Kategorier
diskussion & debatt

Islam skrämmer till tystnad

Ingen har väl missat självmordsbombningen inne i city i förrgår. Jag har massvis med tankar och känslor men inser att det här är ett ämne jag faktiskt inte vågar skriva om. Fatta. Det har gått så långt att vår yttrandefrihet hotas och påverkas av en handfull fanatiska idioter. Jag har barn. Jag vågar inte ta […]

Ingen har väl missat självmordsbombningen inne i city i förrgår. Jag har massvis med tankar och känslor men inser att det här är ett ämne jag faktiskt inte vågar skriva om. Fatta. Det har gått så långt att vår yttrandefrihet hotas och påverkas av en handfull fanatiska idioter. Jag har barn. Jag vågar inte ta risken att nåt händer dem eller mig.

Islam skrämmer mig. Muslimer skrämmer mig.

Och de tankarna skrämmer mig ännu mer.

Fan.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Islam skrämmer till tystnad”

Nu blir jag lite förvånad här LD.

Det kommer alltid finnas människor som inom religioner hittar kryphål och selekterar ut saker ur skrivna religioner som får dom att begå sjuka brott.

Jag tror att är man sjuk på det sättet att man vill skada andra kommer man göra det på ett eller annat sätt och vissa hittar stöd för att genomföra det för att dom vet själva på något sätt att det är fel egentligen (inte alla men några).

Det är inget nytt att olika "religiösa" grupper anser sig själva sitta på "sanningen" och alla som inte håller med eller går med är fienden.

Jag håller med, det är verkligen skrämmande. Jag fick ont i magen när jag hörde om det.Det är svårt att veta hur mycket man vågar uttrycka också, sedan blir jag lite bekymrad över alla de muslimer som aldrig skulle kunna göra något sådant, de får ju också stora problem när sådant här händer. 🙁

Islam och muslimer skrämmer mig inte, galningar med en massa aggressivitet inom sig och som vill skada andra människor gör det, oavsett vad de kallar sig.

Håller med dig fullt ut. Öppnar man munnen är man främlingsfientlig, eller till och med rasist. Vad är det med människor som inte vill erkänna att detta är dagens sanning?

Ojoj. Här kommer lite statistik mot ignorans.

källa: http://bengtssonsfrestelser.blogspot.com/2010/12/lite-statistik-fran-europol.html

Europeiska polissamarbetet Europols statistik över terrordåd i Europa mellan 2006-2009:

Total number: 1770

Islamic: 6 (0.34%)

Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)

Left Wing: 106 (5.99%)

Other/Not Specified: 62 (3.50%)

Det kanske är aningen konstigt att generalisera i detta fall… Till och med vänstern, som du sympatiserar med, är våldsammare än muslimerna…

Det är helt naturligt att bli rädd och skrämd. Det är ju syftet med terror. Än värre blir det när man har barn. Helt plötsligt måste man ställa värdet av friheten att uttrycka sig fritt mot sina barns säkerhet. Ett direkt hot mot min son är nog ett av de få ting som skulle få mig att svälja kritik mot denna typ av aktioner.

Man kan inte annat än att högakta de demokratiska förkämpar som trots våld och hot vågar vara en frihetens röst (tex Liu Xiaobo).

Att fördöma terrorism är inte att fördöma Islam eller andra människor rätt till religionsfrihet… snarare tvärtom. Jag kommer fortsätta skrika högt så länge jag vågar. Hoppas ni skriker med mig!

Visst är yttrandefrihet en frihet alla ska ha rätt till. Men om man nu vet att det finns extemister varför publicera nedlåtande bilder på Mohammed? Känner mig nog mest irriterad på Lars Vilks.

Anonym, Varför man ska publicera bilderna ändå är för att visa att man inte låter sig kuvas under extremister, ungefär som att vägra betala lösensumma till kidnappare fast nu inte av en person utan av en av våra positiva opinionsfriheter! Hade det inte varit Vilks hade det varit någon annan de irriterat sig på.

Jag blir jävligt provocerad av dessa idioter som kränker min religionsfrihet genom att tvinga på mig sina religiösa regler! Om jag skulle vilja vörda en person som varit död i ca 1500 år hade jag konverterat till islam men det har jag ingen lust till så jag låter bli och då måste jag inte.

Man ska inte ifrågasätta människors religiositet, men religionen ska banne mig ifrågasättas! All religion! HÅRT! Den har varit grunden till mycket ondska!

:thumbup: för Lisa!

Muslimer och islam skrämmer mig inte. Klart som fan att de ska få tro på vad de vill och be hur de än behagar. Däremot så skrämmer alla religiösa extremister mig.

Detta är egentligen oavsett religion. Militanta kristna som högljutt skriker ut sitt abortmotstånd och som kommer och protesterar på homosexuellas begravningar ger mig rysningar. Muslimer som hädar att alla i väst är syndiga och att rätta sättet att handskas med det är att bomba sig själv i luften och dra så många andra med sig som möjligt vill jag bara kräkas på. Buddhister som går omkring alldeles saliga i sina orangea dräkter stör mig inte, men det känns flummigt. Hela grejen med att välja ut ett barn som tydligen är Dalai Lama och förneka honom en barndom hatar jag dock. Hinduer som åberopar kastsystemet gör mig arg. Satanister som är villiga att offra andra för att tillbedja ondskan får mig att vilja facepalma mig själv. Hårt.

Så problemet ligger inte i religioner egentligen. Problemet ligger i människorna som utnyttjar religionen.

Den här självmordsbombaren är ju EN fruktansvärt korkad människa som tror att hans agerande kan leda till någonting gott för de som fortfarande lever. Nu blir det ju antagligen ännu större motstånd mot muslimerna. Jag tycker att det är jättetrist att en korkad extremist ska kunna förstöra för alla goda muslimer i Sverige.

Men i slutändan så är det bara korkade människor som inte har vett att ta reda på lite fakta om Islam som tror att muslimer generellt är för självmordsattacker (jag menar det fins verkligen extremt många muslimer i världen och majoriteten är ju människor med sunda åsikter kring våld och bomber)!

Jag är rädd för självmordsbombare, våldtäktsmän,

mördare, psykopater med mera (kristna, muslimska, icke religösa m.fl.). Alla människor man möter är ju en potentiell jubelidiot!

Det är synd att några få extremister ska få folk att se självmordsbombare i alla muslimer (det är ju inte som att alla ser pedofiler i katolska präster och mördare bland kristna trots att det förekommer).

Men det är verkligen fruktansvärt hur man kan smälla upp sig själv och säga att man gör det för Islam! Stackars alla andra muslimer som drabbas av detta alltså.

Usch jag mår fruktansvärt av det här! och rädd blir jag för att fler i hans umgänge ska vara lika puckade och smälla upp sig själv framför mig! och rädd blir jag då jag tänker på att detta kanske lockar fler extremister till Sverige…

Usch det här inslägget blev långt och rörigt men idioten som smällde upp sig gör mig verkligen ledsen och förbannad, samtidigt som jag skäms för inskränkta svenskar och för han som valde att rita av Muhammed trots att det är fruktansvärt respektlöst mot Islamsk tro. Vad fick han ut av det liksom? och ja visst yttrandefrihet och tryckfrihet hit och dit men inte behöver man medvetet håna och vara respektlös mot någons tro. Men det är de få människorna som beter sig som dessa som förstör för alla de som vill leva i fred.

Oj nu blev det ännu längre…

Tildaf, jag håller med dig! Religionsfrihet ska både innebära att man är fri att tillhöra vilken religion man så önskar, men också att man ska få vara fri från religion om det är vad man vill.

Jag säger inget om att muslimer själva låter bli att avbilda Mohammed, det är upp till dem, men när de kommer och säger åt mig (läs: någon icke-muslim) att följa deras regler, då har de trampat över en gräns.

Jag är inte rädd för Islam eller muslimer. Ogrundad rädsla ser jag som ett hot mot vår trygghet. Rädsla är det som kan leda till ett kontrollsamhälle där yttrandefriheten på allvar är hotad.

Högerextremister skrämmer mig på allvar. Deras trackrecord gällande våldsdåd i Sverige är såpass långt att extrema islamister aldrig kommer kunna komma ikapp, samt att jag själv blivit mordhotad av dem ett flertal gånger. Mot dem vågar jag faktiskt inte höja rösten med mitt eget namn längre.

Den absoluta majoriteten muslimer kommer inte bli upprörda för att man kritiserar dåd av det här slaget utan stämmer in i kören. Det är en självklarhet för de allra flesta människor oavsett religion att man inte tar livet av andra. Som tur är.

Och gällande yttrandefriheten -Den är ingen självklarhet! Det är en gåva, något vi ska vårda och vara rädda om. Ingenting som ska användas för att ytterst medvetet kränka andra individer.

Givetvis finns det inget försvar för vedergällning med våld i att man blivit kränkt, men jag blir förbannad att människor inte har vett att vårda det vi har bättre.

Man ska komma ihåg att de allra flesta offer för muslimska terrorister är just muslimer och att de allra flesta muslimer inte utgör ett större hot mot yttrandefriheten och demokratin än du och jag.

Jag blir så ledsen för alla muslimer (och de som ser ut som muslimer men inte ens är det) som måste lida efter detta som hänt. Min underbara pojkvän, som kom till sverige när han var tre år gammal är mer rasist än vad jag är. Varför? Jo för att allt detta skitet går ut över honom och hans frihet i Sitt land! Vi åkte tåg igår, han hade sin svarta axelväska som han alltid har, men det var Värre än vad det brukar vara, inte bara några, utan många var rädda för honom. Han pratar finare svenska än vad jag gör, betalar mer i skatt, och är inte ett dugg troende! Hans föräldrar är precis som mina föräldrar och dom älskar mig väldig tmycket, trots att jag är blond och blåögd. Rädsla kommer inte skydda oss från ett nytt attentat. Rädsla kommer inte göra sverige starkt igen!

http://www.youtube.com/watch?v=HRfjLfyXYlA

inte riktigt samma sak, men principen är densamma!

Finns ingen anledning till att vara rädd för muslimer. Det finns idioter i alla religioner och det är viktigt att inte döma alla. Om din pappa var alkoholist, skulle du också vilja bli klassad som alkoholist då? Nej, självklart inte. Är trött på hela denna islamofobin som pågår i Sverige just nu. När började Sverige döma människor så hårt?

Jag tycker också det är obehagligt och man är ju rädd att nåt liknande ska hända igen. Och jag kommer aldrig flytta till huvudstan iallafall (bor uppe i norrländska obygden hehe).

Skrämmer alla muslimer dig? Du kan nog inte generalisera ett helt folkslag och en hel religion!?

Jag känner måååånga muslimer och alla som jag känner tar avstond från terrorismen!

Nej faan, jag förstår dig. Det som händer är inte ok och det är sorgligt när vi blir rädda och inte vågar agera. Jag vågar inte när vi på ngt sätt är under hot. Tänker också på nära och kära. Det känns lite hopplöst faktiskt. Kram på dig! (stay safe)

rädslor är inte alltid rationella – det är viktigt att komma ihåg. Men känslorna bakom är inte mindre riktiga för det.

Jag tror inte riktigt att det sjunkit in ännu… Känner som om det hände på en annan planet trots att jag var i närheten. Min första reaktion var att skratta?!? Galen??? Probably.. Tycker inte alls att det är kul.

välkommen till mänskligheten!

man behöver ju knappast yttra sig. de flesta tänker egentligen samma sak. det här med "måtta" finns nog knappast utanför sverige fast det hade varit lysande om det fanns ett begrepp som hette just "med måtta" i det här avseendet. den här företeelsen har ju kallats efter "storhetsvansinne".

den där muhammed lyser verkligen med sin frånvaro och han har ju definitivt inte gjort något vettigt hittills. han om någon måste ju sakna diplomatiska förbindelser med sina män, för de har ju uppenbarligen antingen misstolkat profetens budskap eller också var han bara en nutbag som fått större delen av mänskligheten att sakna en hjärnhalva.

Rädslor är sällan logiska, eller rationella. Jag tror att både en och två blir rädda när något sånt här händer. Jag hade själv skrivit ett långt inlägg om det, där jag kom på mig själv och ändrade lite i min text vid en del exempel jag radade upp.

Varför ge inspiration till hemska scenarion – och kanske trigga någon copycat?

Men jag vill inte vara rädd. Men jag är det ändå. Försökte istället att förmedla hur vi pratat om detta med barn, blandat med mina åsikter och tankar kring det. Kanske lite småfegt uttryckt, men ändå.

Yttrandefriheten och konsten säger att du får måla tavlor, du får måla nakna kvinnor. Men måste du måla en slöja på dem "bara för att provocera"?

Jag tänker såhär. Idioter och fanatiker kommer alltid att finnas. Det har EGENTLIGEN inget med själva islam att göra. Jag tror att många blir uppskrämda just för att det handlar om islam. Men det som den här personen har gjort är inte värre än vad Örebro-våldtäktsmannen gjorde. Och jag har iaf inte tappat förtroendet för varenda karl här i värden. Och på samma sätt ska vi inte tappa förtroendet för varenda muslim

Att skriva "jag är rädd för muslimer och islam" är ju att dra precis alla över en kam. Vilket är fel.

Ja jag tycker också att det som hände är jätte läskigt och fruktansvärt. För nu har det kommit hit.

Men att dra alla muslimer över en kam är ju bara idiotiskt. Dessutom gjorde det att många i min närhet fick ännu en svårighet inom arbetsmarknaden.

Vilket är hhelt fel. Jag tycker också sånt här skit läskigt, "tur# att man inte bor i stockholm och va i närheten.

Men att dra alla muslimer över en kam visar ju bara vilka åsikter du besitter. Om du inte ens vågar skriva om det så ska du inte göra det heller.

Jag kan i ärlighetens namn säga att detta inte skrämde mig ett dugg.

Det KAN bero på att jag bor 80 mil ifrån huvudstaden, men det KAN oxå bero på att jag inte tycker att det här är särskilt mycket värre än vad svennar gör mot svennar. Helt plötsligt går folk i taket för att detta var en muslim som ville skada svenskar, och det är på något sätt värre än när en svensk dödar en svensk? Eller för att inte tala om en svensk som dödar en muslim?

Jag respekterar din rädsla, och alla andra som reagerar detsamma. Men man kanske ska ta sig en tankeställare varför man reagerar som man gör.

jossan jag skriver om mina irrationella rädslor. Det är inte att "dra alla över en kam". Man måste kunna tala om det som skrämmer även när det inte är politiskt korrekt.

Och jag är nyfiken; vad exakt är det för åsikter jag besitter?

johanna – jag hade inte heller varit rädd om jag bott kvar i hudik. Men jag åker pendel och tunnelbana, jag rör mig inne i stan flera gånger i månaden. Jag har två små barn.

Johanna – Jag reagerar med rädsla för att det finns människor som tror så starkt på något att det sunda förnuftet helt försvinner. Jag blir rädd för att tanken bakom dådet förmodligen var mer än att en bomb skulle explodera i en gränd och han skulle vara den enda som dog. Jag blir rädd för att Sverige ska bli ett otryggt land för mina barn.

Jag tycker att det absolut sorgligaste är att de som kommer att få ta hårdaste smällen av vad den där nissen gjorde är muslimerna själva, oskyldiga muslimer som bara lever sina liv, går till jobbet och tar hand om sina barn precis som alla andra, han har precis lyckats piska upp stämningen ännu mer, han har gett alla sveriges (världens, för all del) muslimhatare vatten på sin kvarn, de blir ännu mer segrerade, det blir ännu mer vi och dem, eller snarare vi mot dem. Väldigt tragiskt och sorgligt tycker jag att det är. Vi svenskar blir temporärt skrämda, drar oss lite för att åka tunnelbana och att vistas i folkvimmel i ett par veckor, sen är det över. Muslimerna i sverige däremot, de kommer nog att få höra om det här och leva med ännu fler fördomar i år framöver.

Jag säger som Sandra sa, religion skrämmer mig, ser man till allt elände, diskriminering och lidande som det leder till här i världen så är det svårt att hävda att det ger människan mer än vad det tar.

Det jag tycker är sorgligt är brevet som han lämnade efter sig där han skriver att alla muslimer borde gå hans väg o sluta ta skit från västerlänningar osv. De orden kan lätt göra att vi drar alla muslimer över en kam. Det är en minoritet av muslimer som är fanatiska men brevet eldar på muslim-hatet ytterligare (tror jag) o DET är sorgligt.

Till er okunniga som säger att "religion skrämmer er". Den absoluta majoriteten av människor i världen är religiösa och av dessa är väldigt få idioter. Precis som att väldigt få av den minoritet som inte är religiösa är idioter.

Ta Indonesien och Indien som exempel, där är det riktigt ovanligt att inte vara religiös (och där finns sjukt mycket av världens befolkning och jag har inte träffat en otrevlig människa där som inte respekterat att jag tror annorlunda). Det är bara i västvärlden som religiositeten sjunker!

Det är sådana som ni och extremister som skapar rädsa för religioner.

S Jo men sen är det ju också så att om man ser på tex indien så är det väl hinduismen och buddhismen som är de största religionerna, två religioner som faktiskt är accepterande mot andras tro och som förespråkar ickevåld och respekt för allt levande, dessutom så är hinduismen polyteistisk och har inget "du skall icke hava några andra gudar" bullshit. Enligt hinduismen så är ju alla religioner bara flera vägar mot samma mål, de är alltså inte hotade av andra religioner.

Signaturen "S", jag måste fråga dig; hur vet du att det bara är en människa? Det har du antagligen inte någon aning om. Han hävdade att han hörde till en grupp och att detta inte skulle bli enda attentatet. Så jag förstår inte vad du har fått att det är skrivet i sten att han är ensam från?

Rädslor är inte alltid rationella, men som människa besitter du ju faktiskt förmågan att sätta dig och tänka lite rationellt innan du postar ett blogginlägg. Det krävs inte en magister i rationalitet för att inse att rädsla för muslimer i allmänhet är totalt obefogad. Rädsla för terrorattentat i Sverige är inte heller den särskilt befogad. Det har hänt en gång, och knappt ens det. Snubben "misslyckades" ju totalt.

Anna- De skrev ju inte att de var rädda för just Islam utan använde ordet religioner i allmännhet vilket borde innebära alla religiösa. De flesta muslimer accepterar också att andra inte tror på samma sak och det borde även icke-religiösa göra. Vi borde kunna samexistera och inse att det finns idioter inom alla grupper.

Nathalie- Just han kan ju inte vara fler än en människa och det är ju det jag syftar på, vad just han har orsakat med att spränga sig själv i Islams namn. Sedan kan han ju ha ett nätverk med andra idioter men det handlar det ju inte om. Jag tycker att det är tragiskt att människor som honom ska förstöra för andra.

Anna Kaagaard Kristensen: ja. Hinduismen och Buddhismen är verkligen fina som anser att handikappade och fattiga människor har sig själva att skylla. Som får familjer att sätta sina barn med "defekter" (i vissa fall så små handikapp som gomspalt och klumpfot) i statliga barnhem för att de får familjen att se "dåliga ut". Barnhem som det jag besökte i bangkok där allt från spädbarn till 14-åriga ungdomar låg sida vid sida i spjälsängar med huvudet hängandes ut mellan spjälorna.. utan ordentligt med personal eller möjlighet att få gå utanför barnhemmets väggar…

Verkligen fina religioner.

Det är människorna. Inte religionen. Är det så svårt att förstå?

Lady dahmer: Jag förstår din rädsla. Som du säger.. rädslor är sällan rationella. Och vi vet inte din bakgrund och dina erfarenheter så väl som du gör. Du har nog någon sorts grund för din rädsla.

Själv är jag inte rädd för muslimer.. utan för extremister. Men jag och du har inte samma erfarenheter.

Nej,jag är heller inte rädd för muslimer eller islam,men kanske för människor som i allmänhet tappat kontrollen av någon anledning..

Visst är det skrämmande när hemska saker händer… Men trots allt är det viktigt att inte tappa perpektivet. Om man kollar på statistiken över vilka som har begått terrordåd har Europol följande statistik:

Europols statistik över terrordåd i Europa 06-09:

Total number: 1770

Islamic: 6 (0.34%)

Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)

Left Wing: 106 (5.99%)

Other/Not Specified: 62 (3.50%)

Alltså är det fortfarande nazisterna och rasisterna som det finns störst anledning att oroa sig för.

Men klart som fan det är skrämmande när saker händer nära oss… 🙁

Sv:

När man skriver att man är rädd för muslimer och för islam så drar man alla muslimer över en kam.

Dem åsikterna jag pratar om är att det är "typsikt islam och muslimer" det är så jag uppfattar ditt inlägg.

Självklart förstår jag att du blev rädd, vem skulle inte bli det. Men det här är inte bara en "islam"grej, alla muslimer är inte såhär. Vilket du skriver " rädd FÖR muslimer".

Blir du rädd när du ser gamla Aziza 80 år i slöja på ica när handlar mjölk också?

Det handlar inte bara om muslimer eller islam, utan det handlar om människor som har fått en besatthet av någonting, tex islam, godis, kristendomen, andar,demoner, äta spik osv osv. Det handlar mer om när man tror så mycket på någonting att det blir fel, det blir för mycket.

S Jag var en av dem som skrev att religion är läskigt och obehagligt och det tycker jag också, det är något som har inspirerat ohyggligt många människor till att döda, man kan tycka vad man vill om det, men så är det.

Jag har fan ingen del i att skapa rädsla för religioner, jag uppmanar inte folk att göra ett skit, jag anser att alla får tro och göra som de vill men jag behöver inte gilla det. Att jämställa obehag inför religion med det som extremisterna gör är helt verklighetsfrånvarande.

S:

Har du någonsin hört talas om ateistgänget som gick ut och sprängde sig själva i luften för att de ville ha ett mer sekulariserat och humanistiskt samhälle?

Om svaret är nej så är din fras "Det är sådana som ni och extremister som skapar rädsa för religioner", besvarad.

Rebecca Jag har aldrig hävdat att buddhismen eller hinduismen är fina och fantastiska religioner, det jag skrev var att de brukar generellt vara mer accepterande mot andra religioner och att religionen förespråkade ickevåld, det finns plenty av skit att hitta där med, tex kastsystemet som är helt bedrövligt.

Frågan är, när en religion förespråkar att det ska dräpas, stenas, straffas, att homosexualitet är fel och så vidare, kan man då verkligen bara skylla på människan? Religionen i sig och den religiösa skriften blir ju ett verktyg i hatet, fördomarna och uppfattningarna.

Det handlar inte om religion, utan om sjuka människor!!! Han blev utkastad från en islamsisk förening eller vad nu det var bara för att han hade för extrema och fel tankar om islam. Läs aftonbladets artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8273585.ab

Det är en skillnad mellan muslimer, islamister och korkade människor som honom.

Bara för att det finns vissa korkade människor ska man inte döma alla.

Ja, du och alla andra är rädda, du har du rätt till, men du ska inte vara rädd för ALLA muslimer bara för några psykade muslimer.

Jag själv är muslim (men ej troende) och till och med JAG är rädd! Och inte bara för samma anledning som resten, utan OCKSÅ att jag får skit för vad vissa korkade människor. Jag kan inte åka tunnelbanan utan att jag får mordiska blickar för att folk tror att jag bär en bomb.

Svenskar och alla andra NORMALA muslimer drabbas av detta, hej hej 3:e världskriget, för nu kommer folk ge sig rätten att utrota muslimer. Det gör ont.

Jag tyckte det var korkat av dn att publicera hans brev!

Ett. Det späder på fördomarna.

Två. Det kommer fler korkade idioter som tar vara på denne killes uppmaning.

Nej, det är inte islam jag är rädd för, det är religiös fanatism. Oavsett vilken religion det ör.

Isalm skrämmer mig med eftersom religionen är så konservativ att vi andra anses så orena och konservatism skapar ofta fanatism. Sen vet jag självklart att inte alla muslimer är terrorister, men jag är rädd för att åka till ett muslimskt land precis som jag är rädd för att åka till Nord Irland.

Men LD säger ju att hennes egna tankar skrämmer henne och ändå ska ni sparka på henne fast hon redan vet att hon inte tänker rationellt när hon är rädd!

Är det så konstig att bli rädd när extremister spränger sig och hotar att döda barn?

Ska man vara så PK hela tiden så man inte ens får uttrycka sin rädsla och sina känslor? Inte ens när man redan ursäktar sig för dem?

Hon är ju MÄNNISKA, inte någon jävla PK-robot!

på samma sätt som kön inte gör människan så gör inte heller kulturell/religiös tillhörighet det. du säger att du är rädd & irrationell, men så tränad som du utger dig för att vara att välja dina känslor (jag tänker t ex på http://ladydahmer.se/2010/september/happiness-is-a-choice-20.html) & hur du ser på könsroller så kan jag tycka att nu är ett ypperligt tillfälle att applicera detta tänkesätt. se människan, inte den kulturella kontext han använde som verktyg,

Fast nu Tessan tycker jag att du är ute och seglar lite. Visst, vi är inte vår kultur rent fysiskt, men det kulturella (och framförallt det religiösa) genomsyrar oss, formar oss och i många fall har helt grundläggande värderingar med kultur att göra. Kön sätter sällan agendan för om man är tex kommunist eller liberal. Men ens kultur kan mycket väl ha stor påverkan på vilka våra ideal blir.

Jag är inte rädd för religion/religiösa människor. Jag sa att religion (alla religioner) skrämmer mig. Jag vet att majoriteten av jordens befolkning är religiösa, och att majoriteten av dem inte är onda. Jag vet att det finns ateister som är onda. Men religioner skrämmer mig i alla fall. Fanatism är naturligtvis alltid mest skrämmande. Men jag säger bara vad jag tycker och håller med Anna Kaagaard Kristensen i hennes inlägg här. Jag älskar vårt sekulariserade Sverige.

Ska töntigt nu ska det vara någon slags omvänd grej, skriva svenne, svennar hit å dit, skulle jag skriva blatte eller svartskalle skulle det bli ett himlans liv. Lägg ner. Sen verkar folk glömma 9/11.

Läs koranen…dom otrogna som ej är muslimer skall dräpas, står på flera ställen.

Och ja nu var det islam vi diskutera ej kristendomen. Retar mig på att man inte få ha åsiker eller kritisera denna bakåtsträvande religion.

Man får ju inte glömma att inte alla muslimer är självmordsbombare som vill ha ihjäl folk. Likaså som att alla kristna inte agar sina barn (fast det står i bibeln att man bör göra det).

Du är en rasist. – Eller islamofob.

Motargument: Islam är inte en ras utan ett individuellt val. Muslimer som känner sig kränkta av Muhammed-karikatyrer väljer att bli kränkta. Begreppet ”islamofob” blandar de båda fenomenen ”islamkritik” och ”hat mot muslimer”, är retoriskt ohederligt, och bör således ignoreras helt.

Jag förstår rädslan över att något mer ska hända…

Men det jag tänker på mest är hur detta kommer påverka ALLA muslimer negativt!

Hur denna man har förstört för tusentals muslimer i Sverige… detta kommer ju knappast göra så att färre människor röstar på SD i nästa val :-S

Det finns våldsamma kristna också. – Används gärna i samband med hänvisningar till våldet i Gamla testamentet.

Motargument: Detta är ett tu quoque-argument som inte hör hemma i en debatt om islam. Varje religion måste kunna bedömas på sina egna villkor, då varje religion är unik. Kristendomens våld har inget att göra med islams våld; islam blir inte mindre våldsam bara för att kristendomen också är våldsam. Argumentet ignorerar den kristna teologin, som inte innehåller någon motsvarighet till doktrinen om jihad, det vill säga en doktrin om evigt krig mot alla som inte följer den egna religionen. Våldet i Gamla testamentet ligger inte till grund för någon doktrin inom kristendomen som påbjuder angreppskrig. Kristna terrorister har det också långt svårare att motivera sina dåd genom att hänvisa till kristen teologi än vad fallet är med muslimska terrorister.

Så otroligt synd att du tänker så här. Du anar inte hur många muslimer som är precis lika uppröra, ledsna och rädda för detta som du är – jag är en av dem.

Självmordsbombningar är ingenting som varken islam eller en enda rättstrogen muslim står bakom eller rättfärdigar. Det är bara sjukt, äckligt och fel.

Tänkte först skriva om, men blev istället wow för det som stod om de två efterblivna rövhattarna. Mer sånt, ryt ifrån. Bravo.

Sen då angående bombade idioter, för det är just det alla självmordsbombare är i mina ögon, idioter. Visst kan man bli rädd för detta som hänt, att det skall hända igen. Och visst är det läskigt att man hittar en liten liten tanke inom sig som säger "fya va hemska muslimer är" och "Islam är så läbbigt som vill döda alla oss icke-muslimer". Men den rationella tanken vinner oftast och är man en hyffsat upplyst person så vet man att denna gärning inte har ett dugg med Islam eller muslimer som helhet eller grupp att göra.

Elin: det är inte synd att hon tänker så här, det är väl bra att hon tänker så här och vet om det istället för att inte ens reflektera över det och sedan sakta men säkert låta dom onda mörka tankarna ta över för att sedan genomsyra inte bara en del utan hela tanken, och på så sätt bli hatisk på riktigt mot muslimer och Islam. Sen, i all ärlighet (och detta har jag diskuterat de muslimer jag känner) så måste muslimer och Islam faktiskt börja anpassa sig för omvärlden också. Ok om en troende muslim gör det fasansfulla att avbilda Muhammed men om ex. jag som en icke muslim ritar en karikatyr på en historisk person, knyten till religion eller inte, så måste jag kunna göra det utan att hela satans muslimvärlden vill ha kål på mig. Islam sprider sig i världen och då jag är väldigt mycket emot Kristendomen och dess lögner så fine med mig. Men muslimer skall inte förvänta sig att resten av världen, som är rätt stor och full med folk med andra åsikter, religioner, humor och sätt, skall anpassa sig enbart enligt deras tro och regler. Islam får anpassa sig till resten av världen, och till det århundrade vi lever i.

Sen, angående ett inlägg i massan högre upp av S. Det är fler än du tror som drar likhetstecken mellan pedofil och katolik, så det är inte bara Islam som har en viss stämpel på sig. Att sen den katolska kyrkan inte gjort mycket för att stävja det visar ju bara vilken samling puckon den består av, men Islam är inte mycket bättre heller på att motverka rädslan och misstron mot muslimer och Islam. Som jag skrev ovan, dags att anpassa religionen till omvärlden och öka förståelsen inom Islam för icke-muslimer. Fan, det är nästan så jag har lust att göra en muhammed-snögubbe och sedan lägga ut bilder på den på nätet för att se hur snabbt jag får en dödlig fatwa (eller vad det heter) på mig… Till sist, krama varandra. Arga er inte, det får man rynkor av. Och ett gott skratt förlänger livet.

Hi, I’m from Denmark and the piece of dishonest number representation about terror that is cited a few times in comments here showed up on a friends facebook page yesterday.

I’ve corrected the numbers from the original EUROPOL reports:

Total: 1814 (100%)

Islamist: 4 (0,22%)

Seperatis: 1590 (87,65%)

Left-Wing: 144 (7,94%)

Right-Wing: 6 (0,33%)

Single-issue: 8 (0,44%)

Other/Not Specified: 62 (3,42%)

Feel free to double check my sources and calculations in this google documents spreadsheet: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AklCbG3ELqLNdE5FSFdXejltazVkdlNURjVUa2NNWkE&hl=da#gid=0

I’ve also written more on this here:

http://blog.fairchild.dk/2010/12/building-political-lies-with-dishonest-summaries/

I’m not saying that the Europol statistics are super-duper and free of bias, just that some moron has manipulated them in his summary in a way that was totally uncalled for.

best regards

Daniel

Den 28 januari i år var det en väldigt svensk kvinna som indränkt i tändvätska gick in på kommunhuset i Sveg, helt utan religiös koppling. Hon skulle spränga sig själv och kommunhuset i luften. Det var alltså en galning. Självmordsbombare är galningar, inte nödvändigtvis religiösa.

Det jag tycker är väldigt märkligt är att det inte skrevs något om denna händelse, det blev ingen uppståndelse. Folk säger att "nu har det kommit hit, den första självmordsbombaren!" fast det inte är sant, det har hänt förr. Skillnaden är att då har det handlat om svenskar, inte muslimer.

Dessutom tycker jag att det är tråkigt att du LD är rädd för muslimer. Jag fattar att det är en irrationell rädsla men det är ändå sorgligt.

Fråga: Har du vänner som är muslimer?

Jag vill bara påminna om att Islam står får fred och kärlek. När muslimer hälsar på varandra så säger de salam i stället för hej. Salam betyder fred. Kan vara tänkvärt i tider som dessa.

Seriöst fy fan.

Det är ju förihelvete inte Islams fel, de ska väl få tycka och tänka som de vill, de har en tro, vi har en annan.

Folk verkar inte vilja fatta att det är EXTREMISTER som gör detta, alla muslimer planerar inte att spränga ihjäl dig och dina barn!

Alla ska få ha sin egen religion, det vore det bästa, och alla är olika människor, det finns störda kristna(och judar, buddhister, hinduer osv. förstås) också…:tired:

Samma här,säger man nåt på facebook el någon annan stans så tar folk bort inlägget..Jepp lägg på locket bara..En sak kan jag skiva o de är att de var väntat…..alla fattar säkert vrf..Like your blogg/Monica

Efter att ha läst flera inlägg om folk som hävdar att muslimer är fredliga så undrar jag om de är de?Man hör ju DALIGEN på radion hur dom spränger i hjäl varandra??Inte så fredligt tycker jag…Samma fredliga människor som går på våra trafikerade gator som om dom trodde att de är kamelstråk…brer ut sig överallt o petar bort våra traditioner o beter sig allmänt dåligt(gäller ej alla men för många )men nej dom är ju så fredliga..

tack för ordet o adjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *