Kategorier
diskussion & debatt

Barn ska tuktas

Hur har du fått ditt barn att sova gått om natten då?? Utan ”METOD” – Upprörd FL’are i 5mm-tråd Jag blir så förvånad och bestört varje gång jag går in i någon av dessa barndressyrstrådar. Metoder hit och metoder dit. Vad fan hände med ett kärleksfullt och naturligt föräldrarskap? Varför detta behov av att ständigt […]

Hur har du fått ditt barn att sova gått om natten då?? Utan ”METOD” – Upprörd FL’are i 5mm-tråd

Jag blir så förvånad och bestört varje gång jag går in i någon av dessa barndressyrstrådar. Metoder hit och metoder dit. Vad fan hände med ett kärleksfullt och naturligt föräldrarskap? Varför detta behov av att ständigt dressera och tukta sina barn?

Jag har aldrig metodat Ninja. Det har inte funnits en anledning för hennes behov har kommit före mitt behov av ”egentid” (eller vad man nu har för bekvämlighetsskäl). Hon somnar tryggt i min famn. Sen lägger jag ner henne i sängen där hon sover oavbrutet tills jag och Oskar går till sängs. (och då fortsätter hon sova fram till morgonkvisten)

Jag har varit lyhörd för vad HON behöver.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Barn ska tuktas”

där sa du några sanningens ord. jag har heller aldrig förstått mig på dessa metoder hit och dit, eller deras syfte. figge somnar också i min famn, och har alltid gjort.. jag planerar inte att vänja honom av med det så länge han visar att det är på det sättet han vill somna. jag är ju hans mamma, och ska lyssna på vad han vill. egentligen- det är så mycket vi vuxna bestämmer åt de små liven. vad de ska äta. vad de ska ha på sig. vart man ska åka. när man ska åka. att man ska borsta tänderna. listan kan göras oändlig. är det då så jävla mycket begärt att de ska få ha åtminstone lite inflytande över sina egna liv? de är ju trots allt små människor med ett känsloliv, ett medvetande.. en intelligens som inte ska ses ned på eller tas för mindre än vad den är.

jag har sagt det förr, men tack vare din blogg går jag min egen väg! jag lyssnar inte på jobbiga bvc-tanter eller näsvisa släktingar, för VI vet bäst, jag och min kille. du har hjälpt mig förstå det jag innerst inne visste.

de här inläggen gör mig alldeles sentimental och moderskärleken bara svämmar över!

tack natta. :love:

Samma här, blir så förbannad på att barn ska tuktas och metodas tills fan avlöser en. Varför är det så förbannat svårt att lyssna till barnet och sina egna instinkter? Eller finns de bara hos vissa av oss?

jag förstår framförallt inte varför alla "metodare" känner ett behov av att på ett ofta aggresivt sätt kritisera "oss" som inte vill uppfostra våra barn på det viset. Jag är själv mamma till en 10 veckors bebis och är således inte jätte erfaren som förälder emn får ofta höra komentaren " men han måste ju lära sig". Exakt VAD måste min 10 veckors lära sig undrar jag då. Den ena dagen är ju inte den andra lik och jag och hans pappa får bara snällt hänga med på resan. Men detta vet man ju innan, man är väl beredd på att "ge upp" delar av sitt liv. Det är ju så kort tid och innan man hinner blinka så är de ju självständiga. I ärlighetens namn så föredrar jag att mitt barn blir självständig pga att hans pappa och jag har gett honom nog med självförtroende och självkänsla för att våga vara det och inte för att han blev tvungen för att ingen orkade vänta ut "de jobbiga stunderna". Bara att läsa om tex. anna whalgrens metoder gör mig fysiskt illamående och att folk följer dem fattar jag inte.

jaja, nu blev det lite långt.

Hursomhelst så tycker jag om din instänllning till föräldrarskapet. Ha en bra dag//Ann

Alltså det är väl okej med metoder, det kan ju alltid vara bra att få lite tips ibland. Men att låta sitt barn ligga och skrika och inte göra något har jag aldrig förstått. Självklart är det bättre om barnet kan somna själv, men i så fall ska den vara helt trygg med det. Inte somna av utmattning. Man kan testa saker men lita till sin modersinstinkt!!!

Jag uppfan min egen metod när Oskar var typ ett halvår 😀 Jag stod bredvid sängen en stund och sen tog jag ett steg längre bort så att han fortfarande såg mig, sen väntade jag, sen tog jag ett steg till efter ett par minuter om han börjde gnälla så backade jag ett steg, han brukade sova och jag brukade vara där ifrån på 8-10 minuter, det fungerade ju inte alltid, men oftast 🙂

Jag håller på att storkna när man ser frågor som "Hjälp!! Hur får jag min treveckors att somna själv!?" det känns som att de inte riktigt var redo att skaffa barn egentligen…

Jag blir uppriktigt rädd när folk börjar tala i Anna-Wahlgren-tungor och dylikt. Det är som en sekt som hävdar absolut sanning.

Jag har aldrig provat metoder på Vicki och hon somnar själv. Trgghet kallas det med andra ord. Jag behöver inte tvinga henne till att sova, hon kna somna tryggt för att hon vet att jag finns där och att allt är under kontroll. Och ibland när hon inte kan sova får hon ligga hos oss eller mysa en stund i soffan. Vissa har liksom inte fattat att barn är människor utan ska vara några slags robotar som följer rutiner och har givna beteendemönster i alla jävla lägen. Scary.

Men vägen hit var tuff eller hur?

Vet att du har skrivit att du varit uppe med henne halva nätterna osv.

Jag har det likadant, min unge snuttar hela natten men jag vägrar metoda henne, hoppas bara på att hon blir som nöff senare och sover själv.

Alla spädbarn har "sömnproblem" o vill ha sina föräldrar nära! Behövs inga jä-la metoder för o få dem att somna av sig själva! Det växer de ju ifrån, har ni nånsin sett/hört om en 8åring som MÅSTE ha mamma runt sin famn för att somna?! Det kommer av sig självt! Om inte annat så blir mamma/pappa ersatt av tv:n!

Har heller aldrig förstått det här tukandet och alla metoder.

Vad hände med att barn ska vara barn och att känna efter och lära sig signaler.

Nu ska barn sova i egen säng från första dag och lära sig både det ena och det andra redan från BB känns det som.

varför får barn inte längre ta saker i sin egen takt och lära av livet…

Helt sant!

Dock kan vissa barn spåra ur ibland… När min äldsta var 1 mån tog hans nattningar 3 timmar eller mer. Fick han somna som Ninja så kunde det ta ännu längre tid…

Jag gjorde en hemmagjord metod och inte en tår han fällde, han behövde sig bara en liten knuff för att fatta att man kan lägga sig ner och sova utan att behöva vara med hela tiden…

Nu när han är 5½ år så är han fortfarande en nattsuddare och kan lätt vara vaken till midnatt och lite till, under dagisveckor styr vi fortfarande tiden hårt eftersom han får blodsockerfall om han är för trött på morgonen men nu när det är sommar och sommarlov så får han välja lite mer fritt….

De anda två bröderna kom snart in i "rätt" sömnmönster bara genom att de fick sova i famnen…. Men så är de lite mer kvällströtta, som pappa 😎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *