Kategorier
diskussion & debatt

Idioter borde inte få föröka sig del 3

Människor som tar hål i öronen på små bebisar förtjänar en fitt/kukspark som heter duga. Jag har lust att tvångpierca deras kön alt. tatuera in ”idiot” i pannan på dem. JÄVLA IDIOTER!!!!!! DÖ! /förbannad

Människor som tar hål i öronen på små bebisar förtjänar en fitt/kukspark som heter duga. Jag har lust att tvångpierca deras kön alt. tatuera in ”idiot” i pannan på dem. JÄVLA IDIOTER!!!!!! DÖ!

/förbannad

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

29 svar på ”Idioter borde inte få föröka sig del 3”

*håller med* 😡

Som jag skrev i tråden: Konstigt att en lätt knäpp på ett barns fingrar räknas som aga samtidigt som det är ok (??) att ta hål i en bebis öron… Fy fan…

Jag kan inget annat än att hålla med.

Min morfars frus barnbarn (oj kanske för invecklat?) hade en två eller tre månaders baby med hål i öronen.. och jag blev så paff att jag inte visste vad jag skulle säga.. men en fittspark hade nog gjort sitt tror ja =D haha

Rätt konstigt att det ens finns folk som gör det? Alltså både piercarna och föräldrarna..

Nu är kanske inte pierca navlen samma sak i allas ögon men det är man väl tvungen till att vara 16 eller något för att få göra? och det fungerar inte att vara tex 14 med mors tillåtelse, det görs inte ändå.

Eller det har kanske med annat att göra?

Jag är nog för yr nu så här mitt i natten för att få fram något bra.

Men ja håller med dig.. idioter är vad det är

ha det bra

Jag fick ta hål i öronen på mellanstadiet för min mamma (om hon bara visste var det skulle leda, har nog haft piercingar överallt nu nästan 😛 ) och jag minns hur stor och modig jag kände mig som gjorde det. Alla i klassen, även de som hade redan, var ju dödligt nyfikna! Att få välja ut smycke och gå därifrån med rengöringstvätten var stort! Aldrig att jag skulle ta det ifrån ett barn och göra hål som bebis. För att inte tala om riskerna med skadorna på så små som inte kan kontrollera sin kropp, eller alltid vara så försiktig med andras. Jag ser samma iver i dem barn jag möter nu som äntligen äntligen ska få ta hål i öronen.

Tycker du skriver som en barnunge, tycker inte det är lämpligt heller med hål i öronen på små barn. Men vilket språk du använder jämt, mycket omoget. Hur gammal är du egentligen, är det bra för små barn att höra ?? Eller är det bara i bloggen du ska låta tuff, man skulle ta dig mer på allvar om du väljer vettiga ord!!!!

Ja och det värsta är ju att de flesta som tar hål på sina små barn (också de som får ta hål i mellanstadieåldern och så) gör det på frisörsalonger eller liknande med håltagarpistol. För det första så skrämmer det barnet när det smäller och för det andra ska man ALDRIG ta hål med pistol för det ökar risken för snea hål, dålig läkning och inflammation. Nu har det ju tydligen börjat sprida sig att man tar hål i små barns öron med TVÅ hålpistoler, nämligen att man tar båda öronen samtidigt för ofta så blir ungen så rädd att man annars inte lyckas ta hål nummer två. Säger inte det en hel del? HELT SJUKT!

(ingen, alltså inte ens vuxna eller tonåringar eller någon, borde ta med pistol. Ta alltid hos en piercer, med nål. Det är sjukt mkt bättre.)

Lina/Linita: Håller inte med om det sista du skrev att det är SJUUKT mycket bättre med nål..

Har du någon piercat dig med nål?

Det har jag, det om något kan göra förbannat jävla ont!

Pistol är bäst i öronsnibbarna, men nål ska man använda högre upp på örat!

Är det inte en kulturell sak?? Har för mig att jag ser fler bebisar/barn med utländskt påbrå som har hål i öronen än "svenska" barn…

Jag tog hål när jag var ca 6-7år kommer jag ihåg. Var med mormor på stan och fick äntligen som jag ville. Men blev livrädd för pistolen som de använde haha

Att de ska DÖ var kanske lite i överkant (i så fall borde hela Latinamerika utplånas), men klart det är onödigt och snudd på en stunds barnmisshandel att ta hål i öronen på små barn.

Lina: det ÄR bättre med nål. Jag har piercat mig både med pistol och med nål och förutom att smärtan inte är det viktiga så gjorde det för övrigt skitont med pistol, inte med nål. Mitt ena hål taget med pistol är snett och läker därför aldrig, jag blir svullen och det kommer aldrig någonsin bli bra. Det är en jättevanlig bieffekt av piercing med pistol. Piercar man sig med nål hos en DUKTIG piercare så tar det 0,5 sekunder att ta hålet och gör betydligt mycket mindre ont och har mindre bieffekter.

Från proffsiga barbarellas hemsida:

Om någon vill göra hål på dig med en pistol ska du genast gå därifrån!

Vi använder en steril engångsnål som är framtagen specifikt för piercing. Öronhålspistoler går inte att sterilisera, vilket gör att risken för blodsmitta ökar drastiskt.

Det gör mycket ondare att pierca sig med en öronhålspistol, då kroppen tillfogas onödigt stor skada då man gör ett hål med ett trubbigt smycke som slås genom kroppen. De smycken som sätts i med öronpistoler sitter oftast väldigt tätt, och tillåter inte örat att svullna.

http://www.barbarella.se/Public/Store/showSpecificPiercing?id=8

Det var det dummaste jag hört, om föräldrar vill ta hål i öronen på sina barn är det väl upp till dem att avgöra inte DU. Man äger inte sina barns kroppar men som förälder förvaltar man dem tills dess att de klarar det själv, du har sådan dubbelmoral så det riktigt osar om det.Låter du din dotter själv avgöra vad hon skall ha på sin kropp?? Nä du väljer…..samma sak där. Du bestämmer att ditt barn inte skall äta kött vem säger att du har den rätten?? Äger du hennes kropp då??

Det ÄR alltid bättre med nål, man minskar risken för infektioner och det går långsammare att föra igenom nålen vilket gör att man inte förstör vävnaderna lika mkt som med pistol. Dessutom är det typ bara frisörer eller outibldade som tar med pistol så bara av den anledningen bör man ju gå till en riktig piercingstudio. Har dock svårt att tro att en seriös piercare skulle ta hål i öronen på en bebis.

Håller med om att det är riktigt risigt att ta hål i öronen på små bebisar. Tycker absolut inte det är jämförbart med misshandel eftersom aga är något man utför i förnedringssyfte men det är en smärtsam handling som är helt meningslös eftersom det enda syftet är att man ska göra sitt barn "snygggare". Som förälder bestämmer man ju vad ens barn ska ha på sig tills de är några år men att utföra något som gör ont är riktigt ILLA.

Det var det dummaste jag hört, om föräldrar vill aga sina barn är det väl upp till dem att avgöra inte DU. Man äger inte sina barns kroppar men som förälder förvaltar man dem tills dess att de klarar det själv, du har sådan dubbelmoral så det riktigt osar om det.Låter du din dotter själv avgöra vad som händer med hennes kropp?? Nä du väljer…..samma sak där. Du bestämmer att ditt barn inte skall äta kött vem säger att du har den rätten?? Äger du hennes kropp då??

Ja, inte så stor skillnad, eller hur? Sjukt att folk tycker det kan vara okej att ta en nål eller ännu värre en hemsk håltagspistol och göra SÖNDER sitt barn helt i onödan. Och då ska ni veta vilka jävla klagovisor jag fått möta när jag sagt att jag funderat på att låta dem ta blodprov på Elsa för att kolla järnvärdet när hon är några år gammal. Det är alltså fler då som tycker det är FEL att sticka hål på sitt barn för att kolla hälsan än vad det är som tycker det är FEL att sticka hål på sitt barn för "skönhet". Eller som nån FL-idiot uttrycker det, typ att hon kan inte riktigt säga varför men det är för att skydda barnet…. ehhh… Jag brukar utnyttja mitt barn sexuellt för att skydda det, är det okej då? (nej förlåt, nu raljerar jag en del, men ni fattar)

Det här är en bra sak att diskutera men det blir så starka poler. Och i den här frågan är jag nog partisk på ett sätt. Jag är nämligen ett sånt där barn som fick sina öron piercade i princip så fort jag var utanför magen. Jag var väl max 1 år. Men jag kan inte tycka att min mamma var en hemsk mamma som lät detta göras. Jag antar helt enkelt att hon inte visst bättre.

Jag själv kommer inte att göra så på mina barn utan det får bli deras val att göra när de klarar av att göra det valet. Men jag kan inte tycka illa om min mamma för detta.

Min mamma förbjöd mig att pierca mig till jag fyllt arton år gammal. När jag var fjorton och inte ville ha något annat än hål i öronen och ring i läppen tyckte jag att hon var dum i huvudet, men nu kan jag faktiskt tycka att det var en bra idé att vänta så länge som jag gjorde.

Jag fick tid att tänka efter om jag verkligen ville pierca mig eller inte, och nu när jag väl gjort det så är jag jättenöjd.

Är glad att jag inte valde läppiercingen, eller ännu värre, piercade mig själv vid fjorton års ålder. Hua!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *