Kategorier
diskussion & debatt

Abort – mord eller mänsklig rättighet?

FL’are: Att hävda att aborten görs för barnets bästa, innebär att man klär en ond handling i fina ord. Aborten sker således inte för att barnet kommer olägligt för mig, utan för att jag vill mitt barns absolut bästa. Här ser vi tydligt den nakna ondskan i all dess vidrighet. . Vilket jävla skitsnack. Jag […]

FL’are: Att hävda att aborten görs för barnets bästa, innebär att man klär en ond handling i fina ord. Aborten sker således inte för att barnet kommer olägligt för mig, utan för att jag vill mitt barns absolut bästa. Här ser vi tydligt den nakna ondskan i all dess vidrighet. .


Vilket jävla skitsnack. Jag har gjort två aborter. Jag valde att göra den första av den enkla anledningen att jag blev tvingad. Jag hade en man som misshandlade mig, jag levde på socialbidrag och jag led av panikångest och depression. 

Den andra gjorde jag då jag och Oskar just hade träffats. Vi levde på soc, söp tre gånger i veckan och visste inte om vi skulle inleda nåt varaktigt. Vad hade vi att erbjuda?

Jag påstår inte att jag är god
eller att mina syften var ädla.

Jag tycker till skillnad från de flesta att abort inte är för enkelt. Det SKA vara enkelt. Min personliga åsikt är att vill man inte ha barnet – oavsett varför – så är det bättre att avbryta graviditeten. Är man det minsta osäker så är det bättre att vänta med att bli förälder. Ett ofött barn är bättre än ett oönskat. 

Tusentals barn far illa varje dag. Misshandlas, svälter, lever med missbruk osv. Tusentals barn lever i fosterhem, oönskade, oälskade. Hur många oönskade barn har du adopterat? Tagit hand om? Har du fosterbarn? Vad gör DU för att se till att alla barn har det bra?

Det är så enklelt att vråla om mord hit och mord dit och att alla barn SKA födas, men vem ska ta hand om dem? Vem värnar om barnet när det är fött?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

10 svar på ”Abort – mord eller mänsklig rättighet?”

håller med! Kan du inte berätta mer om hur ert liv var och hur det utvecklades till det ni har idag? Du säger ofta att ni levde på soc och inte hade det så bra ekonomiskt, men nu är det inte så. Hur gick er resa? Vad jobbar ni med nu? :):) (Är det barnskötare du är när du inte är föräldraledig?)

Jag anser att abort är upp till var och en och ingen ska dömma personen för deras val som de gör.

Och som Emmy skriver, det vore väldigt intressant att få läsa hur er resa från då till nu gått.

Det är ju inte ett barn som aborteras. Det är foster.

Jag håller med om att det inte är för enkelt.

Jag tycker det verkar finns en skuldbeläggning på kvinnor som gör abort och sedan inte mår piss av det. Man får liksom inte vara nöjd med beslutet.

fl kan verkligen vara läskig när det kommer till abortfrågan, men jag tror och hoppas att det är så att just abortmotståndare dras dit och att det inte är en representativ fördelning av idioti som hörs. Blir så förbannad när någon stackars olycklig tjej startar en tråd och berättar om sin livssituation och sitt beslut att göra abort. Genast kommer en massa anonyma inlägg i stil med det skulle du tänkt på för länge sedan varför skyddade du dig inte?!?!? och

hur kan du göra så mot en kille som inte vill bli pappa

eller fy för att döda barn

Som sagt det är ju inte barn utan foster. Alla jag känner som berättat om sina aborter mår dåligt av de även fast flera år har gått. Skit av samhället och övervidrigt av kvinnor att skuldbelägga varandra ifrågan

Ja abort behöver verkligen inte vara svart eller vitt! Hade jag blivit gravid nu hade jag aldrig gjort abort, för ja hade inte haft en tillräckligt bra anledning att göra det. Jag går i skolan och har 2½ år kvar MEN vi har det bra ekonomiskt, psykiskt, åldersmässigt (mogenmässigt kanske snarare) och det finns något som kallas studiuppehåll. Det finns ingen annan anledning än en totalt självisk anledning för mig att göra abort. Vi skyddar oss dessutom så gott vi kan så skulle det bli en bebis så är det helt enkelt "meningen". MEN samtidigt är det MIN situation och MITT (vårat) liv! Jag dömer ingen som hade handat olikt i exakt samma situation! Det är det som är problemet med många, man dömer utan att veta exakta enledningar till varför någon gjorde si eller så trots att personen i fråga hade en jättebra anledning!! Någon hade kanske värdesatt att bli klar med utbildningen mer än jag. Man kanske har en genetisk sjukdom som är ärftlig eller vad som hellst som gör att man inte kan eller vill behålla barnet!! soom sagt..inte alltid svart elelr vitt

Nu blev det långt men whatever..

Bra att du står för din åsikt.

Kan inte hålla med.

Har även jag gjort aborter, då jag var tonåring och missbrukare.

Tycker dock att det ENDAST är okej om man skyddat sej så gott de går, med preventivmedel & kondom.

Slarvar man, borde man kanske sterilisera sej om man nu tycker att man "kan ju alltid välja abort"..

Det är min åsikt.

Men accepterar andras.

Håller med dig. Sen kan jag bli irriterad över en annan grej många abortmotståndare säger, "folk tar så enkelt på en abort, dom bara går och gör den" Jag har gjort två aborter, en då jag bodde i london och var 18 år, åt p-piller. En när jag var 20, hade varit ihop med min dåvarande pojkvän 3 månader, åt oxå p-piller. Valen var självklara för mig, jag var inte mogen. Men jag säger inte att det var en enkel match att genomföra dem. Än idag 29 år gammal ångrar jag ingenting.. Men minns fortfarande att det var tufft. Tufft av den anledningen att det är saå skambelagt. Kunde tom känna hur läkaren dömde en andra ggn när han såg jag gjort det förr.

Villket är så konstigt, att välja abort tycker jag till stor del oxå handlar om att man tar ansvar för sin situation.

Jag tycker i såfall det är värre med barn som skaffar barn vid 15 års ålder och inte klarar av det sen än att vissa människor väljer abort.

JOhanna — jag kan erkänna att jag faktiskt tyckte min abort var enkel. Min .. tja… relation till just abort är simpel. Jag tror inte att jag aborterar ett barn. trodde jag det så skulle jag ju aldrig genomföra den. Visst ett litet stänk av längtan, undran, what if drabbar mig ibland, men i stora hela så är jag en sån som "tar enkelt på abort"

fast det är ju fortfarande ett ingrepp. man blöder ju i 6 veckor och man får ju ont så det är ju inte enkelt på det sättet. Sen är det ju inget man egentligen VILL göra. Håller med om att det är skambelagt. Tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *