borde ju snarare höja dig, än sänka dig. Var inte syftet att anropa feminister? Han fick ju som han ville, ni visade er, vart ni är och vad ni tycker. Nu tycker han du ska vara tyst istället och ingen ska lyssna på dig?
Problemet var att han gillade inte det han läste om sig själv… Svårt det där med självinsikt..

Grottmansgruff på lägsta nivå. "Jag bra man, du ful kvinna!" Så på ett sätt förstår jag att denna grupp människor med sin huvudman inte tycker att de får komma till tals, för det är omöjligt att uttrycka vettiga åsikter med ett samlat ordförråd på ett tiotal svordomar och skällsord. Men deras brist på uttrycksförmåga är väl knappast sk. extremfeministers fel. Eller jo, med grottmänniskornas brist på logik är det nog så… suck.

Usch. Fyfan. Tyvärr är jag inte det minsta förvånad men blir otroligt ledsen för din skull som får utstå sådana fruktansvärda personliga påhopp. Jag blir också ledsen för de män och kvinnor som inte inser att de själva är extremt kvinnohatande i sina kommentarer. Ibland blir jag i och för sig en aning mållös över vissa människors totala brist på intelligens, vilket tycks existera i överflöd bland dessa kommentarer. Det är nästan så att det är ironiskt hur de kritiserar ditt utseende (tatueringar t.ex.) när Lamotte också har tatueringar (ser ut som så på hans stora bild iaf). Hållbart "argument" liksom, verkligen. Jag kan personligen avslöja att jag aldrig skulle lita på Lamotte, även om jag inte visste vem han var. Om vi nu ska vara fördomsfulla och gå på utseenden så skulle jag gå en omväg för att slippa ta risken att gå förbi honom.
Styrkekramar till dig och andra medsystrar som orkar ta kampen och kritisera honom och hans följare! Vet du, när jag får mitt CSN senare i augusti och jag har köpt mig en ny mobil, så ska jag swisha dig en slant! Lus-Lamotte och hans hord av amöbor är inte ens värda en snorkråka.

Roligast var ju människan som kritiserade mig för att jag var lättklädd men hade noll svar på hur hen kände inför Lamotte när denne visade upp sig i bar överkropp och pratade om pappakropp och manstuttar.

Jag hade inte haft några problem alls med honom om han inte hade PÅSTÅTT SIG VARA FEMINIST. Och om inte så många fler hade sett honom som någon slags feministisk halvgud som har kommit för att frälsa oss stackars kvinnor som inte vet något bättre. Blir så arg!!! Kan han inte bara vara öppen med att han hatar feminister och feminism istället för att låtsas vara på vår sida? Men det är klart det finns en poäng med att han smutskastar feminister gång på gång. Jag undrar bara om han helt saknar självinsikt eller om han på något plan vet om vad för sk*t det är han sysslar med?
Han måste ju undra varför han är så illa omtyckt av andra feminister liksom, och varför han är så omtyckt av antifeminister. Och att han tjänar PENGAR på detta!!!
On another note, har jag skrivit om något gladare själv. Varför Feministiskt Initiativ är bra, det bra och dåliga med Prideparaden, transfobi osv. Klicka in och läs om det är intressant 🙂 http://www.zaitzova.com

Jag är sällan tyst men detta får till och med mig tyst. Fyfan vilka ord. Jag kan för hela mitt liv inte förstå hur man kan skriva så om en människa som är snäll, genuin och kämpar för andra?! Ingen borde få höra sådant här men pratade dom om någon pedofil eller liknande hade jag inte blivit lika förvånad. Men jag fattar verkligen inte hur man kan skriva såhär om en vanlig jäkla människa? Vad fan lärde dom sig när dom var små?!
Hoppas dom för evigt trampar på legobitar, får fågelbajs i håret och pyspunka på cykeln. Du är bäst LD!

Tycker du är ett sånt fakking powerhouse och en sån inspiration. Läser dig, följer dig och inspireras av dig. Att få förmånen att med hjälp av dig och andra otroliga kvinns i diverse flöden få hjälp att skärpa sin feministiska analys är så tacksamt. Tack för allt du sagt som stärkt mig. Tycker det är så mäktigt att du orkar stå igenom allt hat du får när det är så vidrigt hur du blir bemött av så många. Ibland vågar jag knappt läsa trådar som den här för att de gör mig så illa berörd. Och för att det är så ovärdigt vad du måste stå ut med. Inte bara för att jag tycker att du är fett cool men mestadels eftersom du är så förbannat smart. Eftersom de ämnen du tar upp och saker du förespråkar är sådant som baseras på logiskt härledna argument. Inte på hat eller fördom. Inte på ignorans. På insikter och på analyser som fattas för många i samhället. Jag önskar att jag kunde öppna världens största hallar för dig så du fick tala för en publik som förstod vad du sa.

!
Instämmer med många som kommenterat innan mig.
Du är så sjukt jävla bra!<3 Vill skicka en massa kramar och säga att du är fan världsbäst som pallar med allt!!!

Så hemska kommentarer så läste ej alla men så viktigt att du postar detta, du dödar verkligen motståndaren med kunskap. Du sjunker inte till deras nivå. Du är verkligen någon att se upp till. Man blir mörkrädd när man ser kommentarerna, logik finns ju inte ens, varför skulle man vara psykiskt sjuk pga att man ser ut på ett visst sätt? Som en av dom säger. Och bara fokus på utseende osv osv. Galet är det!

Detta bevisar ju bara att du har RÄTT, Lady Dahmer, och att du bedriver en jävligt viktig kamp. Få kvinnor vågar stå upp för sina feministiska åsikter just av rädsla att utsättas för denna typ av hatiska kommentarer – att du fortfarande orkar bedriva denna kamp är fantastiskt modigt och viktigt för feminismen. Blir illa berörd av att läsa dessa kommentarer. Jag läser din blogg och lyssnar på Penntricket, jag har varit feminist sedan tonåren men inte fått det slutgiltiga uppvaknandet förrän jag kom i kontakt med det du producerar. Hoppas att du förstår att du är klok och viktig för debatten!

Jonathan: Varför sprida hot och hat? Du bevisar bara att LD har rätt om Lamottes rasistiska och antifeminiatiska trollsvans.
Hoppas hon blockar dig snart så vi slipper dina barnsliga utspel.
LD, du är fantastisk som orkar bemöta hets med logik. <3

Jag blir så jävla ledsen när jag läser alla kommentarer som du klistrat in. Att dom har mage? Hur kan människor vara så jävla elaka? Har dom ingenting i huvudet? Inse att dessa idioter får rösta och köra bil?! Jag fattar inte att du orkar läsa skiten men all styrka till dig ❤️ Du betyder otroligt mycket för mig. Och för den feministiska kampen.

Män blir så hysteriska när man säger emot dem. Se bara på Jonathan här. Hysteri deluxe. Hörrö gullponken. Gå tillbaka till spisen där du hör hemma och låt oss vuxna samtala om vuxensaker nu 😘

Natashja: är det _verkligen_ värt det, att få ta emot allt detta hat?
Jag blir verkligen illa berörd av såna ord du får ta emot.
Konstig jämförelse, men i all välmening: om det vore på en arbetsplats du fick detta bemötande, skulle det ju absolut inte vara OK. Inte många skulle palla att ha en sån vardag, utan att bli trasiga.

Så jävla sinnes detta är!? Tusen ton cred till dig som PALLAR, hoppas du klarar det, orkar liksom, jag får så jävla ont i magen av att läsa allt det här, kan inte ens föreställa mig hur det känns att vara den de skriver om! Sjukt starkt!!!

Jag vill tacka Lamotte för att han fått mig att ta steget fullt ut när det gäller feminism. Manshatet är dessvärre oundvikligt när man har en ordentlig analys, jag har insett det nu och många med mig är jag övertygad om. Kampen fortsätter, starkare än någonsin. <3

Jag önskar att man kunde gilla andras kommentarer för att ändra har redan skrivit precis det jag vill säga och det på ett helt genialt sätt. Vill bara sticka in lite kärlek till alla er som sprider kärlek omkring er och stöttar en fellow syster <3 ni är så bra!
Och till Lady Dahmer – jag vet att du inte låter de jävlarna tysta dig, men jag säger ändå låt inte de jävlarna tysta dig. Någonsin. De får fan inte vinna. Jag får ont i magen av att läsa.. elaka mobbare och kvinnohatare är vad de är. Du har gjort så otroligt mycket för feminismen genom att ge många av oss ett uppvaknande och motivation till att strida vi också. Tusen tack för att du finns här <3

Fan vilken strid du tar! Och vilket otroligt hat du får ta emot för det. Jag har också velat ifrågasätta mycket av det Lamotte gör. Men vågar inte så fullt ut som jag vill då jag vet vilket hat man får när det görs. Lamotte drar till sig så många kvinnohatare. Ska köpa alla dina prints och swisha som tusan. Du behövs och DU stärker mig att våga stå upp för kvinnor.

Jonathan, du verkar sur och trumpen. Ingen gillar en sån man. Ryck upp dej och var glad och glöm inte att le så ska du se att det snart känns bättre och att nån kanske till och med kan börja tycka om dej. Seså, gör det nu på en gång vetja.

Lady Dahmer, jag är så otroligt glad att du orkar fortsätta trots alla vidriga kommentarer. Nättrollen är som en flock hungriga vargar (eller ja, som män i grupp… ;)) som kastar sig över dig, och som sedan frågar dig varför du använder hårda ord som försvar. Som du skrev någonstans; istället för att bemöta det du skriver så attackerar de ditt språkval, utseende och annat i sammanhanget totalt irrelevant. Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren vänta? Förhoppningsvis är männens hat orsakade av att de är så jävla rädda, för varför skulle de annars uppröras så? Du gör ett fantastiskt jobb. Fortsätt kämpa. Vi är så sjukt många som stärks av dig och som står bakom dig. Eller runt dig, som ett försök till att vara en mur åt alla vidrigheter.

Usch vilka hemska kommentarer! Det är ett under att du ens orkar 🙁 Men vi backar dig ALLTID! Helt jäkla otroligt att han kan tolerera detta i sitt kommentarsfält, visar ju verkligen vad han är för person!
Bemöt inte "Jonathans" kommentarer, han vill bara provocera och verkar ändå inte ha nått innanför pannbenet!

Jonathan. Din mamma älskade inte dig så mycket, det är därför du är som du är. Jobbigt att du växte upp oälskad, synd att du måste få utlopp för ditt sjukliga behov av att bli övergiven och oälskad här. Det finns psykologer på vårdcentralen som kan hjälpa dig. Kostar 50 spänn per gång. Som hittat. Du blir en gladare person och vi slipper läsa din skit. Kan till och med svischa för första besöket om du håller käft. Puss

Finns inte ord för hur dåligt detta är. Instinktivt vill jag polisanmäla personerna bakom kommentarerna, ser många brott i enbart de du har lagt upp på bloggen….. Du är omåttligt stark, tack för att du orkar.

Lady Dahmer du har verkligen öppnat upp mina ögon för vad feminism handlar om. Läser din blogg och har lyssnat på Penntrickets alla avsnitt. Det du gör har gjort avtryck och fått mig att reflektera, reagera och se sådant jag förr var blind för. Det är så sorgligt att läsa om allt hemskt som Lamotte och co skriver om dig. Du är guld värd och skarp som en sylvass kniv.

Ska de här jävla vidriga människorna uppfostra BARN??? Röra sig i samhället?? Upprätt(håll)a kärleksrelationer med den människosynen??? VAR ÄR DIN FEMINISM NU DÅ LAMOTTE???!! Vet inte om jag pallar gå in på den jävla FB-sidan utan att må psykiskt dåligt. Heja dig LD, systerskapet övervinner allt. Till slut! <3<3<3

Jonathan och ni andra småpojkar, det är dags för dig att knipa nu. Förtal och hot är ett brott.
Vi är alla sjukt oimponerad av din patetiska feghet att sitta och häva ur dig bajs bakom en skärm. Har din mamma inte lärt dig att det är bara är mesar som gör så? Kravla tillbaka nu, schas!!

Hej, LD.
Jag ska på hälsoundersökning om några veckor och är livrädd. Tänk om dom faktiskt hittar begynnande diabetes eller nåt annat? Tänk om dom fatshamear skiten ur mig? Tänk om dom skyller alla hälsoproblem på min vikt (vilket säkert kan bidra till problemen) och inte ger mig andra medel att hjälpa dom på vägen? Hur ska jag överleva med min familj och släkt om jag har begynnande/diabetes? Jag kommer aldrig stå ut med dom igen. Om jag måste gå ner i vikt hur mycket ångest kommer det sen ge mig om/när jag råkar gå upp i vikt igen?
Jag röker inte, dricker knappt men rör på mig och har nästan 50 kgs övervikt. Is that enough liksom? Kan du ge mig lite stöd och tips kanske? Vet ej hur jag ska klara detta, men det känns nödvändigt.

Jag vet precis hur du känner, är LIVRÄDD för samma saker. Tänk om man blir sjuk liksom, då kommer det skyllas på vikten. Men när en smal person får diabetes så säger man inget om vikt. Fokusera på det: på alla som är smala som blir sjuka. Och du, diabetes handlar mer om kosten än om vikten så om du är rädd på riktigt – läs på om bra kost istället! <3

Men tycker nog inte att vi ska lägga det på mamman att han är kvinnohatare. Patriarkatet. Visst kan mamman ha påverkat det. Men till syvende sist handlar det i så fall om internaliserat kvinnohat. Och det föds ur patriarkatet Det är nog det mest sorgliga med det hela…

Alltså, har någon av dessa idioter ens givit någon tillstymmelse av konstruktiv kritik? Haft några verkliga åsikter eller vinklar av det du skrivit?
Sjukt att de inte själva ens ser hur det ser ut när de fokuserar på ditt utseende men struntar i ditt budskap.
Det är så jävla obehagligt att det på riktigt går omkring folk och ser ut som vanligt folk, men som beter sig så vedervärdigt. Att det till och med är just vanligt folk.
Tänkte just att jag ville skicka dig ett fång blommor, men insåg snabbt att det kan anses obehagligt 😊

Tack för ditt arbete LD, du har hjälpt till att göra mig mer medveten och aktiv som feminist. En annan effekt jag märker är att jag på riktigt inte bryr mig om att jag har hår under armarna eller på benen (för bara något år sedan kände jag mig rädd att bli dömd för det, nu skiter jag helt ärligt i det). I samma anda så har jag inte längre ångest över att visa mig på stranden, skiter i vad folk tycker om mitt utseende mycket mer än tidigare. Bara en sån improvement. Jag håller inte alltid med om varenda detalj men kärnan av det du förmedlar är så sann och viktig. Du hjälper till att förändra liv på riktigt, Lamotte gör ingenting.. Han rider på åsikter och riktningar som har funnits i unkna decennier. Han kunde lika gärna vara död, för han tillför inget nytt. De där patetiska asen lever ju inte ens? De är ju inte ens vid medvetande! Förstår att de avundas oss och därför måste försöka kväsa vårt liv, de är ju halvdöda själva.

Har inte hunnit med tidigare men läste ikapp lite här nu på morgonen. Jag spyr. Hat, hat, hat. Jag håller inte alltid med, men då håller jag käft. Eller för en nyanserad diskussion. Man går inte till personangrepp. Men precis det som sker i Lamottes kommentarsfält är ju det som du poängterar gång på gång. Och likförbannat fattar de ju inte. Tack för du finns. Dina ord. Ditt sätt att ruska om.

Hej!
Jag brukar sällan kommentera men nu måste jag för jag blir uppriktigt förbannad. Jag är uppvuxen med en Pappa som jobbade i ett mansdominerat yrke och han var nog lite före sin tid då det gäller feminisms kamp. Så med det lilla sagt så vill jag bara vara tydlig med att det alltid varit ett naturligt inslag i mitt och mina systrars liv att vi kan göra precis vad fan vi vill och inget ska stoppa oss för att vi är kvinnor!
Det vi också fick lära oss var att visa andra människor respekt och vara en god medmänniska. Jag tycker inte alltid som du Lady Dahmer men jag respekterar dig och dina åsikter. Ibland får du mig att tänk ett varv till och det är berikande och ofta ler jag för det ger mig rikedom. Den dagen jag inte stannar och upp och tar till mig andra människors synvinklar då har jag blivit någon jag inte vill vara. Sen kan jag välja att sortera bort människor som i min värld inte ger mig något på något vis.. Att läsa kommentarerna som Lamottes läsare skrivit får mig att bli jävligt förbannad. Snacka om att inte kunna uppföra sig och lägger en viktig debatt på en sån jäkla låg nivå. Skäms på er!!
Stå på dig vackra kvinna, vi är många som står bakom dig.
All kärlek och respekt till dig!

Och hur kan man påstå att man för kvinnors kamp och samtidigt accepterar att en kvinna blir behandlad på det vistet i kommentarsfältet?? Det är för mig obegripligt! Att han inte visar ett gott föredöme i vilken ton man ska ha säger ju att han inte är äkta. Han har inte fattat poängen.. Vilket skämt!

Blir ju tjutfärdig. Bara personangrepp å hat. Vad har utseende med något av de här att göra? Känner att det är kanske inte "de vassaste knivarna i lådan " som hänger inne hos honom.
Stå på dig! ❤

Herregud så upprörd jag blir! Och det är ju så vansinnigt typiskt också, det känns som om folk blir uppretade innan de ens läst ett enda ord av vad du skrivit. Jag upplever dina texter som nyanserade och välskrivna, och dessutom "spot on!" De ger mig jättemånga välformulerade argument när någon fnyser åt ord som "våldtäktskuktur och patriarkat", bland mycket annat.
Påhoppen på utseendet är helt bisarra, men väldigt typiska, som om det har med något som helst att göra? Hade de tagit ditt budskap på större allvar om du var smal som en sticka eller höll på med bikinifitness, eller inte visade dig alls i din blogg? Knappast. Eftersom det inte är där skon klämmer egentligen. Det finns nig inget utseende som är "rätt" för att "få lov" att framföra den här typen av åsikter. Men har man inga bättre argument så kan man ju alltid dra till med att gå på utseendet.
Det är jättemärkligt hur många som verkar se rött bara orden feminism och patriarkat dyker upp.
Kämpa på! Jag hoppas att Lamotte och andra sätter sig ner en dag och faktiskt läser vad du skriver. Det är ju inte direkt "En vettvillings memoarer" de kommer att mötas av, utan reflektioner kring hur samhället faktiskt ser ut och vad vi gemensamt kan göra åt saken.

Jag blir beklämd. Arg så in i helvete. Lamotte är töntarnas tönt. Fan, läs inte all skit, läs allt bra här istället! 🙂 Du är grym och jag har lärt mig SÅ MYCKET av dig. Ibland blir jag jätteprovocerad av dig (många gånger pga öm tå men visst ibland håller jag inte med helt enkelt) men så är det ju! Man kan inte alltid ha 100% samma åsikter och jag skulle aldrig börja skriva sån skit om dig för det? Jävla idioter och pack överallt. Ta inte åt dig av hatet!

Om det stämmer att Lamotte blev feminist när han fick en dotter så handlar ju denna så kallade "feminism" bara om hans eget behov av att känna sig som stora starka manliga beskyddarpappan med hagelbössan under sängen. Feminismen blir ett sätt för honom att befästa sin manlighet.
Lamotte undrar vart alla feminister är när kvinnor blir utsatta för övergrepp. Då undrar jag vart Lamotte var alla
de där åren innan han fick en dotter och vart han hade varit om han fått en son istället.

Blir ledsen och arg över att se vad Joakim skriver och beskyller dig för. Det fullständigt brinner i mig när jag läser kommentarerna i hans kommentarsfält. vidrigt. Det Lamotte inte förstår är att vi är många som inte behöver läsa det du tycker och skriver om honom för att tycka som vi tycker. Vi är MÅNGA som ser igenom honom. Tack för det du gör. Tack för att du orkar. Kram Madeleine

Du har gjort så mycket för mig och framför allt för feminismen! Hoppas inte du tvivlar på detta när dessa kvinnohatande lökar attackerar. Vi är många många många som står bakom dig! Vi är flera feminister som har hittat varandras stöd och systerskap här på din plattform. Du har skapat något fantastisk, något Joakim bara kan drömma om!

Usch. Jag brukar undvika att läsa alla former av kommentarsfält för att inte helt förlora hoppet om mänskligheten. Vilka är de här människorna? Är det några jag känner? Ska skaffa mig en pin med "jag älskar LD", kanske kan funka som lakmuspapper. All kärlek till dig som orkar fortsätta debatten. Skulle vilja påstå att du har alla rätt.

Det är på riktigt skrämmande att läsa vad han skriver och vad alla människor kommenterar! Mår illa. Det är för mig ett under hur han kan ha så många människor som tycks gilla honom. Och alla kommentarer om dig.. Det är så man blir helt förstummad! Inte ett dugg konstigt att barn utövar mobbing, när det är såhär vuxna människor beter sig.

Alla dessa hysteriska män som inte kan hålla sina känslor i styr. Nätet flödar ju över av dessa känslostormar. Impulsiva och oberäkneliga män som agerar direkt på minsta lilla. Att de fått hållas så här länge är ju ett under. Men nu är det hög tid att de gör vad de skulle gjort hela tiden, ta ett steg tillbaka och hålla käft!
Tack LD för allt du gör <3

Jag tycker du är grym! Har nyligen funnit er podd och jag är så oerhört imponerad av alla era kloka ord samt era resonemang kring viktiga och betydelsefulla saker här i livet. Ni belyser de mest viktiga ämnen! Fortsätt så ☺👏!! Jag hade velat ha din talförmåga och ditt sätt att uttrycka, formulera och förklara saker och ting på. Smart kvinna! 👌🏼❤

Ld, så obegripligt för mig att du har så stort mod, kunnande och förmåga att möta och argumentera mot alla möjliga idioter som smutskastar dig! Imponerad varje gång jag läser dina texter! Med Små, små steg framåt byggs jag upp, lyfts och känner den inre styrkan komma. En vacker dag är jag lika modig som du är, tack vare dig. Så tack, kämpa på och känn kärleken från oss som fattat!

Vill bara säga att jag älskar och är så oerhört tacksam för allt du gör och skriver trots dessa fruktansvärda kommentarerna. Började följa dig när jag var gravid med mitt första barn och kan påstå att jag blivit 100%smartare och fått miljoner ögonöppnare. Nu har jag två barn hemma som jag gör allt i min makt för att de inte ska bli som dessa människor som skriver så vidriga (och för övrigt helt jävla irrelevanta) kommentarer. TACK!!! ❤️❤️❤️❤️

Du är himla bra och har fått mig att tänka till många gånger! <3
Efterlyser ett inlägg av dig eller annan feminist som är väldigt insatt, med typ en lista med aktuella viktiga saker kvinnor uträttat, eller aktivt arbetar med/emot, dels pga intressant, dels för att lyfta, och dels för att täppa till truten på sådana som Lamotte.

❤❤❤Jeg blir så lei meg når jeg ser all den dritten du må tåle hver dag, og spesielt i møte med denne idioten.
Det viser jo bare hvor viktig det du gjør er, hvor viktig det du skriver er.
Jeg setter så utrolig stor pris på bloggen din, og at du fortsetter å kjempe for kvinner❤❤❤

En ting til: Jeg blir så FORBANNET over at han kan kritisere deg for retorikk, og så godta at 90% av de som støtter han bruker helt forferdelig språk??! Altså hva f**n?
Også blir jeg forbannet over at du må bruke så mye av ditt intellekt på folk som han, og at så mange ukritisk kjøper det han skriver.
Igjen: du imponerer stort, med ditt mot, kvaliteten på det du skriver og de gode holdninger som du sprer på blogg og instagram osv. Stå på, vi er mange som støtter deg❤

Jag brukar läsa din blogg till och från men är väldigt dålig på att kommentera men nu måste jag. Vilka absolut förfärliga kommentarer, blev helt bestört när jag läste även om jag egentligen tyvärr inte är förvånad. Tack för att du gör ett så bra jobb och jag beklagar verkligen all skit du måste ta pga det! <3

Tack för att du orkar argumentera och stå upp för oss feminister. Ett ord som många (framför allt män) försöker solka ner genom att använda det som skällsord. Jag är stolt feminist och vet att jag och många andra gör ett större jobb varje dag än begrepps-kidnapparen Joachim Lamotte gör.

Men usch vilken hemsk läsning, får ont i hjärtat. Jag älskar att läsa din blogg, tycker att du är fri i tanken och älskar din inställning till systerskap.
En parantes också på tal om att snygga feminister får mer utrymme – för alla oss som lätt kan föreställa sig människor med och utan smink är det uppenbart att du hade varit betydligt "snyggare" (du fattar vad jag menar) än många smala i media om du ville köra den grejen, men du väljer att låta bli, vilket säkert både förvirrar och provocerar på alla möjliga sätt.

Förstår inte varför du har ett horn i sidan till Lamotte. Förstår inte varför du tycker att han ska hålla käften heller.
Han sitter kanske på lite höga hästar, men det är ingen anledning till att hetsa så emot honom.
Och varför säger du att han är rasist?

Vet du, jag tycker du är så fantastiskt modig! Och så jävla bra är du! TACK för allt du gör! Du är viktig på alla sätt och vis och det värmer mitt hjärta att du orkar ta kampen, VARJE jävla gång!

Blir ledsen av att se alla hemska kommentarer. Och så trist att folk verkligen inte fattar allt bra arbete du gör och hur fantastisk du är. Du är bäst. Utan dig hade jag varit lost 💜 Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *