Kategorier
diskussion & debatt

Barnvagnsmaffia

Härmed ansöker jag medlemsskap. Svenska folket behöver uppfostras! Christie var på stan i förrgår. Åkte ett av de gamla tågen. Fick ingen hjälp alls. När hon skulle av så försökte hon så gott hon kunde med sin barnvagn, bökade sig sakta ner för trappen. Tro på fan att folk inte bara sket i att hjälpa till, […]

Härmed ansöker jag medlemsskap. Svenska folket behöver uppfostras!

Christie var på stan i förrgår. Åkte ett av de gamla tågen. Fick ingen hjälp alls. När hon skulle av så försökte hon så gott hon kunde med sin barnvagn, bökade sig sakta ner för trappen. Tro på fan att folk inte bara sket i att hjälpa till, nej det suckades och stönades och de försökte tränga sig förbi den arma mamman som hade fullt upp med att inte välta och tappa ungen. Vad fan är det för fel på folk egentligen?

Jag använder min barnvagn som en tank när jag är ute. Jag plöjer på. Ouppfostrade svenskar (stockholmare) ska fan lära sig att ta hänsyn! PUNKT! Jag är så jävla less på bufflande idioter som inte ser sig för, som anser sig ha företräde, som inte håller upp dörren, som inte tar hänsyn och framförallt som inte är uppmärksamma på barn och gravida. 

Nu är det slut på daltandet!

Imorgon ska jag och Christie till city. Jag bävar. Kanske blir det argamning… men det blir definitivt tank-barnvagning.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Barnvagnsmaffia”

Jag är världens snällaste när jag går på stan, visar sjukt mkt hänsyn hela tiden, men vad får man för det? Folk är så jävla otrevliga, man får inte komma in på fik fast jag undviker lunchrusningen, jag får inte komma in på bussen för att folk tycker dom ska få stå där med sina matkassar, jag har blivit utskälld av okända människor för att någon annan någon gång kört på dem med barnvagn och då tar dom ut det på mig. Så snälla, gör itne att jag får fler utskällningar nu va 😉

Nja jag håller delvis md dig, man kan kosta på sig att hjälpa någon om de ser ut att behöva det. Men det där med att plöja sig fram med barnvagnen, där är det fan barnvagnsförarna som behöver uppfostras, många av dem i alla fall. Många kommer ungefär så här:

"Tuttut!! Här kommer jag och jag har klämt ut en 4 kilos klump genom fittan som jag drar omkring på, vik hädan,eller rent ut sagt: flytta på dig för helvete annars skall jag, min vagn och mina amningshormoner plöja över dig som den flugskit du faktiskt är!!!"

Sånna människor vill jag bara sparka på smalbenet 😀

emmy — det trista är att det tyvärr är så här i sthlm. Majoriteten tar ingen hänsyn.

När jag var höggravid så blev jag varje dag knuffad och förbiträngd, en gång t.o.m omkullsprungen (och fick ingen hjälp), fick dörrar släppta rakt på magen (de såg mig men höll inte upp -detta hände VARJE dag)

– jag fick, varje morgon i rusningstrafik stå upp hela vägen till jobbet fast det var uppenbart att jag mådde dåligt och hade ont. de FÅ gånger nån reste sig (– det var väl sammanlagt tio gånger under hela min graviditet och jag var stor som ett hus från v. 20) så uttryckte de oro över hur jag mådde "mår du ok? behöver vi ringa nån?"

Min svägerska som var gravid samtidigt hade det värre. Hon fick ALDRIG hjälp. (ingen gav henne sätet under hela hennes grav. minns att hon var chockad)

i örvigt så upplever jag att folk är ouppfostrade och snäsiga. Få personer håller upp dörrar. Man tränger sig, knuffas, armbågas.

Nej, inte du också!

Kör på dem som skiter i dig men var snäll mot oss andra. Jag är en sån där människa som flyttar mig för gamla, gravida och barn, jag håller upp dörrar och säger "ha en bra dag" till butikspersonal men får inget för det.

Det är ofta som människor med barnvagn kör in i mig, hur ska jag kunna flytta mig om de går bakom mig, jag ser dem ju inte? Och att sen se skitsur ut och dundra förbi, det där gör mig ledsen faktiskt. Vi som faktiskt hjälper våra medmänniskor och bryr oss om dem finns också, men jag börjar nästan tveka om jag tjänar något på det när jag varenda dag blir knuffad av äldre, barn skriker saker om mina dreads och människor med barnvagn försöker mörda mig utan att jag gjort något. Kör på ohyfsat folk men tänk på att vi andra också finns.

Tror det är en mognadsgrej, detta.

Jag ska motvilligt erkänna att jag blir sjukt provocerad av just barnvagnar. Hur absurt det än är, för det är det ju verkligen.

Barnvagnar är ivägen, de är som små fordon som åker på en, tar upp all plats, hindrar gångtrafiken..

folk me barnvagnar ställer sig o tar upp en hel hylla i affärer så man inte kommer förbi och måste vänta 100 år innan man kan ta den där mjölken eller komma åt tröjan lr vad det nu är.

Folk me barnvagnar har även en förmåga att gå i bredd. Vilket säkert är för att de vill prata med varandra förstås, men man får verkligen gå rätt ut i bilvägen för de kan ju inte akta sej.

mmm, jag skäms och det är ologiskt och jag HAR FEL osv, men man kan inte hjälpa hur man känner sej automatiskt ibland 😉

Det är lika illa ute i glesbyggden, drar mig för att åka buss ensam med vagnskrället för det är tre branta trappor och inte en käft som frågar om de kan hjälpa till. Slutar med att jag måste lyfta ur barnet för att kunna baxa upp/ur vagnen och hon blir ofelbart jätterädd och ledsen och tror att jag tänker dumpa henne. Snacka om men för livet…

Jaa, var snäll mot oss andra också och visa hänsyn. Måste ni verkligen gå två i bredd på gångvägen? Okej om man kommer ifatt två barnvagnsmorsor, då kan jag gå runt (de flesta har ju inte ögon i nacken 😉 ) Men när man möts… Varför flyttar ni inte på er? En ren generell fråga, inte enbart riktad till dig Lady D 🙂

Förövrigt håller jag med om att folk är jäkligt otrevliga i Sthlm… Trängs, släpper dörrar rakt i ansiktet på folk (även icke-gravida) och anser att det är "sköt dig själv o skit andra" som gäller.

Varför kan folk inte bara vara snälla mot varandra?

Jag tycker att jag hela tiden får hjälp när jag är ute med barnvagnen 8bor i stockholms innerstad). Folk väntar och håller upp dörrar och ibland går omvägar för att det ska bli enklare för mig.

Men så var det definivt inte när jag var gravid! Då var det inte mycket hänsyn!

Jag får ALLTID hjälp. (nu med vagn) Och fick alltid hjälp när jag var synligt gravid. Folk bokstavligen kastade ner mig i ett säte på den annars fulla tunnelbanevagnen. När jag åker buss så hjälper folk mig på och av. Fast jag kan klara mig själv så får jag alltid hjälp. Kanske är för att jag typ alltid ler? Folk kanske känner sig tvugna att hjälpa mig eller är det så enkelt att ett leende alltid smittar av sig, även i handlingar? 🙂

Kan hålla med dig om att det är mest utlänningar som lämnade plats när man var gravid. En gång så stog det ett gäng fjortisbrudar på tunnelbanan och lät nåt överjävulskt, när jag kollade vad det var de pysslade med så sa den ena tjejen, ssschhh, tjejen där är gravid, visa repekt! UNDERBART! 🙂 Bor i sthlm för övrigt.

Det är ingen fördom. Stockholmare är extrema! De få gånger jag har varit där (dock utan barnvagn) får mig stum av förvåning. Mer stressade, otrevliga människor får man leta efter! Jag kanske bara har råkat ut för "rötäggen", men procentuellt borde det vara ganska många, eftersom den andra (snälla) skaran inte skiljer sig från mängden…

Sen måste jag säga att även jag DELVIS håller med. Självklart ska man visa hänsyn för de som har barnvagn. Men barnvagn innebär inte automatisk förtur!!! Alla borde skärpa sig, barnvagnsinnehavare eller inte!

Stockholm består till stor del av inflyttade lantisar, det är antagligen dom som inte kan bete sig i en större stad 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *