Kategorier
diskussion & debatt

Att någon säger elakheter på nätet ”bara för att provocera” eller ”tycker det är roligt” gör inte saken bättre om ni trodde det

”Din jävla fetfula äckelhora! Dig skulle man ju ta död på, du förtjänar inte att finnas synd att din pappa inte slog dig som liten ditt feta spån ful är du också jätteful och äcklig…….. [tre timmar/dagar/veckor passerar] …. NÄ JAG BARA SKÄMTA VADÅ BLEV DU LEDSEN TROLLTROLL HÖHÖHÖHÖ GICK DU PÅ DET?!” Den tröttsamma […]

”Din jävla fetfula äckelhora! Dig skulle man ju ta död på, du förtjänar inte att finnas synd att din pappa inte slog dig som liten ditt feta spån ful är du också jätteful och äcklig……..

[tre timmar/dagar/veckor passerar]

…. NÄ JAG BARA SKÄMTA VADÅ BLEV DU LEDSEN TROLLTROLL HÖHÖHÖHÖ GICK DU PÅ DET?!”

Den tröttsamma ursäkten ”han bara trollar/skämtar/är sarkastisk/driver ju och ni går på det!” så fort nån idiot beter sig illa på nätet håller inte. Nej, han trollar/driver/skojar inte. Han uttrycker hat och kränkningar. Han behandlar människor illa. Han skrämmer och hotar och han är ett fucking asshole som visar sitt rätta jag helt enkelt. Jag skiter i vilken ursäkt han gömmer sig bakom.

Och jag tror inte på att ignorera det. Jag tror på att konfrontera och ställa till svars. Ut med trollen i ljuset så spricker de!

Men fan vad deprimerande det är med dessa HORDER av män som dyker upp till dessa hatares försvar. Det spelar ingen roll vad som sagts, de ursäktar och försvarar och skyller allra helst på offret. Gärna i efterhand, när offret säger emot. ”app app app titta nu är ju DU också otrevlig minsann, inte mycket bättre alls” och så lägger de all fokus på att tillrättavisa och skamma den utsatta men inte en endaste sekund på att säga ifrån till personen som kränkte och hotade.

Och så säger man att feminismen inte behövs. Det är ju ganska tydligt att kvinnohat är så internaliserat och normaliserat att det inte ses som ett problem överhuvudtaget och att all form av motstånd måste slås ner. Hur sjukt är inte det egentligen?

Mest deprimerande är det när kvinnor kommer till försvar. Då vill jag bara krypa ihop i fosterställning och gråta.

kvinna försvar kvinna försvarar

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

51 svar på ”Att någon säger elakheter på nätet ”bara för att provocera” eller ”tycker det är roligt” gör inte saken bättre om ni trodde det”

Suck!! Jag vet att mitt fokus är lite fel samt att man inte får klaga på rasisters och anti-feminististers skriftspråk, men snälla!! Sofie skulle utöver lektioner i empati behöva ta stavningslektioner!!

Det är ju helt orelevant om hennes stavning är korrekt eller inte. Det är ju inte direkt felstavningar som gör skada eller som är det sorgliga i detta. Jag tycker att alla, feminister och andra, måste sluta sänka sig till den nivån där vi hackar på stavning eller brist på ”bildning”. Sen får vi såklart hata deras åsikter och att de uttrycker dem hur mycket vi vill!

jag håller med sofie, när man vickar ut sig får man ju tänka på all skit efteråt. en ut vicknings tjej är dålig förebild, för att hon vicker ut sig. vickvickvick

ja det är klart jag inte håller med sofie. Och ja jag gjorde mig rolig över att hon är så intelligent att hon först skriver ”vek ut sig” och sen skrev ”ut vickar bilder”. Kan man inte ens stava till vika/viker så förstår jag att hon inte är speciellt smart på andra områden. Som LD i inlägget tar upp.

Fast det där är jäkligt ofräscht av dig. Så om en inte är duktig på stavning så är en automatiskt korkad på alla områden? Människor med dyslexi är alltså helt genomkorkade, eftersom orden och stavningen ibland blir lite tokig?

Hockeysmurf: jag tror det kan te sig olika. Min vän med grav dyslexi skulle myckel väl kunna skriva precis så (inte åsikterna utan stavfelen).

Hej! Jag har dyslexi! Kan alla bara sluta idiotförklara alla som stavar dåligt. Jag har lagt ner väldigt mycket tid och energi för att lära mig hur ord stavar och skriver därför, enligt mig själv, bra. Får däremot panik när jag är på engelska forum då jag inte kan stava på engelska för fem öre. Det har absolut ingenting med min intellekt att göra utan är någonting jag inte kan rå för.

Jag lär mina barn att skämt ska vara roliga för den man skämtar med. Personen ska inte kunna ta det som en kränkning, då är det inte roligt. Alltså: är det inte roligt för den jag skämtar med så är det inte ett roligt/bra skämt, d.v.s håll tyst.

Ibland kanske man behöver backa bandet. Särskilt för de stackare som tycker att det som står längst upp i blogginlägget kan kallas skämt.

Det är vad min mamma lärde oss (mig och min bror) när vi var små. Att det är bara ett skämt så länge som den som blir skämtad om tycker det och att det är upp till den som ”skämtar” att se till att alla fortfarande tycker det är kul 🙂

Jag hatar det beteendet så hårt. Särskilt de som ska göra en grej med det och liksom medvetet ”trolla” aka trakassera människor, för att sedan skryta med beteendet någon annan stans. ”KOLLA JAG SKREV TILL DEN HÄR SKITKORKADE BRUDEN OCH HON GICK PÅ ATT JAG VAR KÅT PÅ HENNE FAST HON VAR JÄTTEFUL HAHAHHAHAHA SÅ DUM HAHAHAHHA SÅ JÄVLA TROLLAD HON BLEV”

Och det är liksom vuxna jävla män som håller på. Det är ju för i helvete inte ens kul. Gaaah.

Inte för att det du skriver om är nåt nytt. Men jag vill bara dela med mig av en tanke. Jag hörde nån diskussion för ett tag sen där dom tog upp att vi så ofta idag skyller på individen. Och ser att lösningar på problem ligger hos individer eller oss själva som personer. Typ självhjälpsböcker osv. Men vi ( många iaf) har slutat skylla på samhället. Det känns lite som feminismen håller på att vända detta och försöker se till strukturer och samhället istället för att skylla på enskilda. Alltsä inga nya tankar jag kommer med. Tycker bara att det är så sjukt att antifeminister så ofta säger ”hon får skylla sig själv” för diverse våld/övergrepp/trakasserier. – Han kallade dig hora och det är DITT fel. Hur kan det vara det liksom? Tack LD för att du orkar kämpa. Du är grym!

Det är såna attityder i samhället som måste ändras. Gäller både killar och tjejer. Vill man ge kritik ska man ge den i en respekterbar form.

Sedan kan jag hålla med hanna i ovanstående kommentar. Viker man ut sig, eller gör nåt annat och som går ut på nätet måste man vara beredd på negativ kritik.

Kritik, javisst. Men det är aldrig rätt för någon annan att skicka vidare eller visa upp dessa bilder – och det är ett beteende som försvaras av många och som även skylls på offret

Tyvärr förstår jag inte din ironi eller vad du försöker säga Hockeysmurf

@Elina: Jag utgår från vad lady dahmner skriver i bloggen och det står ju ingenstans att hur bilden har spridits, och om du sitter på annat information får du gärna dela med dig.

Jag säger att uttala sig på ett sådant nedlåtande sett är inte OK, och jag blir också förbannad för jag gillar inte ett sådant respektlös samhälle där BÅDE tjejer och killar tilltalar så till varandra. Det är bara lågt.

Varför måste man vara beredd på negativ kritik? Varför får man skylla sig själv om man tar bilder i ett sammanhang som sedan, mot ens vilja, dyker upp i sammanhang man själv inte har godkänt? Varför är det inte personen som delat bilderna vidare, som är den som gjort fel?

Varför måste man vara beredd på negativ kritik när man viker ut sig? Vem ger någon rätten att kritisera negativt? Konstruktiv kritik kan jag sträcka mig till men negativ? Förklara gärna hur du tänker .

NEEEJ jag var inte seriös JOHN!! Man får fan vika ut sig hur mkt man vill! Jag drev och skrev VICKER ut sig osv. Det var uppenbart att jag inte var seriös.

Alltså det här är viktig och bra diskussion men jag kan inte sluta skratta åt att någon (John) tog Hannas ”vickande” på allvar!

Vilka äckliga människor det finns där ute. Vidrig läsning i dina senaste inlägg. Såna hatare borde man hänga ut 1000 ggr om med plakat i busskurerna på deras nyllen. Nä men seriöst, vilka svin det finns. Förstår att du mår dåligt av att läsa det.

När jag skriver ”Han måste skämta! Han måste trolla?” så menar jag det mer som ett rop på nån form av orsak/förklaring (ett desperat hopp om att så fruktansvärda människor inte finns på riktigt) till att en människa är så korkad, så urbota jävla dum (som grundaren till maskulint (namnkorrigering?) initiativ idag)…

Men du har rätt. Det trollas inte och skämtas inte. Det är förakt rakt igenom.

Jag skiter faktiskt i om folk ”trollar” eller ej. Interagerar man med andra människor är ens ord och handlingar på riktigt, oavsett hur seriös man är. Men bloggar som exempelvis Kissies har ju lärt oss att sålänge man bestämt hävdar att man inte ”är sån egentligen” så får man behandla andra människor hur man vill utan att de ska ha rätt att reagera.

Styrkekramar till dig och rejäla vakna-upp-sparkar i röven på alla kvinnohatare!
Du stärker mig. Känn dig stärkt av oss, dina medfeminister

Styrkekramar till dig och rejäla vakna-upp-sparkar i röven på alla kvinnohatare!
Du stärker mig. Känn dig stärkt av oss, dina medfeminister

Jag tycker inte det är någon ursäkt att han bara trollar. Det är inte heller okej att bete sig som Kissie gjorde förr med sitt ”alter ego” eller som Hanna Widerstedt (även om hon hade ett syfte med att bete sig som hon gjorde). Spelar ingen roll att de inte är ”såna” på riktigt!

Eller är det okej att slå någon och sen säga ”ta det inte på allvar, jag skojar bara, jag är egentligen snäll, det var bara mitt alter ego som gjorde det”?

Jag är trött på att det är ’skämtarens’ intention som blir det relevanta i diskussionen. För den vet man ju faktiskt inte om, och kan inte heller gissa sig till, när beteendet skvallrar om motsatsen.

Jag har missat att det är sjukt roligt att lura folk att man kränker dem, att de inte sedan viker sig av skratt när de får veta att det egentligen bara var ett skämt är helt förbluffande ja 😛

Tragiskt att folk kan försvara såna idioter. Att du orkar fortsätta kämpa, stå på dig, du har många som stöttar dig!!

Tycker så synd om dig som får stå ut med sånt här hat! Usch! Men jag blir så jävla glad att du existerar, att du kämpar för oss kvinnor! Men glöm aldrig, att du aldrig ALDRIG är ensam! Massa styrkekramar <3<3

Det är nog det jag blir ledsnast av: att vi kvinnor jobbar så hårt på att klanka ner på våra medsystrar. Männen gör det så bra ändå, varför ska vi behöva vara med på det?
Vi trycker ner kvinnor som inte följer normen, kvinnor som vi kanske beundrar men som vi samtidigt är avundsjuka på…
Jag skriver vi, för jag har inte alltid varit medveten om vikten att hålla ihop med andra kvinnor och när jag var yngre var jag tyvärr rätt avundsjuk och inte alls lika säker på mig själv som nu. Så ja, jag har varit en del av det där, men jag har växt upp och ändrat mig.
Alla gånger jag gått ut med orakade ben på sommaren, är det just kvinnor jag fått kommentarer av.
Förutom min religiöse och ålderdomlige svärfar, så är det bara andra kvinnor i min närhet som fördömer våldtagna kvinnor för att de gått lättklädda, varit på fel ställe, för fulla osv.
Varför håller kvinnor på så?

”Varför håller kvinnor på så?” För att även kvinnor kan vara skitstövlar. För att det är jobbigt att se sig själv som ett offer (för patriarkala strukturer).För att det är ett säkrare kort att alliera sig med den som har makten….

När jag läser ditt inlägg slås jag av den mobbning jag utsätts för på jobbet nog bottnar i kvinnohat. En man på mitt jobb verkar tycka att han har rätt att utrycka sig om allt jag gör. Han använder sig även av typiska maktstrukter för att inte låta mig prata överhuvudtaget, tex om jag pratar med någon så hinner jag knappt säga något innan han måste prata med den jag pratar med.

Det hemska är att hans beteende alltid ursäktas. Av alla på arbetsplatsen. Jag blir kallad konstig för att jag konsekvent vägrar att prata med honom. Det som är värst är dock att alla ursäktar honom hela tiden. Jag har sagt upp mig för att jag känner att jag inte får gehör för min situation.

Kommer osökt att tänka på devisen att den som blir utsatt för mobbing har tolkningsföreträde. Hur många mobbare ursäktar sig inte med ”Men jag SKÄMTADE ju bara!”, medan hens offer inte blev minsta roat av att få huvudet nedkört i en toalettstol eller bli kallad öknamn. Det är inte mindre mobbing för att förövaren ”inte menade någonting illa”.

Jag tycker allt att vuxna människor, vare sig det är på nätet eller IRL, borde kunna greppa detta enkla. Det är inte mobbaren som avgör om det är mobbing eller inte, det är den som blir utsatt.

Ja, jag/hen ”skojade/trollade” bara är verkligen ett så värdelöst försvar om någon skriver elaka kommentarer. ”Jag/hen är en otrevlig person som sårar och är otrevlig mot människor för att det är så kul!” är ju det man egentligen säger, och det är ju inte ens ett ordentligt försvar.

Lika lite som det går att misshandla någon fysiskt och sen säga att det var på låtsas, går det att medvetet göra någon illa med ord och sen säga att det bara var på låtsas. Och gör man illa någon och inte menade det så BER MAN OM URSÄKT. På riktigt.

Tack! Jag har till och med hört rena trakasserier IRL försvaras som ”skämt” av någon som varit helt utomstående för sammanhanget. Vissa verkar helt enkelt få kortslutning inför tanken att dåliga saker händer på grund av andra människor.

En fundering bara: Kan det vara så att en del av dessa kvinnor i själva verket är antifeministiska män som med falska kvinnonamn vill ge mer legitimitet åt sina uttalanden (eller som noterat att feminister lägger större vikt vid när kvinnor uttalar sig såhär knepigt)?

Har precis börjat läsa ”Vardagens osynliga våld – Om mobbning och psykiska trakasserier” av Marie-France Hirigoyen och av vad jag läst än så länge (är bara några kapitel in i boken) så tas mycket av sådant där beteende upp. Hur en person attackerar en annan och sedan när den andra personen försvarar sig själv så utses den egentliga förövaren till ”offer” som inte ”förstår ett dugg” varifrån ilskan kommer ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *