Kategorier
diskussion & debatt Tjock verklighet

Det finns få saker som provocerar lika mycket som en kvinna som är nöjd med sig själv

Titta på den här bilden. Vad är det första du tänker på?     Jag tänker på hur jävla härligt det ser ut och sen tittar jag ut genom mitt eget fönster och blir lite bitter. Isabella ”Blondinbella” Löwengrip är på semester borta i värmen. Hon njuter. Hon mår bra. Hon är glad. Hela hon […]

Titta på den här bilden. Vad är det första du tänker på?

 

 

Jag tänker på hur jävla härligt det ser ut och sen tittar jag ut genom mitt eget fönster och blir lite bitter. Isabella ”Blondinbella” Löwengrip är på semester borta i värmen. Hon njuter. Hon mår bra. Hon är glad. Hela hon lyser av allt det där och jag blir alldeles grön av avund.

 

Ja. Så.

 

Men sen läser man kommentarerna under inlägget där hon postat dessa fantastiskt sköna bilder och tappar hoppet om mänskligheten. Folk är tamejfan dumma i huvudet. En bild på en glad tjej på en varm strand framkallar så jävla mycket ångest hos andra människor som de sedan tvångsmässigt måste spy ur sig.
Folk är ätstörda så det smäller om det. Ja man är ätstörd om man tycker att Isabella är fet. Ja man är ätstörd om man har ett behov av att påpeka det. Och man är ätstörd om man tror hennes hälsa är hotad. (Fast det handlar snarare om att man vill ha ett legitimt skäl att hacka på hennes vikt.) Att vara ätstörd är ett normaltillstånd nuförtiden och inte en käft reflekterar över hur osunt det egentligen är att hela tiden ”tänka på vad man äter”.
Nej, övervikt är inte per automatik farligt, det har jag redan skrivit om. Det är inte i övervikten det sitter utan i livsstilen man för; lever man ett aktivt eller stillasittande liv? Tränar man? Äter man bra mat eller inte? Genetik spelar stor roll. Biologiska förutsättningar. Och stress. Stress är farligast av allt.
Fan ta alla dessa amatörvetare som sitter och ojjar sig över hur FARLIGT det är att vara tjock, de vet fan inte vad de snackar om. Isabella har i många år haft samma onödiga ångest som många andra. Späkt sig, bantat, hetsat och haft en ganska osund självbild. Nu har hon äntligen slutat misshandla sin kropp. Kan inte folk bara låta henne få må bra ifred? Utan vare sig fat-shaming eller förebildskortet.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det finns få saker som provocerar lika mycket som en kvinna som är nöjd med sig själv”

Grymt mysig bild, jag vill dö avundsjuksdöden.

På tal om.eh, död. Jag drömde en ohygglig dröm nu imorse. Jag var åskådare till Lady Dahmer och hennes liv, som om det var en film. Såg Oskar och Natashja gå omkring i en lägenhet som var suspekt likt min egen och så. Oskars bror var där…. Oskars bror var nästan identisk Oskar och jag hade svårt att se skillnad på dem och kunde inte riktigt komma ihåg att LD nånsin hade nämnt den här "tvillingbrodern" i samma ålder. Brödernas pappa var där. De skulle ut, alla utom LD och hon var jättearg. När de hade gått ut i den snötäckta skogen tog hon fram sitt gevär och siktade på Oskars pappa!! Men så kom hon på att det var lite drastiskt… men sen hade jag förstått om hon hade velat skjuta någon för att Oskar, hans bror och pappa skulle jaga räv. De hittade räven, de hånade räven, de bände isär tassarna på räven och högg den lite grann med något, räven fräste och skrek och de fortsatte att tortera den stackars räven tills de precis placerade rävens nacke mot något och skulle just hugga huvudet av den (antar jag) när min mobil ringde. Jag vaknade skrikandes "NEEEJJJ NEEEEJJJ SLUTAAA!".

Så. Nu har jag fått säga det.

Kan inte annat än hålla med. Dagens kroppsideal är fullkomligt idiotiska, antagligen för att idioter ligger bakom.

Kan inte påstå att jag är något fan av Blondinbella, men att folk häver ur sig sådan frustrerande dynga är så lågt.

Gud vad vackert vatten och vilken färg! Jag känner nästan värmen i kroppen! Hon ser otroligt välmående och frisk ut!! Jag vill också till väääärmen!!

Ja, och även om hon var så fet att hon knappt kunde gå så angår väl det knappast anonyma idioter på nätet. Hon skulle ändå ha rätt att njuta av sin semester och dela med sig av bilder från den.

Jag tror mycket på att det som man stör sig på hos andra är sånt man inte kan vara med hos sig själv, så antingen står de inte ut med sin egen övervikt eller i sina kroppar.

Hm, vet inte vad jag ska tycka riktigt när jag läser kommentarerna. De som kallar henne fet o osund kan ju hänga sig i närmsta trappräcke tycker jag, MEN det är en JÄVLA massa kommentarer som e ungefär "åååååh guuuuud va snyyyyyg du är!!!", och vafan, det hajjar jag inte heller. Alltså, klart tjejen ska ha credd för att hon faktiskt vågar visa sig, med kurvor o extra hull i bikini, storl och glad, men varför ska det vara ett sånt förbannat tjat om utseendet öht?? Klart det är "snällare" att skriva att hon är snygg än att hon är fet, men det är fortfarande samma jävla fokus på utsidan…Inte många kommentarer om hur SKÖNT det ser ut att stå där på den soliga beachen…

Det är inte för att hon är nöjd med sig själv. Det är för att hon är nöjd med sin kropp, för att hon inte bryr sig om vad alla andra tycker och tänker längre. DET är provocerande eftersom att de liksom VET att så ÄR tjejer, ska SKA bry sig! De SKA följa idealet, och gör man inte det sjunker man i värde. Därav denna panikångest alla verkar ha över Blondinbellas vanliga semesterbild.

Motsvarigheten finns nog när en kille presterar riktigt jäkla lågt. Och inte skäms över det. Om en kille skulle bete sig "fjolligt" och inte bry sig vad någon annan tänkte om det.

Enough said! TACK LD, du sätter verkligen ord på mina tankar. Så himla trött på att unga tjejer i min ålder (16-18 år) lägger så äckligt mycket energi på att vara smala istället för att fokusera på att må bra och vara lyckliga.

Håller med! Hur kan man ens associera till tjock och osund när man ser denna bild?!! Hon ser ut som hälsan själv. Vill inte överanalysera hennes kropp egentligen eftersom det känns osmakligt, men visst ser man att detta är en sund tjej som tränar och njuter av livets goda utan att gå till överdrift åt något håll? Sorgligt att det ska vara så himla uppseendeväckande med en helt vanlig kvinnokropp.

Jag känner mig också avundsjuk och misslyckad. Hon är massa år yngre och har en häftig karriär, massa vänner, snygg och trivs dessutom med sin kropp. Avundsjuk var bara förnamnet.

Jag tycker allt du skriver är rätt och klokt. Men jag blir lite ledsen hur du använder ordet ätstörd. Jag har själv kämpat med ätstörningar i mina tonår och jag kan inte identifiera mig med hur du använder ordet i denna text. Jag tycker det blir lite fel när du använder ordet som ett "skällsord" Är man ätstörd så är man sjuk tycker man blondinbella är fet så är man ett offer får rådande normer och skönhetsideal, det tycker jag är en jäkla skillnad.

Uujj man börjar ju fundera vad folk har i huvudet! Jag har, som någon tidigare kommenterare också skrev, inte mycket till övers för blondinbella, men ska man kritisera kan man ju kritisera något som är vettigt? Att man inte gillar vad hon skriver eller att man inte håller med henne eller vadsom..

De kommentarer hon fått på sina semesterinlägg vitnar bara om alla andras kassa självförtroende, och att människor gillar att gotta sig åt andra, gärna bakom anonymitet – VIDRIGT!

jag måste erkänna att det första jag tänkte på var hur hennes kropp såg ut, har dock haft ätstörningar en större del av livet så jag antar att det går per automatik. det gör mig väldigt ledsen faktiskt.

Är det bara jag eller pågår det ovanligt mycket icke-diskussioner i bloggvärlden nu? Tänker t ex på vilka rabalder ordet "hen" skapat, och så att det uppstår världens viktdiskussioner kring en vanlig semesterbild? Jag fattar inte! Hur händer det?

Kristinmandarin:

Håller med dig! Tycker det är nästan lika störande med alla "jag tycker din kropp är jättefin" som med alla elaka kommentarer. Vad fan tar sig folk rätten att kommentera & diskutera hennes kropp över huvudtaget?! Inlägget handlade ju om hennes semester, det var inte en fråga vad random anonyma människor tycker om hennes kropp.

Håller med Mikaela faktiskt… Som tjej med bulimi blir jag lite ledsen nästan. Men men. man kan inte få allt jämt. 😛 en bra blogg annars…

Åh! Jag blev så upprörd när jag lästa kommentarerna till dessa bilderna på Blondinbellas blogg! Att människor kan vara så elaka!!!?? Jag blev glad när jag såg bilderna, precis som du. och jag kände dessutom att det var skönt att få se en sund kropp för en gångs skull.

Vilken helt underbar bild! Den borde de ha som semesterresemålreklam. en RIKTIG människa! 😀

Jag som har varit tjock på riktigt (läs 60 kg övervikt…) vet vad det är att vara "tjock". jag har sagt det förut och jag säger det igen – DU är inte tjock Natasha. Det är inte Blondinbella heller. Hon är vacker och helt naturlig.

j: Nej då, det är helt normalt att tänka på hur hennes kropp ser ut. Dels är hon väldigt avklädd här (vilket gör att hon ser annorlunda ut), dels är det vanligt (särskilt om du är ung) att man ser på andra och jämför sig med dem, medvetet eller omedvetet.

just det.. häromdan var det någon som sa till mig, på fullaste allvar att: "ja, de här tio kilona de har man glädje av om amns kulle bli sjuk eller så."

Nu ska man ju inte bli sjuk, men det kan ju vara bra att ha. 🙂

Dessutom är det inte farligt – precis som du skriver. Det är naturligt.

Jag tycker hon ser lycklig ut, det måste väl ändå vara huvudsaken? Jag blir dessutom glad över att en kvinna vars kropp är lik min egen, vågar visa sig i bikini på en så pass stor blogg. Hon är stark, Bella!

Ojdå, satt och läste kommentarerna till detta (Blondinbellas)inlägg igår och funderade själv på att skriva ett blogginlägg om det, men du hann före. Så jävla sjukt. Någon av hennes läsare kommenterade att hon "hetsar folk till att bli tjocka". Vad fan?! Hon lägger upp helt vanliga oprovocerade semesterbilder och blir anklagad för en sån sak?! VEM har rätt att kommentera hennes kropp? gah. Jag vill också vara där och bada och sola.

Jag gillar din poäng och jag håller med dig i det du skriver men jag tror att tryckfelsnisse var framme när du skrev "Innan jag fick barn så hade jag samma övervikt som Bella." Bella är ju inte, som du själv påpekar högre upp, fet. Inte heller är hon det minsta överviktig.

jag fattade inte att det där var Isabella. Guuuuud så snygg. Från och med nu ska jag framhålla henne som ett sundhetsideal. Kommentarerna om att hon skulle vara fet kommer från människor med små hjärnor. Man får se ut hur man vill! Kom inte och försök pressa in kvinnor i fällan om att de ska se ut som anorektiska småpojkar för att kvala in.

Det första jag tänkte på var det härligt blå vattnet. Det andra jag tänkte på var att hon hade en fin solbränna och det tredje var att det är bra jobbat att våga visa upp sin lite mulliga kropp trots att hon säkert visste att hon skulle få vidriga kommentarer.

LD: Kan du på ett mer ingående sätt förklara vem/vilka i Bellas kommentarsfält som är ätstörda och vilken typ av ätstörning de har? Du som vet så mycket kan säkert svara på det också.

Man kan även se en hel drös med bitches som hänvisar till "yttrandefriheten" som att det är lika med rätten att kränka. Vad är det med undervisningen i skolan liksom? Fick vi verkligen lära oss att yttrandefriheten innebär att man får säga precis vad som helst?

Agree! Kommentarerna som följde hennes inlägg var onödiga och rent idiotiska, oavsett vilken sida de stod på. Men det är ju precis sådär som våra föräldrar (läs mödrar) pratade när man var liten, vilken kändis hade lagt på sig, vilka kompisar borde röra på sig mer, vilka släktingar åt för stora portioner, hur äckligt det var med allt fett… Allt detta sagt utan den minsta tanke på vilket kroppsförakt de skapade hos barnen. Vetskapen om att smala människor var vackra, feta fula, var basic knowledge i skolan. Det gjorde ont. Att komma hem och höra samma resonemang från vuxna bekräftade verkligen hur otroligt fel det var att magen hade en annan form är genomsnittet. Det gjorde ondare, och vuxnas kommentarer "du är fin som du är" blev alltid en lögn.

Hon ser ut att må SÅÅÅ bra. Jag har varit ätstörd, men är på bättringsvägen. Jag ser inte allt igenom smal-filtret längre och är så glad för det.

Det ÄR inte värt att vara smal, för man njuter aldrig, lever aldrig, är aldrig glad, hatar sig själv stressar och har sönder kroppen.

Bella tar hand om sin kropp och det syns, för hela hon strålar välmående. Att utstråla välmående och lycka, DET är vackert.

Jag kanske är något av en "ovanlig tjej".

Så här tänker jag spontant om bilden:

Åhh vad härligt det ser ut, dit vill jag också resa. Eller nej förresten, gillar inte solen… Undrar var jag kan trivas någon stans? Kanske i fjällen? Vildmarksresa? (börjar drömma sig bort).

Hon har inspirerat mig. Sådan är jag. Blir sällan avundsjuk. (Isåfall undersöker jag varför.) Bara inspirerad!

KRAM! :love: :love: :love:

Tänkte samma som du när jag såg bilden. Typ "AHHHHHHHHHHHHHH VAD NAAAAAAAAAAAAAJS".

När jag läst kommentarerna så blev jag fan aggressiv. Jag har ungefär samma "storlek" och kroppstyp som Bella just nu, skillnaden är att jag inte är lika nöjd med mig själv och min kropp som hon är – och det märks. Det jag började fundera var över om alla dessa människorna skulle säga sådanna saker om mig också. Ingen utanför min familj har påpekat att jag gått upp i vikt, man vad fan tänker dom egentligen och vad säger dom bakom min rygg? Blir paranoid.

Hon är faktiskt lite småfet och det är inget att sträva efter! Det finns absolut inget sunt med en massa extrakilon kring kroppen. Det tragiska är att allmänheten blir knäsvag av lycka så fort någon överviktig kvinna poserar halvnaket. Det är uppenbart att det handlar om att döva sin egen ångest. På så sätt behöver man inte lämna soffan och kan äta den där semlan med gott samvete. Problem blir det däremot när någon vältränad kvinna vältrar sig på omslagen! Då blir det genast kontroversiellt och bidrar till ätstörningar. De behöver faktiskt inte vara så värst vältränade heller utan det räcker med att dessa inte besitter massa överflödiga kilon kring midjan, för att det skall skrikas "sjuka ideal" av de som helst smular ostbågesmulor mellan fingrarna. Tycker att det är konstigt?

Fetma är en samhällsjukdom och något läkare och forskare ständigt varnar om. Och det blir bara sämre och sämre. Barnövervikten har aldrig varit högre! Och trots detta så jublar folk när någon proppmätt visar sina valkar?

Det verkar vara så mycket lättare att gömma

sig bakom falska begrepp som "riktig kvinna" istället för att göra något åt problemet.

Och där ser man också den stora skillnaden mellan människors syn på könen… Kvinnan är objekt, mannen subjekt. För om det varit en kille som poserat så, med samma andel "övervikt" i proportion till sin killkropp, hur många utseende-relaterade kommentarer tror ni han hade fått? Inte ens en bråkdel av denna tyckar-storm, de flesta hade koncentrerat sig på var han är och vad han gör, inte på hur han SER UT!

Tipsar också om en bra artikel om fat-shaming: http://www.xojane.com/issues/whats-wrong-fat-shaming sjukt bra skrivet!

Jag tänker som så, när LD säger att någon ÄR ätstörd, så syftar hon inte på att personen HAR en sjukdomsrelaterad ätstörning (för det kan hon ju inte veta), t ex anorexia. Men att hen av någon anledning utvecklat en osund syn på mat, och kanske hela tiden tänker på vad man får och inte får äta. De tycker att fullt normalviktiga personer är feta och dessutom tar de sig rätten att påtala detta. Jag kanske är helt ute och cyklar, men det är så jag uppfattar det när hon skriver om att någon är ätstörd. Man har ett stört förhållande till mat och vad som är sunt liksom. Vilket man kan ha utan att ha ett sjukdomstillstånd.

säger som någon att ovan, att gud vad typiskt att det ska diskuteras och tyckas massa när en tjej visar lite bilder från stranden. Att folk tar sig rätten att diskutera hennes kropp, herregud, jag tycker det är respektlöst mot henne. Men det är ju så vanligt att få tycka och ha åsikter om tjejers utseende och kroppar, att det knappt ifrågasätts längre…

Detta hade aldrig hänt om det gällde en man. :p Män kan ju t o m vara överviktiga utan att behöva höra om det jämt, det kanske klär dom eller så bär de upp sin övervikt bra och med pondus.

Pallar inte heller att man måste så mycket. "alltså man får vara som man vill bara man är hälsosam." Varför måste man vara hälsosam? Jag är inte det och jag trivs bra med mitt liv. Ingen övervikt och inga hål i tänderna. Visst, det hade varit mkt bättre om jag tränade mer och drack mindre cola men ingen ska tala om för mig att jag måste göra det. :p

😎 Det ser extremt härligt ut att vara där. Skulle verkligen vilja bada i det där vattnet just nu!

Hur kan man ens tro att man har någon rättighet att kommentera hur hon ser ut? Vem tror man att man är, om man gör sådant? Hon är uppenbarligen glad och har det bra – hur kan man vilja förstöra det genom elaka kommentarer?

Usch, blir alltid så himla ledsen när jag läser sådana kommentarer, särskilt den typen som försöker låta som om dom bara är omtänksamma. Förstår faktiskt inte hur man ens kan med att bajsa ut massa elak dynga på det sättet. Fattar dom inte att det är en riktig människa med känslor. "Men dom har själv valt att vara offentliga blablabla" okej bra ursäkt för folk att bete sig som as! eller inte…

Det första jag tänkte på när jag såg den här bilden via twitter var, och jag skäms att skriva det, hennes mage. Men jag har inte ett sunt förhållande till vare sig min egen kropp eller andras, det är jag medveten om. Jag skulle ALDRIG med flit sprida det i form av elaka kommentarer till människor som mår bättre än mig. Då skulle både de och jag må sämre, vilket vore fruktansvärt onödigt. Det är en vacker bild.

Bra sagt! Folk är så himla avundsjuka i dagens samhälle att det inte är sant.. Fritiden går till att kommentera och trycka ned andra, nästan så man blir mörkrädd. Istället för att bli glad för att det går bra för blondinbella så försöker de hitta fel. Jag tycker att hon är en inspirerande ung kvinna som vågar gå sin egen väg och framförallt, vågar stå upp för sig själv!

Alltså tycker man att Blondinbella är fet har man ju problem med sitt förhållande till vikt. Håller fullständigt med dig! Fattar inte varför det alltid måste bli diskussioner runt vikt, hela förbannade tiden. Tycker alla kan hålla koll på sin egen kropp, men skit i andras.

När jag ser denna bild på Bella så ser jag en tjej som det strålar om och som mår bra med sig själv. Jag blir själv ledsen av att se alla elaka kommentarer mot henne och hennes kropp. Speciellt en viss bloggare som spydde ut att hon inte är hälsosam. Börjar på D och slutar på ennisM.

Bella är en förebild och en underbar tjej som är en inspiration till alla. Hon mår bra i sig själv och det ska hon göra! Hon är vacker på alla sätt och vis! :love:

AMEN!

Var inne på hennes blogg och kikade och blev så ledsen över alla "välmenta" kommentarer om hennes vikt att jag trodde jag skulle krypa ur skinnet. Grrrrrr!

TACK för det här inlägget! Hatar verkligen när folk använder "osund" som ett argument för att klaga på någons vikt. Jag tror inte precis att dom sitter hemma och oroar sig över hur ohälsosam hon är, dom vill bara hitta ett bra skäl till att klaga på en kropp som dom inte tycker passar in.

Jag tänker att både hon och omgivningarna är hemskt vackra. Man ska aldrig behöva kritiseras för sin kropp vare sig man är smal, tjock eller mitt i mellan.

Jag vill dock gärna påpeka en sak då du skriver att "övervikt är inte per automatik farligt" och det är att det, faktiskt, alltid är hälsosammare att vara lätt underviktigt än överviktig. Det blir med andra ord småfarligt att hela tiden hävda att det inte gör någonting att vara "lite tjock". Med det inte sagt att man ska vara gravt underviktig heller, men jag tycker det kan vara värt att tänka på.

Precis! Hon är ju inte överviktig! Men eftersom vi är så vana med att nästan bara se supersmala kvinnor i media tror vi ju att det är normalt.

Och folk som håller på med att det är ohälsosamt osv.. jag har inte läst blondinbellas blogg så mycket så jag vet inte så mycket om hennes liv men jag kan nästan lova att jag är mycket ohälsosammare än hon men det är aldrig någon som säger till mig att jag borde bli nyttigare. Jag är ju smal. Som du säger så är nyttig inte automatiskt lika med smal.

Och jag tror hon vet själv vad som är nyttigt och inte, det behöver folk inte tala om (som om dom brydde sig ändå). Men som sagt är det med hälsan bara ett allmänt accepterat sätt att förolämpa på.

Säger som många ovanstående, att oavsett om man väger 40kg eller 200 kg, så har man ingen rätt att påpeka det på ett kränkande sätt. Det har ingenting med saken att göra, och vadfan, alla ser olika ut. Jag är född ganska smal, och äter sjukt onyttigt i form av mycket socker och bakverk och godis, och jag går inte upp i vikt hur mycket jag än äter, och nej, det är inte "lyckos mig" elelr något liknande, jag är jag, oavsett hur jag ser ut och du är du osv.

Vad man gör för sig själv elelr andra människor verkar vara väldigt oviktigt, man får inte må bra om man är för tjock eller för smal, så är det bara. Och det är sjukt.

Jag tycker att du använder ordet "ätstörd" på ett väldigt märkligt sätt. Att man har en sned kroppsuppfattning betyder inte att man har en konstig relation till mat på det personliga planet – jag kan tänka mig Mikael, 25, prenumerant på såväl Slitz som Moore som sitter vid frukostbordet och tycker att fröken Löwengrip är smällfet medans han äter helt vanliga ostmackor och äter helt vanlig gröt utan att tänka mer på det. Han har varken bulimi eller anorexi (eller ortorexi), och lagar kyckling på fredag som alla andra.

Ätstörningar är en tragisk konsekvens av det rådande kroppsparadigmet, och jag tycker att det är trångsynt av dig att skriva "ätstörd" flera gånger i ett inlägg som inte alls handlar om mat. Du har gjort det till ett skällsord, och därmed kanske missar den mer humana nyansen att ätstörda människor är sjuka, och att det är synd om dem.

Caroline, du har faktiskt fel, det stämmer inte som du skriver att det "alltid är hälsosammare att vara lätt underviktig än överviktig". Orkar inte ge mig in i något längre resonemang, men till att börja med kan du ju, om du är intresserad, kolla följande artikel:

Cardiorespiratory fitness, body composition, and all-cause and cardiovascular disease mortality in men, i Am J Clin Nutr March 1999 vol. 69 no. 3 373-380.

Sedan måste jag också fråga dig Lady D hur du menar när du säger att Blondinbella är överviktig. Om vi nu ska använda oss av det kanske något trubbiga redskapet BMI är hon inte alls överviktig utan ligger i den övre delen av skalan på normalvikt. Vilket i och för sig inte är vare sig min eller någon annans sak.

Hm, länken fungerade inte när jag försökte rekommendera detta tänkvärda inlägg på facebook, testade även att klicka på skicka-knappen och fick detta meddelande "The page at http://ladydahmer.se../../2012/february/utkast-feb-1-2012.html could not be reached because the server returned status code 502." Verkar fattas nåt i länken där vid .. Kanske nåt att rätta till? Jag knyckte en fungerande länk istället via "länk till inlägget" så nu kanske mina fb vänner kan läsa och tänka till lite om detta inlägg. Tack för att du bloggar LD! :love:

Det roliga med det hela är ju att Isabella Löwengrip är ack så medveten om att några bikinibilder på henne ger en massa kommentarer och klick till hennes sida. Sedan spelar hon förvånad över alla kommentarer i sitt nästa inlägg. Nu menar jag inte att det är rätt av folk att kritisera hennes kropp, men hon försöker ju bara att vinna läsare. Det var samma sak när hon lade upp en bild på sig osminkad, på den tiden hon fortfarande hade akne. Då var alla lyriska över hur fantastiskt "modig" hon var. En vanlig tonårstjej skulle aldrig hyllas som modig bara för att hon vågar gå på stan utan smink. Det alla unga som läser bloggen blondinbella.se borde förstå är att Isabella är dubbelmoralen och girigheten incarnated. Bland annat säger hon att man ska vara stolt oberoende av hur man ser ut, men hon har skrivit en mängd inlägg om hur bra (svindyra) ljusbehandlingar och Roaccutan har fungerat mot hennes akne, och i ett inlägg nyligen rekommenderade hon en kräm mot celluliter.

För övrigt är det precis lika irriterande när människor skriver att hennes kurvor gör att hon ser ut som en "riktig kvinna ska göra", som när de skriver att hon är fet.

Det första jag tänkte på vad kroppen, något vridet av att jag läste texten innan bilden laddats klart.

Men jag associerar henne som att ha lite extra kurvor, men det endast för att idealet är onormalt smalt.

Egentligen så kanske hennes BMI är fullt normalt.

Så att kalla henne fet lr överviktig är inte fel eftersom allting är relativt. Men att kalla henne fet lr överviktig är samtidigt fel för ungefär sådär bör idealet se ut. Lr snarare borde det finnas fler ideal, en del är smala i naturen och en del är lite större i naturen utan att någon av de för de är onormala.

Med det sagt peppar jag för att hon lägger upp fler bilder som den där och även att alla andra gör det!

Jag blir inte ett dugg avundsjuk-tycker bara att jag ser en glad tjej som står i solen och har det mysigt. Och hon ser ut som en kvinna-och det är inte så konstigt med tanke på att hon är en kvinna…jo nu blev jag lite avundsjuk i alla fall…:-)…på hennes snygga kropp!

Jag blir arg när folk skriver saker som "du är snygg trots att du har gått upp i vikt".. Liksom vadå? Hon ser kvinnlig och hälsosam ut. Hon ser ut att trivas med sig själv! Bara härligt att tjejer kan vara nöjda med sig själva och stolta över sina kroppar även om de inte lever upp till det förbannade idealet som råder idag!

Men herregud Tina, vet du överhuvudtaget vad bukfetma är? Det är inte vad man ser på Isabellas bild. Alltså vad är det för fel på folk som inte fattar vad en helt vanlig mage är? Hennes mage är en av alla de typer och storlekar som en vanlig normal mage kommer i, vi är inte alla stöpta i samma form. Läs vad Vårdguiden skriver om bukfetma så fattar du vad jag menar:

Bukfetma

Med stöd av olika forskningsstudier definieras bukfetma som ett midjemått över 88 cm hos kvinnor. För män går gränsen vid 102 cm.

För kvinnor kan redan ett midjemått på 80-88 cm innebära en ökad risk framför allt för hjärt- och kärlsjukdom, tillsammans med andra hälsorisker som till exempel rökning. För män anses ett midjemått på 94-101 cm innebära en ökad hälsorisk i kombination med andra riskfaktorer.

Tina: Det är bukfettet mer i form av kulmage som är farligt. Det här ligger, som LD, skriver runt höfterna och nedre delen av magen. Dessutom är detta lite hull och inte någon fetma att tala om. Detta är absolut inte farligt.

Håller med till 100 att man är oförskämd och felinformerad om man tror att att allt annat än super-smal är ohälsosamt. Dock tror jag att ett stillasittande liv + för högt energiintag ej är bra för någons hälsa. Bukfett har jag läst är farligt ( en källa http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/sa-farlig-ar-bukfetman ) Är dock ej forskare och har inga egna redskap till att bedöma om det jag läser är sant. Men oavsett anser jag att man ej kommenterar hur andra ser ut.

Förtydligande : Anser ej att bilden ovan visar på någon fetma av ngn sort!! Ville bara slänga in en länk eftersom ämnet kom upp.

Lady Dahmer, du är så otroligt inspirerande. Jag har ofta huvudvärk för att jag tänker så mycket på min kropp och vad jag äter. Sedan har jag ångest var gång jag är mätt. Du har fått mig att inse att ett mindre kroppsmått inte är värt smärtan det orsakar. Tack.

Att svälta sig själv är ohälsosamt. Att aldrig röra på sig och äta en massa skräpmat är också ohälsosamt.

Att som kvinna ha lite (lagom) extra hull, äta ordentligt och varierat, träna och vara nöjd med sig själv är hälsosamt! 😀

Isabella har INTE bukfetma, hon ser så jävla strålande glad och frisk ut! Jag blir så trött på alla smal=hälsosamt-personer som inte kan bita sig i tungan en enda jävla gång! JAG BLIR SÅ TRÖTT SÅ AAAAARRRGHH. Vet inte ens vad jag ska säga längre… Bara "Suck"…

För mig får folk se ut precis hur de vill. Men jag läst någonstans att Bella är 170 lång och väger ca 80 kg. Och om det nu stämmer så har hon ca 8 kg övervikt om man ska kolla på bmi. Men sen behöver ju inte alltid övervikt vara ohälsosamt. Och det är väl bra så länge hon trivs, överviktigtig eller inte.

Förlåt att jag svär, men folk är FAN idioter!

Hur sjutton kan man få det till att hon är tjock… fet… eller ohälsosam?!

Hon är sjukt snygg, precis perfekt och det strålar lycka om henne.

Den som säger något annat borde fan ta och rannsaka sig själv DJUPT!! 😡

Ja, fy fan så arg jag blev när jag såg kommentarerna under hennes inlägg. Hon ser ju hur bra ut som helst, fin och SUND kropp och det bästa – hon är nöjd med sig själv!

@Tina Nej, bukfett är inte farligt i sig, men däremot bukFETMA. Det är en mycket stor skillnad på dessa två saker, då fetma inte uppstår förrän vid morbid obesitet. Och om man på allvar tycker att BB ser fet ut här bör man ta på sig glasögonen. Hon ser ut som vem som helst, tycker jag. Skärp dig!

Alltså ärligt talat, vem fan bryr sig om det är farligt i vilket fall? Jag tror inte att Isabella lägger ut de där bilderna för att få en massa kommentarer om hennes vikt nedtryckt i halsen, hon vill ju bara visa hur jävla härligt hon har det.

Jag tror inte att hennes vikt är ohälsosam, jag tror som LD att det är folk som vill leka kostexperter, hytta med fingret och tror sig veta vad de pratar om. Men även OM det var farligt, är det verkligen det man ska fokusera på i den här bilden? Sån jävla trist attityd tycker jag. Det finns en tid och plats för allt, och när folk lägger upp sina semesterbilder är det inte tid att börja diskutera dennes vikt. Sådant är BARA oförskämt. Punkt.

"Samma övervikt som Bella?" "Trivselkilon" skriver du. Men hon har ju ingen övervikt eller några trivselkilon?! Hon ser ut som en normal och sund tjej.

Eftersom det tydligen är ok att lägga ut bilder på andra människor(utan deras tillåtelse?) och sen låta folket avgöra om stackars bella är tjock, smal eller lagom i deras egna ögon kan jag säga att jag tror inte en sekund på att bella har ett midjemått på under 80 cm

Det är också sjukt löjligt att folk blir sura på varandra för man inte har samma tankar om vad som är litet, stort eller lagomt..ha ha.

Jag tycker inte bella är smal, men inte heller fet..hon har en del övervikt(främst kring magen) vad som anses normalt är olika från person till person, inse det och sluta tjafsa.

(lutar mig tillaka för att få kommentarer om att det jag tycker är fel, för man kan ju asolut inte tycka olika om saker och ting)

Jag såg hennes bild på DennisM's blogg först. Han nöjer sig uppenbarligen inte med att hoppa på dig, utan måste kritisera varenda människa som utgör ett hot mot honom själv. När jag läste vad han skrev så blev jag sjukt arg och kände mig väldigt besviken. Det första jag tänkte på när jag såg bilden var: Fan vilken underbar bild! Hon är fräsch och fin, glad och njuter av livet tänkte jag!

Sen kommer Dennis och klankar ner på hennes kropp och säger att den inte är hälsosam! Han tror att människor som inte ser perfekta ut och har lår som går ihop är lata och ignoranta.

Innan jag började läsa hennes blogg trodde jag att hon var som vilken annan bimbo som helst, men sen har jag bara förundrats över denna människa som gör vad hon vill och skiter i vad folk tycker! (Eller det gör hon kanske inte alls, men hon visar det inte iaf)

Tina, du pratade om bukfetma. Vad exakt i detta är det du inte förstår?

"Med stöd av olika forskningsstudier definieras bukfetma som ett midjemått över 88 cm hos kvinnor. För män går gränsen vid 102 cm."

"Men jag läst någonstans att Bella är 170 lång och väger ca 80 kg."

Har för mig att hon skrev 72 eller 74kg. Inte 80. Eftersom folk ska stirra på BMI.

Btw är många feta enligt bmi eftersom dom har MUSKLER. Kan vi fortfarande använda denna skala då? Gäller den bara om man inte har några muskler? :))) Bella har självklart inga muskler, har vissa bestämt, trots att hon tränar då och då vilket är mer än de flesta bloggare som inte är PTs.

Sanna: Nej, midjans proportioner jämfört med höfterna är ett bättre mått. Bella råkar, oavsett om hon vägen 72 eller 80 kg, ha fettet samlat på magen. Ur hälsoperspektiv inte optimalt. Hos medelålders kvinnor tenderar fettet, pga sjunkande östrogennivåer, att hamna på magen, men att det hos en 25-årig kvinna sitter där är oroande. Oavsett BMI.

VARFÖR måste folk prata om hur "farligt" det är att vara sådär "tjock"? Bella är en smart tjej, hon vet nog själv vad som är bra för henne och hur hon ska hålla sig frisk. OM hon nu är "farligt överviktig", varför får hon inte lägga upp bilder på sig själv om hon vill? Vi ser ju fan bilder på farligt underviktiga tjejer varje dag! Jag menar inte att man ska sträva efter något ohälsosamt ideal, jag undrar bara.. Varför måste folk tala om för henne att det är farligt att se ut som hon gör?

Kan inget annat än att vara grymt avundsjuk på henne och sedan undra var du hittar de där 15 kg "övervikt". (Eller så har jag bara fattat sammanhanget fel, är helt slut i huvudet vid den här tiden)

Så jävla bra skrivet!

Jag tycker bilden är helt fantastiskt! Det ser så härligt ut, och hon ser så glad ut 🙂

Fattar inte att folk har mage att kommentera andras kroppar. Och precis som att de som kommenterar gör det för att de är oroliga, att någon är ohälsosam.. Folk som har behov av att skriva nedlåtande saker om andra har ju endast problem med sig själva :thumbdown:

Jag tänker, värme och vad mysigt det blåa havet ser ut att vara! HELT KLART! Hon ser så sund ut, så varm och go och jag tänker inte FET, utan att hon ska vara stolt över sin FINA SUNDA KROPP! Precis som jag är över min!

Jag har inte pratat om bukfetma alls, jag sa att hon har fettet kring magen vilket är ohälsosamt.. och så skrev jag att jag inte tror att hon har en midja under 80 cm.

vad är det du inte förstår?

För kvinnor kan redan ett midjemått på 80-88 cm innebära en ökad risk framför allt för hjärt- och kärlsjukdom

Trist att ge ungdomar fel syn på vad som är hälsosamt och inte. (Jag är så nöjd med min kropp, skriver bella, jag är så hälsosam..jo tjena..kolla vad hon äter och kolla hur hon ser ut, hoppas de unga som ser upp till henne har mer hjärna än så)

Om ni tjejer lade ner lika mycket tid på arbete eller på att starta företag, som att hålla på med och prata om utseende så skulle ni tjäna lika mycket som män.

Spela roll om hon är tjock, smal, ohälsosam eller sund, det är ju inte det det handlar om.

Det handlar om att folk tror sig ha någon jävla rättighet att gå in och kommentera en annan människas vikt och utseende. Hallå?! Vafan?! Man gör inte så. Vettiga människor lär sig hålla sådana åsikter för sig själv, för ingen behöver veta att du tycker de har 10cm för stora lår eller 10cm för smal midja.

Blir så trött på människor ibland. Till och med här, under ett så jäkla vettigt inlägg, kommer ändå de små vassa pilarna smygande med sina "jag är såååå omtänksam som påpekar att det inte är häääälsosamt med det där midjemåttet".

Manda, du har fel. "Även om midje- och stusskvot bättre fångar de metabola aspekterna av fetma än BMI krävs två omkretsmätningar för beräkningen, vilka ju båda har sina mätfel och tar tid vid en undersökning. Dessutom tycker många att det är störande att en relativ ökning av stussen får kvoten att förbättras, trots oförändrat bukomfång. Idag används midje- och stusskvot inte så ofta kliniskt utan man har börjat se fördelarna med att enbart registrera midjeomfånget. Ett midjeomfång på > 88 cm hos kvinnor eller > 102 cm hos män innebär en ökad risk för svenskar (av kaukasisk härkomst) medan andra referensvärden finns för flera andra etniska grupper."

Tina Wedin, din senaste (och förhoppningsvis sista) kommentar

"Men det vore inte lika skoj"

motsvarar exakt det intryck man får av dig om man tittar in på din blogg.

Sannerligen säger jag: Bättre ett par kilo för mycket än totalt intelligens- och empatibefriad.

Hade varit kul om många tillsammans hade skickat in bilder till blondinbella på sig själva i bikini för stöttandets skull! Heja Bella!

Min första reaktion var: Oj va tjock hon är. Sorry. Jag hoppas att hon är lycklig sådan men jag skulle aldrig vilja se ut så själv. Och ja, jag vet att det är mig "det är fel på".

Men jag skulle aldrig någonsin skriva till henne på hennes blogg att hon var ful/tjock/ohälsosam.

Det finns inget ohälsosamt med att se ut som hon gör. Jag tycker bara inte att det är snyggt. TUR är väl att smaken är som baken.. 🙂

Jo jag tänkte bara påminna om att det ännu inte är kriminellt att vara överviktig. Inte ens om du är kvinna och i offentligjeten. Det finns också många bra teraputer att gå till för er som projicerar er egen fettfobi på andra. Tack så hjärtligt.

Det första jag tänkte på var att "Gud så lycklig hon ser ut" och det gjorde mig glad. Det smittade av sig. Till er som säger att hon har för mycket fett runt midjan och att det är farligt. Hennes "extra" kilon runt magen är så ofarliga att jag börjar nästan skratta åt er. Bukfett är farligt, ja. När det kommer till större mängder ala smällfet amerikan.

Manda, Personer har olika kroppsform. Bella är ett typiskt "äpple" med stora bröst och lite mer mage. Någon annan har nästan ingen mage men jätterumpa, som jag.

Sen måste man ju sucka lite över hetsen kring bukfetma. Speciellt då det där inte ens är bukfetma.

Problemet kanske är att folk inte vet vart midjan sitter? Lite ovan naveln tar man det. Tar man det längre ned kallas det HÖFTMÅTT.

Första jag tänker på är att det ser förbannat härligt ut där! 😀 Och nästa tanke är att "ååh va hon ser lycklig ut" och givet är det självklart. Vem skulle inte vara det? 😉

Utseendet reagerar jag inte ens på. Är det för att jag börjar bli gammal kanske…?

jag är en av de som kommenterade, och påpekade att hon borde vara rädd om sin egen hälsa. övervikt (jo hon har övervikt) ökar riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar. Äter man sen p-piller som de flesta unga tjejer gör ökar man riskerna för proppar också. så nej övervikt är inte ofarligt. Mitt tips var att gå och kolla hur blodtryck och sådant stod till eftersom att hon lever ett så stressigt liv.

har en barndomskamrat som tappade sin storasyster för något årsedan som var i 30 års åldern av propp eller hjärnblödning (minns inte exakt nu) kvinnan var i modell större. efterlämnade man och ett barn, så självklart ska man vara medveten om att övervikt kan ställa till det ordentligt. men sen så är hon vacker, det skrev jag också. men samtidigt blir jag lite rädd då hon verkar vara helt omedveten om hur hon behandlar sin kropp.

Klokt och bra skrivet! Jag har träffat Isabella och HON ÄR VERKLIGEN INTE TJOCK. Förstår inte varför man måste jaga henne – eller jo, det förstår jag. Tyvärr. Tyvärr är det inte acceptabelt i nuläget att vara ung, framgångsrik och ha allt som alla andra önskade att de kunde få. Är man dessutom en god människa blir det ännu värre, och ve och fasa – HON ÄR TJEJ. Belägg henne genast med regler, restriktioner och tvingande mallar. För då kan hon aldrig bli perfekt. Det måste reta belackarna att hon har hittat hem i sig själv. Grattis Isabella! Och tack för att du och alla andra som visar vägen finns!:love:

Maja: Bella är knappast överviktig om hon är 170 lång och väger 72-74. Man behöver inte ha en slimmad kropp för att vara normalviktig och ha en bra hälsa.

Jag har en mage precis som Bella och har haft den oavsett vad jag vägt. Jag är skapt så och man kan inte punktförbränna. Jag är lika lång som Bella med väger 67, jag tränar och motionerar och har nuförtiden en utmärkt hälsa och har slutat smalhetsa. Till skillnad från när jag var ätstörd. Var smalare – ja, hälsosammare – inte alls. Högt blodtryck, spydde blodklumpar osv.

Vill du veta vad jag fick höra då? "Vad duktig du är som gått ner i vikt" Smal = duktig. Denna ständiga smalhets. För det är ju det som det handlar om egentligen. Inte hälsa, bara fettfobi.

Bella har inte heller bukfetma. Inte ens när jag vägde 87 så hade jag över 88 i midjemått. Det låg på 80-82. Idag har jag 69 cm, och jag tror inte det finns en chans i helvete att Bella som väger 5 kg mer än mig har 19 cm större midja. Det representerar ungefär en storlek 46-48. Du måste ha en ganska så skev bild på kroppen.

"men samtidigt blir jag lite rädd då hon verkar vara helt omedveten om hur hon behandlar sin kropp."

Hur exakt behandlar hon sin kropp? Hur vet du det? Kan du även se hennes blodtryck och blodfetter med blotta ögat?

Sen VARFÖR skulle Bellas kropp och hälsa ens vara någon annans ensak än hennes egen?

Maja: Ursäkta, jag såg just att du inte var en av dem som pratat om bukfetma i det här inlägget. Blandade ihop ditt namn med ett annat.

Bisarrt hur mycket skit hon fick för de där bilderna. Om hon verkligen vore överviktig så spelar det ingen roll förutom möjligtvis för henne själv, så varför måste folk spy ur sig sina negativa åsikter eller berätta sina sanningar för henne? Sen lindar vissa in det i ett paket av att "vi bryr oss bara om dig, Bella, det är faktiskt FARLIGT med bukfetma" och det får mig att må riktigt illa. Det är bara en lam ursäkt till att få säga vad man tycker när ingen bett om det.

Besides, så tvivlar jag på att Bella har bukfetma. Ärligt, då ska man ha en bukhöjd på minst 20 cm när man ligger ner på rygg och det ser verkligen inte ut som att hon skulle ha det. Hon kanske inte är super skinny eller värsta vältränad, men vad fan, att kalla henne för FET bara för det… då har man verkligen en skev kroppsuppfattning och ett ätstört tänk.

Det är så synd att den här diskussionen ens ska behöva finnas, önskar alla bara hade kunnat hålla tyst från första början, men de börjar bedöma hennes kropp och då känner man att man vill opponera sig mot det för att ge lite motvikt till allt: "du är fet, Bella!" och "nej, lyssna inte på dem, du är så himla vacker, du ser ut som en kvinna ska göra!"

Suck.

@ Mikaela & anonym:

"Men jag blir lite ledsen hur du använder ordet ätstörd. Jag har själv kämpat med ätstörningar i mina tonår och jag kan inte identifiera mig med hur du använder ordet i denna text"

"Håller med Mikaela faktiskt… Som tjej med bulimi blir jag lite ledsen nästan."

Jag har haft ätstörningar själv, har varit svårt sjuk i dem. Till viss del beter jag mig fortfarande ätstört: hetsäter emellanåt och har jobbiga tankar i huvudet. Men jag kan ändå använda ordet ätstört tankesätt/beteende om människor som resonerar precis som jag gjorde när jag var som sjukast. För det finns gott om folk som gör det. Folk som ska föreställa friska, men är nästan precis lika viktfixerade och rubbade i sitt tankesätt som en ätstörd person är.

Jag sade det redan som sjuk och jag vidhåller det idag: det är svårt att vara frisk i en sjuk värld. När stora delar av samhället beter sig precis lika ätstört som du gör, är det oerhört svårt att ta sig ur sin ätstörning. Människor som de som kommenterat Blondinbellas blogg är några av de som försvårar detta. De kanske inte har ätstörningar själva, men de beter sig verkligen som en person med äs skulle göra.

Ni har all rätt till era känslor, jag kan förstå att ni blir ledsna eftersom alla reagerar olika på olika saker. Men ni kanske kan försöka se det ur detta perspektiv istället?

@ Citrus:

Alltså, jag vet inte, du. Det är klart att det finns folk som tänker så som du beskriver: "åh! en överviktig kvinna! nu kan jag skippa träningen med gott samvete.", men det är knappast så att alla som inte ser något problem med denna bild tänker så. Många av de som inte tycker att Bella är överviktig är ju smala själva, finns väl ingen orsak för dem att tänka att de inte behöver träna bort sina extrakilon när en annan kvinna visar dem?

Själv har jag haft likadan kropp som Bella. Jag vill inte kalla det för småfet, dock småmullig och för mig handlade det om lite övervikt. Har varit större än så också, men när jag hade en likadan kropp som Bellas, en kropp som för mig var lite över det normala… då tänkte jag inte att jag inte behövde träna när jag såg bilder på andra mulliga kvinnor. Jag tränade och försökte leva hälsosamt, men tänkte ändå: "Fan vad skönt att det inte bara är supersmala kvinnor som vågar visa sig på bild." Så tänkte jag. Och jag kan naturligtvis bara tala för mig själv här, men du verkar vilja tala för alla och det tycker jag är väldigt trångsynt.

Sedan håller jag med dig om att Bella är väldigt dubbelmoralisk ibland. Det ursäktar dock inte de påhopp hon får utstå från vissa. Att få eller inga "vanliga tjejer" får cred när de går osminkade på stan är väl heller inget som betyder att det Bella gör är dåligt, bara för att Bella är känd? Snarare är det väl en bra grej, eftersom de där vanliga tjejerna på stan kanske inte hade vågat annars.

Jag, som är väldigt viktfixerad, reagerade inte på hennes kropp alls!

Jag tycker hon är så fin! Fräsch, snygg, driftig och mår bra.

Jag reagerar först på min avund över den vackra stranden och min längtan efter semester. Inte att en ung tjej skulle ha ett par kilo över. Fyfan.

lady d jag tycker du är awesome. men.

"Dessutom är Isabella inte så överviktig att hennes hälsa är hotad. Hon har lite trivselkilon och de brukar snarare vara bra för hälsan än tvärtom. Det är en jävla skillnad på 15 kilo extra och 50 kilo extra. Innan jag fick barn så hade jag samma övervikt som Bella."

vaddå döma, vem är du att tala om att hon har 15 trivselkilon? :/ tycker bara att det låter himla lustigt att du anser att man, well inte ska lägga så mycket vikt vid hur folk ser ut etc. etc. (jättebra!!) medan du säger ngt sånt.. snälla förklara om jag missuppfattat lr så.

tack för en underbar blogg i övrigt, jag blir stärkt av dig, vågar gå emot dumma normer och regler. tack!:thumbup:

lady d fan Bella vägde 55 när hon tränade och åt mindre. (eller var det 50?) idag väger hon mer än 70. Jag vågar säga att det är just trivselvikt, och över femton kilo, hon lagt på sig nu när hon äntligen slutat späka sig, men det är givetvis bara spekulationer. Vad hennes viktökning beror på vet bara hon.

… och du, att konstatera att bella är fyllig är inte att döma. Då lägger du alldeles för mycket värderingar i det samt projicerar det på mig! 🙂

Åh bra inlägg! Är själv 18 och ca 155 cm och väger nästan 60 kilo så börjar väl närma mig övervikt. Har väl varit lite orolig men nej det är väl inte farligt egentligen. Jag hakar nog upp mig för mycket på siffran. Jämför mig mycket med andra tjejer i min ålder också, tror alla andra tjejer i min klass är underviktiga eller i närheten (nej överdriver inte, en del av dem har sagt att läkare oroat sig för deras vikt). Så egentligen har jag ju bättre vikt, men i dagens samhälle är det ju nästan alltid bättre och finare att vara smal..

Men det första jag tänkte var "åh vad skönt", "hmm snygg hon var för att vara lite mullig" och sen "oj det är blondinbella". Nej men jag tycker att det är bra att hon kan vara nöjd med sig själv och även om man inte behöver påpeka andras kroppar så ser hon väldigt bra ut 🙂

Jisses, man kan ju tro att 3:e världskriget har dragit igång med alla kommentarer här och hos Blondinbella. Men nej då, så var det inte…det var Blondinbella i Bikini! Och så hade hon lite mage också. Ja jisses! Ja, ja jag kan förstå orosmomenten…med tanke på midjemått etc kontra följdsjukdomar…men hallå hon är bara typ 21…hon styr upp det i tid och så jäkla farligt är det inte gällande lilla magen. Hon är klok för sin ålder. Så jisses, sluta lägg så mycket energi på något ni inte kan påverka. Se vad hon GÖR istället för vad hon INTE gör. Eller är ni bara avundsjuka?? Beundra henne istället! Hur många 20-åringar har vi egentligen som är så drivna som hon? Lägg er energi på annat. Punkt.

Underbar bild, framförallt om Bella, av denna bild att döma, verkar trivas med sin vikt. Vacker. Underbar miljö. HÄRLIG bild!

Avunsjukan ter sig i olika uttryck, somliga av oss törs erkänna den, face:ar, delar med det utan att missunna.

Mänskligheten är i många avseenden tragisk men låt oss fokusera på det positiva & godheten i människa ist.

Jag håller med dig till 100 % gällande Bellas vikt och allt det där. Dock gillar jag inte sättet du använder ordet ätstörd på. Att vara ätstörd ligger djupare än att man är missnöjd med din vikt. Ofta ingår även självhat och stort kontrollbehov. Man kan ha svårt att koppla av och stressar alledes för mycket. Vilken ätstörning menar du att skribenterna har? Ätstörning kan betyda så mycket. Tycker inte att man ska dömma någon så lätt. En ätstörning är en sjukdom och inget man väljer.

@ Candy

Jag förstår vad du menar och tycker att det du säger stämmer bra till viss del.

Personligen tycker jag bara det är ett onödigt ordval. Ätstörning är en mångfacetterad sjukdom som rymmer många olika personer och orsaker. Personligen brydde jag mig inte om andras kroppar. Ätstörning för mig var ett sätt att hantera min ohållbara prestationsångest. Ätstörningar för mig kantades av förfärliga ångestattacker.

Därför har jag svårt att hålla med om att någon som tycker att Isabella är osund har ett ätstörtbeteende. Man skulle lika gärna kunna säga att de lider av asperger för de inte kan hålla sin ordspya inombords. Men så skulle vi så klart inte säga för det vore respektlöst.

Även om LD skrev bra saker så tycker jag man skall lämna psykiska sjukdomar utanför sin argumentation. Ätstörningar är just en psykisk sjukdom och bör endast användas i de termerna.

ätstörd är inte synonymt med självhat eller psykisk sjukdom Jag är ätstörd. Alltså, jag har ett stört förhållande till mat och ätande. Inte för att jag mår dåligt eller är sjuk utan för att jag helt enkelt inte kan kontrollera mitt ätande. (Jag hetsäter alltså. Inte så mycket nu, men förr.)

Vi är så fixerade vid människor som blir sjuka av sitt ätande (eller brist på ätande) att vi inte ser just hur stört många vanliga människors förhållande till mat och vikt faktiskt är. Det är inte normalt eller friskt att tänka på maten hela tiden. Att tänka på vad man äter eller att oroa sig för det man har eller ska äta. Att få ångest kring en fet sås eller godiset man åt. osv. Ätstört.

Men nu påpekar du hennes vikt också.

"Dessutom är Isabella inte så(?) överviktig att hennes hälsa är hotad."

"Innan jag fick barn så hade jag samma övervikt(?) som Bella."

Först skriver du att hon är en normal och sund tjej sen skriver du det där. Varför ens ta upp detta?

Du är med och spinner vidare på att man MÅSTE vara smal. Det hade räckt med att du skrev det första stycket, men när du fortsätter att skriva tappar man bara respekten för dig.

Hade Blondinbella varit smal och sund på denna bild hade ingen påpekat den, så om du nu är emot detta ideal att vara smal, så varför skriver du ens detta inlägg? Förresten vad har vi för rätt att kommentera hennes kropp?

Förstår inte hur man ens kan droppa ordet övervikt under en sån här bild. Hon må inte ha ett fagert ansikte, (såg inte ens att det var Blondinbella) men visst fan har hon en snygg kropp! Det var det jag tänkte. Snygg kropp så man blir avis. Tycker det är skönt när tjejer som inte är pinnsmala vågar visa upp sej. Jag är själv ganska smal och tycker inte att det idealet är något att sträva efter. Fan vilken snygg bild.

Jag tänkte "aha, så det är den HÄR bilden alla whinar om" när jag såg den. Verkligen irriterande att människor ska lägga sig i, de borde ägna sig åt något vettigare.

Personen utan namn (16:18:19): Du skriver "Hade Blondinbella varit smal och sund" och implicerar alltså att hon INTE är smal och sund! Du har gjort dig skyldig till samma fel!

Förstår du vad jag gör nu? Läser man hela inlägget förstår man naturligtvis poängen, plocka inte ut enskilda ord och försök bygga upp nåt på det.

nej jag implicerar INTE att BB är osund. Inte heller skriver jag nånstans att man måste vara smal eller att smalt = sund. Det är tolkningar ni själva lägger in.

BB är inte smal. Det betyder dock inte att hon är ful, osund eller fel på nåt sätt. BB har övervikt. Om än väldigt minimal. Det betyder heller inte att hon är osund eller bör oroa sig.

Och det betyder inte att hon inte är normal. Hon är fullkomligt normal.

Lägg inte in en massa egna värderingar i det jag skriver.

Sanna: Ja, hon har typisk äppelform, dvs den kroppsform som är farligast. Just därför är det viktigt att hålla sig ifrån överskottsfett. Sätter sig fettet på rumpa och lår är det inte samma problem, som jag skrev enbart bmi är inte helt tillförlitligt! LD har flera gånger skrivit om att vara överviktigt och hälsosam. Däri är en viktig del VAR fettet sitter. Fem kilo på rumpan och låren är inte att jämföra med fem kilo där de sitter på Bella. Dock tror jag nog att Bella är rätt sund ändå. Hon tränar ju och verkar äta okej även om hon slutat hetsträna och smalhetsa.

Du och Lady Dahmer verkar inte riktigt ha koll på var höfterna sitter. Höftmått=stussmått och tas där rumpan är som tjockast. Höftkammarna är inte höfterna, höfterna sitter där benen börjar enkelt beskrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *