Kategorier
diskussion & debatt

Apropå dubbelmoral

Vad som är anständigt och inte skiftar mellan olika kulturer och förändras över tid. Det är märkligt det här att så fort man diskuterar slöja eller burka så blir det ett ramaskri bland alla svenska kvinnor. Förtryck! Och argumentet för slöjan; ”kvinnor ska täcka sig för att inte orsaka lust hos män” och de svenska […]

Vad som är anständigt och inte skiftar mellan olika kulturer och förändras över tid.

Det är märkligt det här att så fort man diskuterar slöja eller burka så blir det ett ramaskri bland alla svenska kvinnor. Förtryck! Och argumentet för slöjan; ”kvinnor ska täcka sig för att inte orsaka lust hos män” och de svenska kvinnorna blir flyförbannade; ”Vi får klä oss hur vi vill!” – ”Vi ska inte ta ansvar för mäns sexualitet!”

Och diskuteras våldtäkt och det nämns att offret burit kort kjol. då skriker vi högt; ”Hur offret var klädd spelar ingen roll!” – ”Det är aldrig offrets fel!”.  

Men när det handlar om topless i badhuset, ja DÅ är det helt plötsligt annat. ”Våldtäkterna kommer öka!” – ”Stackars män som kommer få stånd titt som tätt!” – ”snuskhumrar kommer glo!”

Tycker man ska ha klädkod på badhuset annars får man fixa en runkhörna till alla män i bassängen också…så de får runka av sig efter allt tittande på kvinnobröst. – Linda

Jag kliar mig i huvudet och får inte ihop det.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Apropå dubbelmoral”

Men guu' vad alla underskattar män ! :bigeyes: Så om dom ser tuttar så måååste dom bara gå & hetsrunka ? Då borde ju vi tjejer bli exakt lika kåta av alla barbröstade killar på badet ? Jag blir då inte kåt om jag råkar se en naken kille/gubbe, krävs lite mer än så för mig. 😉

Är det inte samma personer som förespråkar slöja som dessutom förespråkar dresscode på badhus (typ nån slags fundamentalister?)? För isf är det ju inte dubbelmoral. Annars ja.

Jag kan förstå argumenten för slöja faktiskt. Och generellt så tycker jag att det är en sund tanke att man förkastar alla skönhetsideal exploateringen av kvinnan och istället bör man bara visa sig för sin man. Men jag vet att det finns de som använder slöja som medel för förtryck också. Och det är inte acceptabelt.

För ett tag sedan så var det en artikel någonstans om att det skulle börja införas kvinnobadhus där bara kvinnor fick bada. Då blev det också ett jäkla ramaskri och man tyckte att det var förtryck. Mest var det män som var upprörda och tyckte att vi inte skulle ge efter för den muslimska kulturen. Undrar varför…

säger jag som gärna skulle vilja bada i ett kvinnobadhus och inte är muslim.

Det är en jättesvår fråga. På stranden tycker jag man absolut får bada topless, men jag är lite kluven till badhus. Jag skulle aldrig få för mig att gå in i en affär eller restaurang i bara bikini, även fast bikini är helt ok på andra ställen. Det passar sig inte. Jag tycker det är lite samma sak i badhus. Jag tycker inte jämställdhet handlar om att allt ska vara exakt likadant. Kan man inte acceptera att vi faktiskt ser olika ut. Varför tycker många att det är förtryck och ickejämställt att behöva ha en överdel på sig? Är det en så stor grej? För män och kvinnor ser faktiskt olika ut, vi har inte likadana bröst. Dom har en sak att täcka, vi har två.

elisabet – jag förstår absolut viljan att täcka sig (slöja) för att på så sätt slippa objektifieringen. Men då handlar det om ett fritt val. det är när det blir tvång som det blir fel. Oavsett om det gäller slöjan eller bikini.

Och det blir absolut fel när man lägger ansvaret för mäns sexualitet på kvinnan.

Mari — det är ALLTID diskriminerande och fel när man har olika regler beroende på kön, sexualitet, hudfärg, religion osv.

Det ska vara lika för ALLA.

Vem har egentligen bestämt vilka som är dom "snuskiga" delarna som måste skylas ? Varför inte en hand eller näsan ? :tired: Jag tycker att det är sjukt orättvist att en tjock gubbe kan gå in på Ica utan tröja, med svettigt brösthår, men gör jag samma sak – då kan jag bli åtalad för förargelseväckande beteende. DET är sjukt !

Jag är så trött på dessa helt sjukt fruktansvärt inskränkta människor som inte har något att komma med. För de har ju inga vettiga argument. Okej så om du går runt hemma med bar överkropp måste din kille antasta dig då? NEJ! Kvinnobröst är till för att mätta våra nyföddas magar. Inte till att kåta upp. För om bröst och rumpa är sexuellt så är ju allt med kroppen det. Är så less på dessa idioter till människor som är rädda för minsta lilla förändring i vardagen. USCH FY BLÄ!

Keep up the good work älskar din blogg

och folk blev upprörda när ROKS-ordföranden kallade män för djur. det är ju exakt det som t ex människan i citatet ovan gör (runkhörnan etc). som att män inte kan kontrollera sej för fem öre bara för de ser lite hud. lite högre syn på män kan man väl ändå ha. bah! och folk kallar feminister för manshatare, jag får inte ihop det.

Alltså.. Vad är grejjen? Folk beter sig som att de har TAGIT bort/FÖRBJUDIT nånting som är bra.. Men det enda de har gjort är att godkänna att de som VILL kan få gå utan bikiniöverdel på badhuset.. (???) Vad är det dom är arga över? De som inte vill gå utan, behöver ju inte.. Vilken debatt för ingenting. Å nu menar jag inte att själva beslutet är "ingenting" utan den här sub-debatten som uppstått, där folk är förbannade för att det är tillåtet att gå utan bikinitop.. Helt absurt. Fram för jämställdheten! Skit i petitesserna..! Ni som inte vill, måste inte. Enkelt. Å bra. I det långa loppet kanske tillochmed det här hjälper till att avsexualisera matmaskinerna (som ju brösten är..) istället.. Hade vart toppen, tycker jag..

Å LD-> Mer provokationsamning! Jag är på din sida!

Varför är det alltid kvinnorna som "apar" efter att nå upp till samma "nivå" som mannen? Varför är det kvinnorna som eftersträvar likhet åt mannens håll? Vem säger att det hållet är det bättre?

Om man inte vill se en tjock gubb mage med svettigt hår på bröstet varför inte då istället försöka få fram förslaget att mannen ska sätta på sig en t- shirt. Eller att män inte får gå med bar överkropp i köpcentrum mm.

Varför måste ni tjejer klä av er ännu mer för att få jämställdhet och "maximal värdighet"?

Istället för att se det som eran rättighet att skyla era kära matpumpar som många, många män ser som sex symboler, så ser ni det som "förtryck" bara för att en man ( som inte ens har bröst) inte har en bikiniöverdel eller liknande på sig..

Det undgår mitt förstånd.. Varför ska kvinnan behöva ändra sig om vi nu säger så.

Ni duger som ni är underbara kvinnor och behöver ej bli som en man för att vara lika bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *