Kategorier
diskussion & debatt

Gratis pengar är ju alltid gratis pengar

Jag vet. Skämspåmä liksom.

Jag vet. Skämspåmä liksom.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Gratis pengar är ju alltid gratis pengar”

Jag vill också ha gratis pengar! Vårdnadsbidrag – är det istället för att ha ett barn över 1 år på barnomsorgen? Så att ni har ett barn till spelar ingen roll, så länge ni inte tar FP-dagar?

Då borde man ju kunna ansöka om tex 3 dagar/ vecka och ta 4 dagars FP-dagar? Supernyfiken! TELL ME MORE vill också vara hemma mest möjligt! 😀

ahaaa! man kan gå på FP samtidigt som man tar vårdnadsbidrag! iaf i Uppsala. (verkar det som på Uppsala kommuns webb). typiskt att Einar behöver sina 15 timmar/vecka på dagis (som är max storasyskon får gå när man är ledig med yngre syskon).

Tessan Jag tror inte man får ta ut fp samtidigt som vårdbidraget, jag bor också i uppsala och vi funderar på att ta vårdbidraget i höst så jag har läst lite om det. Men som jag fattade så får man inte ha andra bidrag, t.ex. sjukbidrag, a-kassa eller fp samtidigt som man får vårdbidrag. Men jag har bara skumläst iofs, jag blir väldigt glad om det visar sig att jag har fel! 🙂

REBECKA – att det är mammor som är hemma beror till stor del på att mammor tjänar hälften så mycket som papporna (givetvis spelar könrollerna in också) att ta bort vårdnadsbidraget löser ju inte det problemet.

och att min man inte är hemma beror bland annat på att JAG inte skulle kunna försörja oss på min lön.

Jag tar ut vårdnadsbidrag för vår minsting, tills den dag han fyller 3 år. Och nope, man får INTE ta ut fp samtidigt. Man måste dock ha tagit ut MINST 250 fp-dagar. Sedan måste man säga upp fp:n och beställa intyg från FK att så är fallet. (Ja att man tagit ut minst 250 dagar samt att man inte tar ut fp längre)

Tessan:

Läs engång till!

"Ersättningar som inte får mottagas samtidig som vårdnadsbidrag

Ingen i hushållet, (mottagaren av bidraget, make, maka, sambo) får motta:

•föräldrapenning med anledning av ett barns födelse. Hit räknas inte tillfällig föräldrapenning på grund av vård av barn." //Saxat ur länken du hänvisar till.

Du får INTE ha någon form av bidrag (okej, CSN räknas inte in utan är helt okej) Du kan jobba eller plugga och använda dig av vårdnadsbidrag förutsatt att du INTE använder dig av allmäna barnomsorgen. Privat barnomsorg får du använda dig av men det bekostar du helt själv.

Jo just ja vad gäller SGI så skyddas den under tid du har vårdnadsbidrag, så du har samma SGI efter som innan. Men det gäller ju att man fortsätter skydda den när vb'n upphör.

Och inte ska du ha skämspådej, varför inte använda systemet nu när det finns :)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *