Kategorier
diskussion & debatt

Dagens våldskultur formar våra barn och det är ditt fel 2.0

 Jo, jag har skrivit om det förr och Anna skriver om det nu, men det tål att upprepas; Föräldrar som köper detta till sina barn måste sakna något grundläggande i sin personlighet., Nånting viktigt. Man måste helt enkelt vara helt jävla dum i huvudet. (Nej jag struntar faktiskt i om nån känner sig kränkt nu) […]

 Jo, jag har skrivit om det förr och Anna skriver om det nu, men det tål att upprepas; Föräldrar som köper detta till sina barn måste sakna något grundläggande i sin personlighet., Nånting viktigt.

Man måste helt enkelt vara helt jävla dum i huvudet. (Nej jag struntar faktiskt i om nån känner sig kränkt nu) För att inte tala om leksaksdistributörerna. Hur tänker man när man tillverkar nåt dyligt? Tror de att de är helt ansvarbefriade?

Det finns inget kreativt i dessa vapen. Det finns inget givande i att leka att man mördar varandra.

(bilder lånade av Anna)

BOKTIPS: Alfons och soldatpappan


(”Du förstår att krig, det är så bedrövligt så det går inte att säga. Det är inte som på film där dom snälla vinner på slutet. Mest är det oreda. Vem är vän? Och fiende? En nedrans röra ?” ”Det enda säkra är: det finns såna som bygger upp och såna som bombar ner.” – Ur Alfons och soldatpappan)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Dagens våldskultur formar våra barn och det är ditt fel 2.0”

unless you're teaching them to defend themselves against a corrupt puppet government controlled by international bankers bent on world depopulation through nefarious methods. :bigeyes:

Right on ,sista!

Vi kommer inte ta in några vapen i detta hus, får barnen det i present ska dom lämnas tillbaka (mannen har vänner som tycker barn, speciellt pojkar, SKA få leka krig, att det är en del av utvecklingen)

Om nu sonen promt vill leka krig får han ta en pinne eller nåt.

Jag hatar alla vapen och tycker det är förskräckligt med lekasksvapen till barn.

Lite mer löööööve lite mindre war, tack.

Jaaa!! Heja på dig, det kan INTE sägas för många gånger!

Jag har ganska lätt för att vara inkonsekvent i mitt föräldraskap måste jag erkänna, men när det gäller krigsleksaker…. NEJ NEJ NEJ! ALDRIG! Över min döda kropp. Bokstavligt talat. Där viker jag mig aldrig. Gossebarnet har ju såklart lärt sig leka krig på dagis och när han kom hem en dag med en pinne och viftade mot mig och sa "nu suter jag dej!!" så blev jag faktiskt förbannad och tog pinnen ifrån honom. Tänkte börja predika men sen kom jag på att han nog inte skulle förstå, så jag avledde honom istället.

Herregud. Mina barns pappa har med egna ögon och dagligen sett krig, barn bombade på gatan, människor lemlästade, och en regering som tycker det är helt ok. Om vi tillät sådana lekar i vårt hem så är det fan kränkande, respektlöst och dubbelmoralism. Men man behöver ju inte levt i ett krigsland för att tycka det heller.

Han fick inte ens leka med en vattenpistol i sommar. Vissa tycker jag går för långt men fan nej det gör jag inte när jag hör min mans historier. :bigeyes:

Ja det du nu tar upp LD både kan och SKA upprepas i det oändliga!

Kan bara instämma i att de föräldrar som faktiskt köper leksaksvapen till sina barn inte bara fattas något grundläggande i sin personlighet, jag hävdar bestämt att de väljer att medvetet skada sina barn genom både inköp av leksaksvapen och även då de tillåter dem att se på våldsfilmer.

Letade en morgon på alla olika tv-kanaler efter något barnprogram, typ bamse eller liknande. Ju mer jag bläddrade bland kanalerna ju mer förbannad blev jag, för vad är det som visas? Jo tecknade våldsfilmer, där de goda ska döda och skada de onda, MEN VAD FAN! Skulle våld vara mer ok bara för att det görs i tecknad version??

Hur kan detta få pågå utan att någon reagerar?? Och HUR kan föräldrar låta sina barn titta på sån skit?? För uppenbarligen så låter föräldrar barn se detta annars hade de programmen redan varit borta.

Och finns det någon förälder som känner sig träffad av detta så får ni fanimej svälja er stolthet och börja agera! Börja med att ta bort leksaksvapnen från era barn och tillåt dem helt enkelt inte att se på fler våldsfilmer.

Beyond eternity – Det håller jag också med om!

Hade faktiskt tänkt be LD skriva nåt om barnprogram mm, om hur hon kommer tänka när den dagen kommer då Ninja kanske vill kolla på TV. Med tanke på att 90% av det som visas är SKRÄP på ett eller annat sätt. Och det här med genus i barnprogram är också intressant…

Men det finns faktiskt bra barnprogram. Inte mycket som går i nutid, men jag brukar köpa dvd med gamla barnprogram (nostalgi), de är ju helt klart bättre.

Men fredliga barnprogram finns. Helst på Barnkanalen, och det är också den enda kanalen som mina barn får kolla på, de får inte kolla på TV4 eller Cartoon Network etc.

Ja men ÄNTLIGEN någon som håller med mig. Många jag pratat med om att jag vägrar köpa vapenleksaker åt min son kommer med "men alla hans kompisar kommer ju ha". Och ja, jag inser att det är ett problem men inte f*n tänker jag köpa vapenleksaker till min son för det. Och jag hoppas att föräldrarna till min son har förnuft nog att låta bli de med.

håller med! Det är sjukt. Helt jävla galet. Minns hur min moster tyckte synd om sin sons kompisar för hans föräldrar var så konstiga och inte ville att han skulle ha vapen. Konstigt?

tänker på en fin låt av allas vår winnerbäck

"för vem kan förklara att vapen är skitiga, fula små saker

när leksaksaffären är full av soldater

och vilken mamma ska moralisera

när loket kan ge oss miljoner och mera?"

Själv så småsammlar vi lite på svärdsreplikor och liknande men jag kan lugnt säga att nå fånigt skjutvapen ska hon inte få.

Hon har redan fått ett träsvärd som vi köpte på Vikingamarknaden och det använder hon till att nå saker med på bord och så..

Hm hm nä ska hon ha vapen så ska det va närstridsvapen.

tufft juh

gmoll- håller med BE om att det sannerligen var en märklig kommentar…

i övrigt vill jag inflika att jag älskar alfons, de står sig för alltid de böckerna!

:love:

Både jag och min sambo är jaktintresserade och våran son har fått sig en låtsas bössa, så han får vara som sin pappa. Då pappa sitter och smörjer sina bössor så tar sonen våran fram sin bössa och gör som pappa. Bössan blir fin! Då han får följa sin pappa ut i skogen så är han äverlycklig och tar fram sin bössa och spatserar stolt till bilen. Ett barn ska veta hur maten kommer på bordet!!

Wow! En mamma till som inte har massa leksaksvapen liggande i hemmet : ) "pojkar är pojkar" men nej, det är inte aktuellt här heller.

vattenpistol har det väl funnits någon gång här hemma men annars är det inget sådant här inte…

Skönt att höra att fler tänker som mig : ))

Bra blogg!:thumbup::thumbup:

När jag var mindre önskade jag mig alltid (varför vet jag inte) sånna leksaker, men mamma o pappa sa alltid nej. Då tyckte ja dom var världens elakaste föräldrar för det, men nu fattar ja inte vf ja ens skulle ha viljat leka med vapen liksom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *