Kategorier
diskussion & debatt

I smyg så hejjar jag ibland på USA

Jag jobbar med att vara tolerant. Speciellt mot andra kulturer och människor som jag har svårt att förstå. Men när jag läser sånt här så tänker jag bara; Bomba skiten. Bygg en parkeringsplats! Det är tamejfan apsvårt att acceptera kulturer där förtryck är vardagsmat. Hur fan gör man? Jag vill ju inte vara fördomsfull!

Jag jobbar med att vara tolerant. Speciellt mot andra kulturer och människor som jag har svårt att förstå. Men när jag läser sånt här så tänker jag bara; Bomba skiten. Bygg en parkeringsplats!

Det är tamejfan apsvårt att acceptera kulturer där förtryck är vardagsmat. Hur fan gör man? Jag vill ju inte vara fördomsfull!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”I smyg så hejjar jag ibland på USA”

Jag känner igen den känslan. Trots att jag är så där diplomatisk och rätt PK i mina åsikter så kan jag då och då tänka: "Jävla idiotpuckon, ni och hela er regering borde bli omyndigförklarad!"

du! Jag såg på Tyra Banks (Barks?) show idag o då tänkte jag på DIG faktiskt! heh.

Det handlade om småbarn som var med i skönhetsshower och deras MONSTER till föräldrar. Sällan sett något så skrämmande och ledsamt. Du såg inte det eller? Hoppas inte det finns/är lagligt i sverige

Tja om du vill sätta åt Saudi så tjänar det inte mycket till att hejja på USA. USA som så gärna "hjälper" förtryckta kvinnor i Afghanistan och Irka (samtidigt som de lägger beslag på deras tillgångar) ser mer än gärna mellan fingrarna på det faktum att Saudi förutom afganistan har den absolut striktaste och mest kvinnofientliga lagstiftningen i hela den muslimska världen. varför? jo för att pengar är viktigare än människoliv och livskvalitet. Rika saudier är viktiga för den amerikanska lyxprodktionen och det finns mycket oljepengar instoppade i amerikanska banker så mycket så att om alla saudier fick för sig att ta ut dem skulle det innebära en smärre katastrof. Oljepengar som används för att sprida en ortodox intolerant version av islam som brukar kallas wahabism/salafism.

Bli medlem i amnesty dom säger sig jobba mot dödstraff….

Jag hörde en amerikansk komiker eller skådesspelare (kommer inte ihåg vilket) som sa "var inte så tollerant att du tollererar intollerns" det tycker jag är bra sagt. Man ska inte vara så tollerant moot andra kultuter, religioner eller människor att man tollererar att de förtrycker, diskriminerar och dikterar hur andra människor får lov att leva.

Man ska inte vara tolerant mot intolerans. Att acceptera galna kulturer är inget ädelt – det är sinnesjukt. När människor råkar illa ut ska man protestera, demonstrera och skrika lungorna ur sig. Ingen kultur, religion eller tradition är värd att en enda människa på denna planet lider eller blir illa behandlad. Intolerans och sinnesjuka kulturer ska bekämpas, inte accepteras under några som helst omständigheter.

Så att inte acceptera och bli förbannad över det som Saudiarabien gör med sina medborgare är ett friskhetstecken skulle jag vilja säga. Intoleransen är det Saudiarabien som står för.

Eller hur… Jag har tänkt detsamma. Fast inte så mycket om Saudi som om vissa afrikanska länder där det händer så sjuka saker så att man blir mörkrädd. Nu är jag kass på nutidskunskap för tillfället men det finns nåt land i Afrika där det är inbördeskrig och kvinnor och barn våldtas och mördas och sprättas upp varje dag. Samtidigt som deras egen kultur dessutom är hej kom och hjälp mig. När jag har läst om detta land, vilket det nu är, så tänker jag väldigt lätt "men herregud kan inte USA bara åka dit och bomba röven av alla idioter".

Men jo. Gärna Iran också kanske.

(vilket land är det, vet du det?)

Frågan är om man vill vara fördomsfri eller framstå som fördomsfri? Man kan ha fördomar så länge man kniper igen om dem…. Jag får ofta höra att jag är fördomsfri… om de bara visste 😎

Framför allt verkar jag väldigt fördomsfri när det gäller mina barn, jag försöker benhårt att inte pracka på dem mina fördomar, fördomarna är mina och endast mina att veta om 😉

Jag tycker det är tråkigt att så många här pratar om sina "fördomar". Än så länge har jag inte hört någon av er uttrycka en endaste liten halvfördom.

Det som händer ute i världen är inget påhitt, inbillning eller förutfattad mening (vilket är innebörden av fördomar) utan det händer på riktigt! Det är ingen fördom att kritisera att mänskliga rättigheter kränks. Människor kränks varje dag pga religion, kultur och tradition. Det är ingen fördom – den är en förbannat tragisk verklighet och vi är så galet rädda att ifrågasätta andra kulturer hur galna de än må vara för då är vi per automatik rasister, trångsynta, intoleranta och fördomsfulla.

Jag blir så galet förbannad på en så loj inställning. Man är inte fördomsfull för att man tycker det är sjukt att döda människor som blivit våldtagna. Ok? Det är helt sunt att flippa ut när medmänniskor kränks.

Såg på Dr.Phil häromdagen..eller vare igår:-O ja iaf, tänkte på dej då! Det handlade om mammor som ammade öppet och fick skit för det.. "Det var äckligt att visa bröstvårtan", "sånt ska ske bakom låsta dörrar" "Varför exponera sitt barn på det sättet" etc etc.en av mammorna hade även lagt ut en bild på FB där hon ammade sitt barn, 2 dagar senare hade FB tagit bort henne för att hon hade stötande bilder uppe!! SJUKT! Grym blogg btw:thumbup::thumbup:.

Mvh/Nattis

Lyssnade på P3 igår och en kille ringde in och berättade att han varit i amerikanska södern och där haft sexualkunskap i skolan. Lärarinnan stod och berättade, på fullt allvar, att det är farligt att ha sex innan äktenskapet. Varför?

Jo självklart därför att snoppen kan trilla av. Kvinnan har nämligen en syra, liknande batterisyra, i sin snippa som gör att snoppen kan trilla av.

När man gifter sig insöndras sedan ett hormon som gör att syran förvinner – vips! – i samma stund man säger ja!

När jag hör sånt vill jag göra amerikanska södern till en parkeringsplats.

Nja det där med fördomar och fördomar. Visst det är sant att människor kränks av olika anledningar i den muslismka världen men att sammafatta detta som "kultur" tycker jag både är fördomsfullt och sant. Visst ska man stå upp mot negativa yttrande av en kultur men när man börjar tro att kvinnoförtryck hedersvåld etc är essensen av olika gruppers kulturer så misstar man sig grovt. Om du frågar en muslim vad de upplever som mest centralt i deras religion så skulle de säkert svara genreositet, gästfrihet, ärlighet etc. Den personen skulle inte svara kvinnomisshandel, hedesvåld etc. Precis lika lite som om jag som svensk skulle rabbla upp sociala problem som finns i sverige tec kvinnomisshandel som svensk "kultur". Det existerar absolut men det är ju knappast något ideal som någon följer eller hur?

såna tankar får jag också ibland. Man blir så sjukt förnärmad och ledsen av en sån vidrig syn på sex. Tabu tabu tabu. SKAM. Till vilken nytta? ÅH!!

Jag kan lite i smyg tänka "fy fan vad skönt att den generationen är påväg bort.." när man hör såå många gamla som är vidrigt rasistiska. Visst, det finns många sådana i min generation också, men bland mina föräldrars föräldrar så kryllar det om dem. Det stör mig som fan. Så otroligt svårt att ändra på också…, min morfar kommer för alltid att se varje invandrare som gör något bra som ett undantag, det GÅR inte att förändra hans syn, det enda vi får nöja oss med är att få honom att hålla käften om såna åsikter annars kan han dra från middagen, liksom. Vidrigt! OJ, vad OT jag blev nu…sorry :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *