Kategorier
diskussion & debatt

Det är bättre att tiga och bli misstänkt för att vara idiot än att öppna munnen och röja alla tvivel

Anaiah skriver om idioter, fördomar och okunskap. Hennes tålamod – liksom mitt – är slut. Jag har en viss quota av tålamod reserverad för fördomsfulla stolpskott och förr eller senare rinner bägaren över och nej, I’ll be damned om jag ska behöva be om ursäkt för det! Typ som om jag skulle komma hem till dig […]

Anaiah skriver om idioter, fördomar och okunskap. Hennes tålamod – liksom mitt – är slut. Jag har en viss quota av tålamod reserverad för fördomsfulla stolpskott och förr eller senare rinner bägaren över och nej, I’ll be damned om jag ska behöva be om ursäkt för det!

Typ som om jag skulle komma hem till dig och skita på din matta, få en avhyvling för det och sen ska DU stå och be om ursäkt för att du blev arg? Nej fuck that!

Det får mig iallafall (Anaiahs inlägg) att tänka på det här med just ignorans och allmänbildning.

Jag VET att jag lider brist på kunskap inom vissa områden och jag VET att jag har fördomar. Och jag jobbar AKTIVT varje dag med att komma över det och att bilda mig och lära mig. Jag står inte ut med att fastna i mönster, tankegångar. Att stagnera och nöja mig med det lilla jag kan.

Jag läser böcker, ser dokumentärer, scrollar igenom hemsidor och fullkomligen slukar fakta och information.

Jag törstar efter kunskap! Min hjärna behöver det. Jag har aldrig förstått mig på de som inte gör det. Vad för slags människor är de? De som bara lullar runt lite halvdumma och ignoranta och inte har den blekaste aning om hur världen funkar eller hur det egentligen ligger till. Som inte verkar ha det minsta intresse för att vidarebilda sig själv, uppgradera kunskapen och utmana fördomarna. (igorance is bliss)

Hur står man ut med sig själv då? Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag vet och hur mycket mer det finns att upptäcka!

Och desto mer frustrerad blir jag för att jag inte vet allt.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det är bättre att tiga och bli misstänkt för att vara idiot än att öppna munnen och röja alla tvivel”

Kan bara hålla med.

Hur kan man gå genom livet utan att vilja veta!?

Utan en tanke på att lära sig mer???

Jag har väldigt svårt för ignoranta människor. Att man är korkad kan man ju inte göra nåt åt, ja förutom att öppna en bok och läsa kanske…

Men att inte VILJA lära sig nåt, det är läskigt. Det är ju ofta de människor också som är så tvärsäkra på allt.

Jag har en sån där läskig hjärna som det fastnar konstiga saker på. Låt texter tex. Eller fakta om NASA.

Den dagen jag tycker jag är fullärd hoppas jag är den dagen jag dör.

Fram för mer kunskap!

En parantes: Igår var jag ute för att handla hängslen till sonen. Jag kom hem med hängslen. Rosa. Och en cerise, underbar t-shirt. Tack, underbara LD för insprationen! Mannen tittade tvekande på mig innan han såg tröjan. Sen sa han :Men den var ju snyggt rosa!

Så på Gustavs namngivning ska hab ha sin nya mycket rosa t-shirt! Hans farföräldrar kommer att tycka att det är MYCKET olämpligt. YEEEES!

Bra sagt! Ja stör mig himla mycket på en sak. Jag är den ENDA i min (stora!) familj som har utbildat mig. Ingen annan har ens gått gymnasiet och nu går jag på högskola och ska forska i framtiden. ÄNDÅ är det jag som känner mig korkad bland dem (familjen) för att jag är den enda som inte byter telefon varannan vecka och inte klär mig i enbart märkeskläder. Det är sjukt. Detta betyder alltså att de klankar ner på mig för såna saker för att jag ska känna mig dum så att de kan ligga på samma nivå som jag. DET är ett bra exempel på sån här idioti! De vill inte lära sig mer utan drar ner alla andra till sin egen nivå..

är man kokobello & icke-nyfiken så hajjar man ju inte att det är nåt man saknar. därav lullandet & lallandet.

jag tror det är nästintill omöjligt att få inskränkta navelskådare att lyfta blicken & tänka större eller längre eller omvärdera vad man tror är sant & falskt. tyvärr.

överskatta aldrig någon, & underskatta aldrig den mänskliga hjärnan ty den kan ta de allra outgrundligaste vägarna, som jag brukar säga.

Det är egentligen ingen poäng med att störa sig på idioter. Alla är idioter på något område.

Jag är exempelvis rent av mordisk när det kommer till pedofiler. Jag skiter fullständigt i de mänskliga rättigheter. Pedofiler ska tortyrmördas – thats it. Det skulle nog många tycka är ett idiotiskt tankesätt då det finns många bra argument till varför jag kanske tänker fel. Men det skiter jag i, för jag hatar dem och önskar livet ur dem. Jag är en insnöad idiot ibland kanske. Men jag skäms inte för att ha starka och ibland orubbliga åsikter. Alla människor är nämligen precis likadana i någon fråga oavsett om man erkänner det eller inte.

Jag vet inte om jag känner att läsa på högskolan ger någon större kunskap. Riktad kunskap och hur man skriver en avhandling möjligtvis…Själv e man gatsmart. Jag vill höra mer om dina häxkunskaper!

Jag tror inte man måste gå i skolan för att bli smart. Man blir smart bara genom att leva och ha ett öppet sinne. Man lär sig något nytt varje dag.

ilahinoor — ja och nej. Att läsa på högskolan ger ju inget om man inte förstår eller tar till sig det man läser. Däremot så vill jag påstå att studier absolut leder till ökad kunskap! Inte bara i ämnet man läser utan även erfarenhetsmässigt.

trollebutt — absolut. Det ena utesluter dock inte det andra. 🙂

Alla har vi fördomar, men så länge vi är medvetna om dem är det ganska lugnt. Det är när vi låtsas att vi inte har några som det blir lite obehagligt, för då tror vi oss VETA saker om människor istället. Det är alltid nyttigt att utmana sina egna perspektiv ibland för att inte stagnera. Din blogg är inspirerande och väcker många tankar, kanske just för att du också vågar vädra dina fördomar. Det är inte alla som gör det.

vegomamma – tack, det känns skönt att höra. Varje gång jag skriver nåt dumt om mig själv så är jag orolig för att få skit, men samtidigt så behöver jag göra det – för min egen skull. För att sätta dem på print, för att erkänna dem, för att framförallt UPPTÄCKA dem och på så vis sen bearbeta och jobba med dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *