Kategorier
diskussion & debatt

Eller så säger hon att hon inte tänker ligga just för att du och dina gejmande fjantar till polare har en tendens att förvänta sig det annars… ?

När nån titulerar sig ”raggningsexpert” så vet jag direkt att det är en sån där patetisk loser som egentligen inte skulle få ligga alls pga sin vidriga och antagligen skittråkiga personlighet men som förfinat tekniken att sikta in sig på osäkra och lättmanipulerade tjejer som han sen använder olika metoder och trick för att bryta […]

När nån titulerar sig ”raggningsexpert” så vet jag direkt att det är en sån där patetisk loser som egentligen inte skulle få ligga alls pga sin vidriga och antagligen skittråkiga personlighet men som förfinat tekniken att sikta in sig på osäkra och lättmanipulerade tjejer som han sen använder olika metoder och trick för att bryta ner och få i säng. Typ så. Ja.

Jag har träffat typen. Ofta en ”snäll kille” som har lite otur med tjejer enligt sig själv men min erfarenhet är att de där så kallade ”snälla” killarna inte är så snälla alls.

De där som gnäller över att tjejer inte vill ha just snälla killar har oftast nåt annat fel. Typ påträngande personligheter eller nåt annat obehagligt eller konstigt personlighetsdrag kombinerat med en rätt så taskig kvinnosyn där de tycker det är tjejers jävla skyldighet att ställa upp på sex bara för att de är just ”snälla”. Som en slags belöning för att de inte är skitstövlar.

Och när vi vägrar gå med på det, när vi vägrar hänga med hem eller ta emot den där drinken eller om vi inte råkar ha tid att stå och snacka så är vi elaka subbor. Och så nånstans där frodas myten att kvinnor vill ha män som behandlar oss dåligt.

Men så kommer de på att de kan manipulera och ljuga sig fram. Game’a lite liksom. Vara otydliga och missledande och lura sig till sex. Jo, för det är precis det de gör när de gömmer sig bakom masker och trick. Och om tjejen säger nej så blir det bara en extra utmaning för det vet man ju att nej inte är nej på riktigt och tjejer alltid kan övertalas. (= inte respekteras)

Jag blir bara så matt på den här unkna kvinnosynen och slamp-skammen som genomsyrar unga människors tänk fast det är 2012 och tjejer som gillar att knulla bara borde få gilla det utan att skambeläggas eller nedvärderas.

Och jag blir matt på att det finns de som profiterar på det. På de som föresläser samt skriver böcker och krönikor i ämnet och förmedlar en ganska så negativ och stereotyp syn på mannen; den ständiga jägaren som ser kvinnor som byten som ska erövras till varje pris.

Och jag blir ännu mera matt att det finns män som köper och går på skiten och i sin tur upprätthåller ett fullkomligen vidrigt beteende.

Rubriken är ett citat av Cissi Wallin som säger det på klarspråk

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

53 svar på ”Eller så säger hon att hon inte tänker ligga just för att du och dina gejmande fjantar till polare har en tendens att förvänta sig det annars… ?”

Usch. Hemskt att folk går på skitsnacket också. Har många gånger sagt att det inte blir sex, och sen gjort det ändå. Av väldigt olika anledningar. Det sista jag skulle göra är att säga att det inte blir sex för att bli av med nån slags skuld..(!) det troligaste är väl att man antingen ändrar sig på vägen, eller vill förebygga eventuella besvikelser. I värsta fall, gör det för någon annan vill och gör det bra för att känna sig bra.

Baksidan av åsikts- och tryck frihet…Att sådana får ta plats å skriva sitt bajs!! Fan asså ibland hade det vart bättre med diktatur…en LD diktatur s.

Väldigt bra inlägg. Jag har själv hamnat i en situation då killen lurade hem mig när jag klart och tydligt hela tiden sa att jag vill sova på hans soffa tills det är dags för mig att dra till tågstationen. Självklart sa han inte ens att han inte hade en soffa. Det visade sig att han bodde i en liten etta och hade en pytteliten säng som stod inträngd i ett hörn. Fastän jag hela tiden knuffade bort honom när han ville gosa och när jag till och med la mig på sängkanten så vi låg skavfötters så vände han ändå på sig och la sig bredvid mig. Han tvingade sig aldrig på mig men jag kände mig ändå kränkt då mina "nej" och försök till att putta bort hans hand om och om igen inte hjälpte. Han var väldigt full och bad om ursäkt i efterhand. Jag är egentligen väldigt långsint och skulle aldrig umgås med en sådan här kille igen i vanliga fall. Men eftersom att jag vet att han egentligen är väldigt schysst och faktiskt aldrig försökte våldta mig så förlät jag honom efter ett par månader. Jag bröt vänskapen så pass länge för att han skulle fatta hur kränkt jag hade blivit. Men det som hände kommer alltid att finnas med mig och jag står på mig som fan gentemot såna killar för det är fan heller acceptabelt. Även fast folk runt omkring mig påstod att jag överreagerade så såg jag ändå till att min ilska fick ta över, så att alla fick se hur jag kände. Det är trots allt det viktigaste. Att få folk att ta en på allvar, för annars börjar man skämmas och stänger in sig själv. Och det vet vi ju är livsfarligt. När man börjar tro att killen gjorde rätt.

Finns många "snälla killar".

Har ett bra exempel på en som min kompis råkade ut för. Han var väl inte snyggaste exemplaret, lite äldre och tja, hade helt enkelt inte så lätt att "få till det" med tjejer.

I alla fall, han var gemensam vän med min kompis och hennes dåvarande sambo. Genomsnäll, strödde komplimanger efter kompisen min, köpte grejer till henne, bjöd på saker och pratade mycket om sig själv och hur svårt han hade att träffa nån, hur lycklig min kompis sambo var som hade en tjej som hon o.s.v.

När det tog slut mellan min kompis och hennes sambo, och hon hade träffat en ny, pratade jag med den "snälle killen" via chatt. Han var då såååå ledsen, besviken och arg över att min kompis skaffat en ny kille, för det (och nu citerar jag) "var ju faktiskt hans TUR".

Att få vara med min kompis alltså.

Ofattbart.

Nu är det ju så att han förklarat sig mer tydligt. Det hela handlade inte om att manipulera, utan att inte slås ned av ett "jag tänker inte ligga med dig", för det kan för många killar också betyda "jag vill bara hångla med dig, du har ingen chans på mig", alltså ingen chans på varken sex eller förhållande. Om man inte slås ned av det har man en chans på en flickvän, t.om.

Och så handlade det inte om att manipulera bort ett "nej". Som han själv säger i artikeln "vill du följa med hem och se på film?" det vet ALLA vad det egentligen betyder, men att säga "vill du hem och ligga med mig?" då får man ett slag på käften.

Hela spelet handlar om att manipulera varanda på något sätt, från båda sidor. Tjejen vill SÄLLAN vara den som tagit initiativet till sex, och därför ger hon över det till killen, men killen får inte vara övertydlig.

Nu är jag en ung tjej som hänger på krogen och kan definitivt säga att detta är väldigt sant på många, men inte alla.

håller med till 100 %. dom här "snälla" killarna har jag definitivt råkat ut för. det är som du säger, dom är CREEPY AS FUCK. dom har ofta en kvinnosyn som är hämtad från 1700talet, dom är påträngande, om man säger nej blir dom kränkta och ARGA. sen klagar dom på svenska kvinnor och pratar om att åka ner till thailand för att köpa hem sig en "riktig kvinna".

När det finns ett förtydligande tycker jag man bör läsa den.

För att göra det enkelt för er: http://nyheter24.se/blogg/raggningsexpert/2012/01/03/ett-nej-ar-alltid-ett-nej/

citera:

"Om man stöter på den frasen och sedan fortsätter vara med tjejen (som ett bevis på att du inte är beroende av sex, sex är inte det du främst är ute efter) så kanske det blir sex sen för att båda vill det, och då är allt bra, eller så blir det inte sex, och då är allt också bra. Sex är inte syftet med att med att inte låta sig påverkas av denna fras. Syftet med att känna till det här är att inte gräva ner sig av den om du skulle höra den"

"Så jag ber om ursäkt om det i inlägget verkade som att jag tyckte att man skulle pusha en tjej och inte lyssna när någon säger nej, det var inte det som var meningen eller poängen i mitt inlägg. Och jag föraktar folk som gör det."

Det är precis vad jag tänker också när jag hör talas om s.k. "raggningsexperter".. Ointressanta, tråkiga snubbar med unken kvinnosyn och alldeles för stort ego. Och säkert helt värdelösa i sängen 😀

Och alla "snälla" killar får väl gnälla sig blå i ansiktet, försök att vara lite genuin, ödmjuk och ärlig istället, och behandla tjejer som jävla människor för omväxlings skull så ska det nog gå bättre. Uppenbarligen är det något man måste förklara för dem..

Och angående ML's kommentar ovan.. Mörkrädd är vad man blir! Sådana vänner klarar man sig bra utan!

Ja hur många gånger har man inte varit med om att killar betett sig som idioter efter ett par öl på krogen?! Visst finns det många tjejer som "manipulerar" killar med kommentarer som tidigare nämnt men jag har själv stått där och sagt att jag inte vill ha sex och sen så slutar det så ändå och jag ångrar mig. Vems fel är det egentligen? Jag som inte stod på mig och lär mig bli övertalad eller han som inte accepterade ett nej?

Det värsta med sådana experter är ju att de tror att alla tjejer fungerar likadant. Tex boken "spelet" (eller heter den så?) så hävdar författaren att en kille ska vara lite oförskämd mot tjejen och typ låtsas att han är intresserad av hennes kompis istället eller kommentera något icke positivt om kvinnan. Detta ska tydligen locka tjejen.

Om en kille gjorde så mot mig skulle jag fetdissa honom! Kommer inte ihåg alla konstiga saker mer men allt som står i den boken är sådant beteende jag skulle ta avstånd ifrån.

En kille som är sig själv och inte kör med några konstiga spel är det mest attraktiva i mina ögon…

Några killkompisar till mig läste för ett tag sedan en bok som hette "The game" som tydligen skulle innehålla tips om hur man får tjejer. Det genomgående temat var att man skulle dissa tjejen man var intresserad av, vara lite småelak mot henne och förolämpa hennes utseende. Tydligen skulle vi tjejer tända på sådant och killens dissar skulle bli som en utmaning som fick tjejen att börja "kämpa" för att killen skulle börja gilla henne.

Hur vidrigt är inte det?! Hur kan man uppmuntra killar att gå omkring och bete sig som svin? Jag sa till mina kompisar att slänga boken åt helvete, för en tjej med minsta lilla självrespekt hade aldrig mer pratat med en kille som behandlade henne så.

Du satte just ord på det jag känt med dessa "snälla" killarna! Bra där Lady D! Detta borde faktiskt uppmärksammas mer. Det är väl bättre att visa att du är ett as ärligt än att mygla med det 😉

Håller med dig till 100% ang de sk. "snälla killarna", du uttrycker det suveränt. Speciellt den där looservarianten som snöat in på "The Game" och tror att den ska lösa alla hans problem. Tacka vet jag män som behandlar tjejer som människor med egna tankar och önskningar istället för boskap vars motstånd ska "brytas ner".

En gång när jag åkte med mitt ex i hans bil satte han igång "The Game" som ljudbok. Jag bara kollade på honom och han insisterade på att det verkligen funkade. Han var också en sån där "snäll" kille.

Borde väl ha sett varningsflaggorna där. Det förhållandet var rätt destruktivt för mig.

Mitt ex var ju "så snäll så han var menlös" och gullepluttigt sa de gemensamma kompisarna. det var även de kompisarna som övergav mig när de fick höra att exet inte var så jävla puttignuttig efter att ha sparkat och slagit mig. jag hade fel, för mitt ex var ju så jävla snäll……….

Ni är så himla underbara och perfekta, det finns absolut inget fel med er! En dag kommer den perfekta prinsen att komma till er, ni behöver absolut inte anstränga er alls! Han kommer att köpa allting till er, alltid vara gulliga, hur ni än beter er och mår!! Härligt va?! ♥

Svar till Rebecca

Det jag hör, trots hans förtydligande är:

"Om en tjej säger att hon inte vill ha sex, behöver det inte betyda att hon inte vill ha sex. Fast det kan ju också faktiskt betyda att hon inte vill ha sex.

I vilket fall är det bra att hänga kvar för du vill ju inte att hon ska tro att du tänker så mycket på sex, speciellt inte eftersom hon uttryckligen sagt att hon inte vill ha sex."

– men uppenbarligen tänker han ju jättemycket på sex. Sexet eller inte sexet är ju allt det handlar om. Varför skulle det finnas en risk att killen grävde ner sig alls efter den kommentaren om han var okej med att inte ligga?

Om de nu som "dejtingexperten" säger redan antas hångla finns det ju ingen anledning för honom att bli osäker på ifall hon tycker att han är fräsch eller inte om det inte rör just knulla eller inte knulla.

hey! jag har en undran, du som är otrolig på göra bloggdesigner. alltså, hur gör man på sin blogg att man får längst ner på sidan en länk så man kan trycka så man kommer till äldre inlägg^^

Känner igen typen alltför väl, tyvärr. Någonstans vill jag tro att inte alla är svin, men har blivit motbevisad alltför många gånger. Som tur är har jag mig en karl som inte är alltför svinig 😉

Helt OT. Jag drömde om dig i natt. Du måste ha gjort starkt intryck på mig för jag gör det emellanåt, haha!

Det ligger nåt i det där.. De vänner jag har (manliga) som faktiskt är vettiga på riktigt får i princip aldrig ligga.. Det trots att de är sjukt trevliga, har skön humor, är sociala och ser bra ut. Men de manipulerar inte. De vill liksom att det där med sex ska vara frivilligt och välkomnat för båda parter och då får man tydligen sällan nåt. Märkligt det där…

2012-01-05 @ 23:37:12

Postat av: my

Du har en stor blogg och har en massa bra saker att säga. Du har tidigare skrivit kritiskt om AW. Hoppas att du återkommer till detta ämne och gör fler människor uppmärksamma på vanvården hon förespråkar och uppmanar till.

Kram till dig.

Mads så eftersom han säger det där så stryker det över den ytterligare förklaringen till detta senare i den förklaring han la upp? Det är liksom svart på vitt?

Som en 19-åring som är en del av den generationen han talar om så känner jag igen mycket av det han skriver om. Självklart att det är generaliserade, och det borde vilket idiot som helst fatta, det skulle inte fungera om han varannan mening säger "men det betyder inte att det är så här för alla" eller ge alla olika exempel på vad annat tjejen menar.

Detta kan vara skit bra för unga killar som är rätt osäkra att höra, för att veta att det kanske inte menar att de ser ut som äckel och fan heller att någon vill ligga med honom. För de killar som faktiskt är snälla.

Ni klankar ned på killar som är snälla, men det tog nog många (inta alla, gudars man får ju inte generalisera alls) av er flera år att identifiera de snälla killarna. För dessa snälla killar kan ofta vara väldigt osäkra på sig själva, och först i senare år våga "ragga". Detta kan vara en hjälp på traven.

De som tänker som ni har skrivit här blir inte så av att läsa en krönika, och inget visar här att den killen som skriver detta är en "låtsas snäll kille". De som tänker så här och agerar så som ni skriver hade agerat så oavsett.

Något jag stör mig jävligt mycket på är listor som heter typ "vad alla tjejer önskar att killar visste". Och sen står det saker som: "Om hon säger nej menar hon ja! Om hon säger att det är över vill hon ha tillbaka dig. Om hon ber dig lämna henne ifred ska du följa efter henne". HELT SJUKT! Jag hoppas verkligen att killar har förstånd nog att inse att det är bullshit. Ett nej är ett nej, det ska varken tolkas om eller skämtas bort!

Har själv råkat ut för dessa "snälla" killar som smådissat mig, om jag sa att jag spelade fotboll svarade de något i stil med "du kan ju inte vara särskilt bra, har aldrig sett en tjej vara bra på fotboll", mycket pikar om mitt utseende, "du ser ut att vara sju år gammal i den där tröjan", "om jag var du skulle jag fundera på en bröstförstoring", "kan inte du färga håret, jag tänder inte på blondiner", taffsningar, visslingar, högljudda "komplimanger" för min kropp på offentliga platser… Med väääldigt flirtig underton, trots de elaka orden och handlingarna. Fy fan, får äckelrysningar i kroppen bara av att tänka på dem! Hur fan tänker de? Varför skulle det vara attraktivt att vara ett svin? Hade de här killarna varit charmiga och haft intressanta personligheter hade de kunnat få tjejer utan dessa "raggningsmedtoder".

Ber om ursäkt ifall det blev onödigt aggressivt. Blir bara arg av sånt här.

LD du är bäst :thumbup:

undrar vad killen skulle säga om man bara : "Bara så du vet kommer det bli sex sen för jag år kåt som ett djur!"

Jag själv har aldrig raggat på krogen utan träffade min kille via internet och vi har varit tillsammans i 6 år nu – däremot har jag killkompisar som gnäller på "fiskandet" medan jag inte fattar va de talar om – men samtidigt är de ju inte ute efter lång livs kärlek som jag var/är…

Men dock är jag typ dyngkåt hela tiden så om jag vore ute på marknan skulle jag nog inte hymla om det 😉

Jag har ett antal gånger gått hem med killar och förvarnat om att det inte blir sex. För mig har det oftast berott på att jag antingen verkligen inte vill ha sex (daah), utan bara vill mysa och hångla, eller att jag inte vill att han ska förvänta sig något (om jag inte själv känner mig säker än på att jag vill) och sedan bli besviken. Vad som händer sedan, enligt mina erfarenheter, är att killen nästan jämnt försöker i alla fall, han förväntar sig att jag ska ångra mig så fort vi kommer hem. Det har hänt så många gånger att killen försöker dra av mig kläderna, trosorna, fast jag varit hur tydlig som helst att jag inte vill ha det så. Måste säga nej några gånger till. Ingen jävla respekt för mina känslor alls. Ibland har det gått ett steg längre än jag själv riktigt velat just för att jag känt mig pressad. Bara för att det eventuellt finns några få som säger nej men menar ja så betyder inte det att det är fritt fram att tolka ett nej hur man vill.

Även om Dennis upplever att det där fungerar så förstår jag inte syftet i att ”lära ut” det där beteendet. Att ta hem en tjej som säger nej till sex för att sedan ändå förvänta sig att få ligga. Många av de där liggen kan nog bero på att tjejen känner sig pressad just för att killen har den förväntningen och det ligger en sådan vikt, upplever jag, i att inte lämna killen med ett stånd, helt otillfredsställd. Att det skulle vara synd om killen om han inte blev av med ståndet genom orgasm och det är då tjejens fel. Som har ”teasat” honom. Och om det skulle vara så att de ”på riktigt snälla” killarna sällan får ligga just pga att de är snälla och respektfulla, är det synd om dem då? Klarar man sig inte utan sex som man?

(Mads har en bra poäng.)

Men seriöst… hur många är det här som följt med killar hem och trott att de INTE förväntat sig sex? Spelar ingen roll vad killen säger, att följa med någon hem efter en kväll på en bar/klubb ger väldigt starka signaler om sex. Att sedan bli förvånad, och bli sur på killen för att han sedan förväntar sig sex, va?

Man har alltid all rätt till att säga nej till sex, oavsett situation, och detta ska respekteras. Jag menar inte att man bara ska lägga sig ned och ta emot bara för att killen vill när man följer med honom hem. Men att bli förvånad att det faktiskt var förväntat känns lite konstigt för mig.

Om en kille bjuder mig på efterfest, en kille som inte är en kompis, då antar jag att han förväntar sig sex. Vill jag inte tackar jag nej, vill jag säger jag ja (har inte hänt, hittills). Men inte fan skulle jag bli sur om jag följde med en kille hem och han sedan trodde att det skulle bli sex! Tvärtom faktiskt, jag skulle bli förvånad om han inte hade det.

Nästa gång ni inte vill ha sex med killen: säg nej till att följa med hem.

rebecca du har nog träffat en typ av killar för tro det eller ej, alla killar varken vill ha eller förväntar sig sex. Inte ens om man hånglat innan.

Jag har aldrig behövt säga ifrån. Har tagit hem samt gått hem med säkert hundra killar under mina år men endast legat med fyra varav tre var fasta förhållanden. (ok oskar var bara ett one night stand från början men vi låg inte med varandra första gångerna vi var hemma hos varandra trots fylla å hångel) en del av de hundra har velat men en del har fakiskt bara velat bjuda på efterfest, se på film, osv. Och det har varit tydligt. Vissa har haft chansen, (hey what can i say, jag är ganska lättraggad när jag dricker) men avböjt. Faktiskt.

Apropå det här med alla vet vad som gäller när man går hem med någon efter krogen…

Första gången jag blev tillfrågad att följa med en kille hem och se film efter en kväll ute tänkte jag knappast full frontal sexy time (klockan tolv en torsdag efter 2 glas vin, när vi kom hem hade han inte ens en tv). Efteråt fick jag dock förklarat för mig av en vän att alla vet ju vad man egentligen menar när man säger så.

Hade bara en tanke att nej alla vet inte, men många lär sig att det är så på ett eller annat, mer eller mindre obehagligt sätt. Det behöver inte vara dåligt men jag minns i alla fall att jag ville se på film eftersom han frågade (och det hade möjligen inte uteslutit sex efteråt). Hade han frågat om jag ville gå hem och mysa hade det antagligen känts minst lika lockande och hade det sen lett till sex, okej. Men att komma hem till honom då, där ingen tv fanns och han genast började kyssas och klä av mig istället kände jag mig ganska förvirrad och efter jag lämnat lägenheten knappast mindre så.

Efter den upplevelsen har jag i alla fall blivit duktigt trött på tänket att jag måste bli lurad hem och i säng. Så senast någon frågade hem mig med liknande mening så såg jag till att jag minsann fick vad han faktiskt erbjöd. En film att somna tillsammans till och hemlagad tofuburgare när vi vaknade.

Jag vet inte riktigt hur jag skall skriva det här och det blir lite utlämnande. Och jag har kommenterat om det här förrut. Och det här är skriven med historisk kontext, numera bor jag ihop med en tjej jag är förlovad med.

Jag är en av de killarna som du antagligen syftar på med inlägget. Som definierar sig som snäll, samtidigt som jag är blyg och har haft dåligt självförtroende. Och jag tror att jag är snäll på riktigt för det är så mina nära och kära brukar beskriva mig. Fast man kan säkert ha olika personligheter beroende på vem man pratar med.

The Game som vissa skriver om här funkade för mig. Jag gick från att ha 0 ONS till 3 ONS efter den. Detta var dock innan den blev allmängods i Sverige. Och en bidragande orsak till att det fungerade var säkert att man lärde sig att ta självförtroendesmällen och "hoppa upp på hästen igen". Men skit i det, jag tycker det raggningsexperten skriver väldigt provocerande, det är egentligen inte det jag ville skriva om.

Vad jag vill skriva var om att jag blir provocerad av hur vissa här uttrycker er generellt om killar som definierar sig som snälla. Alltså grejen är att hur mycket makt jag än må ha fått av att vara född med penis, så är jag säker på att om mitt mål i livet var att inte vara oskuld vid 20-års ålder så hade det varit otroligt mycket enklare att vara tjej. P.g.a. könsrollerna. Vi (oattraktiva) killar måste ragga och måste lära oss ta nej efter nej efter nej. Vilket för min del bl.a. gjorde att jag gav upp under en period, jag blev helt inställd på att ligga var helt omöjligt för mig. Vilket i sig gjorde att jag inte fick ligga eftersom tjejer generellt inte raggar på oattraktiva killar. Och detta under en tid när jag i praktiken hade bytt ett ligg mot hela min högskoleexamina. Det var det enda som spelade någon roll i mitt liv då.

Och det är möjligt att jag är en påträngande personlighet och en patetisk loser. Men på det sättet som vissa skriver och när ni samtidigt vill ha jämställdhet. Det är ju lika provocerande som det antagligen är för er att gång på gång höra att tjejer inte har topp-positioner för att ni inte klarar av det, eftersom ni inte sitter på topp-positioner. D.v.s. män som inte ö.h.t. funderar över vilken maktposition de har. Vi har inte samma förutsättningar p.g.a. könsroller och det är faktiskt inte roligt att fundera på att ta sitt eget liv för att man inte får ligga, för att ens kultur har definierat oskulden som det största misslyckandet och sedan höra att snällhetsbegreppet bara är något män hittar på. En av orsakerna till att jag inte fick ligga var just för att jag inte utnyttjade fulla tjejer eller gick till prostituerade. Och jag förstår att det jag precis skrev inte definierar en snäll man, utan en normal man, men bara för att få det utstökat så ingen frågar varför jag inte gjorde det. Jag vägrar göra det.

Så jag blir väldigt provocerad av detta trots att jag gått vidare i mitt liv. Fast det kanske är något som man skall försöka se sig utifrån. Jag läste just inlägget och kommentarerna och borde kanske väntat med att skriva. Jag tror helt enkelt att jag kanske hade förväntat mig att ni hade kunnat se på detta från ett maktperspektiv också eftersom tjejer besitter den mesta makten här. De tjejer som är som de ni kallar otrevliga "snälla" killar behöver antagligen inte bete sig som dem eftersom de får ligga ändå, på samma sätt som att män kan bete sig aggressivare på arbetsmarknaden utan att det märks.

Och för vissa av oss killar är det som Jonesy skriver däruppe. Tyvärr. Jag tror att jag är snäll på riktig och att mitt problem är att jag är blyg och oattraktiv.

Sedan är den här frågan mycket svårare iom att man inte kan tvinga tjejer att tvångsragga. Arbetslivet är ju enklare att påverka med tvångsregler. Så det finns säkert ingen lösning på problemet eftersom jag också bara hade tackat och tagit emot om jag var tjej.

Nu blev det säkert jätteosammanhängande, men om någon fattar vad jag vill ha ut av inlägget så kan ni ju svara ;-P

marcus det du berättar berör mig. Verkligen. Det du tar upp här är ju en del av problematiken; hur vi ser på män och förväntningarna vi har på dem.

Jag uppskattar ditt inlägg! :thumbup:

Männen ska hela tiden vara villiga och kvinnorna ska vara där, tillgängliga men inte verka så.

Det är ett problem för båda. Sluta se det som ett kvinnouppdrag att neka och sortera mellan de män som verkar villiga, och leta istället upp de som verkar intressanta. Det skulle nog lösa rätt mycket för båda könen om valet låg hos båda.

Sen angående inlägget stämmer det där med snälla killar väldigt ofta för mig. Det var mitt i prick där.

Och tack, marcus.

Tack LD och Frida.

Alltså för att förtydliga – jag vill inte på något sätt ta bort tjejers erfarenhet av att träffat män som definierar sig som snälla, men som visar sig vara as. Jag antar att det borde resa en varningsflagga om en kille själv definierar sig som snäll första gången man träffar honom 🙂

Utan bara ge en ny erfarenhet – under mina första 22 år var det ingen tjej (faktiskt en kille dock :)) som någonsin drog fram ens ett fem minuter innan stägningsdags "öhh, vill du knulla". Jag har svårt att tänka mig att det är särskilt många kvinnor i samma ålder som är fullt fungerande med alla kroppsdelar intakta, utan handikapp som har varit med om att inte blivit raggade på eller objektifierade en endaste gång i hela sitt liv. Jag vet att många kvinnor i den åldern hatade att bli en "vandrande fitta" för männen, jag hade önskat att jag var en "vandrande kuk" för tjejerna en kväll iaf.

Det enda jag fick höra just av de närmaste tjejkompisarna (som jag inte ljög om sexpartners för) var "men du som är så snäll borde väl inte ha några problem", vilket gjorde att vissa kommentarer skrivna ovan blev provocerande, för att snällhetsbegreppet kan ha väldigt olika innebörd. Det hjälper inte att vara snäll eller ha humor om man inte får chansen p.g.a. yta, blyghet och dåligt självförtroende, det senare man får av att misslyckas första gångerna.

Om det är till någon tröst för killar som sitter i samma situation som jag var i, så blir det faktiskt enklare ju äldre man blir och ju äldre tjejer man raggar på, samt hur mycket jag än vet att jag t.o.m. på allvar funderade på att ta självmord för att jag inte fick ligga så när jag väl blev av med oskulden så var det inte så fluffiga moln och porrfilmspeciellt, utan mer en press som försvann, för att nu behövde jag bara ljuga om när jag blev av med oskulden, inte att jag blivit av med den (numera är jag helt ärlig om det eftersom killars lögner om sina sexpartners spär på hur dåligt vissa killar mår och jag vet – jag är väldigt generaliserande om ålder och tjejer, men efter jag fyllde 25 och raggade på folk i samma ålder så fick jag "napp" varje kväll jag ville)

Bra ämne! Har tidigare bara sett den diskussionen när det gäller fiction och inget man brukar prata om när det gäller verkliga livet.

Snällhet är något jag med åren lärt mig att genuint uppskatta och att vara snäll på riktigt är ett aktivt val inget man är i brist på annat att komma med.

Jag läste The Game med stor behållning och tycker det är en fascinerande bok. Tipsade alla mina (kvinnliga) vänner. Ingen nappade…

Jag förstår att tillvägagångssätten som rekommenderas däri kan fungera i vissa sammanhang men ser boken mer som en tragisk och sorglig berättelse om människor som inte fungerar/mår bra. Författaren själv är i mina ögon ganska tydlig med att det främst är ett sätt för ofullständiga individer att bekräfta att själv genom andra, att scora och samla poäng i det de betraktar som livets spel. "Spelarna" framträder som rejält patetiska inte minst i andra halvan av boken.

"Utan bara ge en ny erfarenhet – under mina första 22 år var det ingen tjej (faktiskt en kille dock ) som någonsin drog fram ens ett fem minuter innan stägningsdags "öhh, vill du knulla". Jag har svårt att tänka mig att det är särskilt många kvinnor i samma ålder som är fullt fungerande med alla kroppsdelar intakta, utan handikapp som har varit med om att inte blivit raggade på eller objektifierade en endaste gång i hela sitt liv. Jag vet att många kvinnor i den åldern hatade att bli en "vandrande fitta" för männen, jag hade önskat att jag var en "vandrande kuk" för tjejerna en kväll iaf. "

Åh, så sant så sant. Jag har aldrig tänkt på det ur det perspektivet förut, men det stämmer så väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *