Kategorier
diskussion & debatt

En svart dag i Sveriges politiska historia

Det går en kall vind genom många familjers hjärtan just nu, sa vänsterpartiets förra partiledare igår när det blivit klart att SD tagit sig in i vår riksdag. Jag kände vinden. Och den där kalla handen som liksom kramade om hjärtat lite extra när jag insåg att Svenskarna röstat in nazister i riksdagen. När jag […]

Det går en kall vind genom många familjers hjärtan just nu, sa vänsterpartiets förra partiledare igår när det blivit klart att SD tagit sig in i vår riksdag.

Jag kände vinden. Och den där kalla handen som liksom kramade om hjärtat lite extra när jag insåg att Svenskarna röstat in nazister i riksdagen. När jag insåg att misstag från det förflutna är dömda att upprepas. Jo, jag drar paralleller till trettiotalets Tyskland.

Som min syster påpekar; allt som sker har en början och ibland är den början ett litet, kanske tillsyns, obetydligt steg men hur litet det än må verka vara kan det ändå vara ett litet steg mot en stor katastrof.

Jag tror det här är en katastrof. För de kommande fyra åren men också för kommande generations politiska framtid. Har man flyttat på gränsen så öppnar man upp för mer.

Och jag skäms. Jag skäms för mitt vackra sverige och med mina fina kloka landsmän. Det här är inte vi. Vi har alltid varit i spetsen. Alltid varit en födebild för övriga världen med vår demokrati och framförallt vår medmänsklighet. Visste ni att Södertälje tog in fler flyktingar från irakkriget än hela USA?

Svensken bryr sig. Svensken kan inte blunda inför tragedier och mänskligt lidande. ”Som välfärdsland har vi ett ansvar att dela med oss av vårt dukade bord till de som hungrar.” Och det är det som har kännetecknat oss i generationer.

Solidaritet. Ett ord som dagens generationer inte har någon känsla för. Mitt mitt mitt och jag jag jag är nya slagorden för vår tid. (eller ja, varför inte ”chalalalalaaa” à la huligan. Vart fan trodde de att de var egentligen? På en fotbollsmatch?)

Det intressanta är att SD’s väljare är att de ofta anklagar sina kritiker för att vara blinda och okunniga och ”Ni vet inte vad SD står för” osv. Jag har följt SD’s trams i ungefär åtta år. Jag har koll. Jag vet mycket väl vad de står för, även det de valde att ta bort och cencurera väldigt mycket på sin hemsida i anslutning till det här valet. Jag vet vad deras motiv är och vad som stått på deras agenda de senaste 20 åren.

SD attraherar okunniga, obildade förstagångsväljare som aldrig ägnat en tanke åt politik. De går på illusionen och lögnerna om att allt blir bra bara vi stänger dörrarna till Sverige. De är missnöjda, misslyckade och vill ha någon att skylla på. Det är mänskligt. Människan har alltid velat ha en syndabock. Och så kommer SD med sina storslagna visioner om ett svenskt Sverige.  

Det är en sak att kritisera invandringspolitiken (eller snarare integrationspolitiken) men en helt annan att stödja ett främlingsfientligt och hatiskt nazist-sympatisör-parti som SD, som inte bara vill att svenska folket ska vara homogent (att alla ska vara lika, till utseende och kultur) utan även att de få som kommer hit ska assimileras. (de tror med andra ord INTE på integrering)

De vill även att kristendomen ska införas i skolan igen och att genus ska strykas ur dagordningen. Vi ska inte bara bevara sverige svenskt utan även de gamla könsrollerna.

Dessutom vill de inskränka aborträtten för kvinnor (för de ska ju vara hemma och föda svenska barn. Fuck jämlikhet liksom) och rättigheterna för homosexuella. (för de är ju av samma skrot och korn som pedofiler tydligen) 

Inspelade möten visar när ungdomsförbundets styrelse och tillika SD’s partiledare Jimmie Åkesson sjunger sånger som hyllar mordet på Olof Palme och andra rasistiska sånger. Jimmie Åkessons reaktion på inspelningarna när de släpps, är att han känner sig kränkt eftersom de har gjorts utan tillåtelse. Vad kan man säga?

Härlig parti va?!  Och det har vi röstat in. Chalalalalaa.

Gilla gärna inlägget på Bloglovin. Och övriga inlägg gjorda av andra bloggare om samma ämne.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

221 svar på ”En svart dag i Sveriges politiska historia”

Du är ju bara för bra, många: :thumbup: till dig! Det där var det bästa jag läst om SD på länge. Har vänner som är helt tvärtemot och det stör mig men jag låter dem ha sin åsikt även om jag känner att jag skulle kunna ge dem en käftsmäll!

Håller med dig fullständigt! Jag förstår inte hur folk tänker. Jag undrar om folk ens vet om vad rasism är..jag tycker jag läser otroligt ofta att "jag är absolut inte rasist, men valfri rasistisk åsikt" Skrämmande. Har också sett många som förklarar att dom röstar på sd pga att dom är homosexuella.. invandrarna vill ju döda sådana som dom. Är SD bättre? VET folk vad dom röstat på?

Hade en lärare för många, många år sen citerade något jag glömt vad, men minns undermeningen. "Den som aldrig dödat är oskuld" – steget att gå från att döda inga till att ha dödat en gång och sen döda igen…..

Svamlar lite lagom, men tänkte på detta när du skrev detta med att flytta på gränsen lite för framtida generationer…..

Skitbra skrivet! Jag håller med till 100 %! Jag skäms över att folk röstar in rasister i riksdagen och ännu mer skäms jag över att personer som jag känner har röstat på dem. Personer som jag vet egentligen inte är rasister utan troligtvis bara inte har läst på ordentligt. Fy fan.

SD har så jävla skrattretande åsikter. De vill ha jämställdhet men de vill att kvinnor ska föda massa barn och avveckla genus, jag förstår inte riktigt hur det går ihop?

Jag skäms över att vara svensk.

SD är nazister va?

Så du säger ingenting om att Sverige öppnat armarna för radikal islam där koranen följs till punkt och pricka? Utrota judar och homosexuella, det är riktig nazism det, och islam står för det.

Hitler fick t.o.m. stöd av palestinsk regering och islamistiska grupper, för de hade båda två samma fiende… Nämligen judar och homosexuella.

Du tycker alltså på fullaste allvar att det är helt okej att låta islams kvinnosyn och sharialagar integreras i Sverige?

SD stödjer bl.a. judarna som blir utsatta för hot och misshandel av muslimer.

Det är inte SD som är fascister, utan det är ni era odemokratiska kräk som inte kan acceptera folkets vilja som borde lynchas, inte SD.

Men om vi nu går efter er skräckbild, ska vi se nu hur många som kommer bli utslängda eller diskriminerade för deras härkomst?

De flesta som yttrar sig här törs jag lova vet inte ens vad uttryck som "papperslös amnesti", "halal" eller "sharia" är. Ni har bara hört massa bullshit från partiska tidningar och TV och genast tror att det är sant.. "FÖR DET KOMMER JU FRÅN EN PÅLITLIG KÄLLA".

Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör när inkompetenta människor som ni fått styra, fy fan!

anonym (va märkligt att sd-troll alltid är anonyma)

så vitt jag vet så har vi inte röstat in radikala extremislamister i vår riksdag. Så sharia är liksom ett icke-problem här i sverige.

Och såvitt jag vet så har varken den kvinnosynen som följer med extremmuslimerna inte integrerats här överhuvudtaget. Inte kommer det ske heller. Vad bor du i för kommun om du känner att dina mänskliga rättigheter har minskat i takt med invandringen?

Religiositet brukar minska med kunskap och trygghet. Och för varje generation.

Nej, kravla tillbaks under stenen du kom ifrån med din löjliga paranoia.

Usch, jag satt och grät framför teven igår. Jag kan inte förstå hur det har kunnat bli såhär. Som rödgrön (homosexuell) ungdom känner jag mig otroligt maktlös. Jag är född 94, fyller alltså 16 i år. Sverige ska inte vara ett rasistiskt land. Sverige ska inte vara ett land där minoriteter blir diskriminerade. Sverige ska inte vara ett land utan mångfald. Det är helt befängt. Utan invandrare – inget Sverige.

Sen tycker jag synd om alla unga väljare som har blivit lurade av SD. De är väldigt otydliga med deras riktiga åsikter och deras löften om bättre pension och ekonomi, bättre invandrings och brottspolitik lockar säkert många. Synd att det bara är en fasad. SD lär visa sina "true colours" nu när de sitter i riksdagen, förhoppningsvis kommer det få folk att ändra sig tills nästa val.

Nej, idag är jag riktigt besviken.

(Ber om ursäkt för ett lite luddigt inlägg förresten, jag är väldigt trött. Man förstår ju vad jag menar i alla fall. Hoppas jag… :))

[b]Lady Dahmer[/b]

[i]så vitt jag vet så har vi inte röstat in radikala extremislamister i vår riksdag. Så sharia är liksom ett icke-problem här i sverige.[/i]

Inte? Vad säger du då om Machmoud Aldebe från centern som nu är invald?

"I april 2006 gick Aldebe ut med ett brev[1] till de svenska riksdagspartierna där han framförde önskemål om anpassning av de svenska lagarna för Sveriges minoriteter i utvalda frågor[2]. I brevet förordade han bland annat att möjlighet skall ges till imamer att underteckna skilsmässor, så att de även gäller i de utländska medborgarnas hemländer, att kommunala skolor skall undervisa muslimska barn i hemspråk och i religion, att muslimska flickor och pojkar skall få simundervisning i separata grupper att muslimska och judiska grupper skall tillåtas slakta kött enligt religiös sed. Aldebe ville även ha en moské i varje stad eller kommun. Efter kritik från media valde han, trots att SMF gick emot honom, att hålla fast vid förslaget."

Eller Abdirisak Waberi som är invald för Moderaterna och företrädande för Muslimska förbundet?

I egenskap av ordförande för Islamiska förbundet har Waberi utgett sig för att representera alla muslimer i Sverige och även hävdat att det finns enbart en tolkning av islam. [8]

I egenskap av rektor och förebild för Römosseskolans elever intervjuades Waberi 2006 av tidskriften Ottar. I intervjun uttalar Waberi sitt stöd för konservativa muslimska uppfattningar om män och kvinnors olika skyldigheter och rättigheter, framförallt med avseende på sexualitet. Waberi anser bland annat att män har större sexdrift än kvinnor och att kvinnor som inte följer de muslimska klädreglerna skapar "oro" i samhället.[4]

Waberi är av åsikten att en man kan få ha fyra fruar och att han kan få slå sin fru om hon är otrogen.[9]

Waberi har även kritiserats för att han undertecknat ett upprop för det socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekguls avgång i samband med att hon uttalat sig i en fråga rörande "religiösa extremisters hot mot kvinnors frihet".

Det är inte jag som ska krypa tillbaks under stenen, det är du som ska öppna ögonen!

Anonym Att man inte röstar på SD betyder inte att man per automatik är för alla världens alla religiösa dumheter. Jag tycker att religion är något man kan pyssla med hemma.

Lustigt är det ju också att SD är helt inne på att sprida och lära ut kristen moral och etik i skolorna, jag är ateist och jag vill fan inte att mitt barn ska bli hjärntvättat i skolan, något som ert parti faktiskt har haft i sitt principprogram.

Det var ju det där med att kasta sten i glashus…

anonym – om man gräver i samtliga politikers bakgrunder så kan man alltid hitta nåt fult att peka på.

Det är – som sagt – fortfarande ett icke-problem eftersom att enskilda politikers personliga åsikter inte påverkar hur vi styr Sverige.

Machmoud får tycka vad han vill; att man får ha fem fruar, att man borde få knarka om man vill eller att det borde införas en "gå naken" söndag varje månad. Det spelar liksom ingen roll eftersom att det inte kommer längre än så.

Du vet att vi har 2 336 806 utlänningar i Sverige, som e utländskamedborgare, födda utomlands eller födda inrikes med två utländska föräldrar (dom som har en svensk förälder o en utländsk finns dock inte med i statistiken).. Detta var 2009, under de året tog vi även in 102 280 st till.. Av de ca9 miljoner vi är i sverige är bara ca6.5 miljon svenskar eller som har en svensk förälder..

Dom röda snackar om att skapa 100 000 nya jobb under sina fyra år i makten (tur att dom inte vann) men de räcker inte ens till för vi säger att de ser ut likadant varje år så innebär de att vi tar in ca400 000 på fyra år.. Så då har vi med andra ord 300 000 nya arbetslösa plus de som fyller 18 under dessa fyra år..

Det bästa är att jämföra USAs skillnad mellan inrikes födda och utrikes födda, där har dom 0.4% fler inrikes födda som arbetar.. 0.4%!!!! I sverige har vi 8.2% fler inrikes födda som arbetar jämfört med utrikes födda.. Men enligt dig har vi inget problem med vår invandringspolitik?

Nej du, jag e dels svensk dels italienare men sverige är de land som har mest problem med invandringen.. Hjälp dom vi har här redan.. Jag rösta visserligen inte på SD men jäkligt glad att dom kom in i riksdagen.. För frågan måste nämnas och våga pratas om istället för bli tabu o rädsla för att bli anklagad för att va rasist ska komma upp..

(information från migrationsinfo)

PS; lägg märke till att jag aldrig sa att invandrarna är problemet.. Utan helt enkelt vår invandrarpolitik.. Begränsa de lite, se över vad vi kan göra för att bättra de, skapa fler jobb, mindre våld o rosengårdsområden o bättre utbildning för de som kommer hit vare sig de e 5 eller 50 när de kommer hit så förtjänar alla att lära sig språket så de kan göra sig förstådda.. ;DS

Nazistparti, hur menar du då? Sverigedemokraterna är det parti som har flest människor av judisk härkomst av Sveriges alla partier.

Du får gärna tycka att de är rasistiska om du vill, men förklara gärna vidare hur du menar med nazistiskt. För det är en helt annan sak.

anna – Flera av deras medlemmar har kopplingar till nazistiska och vit makt rörelser. Att de har judar med betyder ingenting. Det finns massvis med invandrare som lider av självförakt.

Concordia: utan invandringen vi har hade du alltså inte varit här idag, har jag rätt? Någon av dina föräldrar/mor eller farföräldrar kom hit från Italien. För mig känns det då ganska självklart att låta andra får samma chans som dina släktingar fick. (Jag skulle inte heller vara här om det inte var för invandringen. Mina förfäder kom hit från Tyskland under andra världskriget).

Då kan vi lika gärna säga att vänstern är orättvisa kommunistsvin med kopplingar till diktatorgrupper och väntar på att få införa diktatur här i Sverige.

Då tänker jag stå för den punkten och inte ändra mig alls fastän jag vet att det är lögn.

Varför är ni så svåra att ha göra med?

Sedan när det nu är så att judarna söker sig till SD men samtidigt blir de beskyllda för att vara nazister… Hur går det ihop? Nazister hatar ju judar? Var inte SD nazister nyss?

Du vet ju fan inte vad du snackar om!

Jag skulle inte kunna ha sagt det bättre själv. Som förstagångsväljare satt jag och valvakade hela natten och när SD steg in gick den berömda kalla vinden genom ben och märg. Vad har hänt med lika rättigheter och att acceptera människor för vad de är? Ska vi behöva bygga upp någon image av vad samhället vill att vi ska vara nu? Vad kommer här näst? Att man ska gift bort barn och bränna folk på bål? Nej det är många frågor som surrar runt i huvudet på en nu.

Min familj kom på 20talet.. Och fram till 1970 talet behövde vi invandrare på grund av brist på arbetsmarknaden.. Vi behövde arbetskraft då svenskarna inte räckte till.. Nu har vi däremot brist på arbeten, ska vi verkligen fortsätta denna massinvandring då?

2009 var 56,2 % av alla utrikes födda mellan 15-74 år sysselsatta. 66.3% av inrikes födda.. Under andra kvartalet 2010 var sysselsättningen 54,6 % för utrikes födda och 67 % för inrikes födda.

Bland de som varit här i två år eller kortare var 22,1 % sysselsatta 2008, medan nästan 70 % av de som varit här i mer än 10 år var det.

Ska de verkligen ta 10 år för folk att kunna bli sysselsatta i Sverige? Då är till o med fortfarande 30% arbetslösa.. EFTER TIO ÅR???

Du kan ju seriöst inte påstå att Sverige brister i både arbetspolitik och invandringspolitik..

Först och främst: :thumbup:

Sen TACK och LOV att alla de andra partierna vägrar samarbeta med dessa inskränkta, rädda, fega in-the-box "människor". Ibland vill jag tro att det är ett dåligt skämt. Att någon liksom ska tala om att allt bara är ett practical-joke.

Men den turen har vi nog inte?

Jag undrar om man skulle gå igenom deras bokhyllor om man skulle hitta "Mein Kampf", om man skulle hitta DVD-filmer om naziternas jätte blunder?

För det är vad detta är, en hysteriskt stor blunder.

Vi individer måste ena oss och gå emot sådant.

Men istället har alla varit SÅÅÅ säkra på att: Inte kommer SD in i Riksdan!

Och här sitter vi nu, med en Hitler copycat. Och vi skäms. Vi Svenskar som tog emot räddade fångar från nazistlägren. Nu vill vi vara en "egen" ras. Vi har aldrig varit "egna". Vi är alla.

Kan också lägga till till "…." att 1950 va de fler utrikes födda som arbetade än inrikes födda, och så såg de ut till 1978.. Sen krascha det.. Sen 2002 har dock sysselsättningen bland utrikesfödda ökat, vilket är bra.. Men vi har fortfarande för många som inte kan språket, som inte arbetar trots dom vill, och vi har aaaalldeles för många som inte vill trots att dom har chansen..

Inte nog med att 6% av svenska folket tydligen är lite mindre intelligenta än oss andra. Tydligen har jag dessutom valt att bosätta mig i den absolut mest inskränkta delen av landet (läs nordöstra Skåne).

I Kristianstad där jag bor röstade hela 11,9% på SD! I grannkommunen Bromölla var siffran över 15%… Känns jävligt tryggt att mer än var tionde människa jag möter på gatan jämför mig med en pedofil och anser mig vara en "onormal avart som ska bekämpas".

Tvi för Jimmie Åkesson och SD!

Undrar om någon talat om för SD hur den demografiska utvecklingen i Sverige och andra västländer ser ut?

Vi kommer att behöva all arbetskraftsinvandring vi kan få framöver

Lady Dahmer

Att bromsa ner invandringen och låta Sverige få ha kvar sin stolthet och egna kultur är inte rasism heller, så du faller på dina egna argument. Du motarbetar dig själv!

Om nu en viss procent av folket inte gillar den här kulturberikningen som kommit från mellanöstern, anser du då att dessa människor inte borde få rösta då?

Men så har det alltid varit för vänstermänniskor, för er finns det bara ett enda rätt alternativ! Ni bara tänker på solidaritet och solidaritet, men ekonomiskt och socialt tänkande finns inte.

Följderna av alltför stor invandring tänker ni inte på heller, för mest troligen bor ni skyddade ifrån den verkligheten som många upplever i rosengård.

Varför är SD starkast nere i Skåne tror du?

Tack för ett bra inlägg, ju fler vi är som står upp mot detta desto mer kraft får vi. Det är skrämmande att så många i vårat land tycker att det är ok att rösta på ett sånt här parti. När blev ilska viktigare än medkänsla?

anonym du får nog ta och läsa om mitt inlägg. Jag har inte påstått att man inte får kritisera invandrningen i sig eller tycka att den politik vi fört hittills inte funkar.

Men som jag även skriver; det är skillnad på att vara kritisk mot invandringen och på det sd förmedlar,

Concordia: Absolut, vi har vissa problem med invandringen. Det förnekar jag inte. Men det SD vill göra är att stänga portarna helt och hållet och slänga ut de som redan är här. Som Jimmie själv sagt "Det första man gör när man har en vattenläcka är att stänga av huvudkranen". (Kommer inte ihåg exakt citat, finns att höra på deras hemsida). Det vi BEHÖVER göra är att hjälpa till att integrera. Vi måste hjälpa nykomna invandrare att få en plats i vårat samhälle. Det blir en jävla kulturkrock för dem och om de bara slängs ut i landet helt utan hjälp och stöd är det ju självklart att de inte kommer kunna skaffa jobb lika lätt som vi, som pratar svenska och har bra koll på landets s.k "kultur och traditioner". Sen är det väldigt många som kommer från krigsländer, det är nog ganska svårt att inte få psykiska men av det. Det är inte så lätt att jobba när man är djupt deprimerad.

tina

1. för att de inte varit ärliga den senaste tiden med sin agenda. Hemsidan och valprogrammet har cencurerats radikalt det senaste året.

2. det finns massvis med invandrare som lider av självförakt.

3. det är lätt att manipulera människor som lider av bristande kunskaper.

så jävla, jävla sant, har inte ens något att tillägga vilket inte händer ofta! du är grym lady! mer sånt här på din redan underbara och givande blogg, man känner sig stark när man går in här, en annan människa som inte rakar sig, som bryr sig så mycket om genus, som tar upp kampen mot viktiga saker varje dag! åååh adoptera mig!

Röstade på moderaterna men är nöjd med att sd tog sig in. Jag är engagerad i politik och inte särskilt dum.

Skulle blivit mörkrädd om kommunister tog över sverige..

Om ni anser att det är solidaritet att släppa in 400 000 människor om år som vi inte har råd att stödja eller ge ett drägligt liv åt för stå för er, men jag är stolt Sverigedemokrat som säger att i mitt Sverige så ska INGEN frysas ut!

Tror folk att vi minskar världsproblemen genom att ta hit folk från alla världens hörn och kanter i mängder? Tvärtom så flyttar vi bara problemet hit istället! Som att sopa dammet under mattan och glömma bort det istället för att dammsuga upp det.

Jag kommer aldrig någonsin att rösta rött, för de enda som sitter där är hycklare och inkompetenta idioter utan en syn på hur verkligheten ser ut.

Att ni inte ser själva hur blåögda ni är, det är rent skandalöst!

Folk sitter och darrar i Rosengård och vet inte om de törs gå ut eller inte för att religiösa aktivister väntar utanför ens port.

Vi löser inte problemen genom att bara sopa dem under mattan och låtsas som att de aldrig har existerat!!

Men en sak säger jag dig, när du eller ditt barn blir utsatt för ofredande av mångkulturen såsom gruppvåldtäkt eller misshandel bara för att du råkar vara Svensk och vistas i ett "invandrarterritorium" kommer varken jag eller resterande av folket hjälpa dig, för du har själv valt ditt öde!

Tack för mig!

Om man röstar på SD är man tydligen rasist eller nazist..borde det inte betyda att om man röstar rött är man kommunist? Eller funkar det bara åt ena hållet så att säga. Själv röstade jag på MP, det borde göra mig till vegan då eller trädkramare haha

Av de 400 000 vi släpper in per år är ytterst en liten del sådana invandrare som vi det pratas om. Den största delen kommer hit på grund utav anknytning och så är det kvotflyktingar.

Annars är det folk ifrån Norden och EU, studenter, adopterade och de som återvänder till Sverige som till en början är svenskfödda.

Cirka 100 000 av de som kommer hit är de som SD varnar oss för.

Jag håller med om att vi behöver förändra vår integrationspolitik, jag tror dock inte att Åkesson och kompani är rätt personer att ta sig an något sådant. Det behövs äldre rävar för att spela det spelet, mer insatta och mer kloka människor och framför allt inte idioter som antagligen föddes med hjärnan både bak och fram och upp och ner..

Linnea – HAHA humör e härligt att ha 😉 Självklart, en tioåring arbetar inte.. Men nu räknar dom med från den dag som man fyllt 16 eller om man e över 16 när man flyttar hit.. Så jag känner många som arbetat sen dom va allt från 15-20.. Men någon som inte får jobb förrän dom e 36 har jag aldrig varit med om..

Tina Wedin

Precis det jag försöker säga!

I dagsläget finns visst ingenting som heter extremvänster eller kommunist som kan läggas inom dålig politik, det fungerar bara åt höger tydligen!

Heja Sovjetunionen!

Concordia: Det vi egentligen vill säga är att om du är för SD så är du även för rasismen. Jag håller med dig om att sättet vi hanterar invandringen måste ses över och ändras, men inte minskas nämnvärt. SD vill stoppa och slänga ut. Förstår du skillnaden? Man har sett högt uppsatta Sverigedemokrater sjunga nazistvisor, de har rakt ut sagt att de inte vill ha invandrare i det här landet. De är RASISTER, och det verkar inte du vara. Jag förstår därför verkligen inte varför du sympatiserar med ett främlingsfientligt rasistparti.

seriouslly good artikle….

i will say that i kind of get the whole anger of there being to many foreigners coming in and abussing the system, creating a rigerous task for those who really need it and are trying to apply for it a nightmare due t better efforts to regulate it.

I've lived in sweden my entire life and have only recently moved to england to study Law and Im always asked why I left such an amazing country?

My answers always been because I want a more well rounded international degree and that I have every intention to move back one day

…..right now im not sure if I want to spend my next summer thier

(sorry dont have swedish letters hahahah)

Man kan förneka och stoppa huvudet i sanden, men faktum kvarstår, SD bildades ur diverse rasistiska och främlingsfientliga organisationer, dem är inte särskilt vänligt inställda mot homosexuella eller deras rättigheter, dem förespråkar kristen moral och etik, dem är helt uppenbart inte särskilt imponerade av senaste decenniernas jämställdhetsutveckling, de är negativa till abort. Dem står för allmänt konservativa värderingar och vill beröva oss på en hel del av rättigheterna som vi har idag. Även om man mot all förmodan lyckas bortse från främlingsfientligheten, så är det bara en massa bakåtsträvande bullshit som återstår.

Sverigedemokrater som är ute och härjar på internet är ALLTID anonyma! hahaha patetiskt…

När jag var yngre… ca 14år så hängde jag mycket med folk från "Svensk Ungdom" och "NSFare" och även folk som var med att driva "info-14" ja det är pinsamt men sant, min bästa kompis kusin var Daniel Wretström som blev mördad i Salem för en massa år sedan och det gjorde att vi drogs till inte allt för trevliga människor som utnyttjade vår osäkerhet.

På den tiden var SD ett öppet nazistiskt parti med medlemmar från t.ex. svensk ungdom och NSF (som btw hade länkar från sin hemsida till muslimska extremistiska hemsidor för några år sedan för att dom också hatade judar).

Jag hade nog sagt att SD idag var ett RASISTISKT parti, dom har gått ifrån att vara nazister till att hata muslimer så då kan man kanske inte kalla dom för nazister längre (även fast det finns vissa inom SD som fortfarande är medlemmar i nazistiska auktioner)

Jag tror att SDarna har kommit på att det finns för lite judar i Sverige för att folk ska bry sig så vi gör som George Bush… skyller allt på muslimerna!

Det ser ni väll, det har ju gått jätte bra! :-s

SD är ett solklart främlingsfientligt parti som (vist) kanske inte är NAZISTER men dom är sugna på att gå samma spår som Hitler… dom har bara bytt ut judarna mot muslimer!

En svart dag är det verkligen! Moderaterna sitter en mandatperiod till och SD är med.

Testade dra täcket över huvudet igen i morse. Hjälpte dock inte.

Nu är det bara att jobba ännu hårdare inför nästa val, och hålla tummarna att dom inte har hunnit sälja ut allt vi äger och har och avveckla all trygghet.

Som facklig så ser jag dagligen hur illa det har blivit. Och hur Alliansen gör allt dom kan för att försvaga för oss.

herrejisses vad bra skrivet.

jag önskar att alla kunde läsa det här inlägget. speciellt jimmie åkesson. så att han får veta att folk ser igenom hans lögner.

jag får ont i magen när jag tänker på att SD är i riksdagen.

Det är skrämmande att folk faktiskt går på SD:s siffror om invandrare, både hur många invandrare som kommer till Sverige varje år, hur många som får stanna och hur mycket de kostar. Kan man kalla svenskar som bott i ett annat land och flyttar tillbaka invandrare och kan man verkligen räkna med vägkostnader i vad invandringen kostar? 😉

Ni som säger att de inte är nazister, har ni missat att detta parti och deras åsikter grundades av nazister?

fel fel fel, din visdom ger jag inte en spänn för. Äntligen börjar ett fåtal av svennarna vakna till liv och inse vad som håller på att hända med sverige. Och vi är inte föregångare till resten av världen, de skrattar åt vår naivitet. För till sverige är det så lätt att komma och bara få pengar, bostad och mat. och inget behöver man göra heller, inte ens lära sig svenska språket, man kan klara sig så bra ändå. Grattis till uppvaknandet.

Fruktansvärt bra inlägg! Är bisexuell och lever tillsammans med en tjej och jag äcklas av deras hbt-politik. Minst lika mycket äcklas jag av deras jävla putsade nazistfasad och deras invandrarsyn! Tvi på dom. Chalalalala

och det är såna som du, naiva och godtrogna förståsigpåare som bidragit till att SD nu sitter med vågmästarrollen, måste kännas bra att förneka demokratin i sverige och bidra till rakt motsatt effekt. Nu sitter SD där i åtminstone 4 år 🙂

"SD attraherar okunniga, obildade förstagångsväljare som aldrig ägnat en tanke åt politik"

Och det vet du hur ? Det var trots ca 500.000 människor som ville detta,som utnyttjade vårt lands demokrati för att få sin vilja fram. Åsikter är åsikter, Ingen är mer fel än den andre – Bara olika varandra.

Håller med om allt du säger. Och jag var nära att börja gråta och skrika när de visade Chalalalala-klippet hur länge som helt. Kändes som om fucking Hitler återuppstått och fått makten i sverige.

Så sant det du skrivit i ditt inlägg! Även jag kände av den kalla vinden 🙁 Har mått illa sen igår kväll och ont i huvudet. Hur kan SD komma in i riksdagen? Borde satt stopp för det långt tidigare. Det känns så hopplöst och motigt just nu.

Som snart nyexaminerad lärare känner jag bara att det kommer bli så otroligt tufft med denna regering 4 år till också. Samtidigt känner jag som Lars Ohly sa, att ta upp kampen ännu mer!

Det är tragiskt att Sverige måste gå mot botten för att svenska folket ska förstå vart vi gör av Sverige. Folket kommer fortsätta klaga men fortfarande inte fatta att de själva måste investera lite i vårt samhälle också!

Väldigt bra inlägg!

En sak som väldigt många kommer dragandes med är att "vafan kommunister är ju lika illa som nazister!" men ni glömmer en viktig sak, nämligen ideologi. Den socialistiska ideologin är otroligt bra, till skillnad från nazismens. De går liksom inte att jämföra.

SVENNEBANAN underbart att du bevisar min tes om SD's väljare! :thumbup:

För övrigt så trodde jag att de flesta gillade att titta på när två kvinnor slickar varandra… med tanke på hur successful lesbisk porr är.

ANONYM gruppvåldtagen och misshandlad? Ok. Jag har blivit misshandlar och utsatt för flera övergrepp i både vuxen ålder och som barn. Samtliga förövare var svenskar. Och män.

Våldtäkter och misshandel är nämligen INTE mer vanligt bland invandrare än hos svenskar. Det finns böcker om ämnet, jag kan rekommendera ett par. Fast med tanke på att du verkar vara en av dem som anser att offer ska skylla sig själva så vette fan om du skulle ta till dig informationen.

TINA – nej man är inte automatiskt nazist eller rasist om man röstar på SD. men man är definitivt rasist-sympatisör. Röstar man rött så är man troligen socialist. Dessutom så är kommunismen hundra gånger mer människovänlig än nazismen.

att södertälje tog in fler än HELA usa tycker jag är sjukt.

citerat och taget på fb:

Jag har inget emot olika folkslag eller kulturer.

Men…vi glömmer ngt här…Ska man inte se till att ha en välfungerande välfärd i vårt land o hjälpa våra egna medborgare INNAN vi tar in fler invandrare. Eftersom vi har tagit in alldeles på tok för mkt invandrare så har vi inte möjlighet att hjälpa dem på ett riktigt sätt. Och hur blir det då med vårt lands välfärd????

Jag har inte röstat på SD o skulle heller aldrig komma mig för att göra det. Sverige har alltid varit ett så jäkla duktigt land som ska hjälpa alla till ett gott liv …vi kanske ska hjälpa oss själva först!!!!!!

Sverige behöver i första ta hand om sitt eget land med dess problem i …det gör alla andra länder!!!!

Jag ser, som du en katastrofbild framför mig.

Jag skäms över valresultatet; jag skäms över att ett rastistiskt parti får fler procent av rösterna än ett feministiskt.

Jag skäms över hur vårt politiska klimat ser ut 2010.

Jag skäms över att det är såhär vi moderna och kritiskt tänkande svenskar röstar.

Jag känner precis som du. För mig är det också väldigt tragiskt att vilja gå bakåt i tiden istället för gå framåt. Det var inte bättre förr men tydligen tror folk det. Jag får intrycket av att folk längtar tillbaka till tiden när kvinnor inte hade rösträtt och männen bestämde allt, tiden när kvinnor sågs som ägodel till mannen ett samhälle där en kvinna som blev gravid fick gå med skammen. Det är tydligen de samhället Sverige vill ha? Ett samhälle där människor som inte följer mallen är accepterade och bör frysas ut. Jag är ledsen denna måndag. Dom fyra året från förra valet hit gjort fortare än jag trodde, men på fyra år kommer mycket hända, saker som får mig att vilja fly landet.

om du porträtterar jimmie åkesson som hitler kan du väl lika gärna ha en bild brevid som visar lars ohly som stalin? jag menar – jimmie är lika lite ansvarig för nazi-tyskland som lars ohly är för allt hemskt kommunismen har gjort. jag skulle aldrig någonsin rösta på ett extremt parti och vill inte heller ha SD i riksdagen, men jag tror att det enda sättet att bekämpa dem på är att vara "the bigger person". de andra partierna borde faktiskt ha tagit debatten med SD, och säkerligen skulle de ha vunnit med bra argument och en mer utvecklad politik än den SD för. om man kallar SD's väljare för idioter, ointelligenta, etc etc, är man då inte lika inskränkt som SD's politik är? har man då inte en väldigt skev människosyn? jag sympatiserar varken med den röda sidan eller med SD, men jag respekterar att alla har rätt att rösta på det parti de vill! det är ändå rätt skönt att leva i en demokrati.

Jag tycker inte om sverigedemokraterna någonstans och tycker det är förfärligt att dom kommer in i riksdagen. MEN, jag tycker att vi ska visa vilka det är som är de kloka och hålla koll på termologin och inte börja kalla folk för nazister hipp som happ och lägga ut sådana bilder, för då har "vi" plötsligt också gjort fel.

Du svennebanan; dra läppen över huvudet och svälj dig själv. Vad får dig att tycka att det är okey att kommentera så där otrevligt i lady d's blogg?

Såna anonyma småfjuttar är inte värda att ta på allvar.

Du vet att vi är många som stöttar dig LD!

Som vanligt ett superbra inlägg, och jag skäms att vara svensk och veta att andra svenskar röstat fram SD. Hoppas verkligen att det inte var några jag kände som röstade så förvirrat. Heja Ohly 🙂

Jag håller med om allt du skriver – förutom att du säger att det främst är förstagångsväljarna som röstade på SD. Bullshit.

De som röstade på SD är människor som har de åsikterna; och tyvärr råkar det vara ganska många. Även vissa människor (invandrade då) råkade ju rösta på SD eftersom de blandade ihop dem med S.

Om man ska peka på en särskild åldersgrupp så är det väl snarare äldre människor som röstade på SD, inte de yngre.

Varken SD eller Vänsterpartiet borde få vara med i riksdagen. Har folk glömt vad kommunismen har gjort med världen?

Men ja, det är fruktansvärt och jag skäms något otroligt för att vi har 5,7 procent av den röstande befolkningen som stödjer något sådant.

5,7 procent! Betyder det att jag log mot någon Sverigedemokrat på gatan på väg till jobbet i går? Att jag pratade och skrattade med någon på jobbet i dag? Att jag tänkte "vilken rolig kille" när jag pratade med någon på en fest nyligen?

Det äcklar mig.

Jag bara älskar SDarna som kommenterat.

Antingen är dom helt blåsta och hymlar inte med sina rasistiska åsikter och allmänt kassa människosyn. Eller så misslyckas dom helt med "seriösa" argument.

"Jag bara älskar SDarna som kommenterat.

Antingen är dom helt blåsta och hymlar inte med sina rasistiska åsikter och allmänt kassa människosyn. Eller så misslyckas dom helt med "seriösa" argument."

och det var jag som skrev det där… Anonymitet är bara till för dem som vet att de har fel.

Jag är absolut inget fan av SD men däremot av demokrati.

Vill bara påminna om att feber inte är en sjukdom utan ett symtom…det är min liknelse till att SD röstats in i riksdagen. Förkasta inte demokratin utan arbeta istället för att komma åt orsaken till "febern" & åtgärda det. Bara en tanke…

Det är knappast en nyhet att integrationspolitiken de senaste 40 åren inte fungerat optimalt vilket som lagt grunden för de främlingsfientliga vindarna. Istället för att förkasta & i princip spotta demokratin i ansiktet, vilket övriga partier & många av svenska folket gör just nu, får vi alla helt enkelt ta vårt samhälleliga ansvar. Försöka att se orsak & verkan samt jobba utefter det för att förändra människors inställning och säkerställa att det inte finns ett behov för människor att rösta på SD i nästa val.

Det är ett arbete som skulle behövts sättas igång för länge sen, lämpligt hade varit att kavla upp ärmarna redan i samband med när Ny Demokrati tog plats i riksdagen för nästan 20 år sedan. Men det är alltid lätt att vara efterklok. Att smutskasta & idiotförklara människor är dock ingen lösning på problemet, snarare tvärtom.

Rätta mig om jag har fel nu men nazismen kommer väl ändå från nationalismen? Ideologi? Läser lite överallt att folk tycker det är synonymt med antisemitism, vilket det egentligen inte är. Med originaldefinitionen av ordet tycker jag man med rätta kan kalla SD för nazister. Men som sagt – rätta mig om jag har fel

Ni som kritiserar vänstern: Kan ni vara snälla och förklara vad det är i vänsterns politik som ni vänder er emot? Och var gärna SAKLIG!

LD: Jättebra inlägg!

Eva:

Må så vara att integrationspolitiken inte skötts på bästa sätt men jag är tämligen säker på att det inte är det som har gett SD en plats i riksdagen.

Det som gav SD vind i seglen var finanskrisen. Varje våg av främlingsfientlighet föregås utan undantag av nationella eller globala ekonomiska kriser. Så vid Nazismens maktövertag i Tyskland och så när Ny Demokrati blev invalda.

Finanskrisen berodde såklart inte på invandringen, men vem ska man skylla på när plånboken är tom? Man tager vad man haver…

@Anonym: Dummaste argumentet ever. Islam är inget parti som folk röstat fram.

Man har religionsfrihet och yttrandefrihet här i Sverige, vilket innebär att du kan ha dina åsikter sålänge det inte går ut över andra.

Med SD i riksdagen kommer det gå ut över andra på ett jävligt negativt sätt.

Jo, det var verkligen trist att inte Alliansen fick en majoritet

🙁

Men vi måste vara starka nu och glädjas tillsammans, inte ge upp! Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val sedan 1914 och det i sig är väl värt att hurra för även om SD kom in i riksdagen!

Dessutom gjorde Moderaterna väsentligen sitt bästa val någonsin, och detta tillsammans med att socialdemokratin går närmare döden, är mycket stort.

Reinfeldt och den ansvarsfulla regeringen kommer att hålla SD borta! Oroa dig inte :-d

@ Natosh:

Jag anser inte heller att det är integrationspolitiken i sig som har gett SD en plats i riksdagen nu. Däremot är jag övertygad om att det är en del av grunden till den främlingsfientliga våg som sedan finanskrisen har varit den utlösande faktorn för.

Den som är utan synd kastar första stenen…

SD är solklara rasister som vill ta bort invandringen från Sverige eftersom de anser Islam vara farligt och att invandrarna utnyttjar vår politik och tar jobb och pengar från svenska folket. Jag tycker att vi ska sluta att bry oss om pengar och jobb och faktiskt titta på anledningen till att till att vi får invandrare som har bland annat islam som religion.

I många fall så har deras egna hemland drabbats av svårigheter och deras familjer är inte längre säkra i sitt egna land. De flyttar inte till Sverige, de flyr till Sverige. För att det inte har något val. Ska vi då neka dem och säga: "Nej ni är farliga och vi har inte råd att ta emot er. Dessutom så smutsar ni ner vårt land med Islam och vi vill inte ha såna som er här."

Det är inte som om de kommer för att de utnyttja vårat system och sno våra pengar. Många vill jobba och är högutbildade läkare etc. Genom att förbättra intergrationen så kan vi ge dem möjlighet att lära sig ännu mer svenska och bli mer orienterade i den svenska kulturen. Samtidigt så kan vi lära oss av dem och deras kulturer.

Om det är något land som har resurser att ta hand om invandrare efter ekonomikrisen så är det vi eftersom vi klarade ekonomikrisen relativt bra. Men just nu så tycker inte jag att det är en fråga om ekonomi, det är en fråga om mänskliga rättigheter.

Riktigt bra skrivet! Äntligen någon vettig som faktiskt förstår vad SD står för! Ett sånt parti ska man inte rösta på och ska definitivt inte sitta i riksdagen. Folk som röster på SD är de som inte vet vad de vill. De läser på deras hemsida och eftersom att de skriver i gåtor så förstår man inte vad de säger där, och när sen ens kompisar säger att de ska rösta på dem och tar upp alla arga argument – ja då har de sin uppfattning, FEL uppfattning. Med SD måste man läsa mellan raderna och förstå partiet och dess politik i helhet.

NEJ till SD!

:thumbup:

Får hoppas att de korkade, osolidariska, lättlurade små SD-trollen som härjar runt vaknar upp en dag och inser hur oerhört korkade de framstår som. :rolleyes:

Deras politik bygger på intolerans, byggande av murar och att lämna lidande människor åt sitt öde.

Socialismen och kommunismen bygger ideologiskt sett på tolerans, inklusivitet och omtanke om medmänniskan. Misslyckade auktoritära (m.a.o. till sin natur inte socialistiska…duh!) regimer undergräver inte vad socialismen och socialister strävar efter.

Hepp, olika nivåer, bakgrunder och ingångsvinklar, men jag tror att vår huvudsakliga slutsats och farhåga är den samma. Den första byggstenen till något som i värsta fall kan sluta som en segregerad polisstat har i detta val lagts. Nu gäller det att visa hur farligt detta är, och tillsammans motarbeta att ett fundament kan byggas runt den. Om fyra år har den då förhoppningsvis vittrat bort om vi många som förfasas hjälps åt att vara vinden och regnet som urholkar den.

Förfasades över tendenserna och den rasistiska propagandan som skickades ut innan valet, och skrev lite om det i inläggen "Mode och Hat"

http://blog.axnet.nu/ordflod.php/2010/08/24/mode-och-hat

samt "Demokratins Fiender"

http://blog.axnet.nu/ordflod.php/2010/09/01/demokratins-fiender

men med din kaxigare ingångsvinkel och annan publik passar jag på att göra "reklam" för dem här. Det är viktigt att visa att vi är många och olika som gemensamt tar avstånd från detta.

För övrigt gillar jag din blogg, den är en frisk fläkt bland alla tonårstjejmodebloggar som man bara kräks på >:-)

Glöm för fan inte att gilla inlägget på bloglovin' och facebook! Min visdom behöver spridas!

Toppenbra inlägg!!!Har suttit och läst alla kommentarer efter…vissa kan man inte göra annat än att skaka på huvudet åt.

Jag undrar några saker,ni som gillar att SD kommit in i riksdagen och vill att invandringen stoppas.Gäller det invandringen och flyktingarna eller bara invandringen?För invandrare kommer ju från alla möjliga länder…men ni vill alltså stänga dörrarna helt.Jag tror att det mest gäller flyktingarna-asylsökande,de med mörkare hudfärg och "fel"tro tex muslimer?Rätt eller fel??Jag har rätt…såg just på tv4.

Nä,fy fan vad lågt det känns.Man ska alltså sortera efter hudfärg och efter vilken tro personen har.

Vad kommer härnäst?Ska vi börja sortera bort handikappade,homosexuella???

Så fruktansvärt jävla otäckt är vad det är.

Förstår inte hur nästan 6% av svenska folket kan rösta på ett sådant odemokratisk parti med en hemsk människosyn. Nä, ut med vänsterpartiet från riksdagen!

Ta och läs på lite mer om sverigedemokraterna!!!! dom är fan inte nazister… sluta yttra dig om politik när du inte ens vet sanningen

sÅÅ RÄÄTT SÅÅ, men klart man kan ibland få problem med för mycket olika folkslag men de måste ju lära sig att leva isverige och huir sverige har sin tro och sina regler!, Sverige är från början ett kristet land och det borde vi bevara! men också som Sverige är ett lan där man tar han om invandrare man tar hand om de det går dåligt för!

amelia – nej jag håller inte med dig om att vi ska bevara kristendomen i sverige. huva! Jag tycker det är underbart att vi är sekulerade och att religion inte är en stor del av svenska kulturen. Som ateist vill jag ju inte att mina barn indoktrineras.

Men jag tycker det är lika underbart att vi har religionsfrihet. Och ser gärna att vi plockar lite här och där som på ett smörgåsbord liksom. Fira jul och påsk men kanske också andra högtider.

i grunden så var vi ju asatroende!

anonym som citerar från fb Vi har resurser och kapacitet att ta hand om både våra egna och invandrare.

svar: tydligen så har vi inte det med tanke på hur samhället ser ut idag. det sitter 10 invandrare i samma lägenhet och trycker.

vi borde ta in en viss mängd och hjälpa dom. hjälp dom att lära sig svenska, lära dom jobba, lära dom försörja sig själva och framförallt lära sig leva i sverige.

när vi är klara med den gruppen invandrare och lärt dom det så kan vi ta in en ny mängd och göra likadant och fortsätta så. istället för att ta in alla på samma gång och de bara sitter ''hemma''och gör ingenting.

hur många invandrare finns det inte som är jätteduktiga kururger t ex. varför tar vi inte nytta utav de invandrare som kan sin sak????

vill även poängtera att det finns invandrare som gör vad dom kan här i sverige och gör det jäkligt bra.

Angående vilka som röstar på sd så har du väldigt fel.

Efter valet så har jag pratat med folk som jag definitivt inte trodde röstade på sd.

Bland annat två stycken i min mammagrupp, "gamla" mammor, runt 35, som har äldre barn hemma t.ex.

"Vadå, röstade inte du på sd? det gjorde både jag och gubben, det trodde vi alla gjorde"..sa dom.

Då ska kah tillägga att där vi bor finns det en handfull med invandrare, så något har sd gjort för att övertyga..

fyfan! jag blir så ARG! har precis börjat läsa en kurs om sånt här, om andra världskriget och hur det är idag! vi ska också åka till polen nästa termin. jag trodde verkligen inte att något sånt här skulle hända sverige! förhoppningsvis dröjer det inte länge innan de blir bortsopade!

innan svenska folket hinner bli hjärntvättade som tyskarna liksom!

Förstår inte varför de vill ha in kristendomen i skolan igen…Vore man "riktig svensk" så tillhör man väl asatron istället? Usch, vad hemsk jag är…Skämtar när något så hemskt har hänt. Är väl så jag hanterar det hela…balanserar mellan löje och ilska (och lite sorg).

nu håller inte jag med SD helt i deras frågor osv, men är vi det övriga folket mycket bättre själva? om dom nu är emot invandrare och går ut öppet med den frågan, är vi så mycket bättre när vi går och säger saker om dem? är inte vi också till viss del rasister "vi gillar inte dom, på samma sätt som dom vill att invandringen ska minska". Om man säger att det bor många ex finnar någonstans, så är det ingen som öppnar mun, men så fort ordet invandrare kommer med så blir det ett himmlans liv. Har någon frågat SD vad dom igenteligen vill med sin fråga om invandrinen. är det kanske inte bättre att svenskar får arbeten, varför ska invandrare få komma och bara gå i 30år utan att arbeta, ska dom få parata sitt språk i ute bland allmänheten, bakom detas dörrar okej, men dom måste också lära sig vårt språk. dom som verkligen behöver hjäp har inte råd att få det dom blir kvar i sitt land dom kommer inte utanför statsgränsen. Men tänk dessa andra som kommer hit, säger att dom inte har det bra osv, sen 2år senare så åker dom på semester till sitt hemland. Det är fel….har man en gång flytt där i från så åker man vell inte tillbaka? eller??

ursäkta, men var tvungen att verkligen få skriva vad jag tycker!

"Visste ni att Södertälje tog in mer flyktingar från irakkriget än hela USA?" Ja precis, är det inte helt sjukt?? Tänk dig hur hela sverige hade sett ut om varje stad i samma storlek som Södertälje hade tagit in det stora antalet flyktingar?

Jag hatar verkligen hur folk kan sitta och skriva vad de "tycker" utan att ha en aning om vad SD vill. För fasen innan du säger något läs vad de verkligen vill, och det är att försöka få de som är från utanför Sverige få dem att komma in i sverige, ge dem en chans. Lära dem svenska etc. etc. OM du kollar i tidningen nästintil varje dag så handlar det om utlänningar som inte kommit in i sveriges samhälle för att ingen bryr sig. ÅÅÅÅÅ va trött jag blir

Ni "sverigedemokrater" som har kommenterat här har allihop varit anonyma. Det är så förbannat fegt. Om ni verkligen är stolta över era åsikter så kan ni åtminstone skriva vilka in är. Eller ni kanske skäms så mycket över vad ni tycker att ni inte vågar uttala er inom ämnet som något annat än en anonym idiot.

För övrigt så är jag från Lund i Skåne och detta är första gången jag behövt skämmas över att bo här.

Måste bara säga att jag fullkomligt håller med dig!:thumbup:

Dom som har försökt argumentera emot dig motbevisar juh bara sig själva till slut, som t.ex. "anonym" som skrev "Ni har bara hört massa bullshit från partiska tidningar och TV och genast tror att det är sant.. "FÖR DET KOMMER JU FRÅN EN PÅLITLIG KÄLLA". Och sedan citerar från någon mediasajt (skulle anta att det är från en tidning) om Adelbe.

Ville bara berömma dig något enormt och meddela dig att jag tänker länka detta inlägg till mig blogg 🙂

Kram !

Jag håller med dig helt. Det är verkligen hemskt att SD har kommit så långt som det nu har gjort, man kan inte förstån hur människor som röstar in dom i styrande ställning tänker! bra blogg förresten, det måste man börja följa! 🙂

:-d

fast att dom anonyma spelar väl ingen roll, det är väl bara å kolla?

Sen kan man skriva att man heter olle eller vad fan som helst, det är ju lika anonymt det.

I dagens läge, då allt är så laddat tänkte jag dela med mig av en "Dagens humor"

En Svensk och en Amerikan diskuterar och börjar jämföra saker…

Amerikanen säger: – "We have George Bush, Johnny Cash and Bob Hope!"

Svensken svarar: – "We got Fredrik Reinfeldt , no cash and no hope!"

:thumbup:

Gillar bloggen för övrigt… mkt intressant!;-)

Bra blogginlägg och jag vill speciellt tacka alla underbara SD som skrivit så fantastiska inlägg. tror inte jag skrattat så mycket på länge..

Ni är inte den vassaste kniven i lådan, finns inge bläck i skrivaren, det saknas dagar i kalendern, GPS:en inställd på Ankeborg, det saknas pixlar på skärmen, finns ingen mat i kylskåpet, ingen mandelmassa i semlan, inga appar i telefonen, inte Gandalf i sagan om ringen precis, inga fiskar i akvariet, inte den mest trimmade moppen i finspång, inte den snabbaste traktorn i Farmville, hjulet snurrar men hamstern är död om ni förstår vad jag menar..

Ju mer ni öppnar käften desto mer skämmer ni ut er.. Underbart!

"Visste ni att Södertälje tog in fler flyktingar från irakkriget än hela USA?" Jo tack, jag bor i Södertälje. Hittills har integrationen fungerat relativt bra här, men visst finns det platser som börjar likna/redan är som Rosengård. Problemet är inte alls att vi tar in flyktingar, det ska vi göra, problemet är att det är såpass koncentrerat. ALLA kommuner ska tvingas ta in flyktingar. Det finns varken tillräckligt med jobb eller lägenheter här. Där jag bor röstade flest på SD än i hela Stockholms län. Och jag skäms för att det har blivit så.

Fy fan, så ett fantastiskt bra inlägg du skrivit. Jag blir imponerad och fascinerad av vilket välskrivet inlägg du bjuder på, vilken kunskap du sitter på! Jag blir minst sagt glad av att du delar med dig till alla andra. BRA JOBBAT! :thumbup:

Väldigt många länder har någon form av främlingsfientligt parti, så vi är lyckligt lottade som fått dom riksdagen så sent så orka klaga och knip truten.

Olof Palme-ramsan är en gammal studentsång från Lund, som många sjungit tidigare oavsett partifärg. Så jag tror inte de satt och "hyllade" mordet av en fd statsminister.

SD vill inte inskränka kvinnans rätt till abort, bara för att man anser att 12 veckor är mer lämpligt än 18. I våra grannländer är 12 det generella, och det finns inga studier som visar på att 18 veckor är nödvändigt av medicinska skäl, för att hitta skador på fostret etc, utan 12 räcker väl.

Det är bara barbariskt att abortera en 18 veckor gammalt foster! Ursch!

Och till sist, det stämmer att SD vill att invandrare assimileras, vilket betyder att de anammar den svenska kulturen och blir svenskar. Att integreras betyder att mötas på halva vägen, och blev ett populärt uttryck under 80-talet när socialdemokraterna myntade begreppet.

Hur bra har integrationen funkat? Stundtals problemfri kanske. Hur ser den ut i storstadsområden? Total kaos!

Folk röstar inte på SD för att de är misslyckade eller dumma i huvudet, eller mindre människor än någon annan, oavsett vad du påstår i din blogg!

Man röstar på SD eftersom man upplever att inget av de andra riksdagspartierna tar integrationsfrågan på allvar, och har direkta åtgärder, som SD har.

Ja är det inte viktigare att tänka på alla invandrare & vad resten av världen ska tänka om oss istället för att vi som redan bor här i Sverige ( både svenskar & invandrare) kan ta hand om oss själva.

Nä släpp in fler & fler så folk inte tycker vi är dumma!

Om det inte är brist på resurser undrar jag bara hur du resonerar, vad är det då brist på då???

Och vad är skillnaden på att vara rasist och vara emot rasister???

Mest nyfiken på hur du tänker!

RIKTIGT bra skrivet!

Men kan inte poilitkerna säga samma sak som du gör!? För jag tror just att det är det, de som röstar på SD är missnöjda med "invandringspolitiken". Kan politikerna inte bara säga att okej, det finns lite problem på vissa ställen, men rösta INTE på SD! Vi ska integrera "bättre" eller vad man ska kalla det. Istället för att bara ignorera eller smutskasta SD och göra dom till "offer".

Fan vad bra när någon vågar gå in lite mer på djupet!

Tycker dock att vi kan ägna en tanke åt 1991 och Ny Demokrati. Minns du? Hur de kom in med stormsteg (6,7%) och hur de klev ur lika fort 1994 med endast 1,24 %.

Debatter kommer att skapas, och det känns ganska bra. Jag tvivlar starkt på att SD kommer fastna med en fot i Riksdagen. Betvivlar det oerhört starkt. Och hoppas framförallt att de hamnar under småpartispärren nästa val.

SD fick min röst, och jag är stolt för det. SD är de enda partiet som hittills betett sig vara över 12 år, och dom vågar säga sanningar. Alla jävla kommunister som sitter i vår regering, de tänker ni inte bry er om eller ? Som att inte komunister dödat folk bakåt i tiden ? Jimmie är min idol, han vågar stå upp för de han tror på. Kära mellanmjölks sverige, väx upp ni också.

Läste precis om detta inlägget och känner mig fan rädd! För såhär började Nazityskland, Hitler och hans följeslagare fick en liten plats i riksdagen och vips så brända man judar och sossar i ugn! Tacka vet jag demokrati, jämställdhet och ett mångkulturellt Sverige!

Synd att folk är så jävla blind för vänster våldet och ida gå klart skolan snälla det va depression i tyskland å NSDAP lovade en hel del så nigga plz

Denna artikel och bild montage kommer att bli anmält!

Nationalismen kan du ingen stoppa den är framtiden.

För övrigt kan du brinna i helvetet!

herregud du vet ju inte ett skit om SD. du verkar ha blandat ihop SvP’s åsikter med SD. skulle sverigedemokraterna vara nazistiska? det finns inget nazistiskt med sverigedemokraterna, dom är inte ens extrema på nåt sätt. partier motsvarande SD finns med i riksdagen i flertalet europeiska länder.

SD vill minska invandringen med 90%. dom vill alltså inte stoppa invandringen helt utan bara minska den rätt mycket, vilket är nödvändigt ur ett ekonomiskt perspektiv (och ekonomin spelar rätt stor roll för ett land man kan inte vara känslostyrd i såna frågor). dom vill heller inte kasta ut invandrare, vilket många verkar tro, SvP vill det däremot eftersom de vill ha ett Sverige med ”etniska svenskar”. medan sverigedemokraterna anser att vem som helst kan kallas svensk, däremot tycker de att man ska försöka bevara sveriges kultur och traditioner något och att folk ska ta seden dit man kommer istället för att börja bygga moskéer och kräva halalkött i skolan. jag tycker det är en ganska rimlig åsikt och hade vi inte bott i just sverige så hade ingen tyckt det var extremt, rasistiskt eller konstigt.

tycker du borde slå upp vad ordet nazist betyder. tycker du att länder som inte alls tar emot lika mycket invandrare som sverige är nazistiska? för det är bara det det handlar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *