Kategorier
diskussion & debatt

Det är häftigt att betala skatt!*

(*Stellan Skarsgård) Det gnälls så förbannat på skatten här i Sverige. Stackars bortskämda svennar som inte får behålla alla sina hårt förtjänade kronor. Bu fucking hu. Men jag gissar att det gnälls mindre på att vi har gratis sjukvård, tandvård (för barn och ungdomar) äldreomsorg, barnomsorg, skola, barnbidrag, vägar att köra bil på, studiestöd, bostäder, kultur, […]

(*Stellan Skarsgård)

Det gnälls så förbannat på skatten här i Sverige. Stackars bortskämda svennar som inte får behålla alla sina hårt förtjänade kronor. Bu fucking hu.

Men jag gissar att det gnälls mindre på att vi har gratis sjukvård, tandvård (för barn och ungdomar) äldreomsorg, barnomsorg, skola, barnbidrag, vägar att köra bil på, studiestöd, bostäder, kultur, näringsliv osv osv.

Nej, jag säger som Stellan; Det är häftigt att betala skatt! Fatta vilket skibra jävla land vi lever i?! Sverige rockar fett i jämförelse med övriga världen. All det vi tar för givet, det vi kallar rättigheter här, är sådant man i andra länder inte tror är sant.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det är häftigt att betala skatt!*”

Min gubbe klagar ibland som egenföretagare, men då påminner jag om hur satans jävla mycket vi hade fått punga ut med för att bekosta vår dotters överlevnad. Vi hade fått öppna någon stödfond, snyfta ut i talkshows och fotas med söndergråtna ögon i varje dagstidning i detta land (och andra). Istället har jag världens friskaste tjej, tack till mig själv och alla er andra skattebetalare för det!

(Och snälla ge mig en stor fet örfil den dag jag är förmäten nog att klaga över att behöva betala skatt…)

Precis det här har jag själv länge tänkt att blogga om för här i Chile är det smärtsamt tydligt att man inte skattar tillräckligt.

Bilvägarna är under all kritik, om det öht finns trottoarer så är de buckliga med inslag av stora (livsfarliga!) hål, massor av uteliggare, dyr sjukvård, dyr utbildning, dyr tandvård, de flesta bostäder håller extremt mycket lägre standard än den vi är vana vid osv. Listan kan göras mycket längre.

Jag och min man har pratat mycket om det här och båda är eniga om att vi gärna betalar skatt eftersom vi ser vad vi får för pengarna i Sverige.

Jag saknar fortfarande en gästbok! 😛 :-d

Hade varit bra att skriva där när man kommer på något som inte hör till något inlägg! Nåja, satt och surfade runt på FL, och hittade en intressant tråd http://www.familjeliv.se/Forum-5-109/m48338772.html (om man inte får länka, får du ta bort inlägget), Kanske har du sett den, kanske inte. Intressanta resonemang dock, eller inte… :rolleyes: Tänkte du ville komma med någon klipsk kommentar, eller irritera dig på det här i bloggen! Kul är det iaf att läsa hur blåst man ibland kan vara…

Håller med i det mesta, men där emot så läste jag inlägget om barnbidraget och är ingen höginkomst tagare själv men kan ändå känna att jag möjligtvis är påväg dit (efter x antal tusen i csn skulder) och skulle inte vilja att hjälp i form av barnbidrag endast ska gå till dem med en lägre inkomst. Varför ska jag som betalar skatt inte få ta del av det? En låginkomsttagare blir ju inte utan barnbidrag även om en höginkomsttagare får?

Super blogg du har! kul att ha hittat hit! 🙂

Jag instämmer helt med undantag från att det finns länder där man betalar samma eller lägre skatt där du ändå får tillgång till mycket bättre (fortfarande lika gratis) sjukvård, generösare studiebidrag, bättre vägar osv. Den höga skatten har jag absolut inget emot, men den skulle tyvärr kunna administreras lite bättre än idag.

Världens största:thumbup:!!!

Lizzy: Vilka länder då? Där ALLT är bättre alltså? Jag är inte dryg, bara nyfiken!

Jag vet ju att Tyskland & Spanien t.ex i nuläget har en akutsjukvård som fungerar bättre, men de har mkt högre patientavgifter för långvård. & Tar ut avgifter för Universitets-/högskolestudier, samt subventionerar inte barnomsorg.

Tessan: att de med höga löner klagar kan ju bero på att de betalar det dubbla vad vi gör, alltså 60% skatt. Nog för att de klarar sig ändå, men jag hade nog också varit lite bitter om över hälften av pengarna jag tjänade varje månad "försvann".

Sandra

men de "försvinner" ju inte. de går ju till de mer behövande, & även tillbaka till de själva. dessutom nöter många rika knösar mycket mer på vägar etc där de sitter & trycker i sina SUVar & spyr ut avgaser & sliter ned asfalten.

jag hade ett rätt högavlönat jobb förut, med bonus & hela skiten. idag är jag 100% sjukskriven, & är jävligt glad för de där 50%en som drogs av mina årliga bonusar & all skatt på lön jag betalade. jag får ju tillbaka det nu.

Karolin: Ingen aning, eftersom det inte var så jag menade. Min poäng var att Sverige inte är bästa landet i världen på alla områden, hur mycket vi svenskar än vill tro det. Sverige är bättre än andra länder på vissa områden, andra länder är bättre än Sverige på andra områden. Jag tror inte att det finns något land som är bättre än alla andra länder på ALLT, det är att förenkla verkligheten.

Vi har ca 500 myndigheter, de kostar pengar men riktigt hur mycket pengar kostar det egentligen och vilka myndigheterna är vet nog ingen… Generellt är skatt bra, men jag tror det slösas otroligt mkt i detta land på skitsaker. Jobbade själv på ett kommunalt bolag där man inte fick gå med vinst så de pengar som vart över i verksamheten fick slösas på skitsaker som inte behövdes egentligen för vi fick inte redovisa vinst.

Beata

egentligen ska överskottspengar betalas tillbaka. men det görs ju tyvärr inte. har själv jobbat statligt på Uppsala univ, & där såg man också till att köpa nya datorer & annat vid årets slut så man inte fick pengar över.

Sverige har ju iaf ingen akutvård att tala om, det är förjävligt! många som får lida i onödan och bli hemskickade, så trots att det är billigt med sjukvård i sverige så är den under all kritik! Så nog för att det är bra, men det kan bli så mkt bättre! Men tror det handlar mer om brist på läkare och annan vårdpersonal än om pengar.

fast det är ju inte gratis gratis eftersom vi ju betalar skatt. fast det hade säkert nån gnällig bitterfitta redan påpekat, men jag var för lat för att läsa alla kommentarer innan jag kommenterade. skatt är bra, skitbra för att vara mer exakt. men ibland undrar jag vart stålarna tar vägen eftersom man dagligen (eller nåt åt det hållet) kan läsa om nedläggningar åt höger & vänster av skolor & sjukvård – iaf i den sunkaiga kommunen jag bor i. men som sagt: det är häftigt att betala skatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *