Kategorier
diskussion & debatt

”Dom tar hand om dig utan att tycka det är jobbigt. Kvinnan vet helt enkelt sin plats”

Fördomsfull som satan är jag, men jag får krypningar i kroppen när jag ser äldre män tillsammans med thailändskor. Brage Hägglund, 57: ”De är inte så tjuriga och det är inga sura miner när man kommer hem.” Och jag undrar framförallt vad det är för fel på karln. Vill ingen svensk kvinna ha honom? Varför? […]

Fördomsfull som satan är jag, men jag får krypningar i kroppen när jag ser äldre män tillsammans med thailändskor.

Brage Hägglund, 57: ”De är inte så tjuriga och det är inga sura miner när man kommer hem.”

Och jag undrar framförallt vad det är för fel på karln. Vill ingen svensk kvinna ha honom? Varför? Klarar han inte av svenska kvinnor?

Vill de ha en passopp, nån som städar och tvättar och lagar mat och ställer upp sexuellt? En kvinna som inte ställer krav, som är fostrad att vara till lags?

En söt pre-teen-lookalike, som man kan dressera och styra över lite sådär mysigt patriarkalt liksom. Ingen gnällig svensk kärring med hängpattar och egen vilja.

Jag får nämligen den känslan när man läser artiklar i aftonbladet där gubbslem uttalar sig om sura svenskor och snälla thailändskor.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

38 svar på ””Dom tar hand om dig utan att tycka det är jobbigt. Kvinnan vet helt enkelt sin plats””

Jag hörde någonstans att många män kommer få sina drömmar krossade och ångra sitt val efter en tid, eftersom thailändskor tydligen är "svartsjuka kontrollfreaks" och även de faktiskt "tjuriga". Det är en illusion att de lagar god mat vet sin plats i hemmet mm, och de är lika ofta ute efter pengar & PUT som de svenska männen är ute efter en husa. HAR JAG LÄST…. det är alltså inte mina egna åsikter och jag vet inga som helst bevis bakom dessa påståenden.

Men jag har samma fördomar som du och får samma krypningar i kroppen! Huvva!

Jag VET dock också, måste förtydliga, att det mycket väl också ofta handlar om äkta kärlek och att det är en slump att tjejen är från Thailand och hon kunde lika gärna vara från Danmark eller nåt, bara kärleken som spelar roll, och inga föreställningar om gott käk och god hustru mm. Har ju själv importerat en make som alla trodde var ute efter PUT så…

nej men thailändskor är också mer kärleksfulla. min pappa träffade en filippinska och han sa att hon var så hiimla go mot honom! och det var väl det han tyckte om. men en av hans kompisar gifte sig med en thailändska och hon var faktiskt knepig. Hon hade mycket mer humör än vad man skulle gissa på. Så jag vet inte, det är väl för deras exotiska skönhet också! Dessutom så vill männen säkert känna sig behövd, och det blir dem ju verkligen 🙂

agree. Visst finns det äkta och uppriktig kärlek där också i många fall men rätt många sådana förhållanden baseras nog på helt andra saker. Han vill ha en nöjd docka och hon vill ha ett tryggare liv i Sverige.

På tal om något helt annat…

På Bambis blogg är texten på kommentarsknappen större än datumet och dessutom rosa. Hur ändrar man det så att jag också får större text? När jag försöker ändra blir både kommentarslänken och datumet större. Fattar nada.

Det är långt ifrån en garanti att thailändska kvinnor skulle sura mindre. En av mina närmsta vänners styvmorsa är thailändska och i den familjen är det knappats hon som är hunsad. Den karln gick på en nitlott om han letade efter ett enklare liv.

Det kan säkert vara i hopp om att få ett enklare liv som män söker sig till utländska fruar, men det blir inte alltid som man tror.

Jag håller med – men aktar mig noga för att titta snett på äldre män med yngre asiatiska kvinnor i sällskap.

En av mina nära vänner mår väldigt dåligt av att hon knappt kan gå ut på stan med sin pappa utan att de ska få kommentarer eller illvilliga blickar.

I vissa sammanhang tror jag fan att det är så, jag brukar känna likadant.

Jag har en släkting som är gift med en Thailändska, dom träffades för ca tio år sedan och föll pladask för varandra. Där delar dom på sina hushållsuppgifter och det är verkligen inte så att hon passar upp honom, eller att han utnyttjar henne på något sätt. Äkta kärlek liksom.

Men jag har även stött på ett gubbäckel på en fest en gång i tiden som faktiskt erkände att han dragit hem sin Thailändska fru enbart för sex och hushållsarbete. Tror aldrig jag varit så förbannad i hela mitt liv, man utnyttjar inte människor på det viset!

Jag har faktiskt samma fördom. När jag jobbade i sjukhusreceptionen förut så kom det ibland in sådana par, medelålders svensk man och yngre asiatisk kvinna (har svårt att se på en asiat från vilket land denne kommer ifrån) och kvinnan ifråga kunde oftast varken svenska eller engelska och hade inte alltför sällan ofullständiga ID-handlingar, om de ens hade några. Mannen var ofta väldigt speciell som om han "inte riktigt hade alla hästar hemma" eller hur man nu ska uttrycka det.

Inte för att det bekräftar något om varför ett sådant par är tillsammans med det är ändå så att man blir lite misstänksam.

Ja vad ska man säga..

Här i Kiruna finns det väldigt många kvinnor från Asien som har kommit hit med gubbar, det är igen som håller det hemligt heller.

En som min sambo arbetar med var så nöjd då han hade 3 kvinnor från Vietnam som han skulle välja mellan, hans favorit var en 35-åring men det var tydligen för gammalt så han skulle nog ta hem hon som var 20.

Han själv då?

Ja han är väl närmare 70..

Han sa även att asiater är bättre för svenska kvinnor är som ett gammalt stövelskaft redan vid 20-års ålder, gubbäckel säger jag bara!

Visst det kan finnas äkta kärlek men fan inte här.

Jag känner likadant. Självklart ska man inte uttala sig om vad som är kärlek eller inte för andra människor utan att veta något om det, men vi är ju alla mer eller mindre fördomsfulla och jag kan inte häjlpa att jag börjar fundera… :rolleyes:

Det roliga med det här är att många gubbslem dessutom säger att vi svenska kvinnor bara är avundssjuka när vi blir irriterade på detta "fenomen", men JAG känner mig minsann bara mer stolt över mig själv, min identitet, och över kvinnorna i Sverige och vår framgång. Man ska väl fan inte vara annat än stolt över att man vägrar vara en dörrmatta eller hur? 😀

Grejen är ju att det är PRECIS så det är.

Har en i min familj som skaffat barn hit och dit och nu har han skaffat sig en thailändska och väntar sitt 2.a (!!) barn på knappt ett år – "för hon ville ju det, jag bryr mig inte".

Detta är mannen som haft semi-starka kvinnor vid sin sida. Och upprepade gånger varit otrogen och nu tillsut hittat kvinnan som inte väntar på att mannen ska fråga om han vill något utan bara passar upp på han.

Jag mår illa som fan alltså. Jag har så svårt att tycka att en tjej som är 23bast och ser ut som en 12årig liten liten flicka är snygg. Vart är det snyggt och sexigt och upphetsande liksom?

Förövrigt är han 47 och hon fyller 24.

Så vi som inte förstår kan ju sitta här och förundras med avsmak. Urk.

Min pappa är en äldre man tillsammans med en thailändska. Jag önskar att folk kunde se bortom fördomarna, men jag tvivlar på att aftonbladet skulle nappa på en artikel om äldre svenska män tillsammans med yngre thailändskor där förhållandet bygger på frisk ömsesidig kärlek och respekt.

Det blir ju inte lika intressant att läsa då förstås..

Jag är mer nyfiken var gubbäcklena fått sin inställning ifrån? Vem uppfostrade dem till mansgrisar?

Min farsa gav upp efter två kraschade äktenskap och valde att leva ensam, inte att åka till Thailand för att skaffa sig en fru han kunde hunsa runt. Fast så är han ju finne, kanske däri skillnaden? 😉

Jag känner precis likadant. Visst kan jag tycka det är okej att tex dras till asiatiska kvinnor, gilla deras kultur, råka bli kär i någon via någon sida eller under en resa. Vad jag däremot inte gillar är män som skaffar en tjej därifrån och sedan klagar på svenska kvinnor för att vi inte jämt är glada, sexsugna, göra allt hemma etc. Då är det inte en partner man vill ha utan en anställd…precis som företagen flyttar utomlands för att arbetskraven och lönekraven är för höga här så finns det män som åker till fattiga länder och hittar en kvinna därifrån som inte haft möjlighet till samma krav som vi tar för givna. Sen tycker jag också att det är vidrigt att de väljer tjejer skulle kunna vara deras barnbarn i stort sätt. Undersökningar visar att ju fattigare länder partnern kommer ifrån ju större är åldersskillnaden. Filippinerna har en fattigdom på ca 40 %. Jag tycker det är att utnyttja fattiga människor.

nu har jag ju vänner och bekanta som faktiskt har thailändska flickvänner

– men som redan påpekats så handlar det mest om inställningen vissa män har gentemot svenskor och thailändskor. Och det är DET jag reagerar emot.

Inte min polare Lalle som dragit till phuket för att leva i solen och där träffat en tjej han trivs med. osv.

Och jag har absolut förståelse för att man dras till exotiska kulturer och kvinnor. 🙂

Ja o nej! Killarna vill ha gammeldagsa kvinnor som niger fint. Jag måste bara säga att vi har ju faktiskt olika gener i oss,så jag förstår männen som väljer Thai! För att d kan! Vi svennar blir bara mer o mer Oattraktiva för männen ju mer vi slåss för jämnlikhet!Vill vi ha det så?

Jag har en bekant som gift sig med en Thailändska, fast det är inte riktigt på 'det' sättet, utan dom träffades och blev kära, och nu bor dom här.

Det roliga är dock att han säger att i början så klev hon upp vid sju och städade hela lägenheten typ varje morgon, men nu ligger hon kvar och sover medan han går upp och jobbar, han är kock så han får laga maten, medan hon är arbetslös och ligger på soffan och käkar praliner typ. Haha.

Jag håller med. I de flesta fall är det tyvärr så… Men då känner jag å andra sidan en thailändska med humör! Hon skriker "saatana suomalainen" och festar och har sig. Hon är rolig. Hon och hennes man stämmer inte alls in…

Så sent som för några dagar sedan snackade vi om det där på jobbet. Jag känner till förhållanden mellan svenska män och yngre svenska thailändskor som jag absolut inte tror bygger på annat är kärlek eller iaf trivsel dem emellan. Jag kan ju inte säga säkert…

Men jag känner även till den andra kategorin, och den verkar trots allt överrepresenterad. Det är helt sinnesrubbat!!

Yngre thailändskor menade jag förstås…

Dessutom blir det ju så fel med de fördomar som skapas utav dessa "thaihämtargubbar", när det i andra fall funkar så som det SKA funka.

Förstår att det ibland är svårt att skilja på asiater och asiater, men det är det som blir jobbigt för oss. Om man har ens lite koll ser man på mig att jag inte är från Sydostasien utan Nordost och det är i utseende en jäkla skillnad.

Har haft samma problem som någons vän, att folk förutsätter att jag är min pappas lilla thaifru på stan. Även om man inte ens anser sig kunna se så lätt så om man bara tittar en gång till lite lite noggrannare så syns det oftast även för er. ^^

"Artikeln" i Aftonbladet tycker jag är mysko och motsägelsefull, och den förstärker folks fördomar om män med thaifruar…sedan om dessa fördomar är befogade eller inte, vad vet jag. Min systers sambo är thai som blev hithämtad av sin mamma för att hon inte ville vara ensam i Sverige när hon själv blivit hämtad av sin nuvarande make. Även om det är mamman i den familjen som bestämmer numera så är det helt klart så att maken hämtade hem henne för vissa specifika syften.

Ja det är ju så,varför ska killarna kämpa mer än d behöver?…..Klart d inte vill diska ,tvätta o vara jämlika om d slipper! varför slickar sig hundar mellan benen? För att d kan! Inte för att jag gillar det men men så är d ju!

Människosynen (läs manssynen) som de flesta damer ger uttryck för här är kanske precis det som dessa personer vill komma ifrån? Lite självkritik har inte dödat någon.

Är själv ihop med thailändska sedan 3år, men man drar sig för att berätta att man har en sån tjej pga folks fördommar.

Samma sak när man går ute på stan så tänker man på vad folk tänker, helt sjukt egentligen. Även om jag ser ut som en spoling och alltid träffar unga, snygga tjejer på krogen så är en thaitjej en annan grej. Lite svårt att förklara, men många svenska tjejer har tappat sin kvinnlighet, många pratar äter och super beter sig allmänt som de är en man. Thailandskan är (oftast)feminin i alla aspekter, gillar man det och inte är ngn fetischist för blont hår så gillar man nog thailändskor. Dessutom är de måna om att hemmet skall vara trevligt på ett helt annat sätt än en svensk tjejer, det blir mycket mera JAG, JAG, JAG än VI med en svenska. Sedan finns massor av spännade aspekter med att vara tillsammans med någon med en annan kultur, mat, religion, språk osv man lär sig mycket om sånt man visste noll om innan, det öppnar upp ens ögon.

Sedan finns många blåögda män och likaså golddiggers bland svensk-thai par också, tex bargirls är ju rätt vanligt att "folke på semester träffar på", hur naiv kan man bli om man satsar på det.. 🙂

Grabben med Thai "Uppför sig som män". Det är nog där problemet ligger. Det finns inga speciella sätt man kan äta, tala eller supa som gör det manligt. Det är helt enkelt så att det varit priviligierat för män att göra som de vill, och nu när även kvinnor kan det, så uppfattas det som "manligt". Likaså när det gäller hemmet. Det är ett ansvar man har tillsammans då båda arbetar. Det har varit kvinnans lott förr när hon arbetade mindre eller inte alls. Männen står inte överst på prispallen längre, och tyvärr sörjer vissa (som du) ett förlorat 50-tal. Var glad över din fru, men dissa inte andra som är uppdaterade.

Jag håller fullständigt med! Vet så många som har blivit lurade av dom, de ska försörja henne, hennes ev barn samt hennes föräldrar. När männen har vägrat betala så är dom inte lika populära längre. Att en gammal gubbe kan tro att en som kan vara hans barn älskar honom är ju bara patetiskt.

Nej tacka vet jag riktiga svenska män som fortfarande gillar oss svenska kvinnor för dom vi är.

båda mina morbröder har beställt hem var sin kvinna via internet från både Thailand och Filippinerna. de vill ha kvinnor som är "kvinnliga", vet sin plats och passar upp hemma. inga jämställda förhållanden alltså. de har dessutom övergett sina barn för att försvara sina förhållanden. sorgligt tycker jag..

Lady Dahmer, du måste bara svara på det här. Snälla!

Är det bara jag som tycker det är fel att kvällspressen postar så'na artiklar? Eftersom det känns som om de gör "reklam" för unga thailänskor/gamla gubbar-relationer. Nu tror jag inte den artikeln var räknad som sådan.

Men jag kan ta en annan: I Metro (som visserligen inte är en kvällspress) stod det att "äldre män mår bättre av att vara tillsammans med yngre kvinnor".

Hatar sådan subjektiv skrivning! Varför skulle inte isåfall äldre kvinnor må bra av yngre män? Varför nämnér man inte det? Och varför har man en sån artikel överhuvudtaget.

Och du, jag tycker du gör ett kanonjobb med barnen! Är förskollärare och blir glad när det finns föräldrar som du, med kärlek och värme och framförallt variation till barnen.

Mycket kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *