Kategorier
diskussion & debatt

Jag älskar att snacka lite skit då och då

Nu blev det lite upprörda röster kring en av mina kommentarer i bloggkommentatorernas blogg. Jag uttryckte en kritisk åsikt om en känd människas namnval (på sonen) och genast var det ett par som upprört undrade hur jag kunde vara en sån hycklare? (med tanke på mitt inlägg om att hålla tyst när man inte har […]

Nu blev det lite upprörda röster kring en av mina kommentarer i bloggkommentatorernas blogg. Jag uttryckte en kritisk åsikt om en känd människas namnval (på sonen) och genast var det ett par som upprört undrade hur jag kunde vara en sån hycklare? (med tanke på mitt inlägg om att hålla tyst när man inte har nåt snällt att säga)

Först – lets get one thing straight; ALLA hycklar. Så där.

Men ärligt, är det bara jag som tycker att det är en enorm skillnad på att snacka OM en person (som dessutom är känd) och TILL en person? Att jag tycker ditt och datt om en känd människa är väl ändå inte samma sak som att jag säger till en person att ”du är dum/ful/fel/kass/bajs”?

Och va fan, är det bara jag som snackar skit om folk emellanåt? Shit, jag och maken kan verkligen gå igång. Och ni ska höra mig, Bambi och Apan när vi träffas och skvallrar. Jag skvallrar och snackar om folk med alla mina vänner (men nej, jag snackar inte skit om mina vänner för det). Aj löv it liksom. Skitkul!

Fast jag erkänner att ibland så får jag vara på min vakt så att behovet att få spy ur mig inte tar överhanden. Jag kan nog också få sådana där tourettesanfall om jag inte passar mig. Jag vill inte bli en sån där bitter kärring som aldrig har nåt gott ord att säga om nån.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag älskar att snacka lite skit då och då”

Visst är det så! Jag snackar också en del skit. Men som jag skrev hos BK nyss, det är ändå inte omöjligt att Maggan läser det, det är ju en del bloggare som läser och kommenterar hos BK.

hahaha! fast det där va ju ganska roligt,att folk blir så upprörda på dig…man MÅSTE ju inte älska alla,eller alla namn för den delen:P

Och apropå att vara en bitterkärring så är det nog försent i mitt fall…jag kan nämligen inte hålla mig. Om jag ser nån som gör nåt dåligt(typ som häromdan när en pappa stod och storblossade på en cigg mitt framför sin lilla unge i sittvagn som formligen bodde i rökmolnet)så KAN jag inte låta bli att kasta ur mig en kommentar(i det här fallet "jamen,det DÄR ser ju JÄTTETREVLIGT ut,verkligen JÄTTETREVLIGT"). Jag är även duktig på att kommentera folks utseende. Detta gör jag dock ite lika högt och verkligen inte lika ofta,utan enbart de dagar jag verkligen ÄR bitter och grinig och har et behov av att vara lite elak. Dåligt av mig,I know…

Tycker väl att kommentaren om ungens namn var lite smårolig, men kanske lite olyckligt tajmad, just med tanke på sagda inlägg.

Och ja, jag tycker nog att det är skillnad på kändisar och "vanligt folk". Men inte på deras barn.

Men jag vet inte, jag hade nog ryckt på axlarna och sagt: "Ja, där kastade jag visst sten i glashuset"… för det gör vi alla ibland.

kristin jag är precis likadan och blir alltid lika förvånad när det där elakbehovet infinner sig. Varför har jag ens det behovet? Vad är jag missnöjd med egentligen? Eller är det en gammal vana? Jag försöker tona ner just den där biten att kommentera eller tycka om människors utseenden. Jag vill inte att ungarna ska snappa upp det.

fröken svår det har du nog rätt i. Jag tänkte inte ens på det från den vinkeln eftersom att inlägget jag skrev handlade om att vara negativ TILL människor, inte om dem.

Den som ALDRIG snackar skit har ingen verklighetsförankring.

Dock så kan man ju tänka sig för. Vilken skit som helst behöver man ju inte häva ur sig. "Var mot andra som du själv vill bemött".

Jag tycker att Lancelot är ett okej namn, inte konstigare än Ninja till exempel.

Nä, jag tycker inte det är sjysst att klanka ner på kändisarnas barn, själva kändisen kan man ju snacka skit om även om det är taskigt att skriva skit om dem så de kan läsa det, men jag gillar inte när man riktar in sig på deras barn eller omgivning. Barnen och mamman kan faktiskt ha läst kommentaren och blivit ledsen.

Ps. Bara så att du inte missförstår så tycker jag Ninja är ett skitgulligt namn, men ovanligt, precis som Lancelot, det var vad jag menade i mitt förra inlägg.

Nej, tjena vad jag kan snacka skit. Men det är just det jag snackar skit, jag skriver det extremt sällan på forum, och iallafall inte om barn och inte heller om namn. (Även om det bör tilläggas att jag tycker en hel del och det är svårt att hålla sig när man läser om namnförslag och liknande på FL och jag mest vill skrika om att de har fruktansvärt krystade hittepånamn på sina ungar)

Jag tyckte mest att på ett internetforum som Magda och hennes son potenitellt kan läsa, skulle jag nog inte skriva något som att sonens namn är löjeväckande. Hade liksom inte reagerat om du skrivit att onepiecen var löjeväckande.

Jag tyckte mest att det var lite hårt, men jag är inte särskilt upprörd. Och my god, vad jag kan hyckla. Och ha dubbelmoral.

Och nu har Magda, eller möjligtvis någon som utger sig för att vara henne, kommenterat. Låter iofs aningen otippat att en tioåring googlar sitt just då vi råkar diskutera detta…

LD

Om du går in och läser på inlägget hos BK så kan du se att Magdalenas svar. Och min åsikt är väl att en ursäkt till Lancelot vore självklar.

Och som du tidigare sagt så är du väl bra nog att erkänna att du gjort fel 😉

Och om det faktiskt är Magdalena Graaf som kommenterat eller ej tycker jag är irrelevant, då möjligheten till att han hittar dit själv borde vara tillräcklig för att man ska förstå att det är fel att hacka på ett barn i en stor och offentlig blogg.

Jag försöker leva efter regeln att om jag inte kan säga en sak till personen jag pratar oms ansikte, så ska jag inte säga det till någon alls (förutom till min karl då, vi skvallrar som usla små skator.) Jag tycker att det är en väldigt bra regel, då jag själv blir väldigt sårad när folk snackar skit om mig. Behandla andra som du vill bli behandlad, du vet.

Haha, jag håller med, vem f*n vill heta Lancelot? =P Hon döper väl nästa unge till Gandalf eller något annat taget från en bok eller legend.

Sen att Ninja och Lancelot är ovanliga namn hör inte till saken. Lancelot är ett urlöjligt namn medans Ninja är stentufft! Min åsikt i af =) Men att kalla ungen Lance på heltid vore ju helt ok!

Sen tycker jag att det är helt ok att prata om vilka namn man tycker är fula och fina o.s.v. då jag inte har barn men vill ha i framtiden pratar vi mycket om namn, jag och mina vänner. De namn jag tycker är fina tycker de är fula och tvärtom. Bara att acceptera =) Sen om Magdalena Graaf skrivit på sin blogg "Jag är så stolt över min sons namn, jag har valt det helt själv" Då hade jag inte skrivit ngt överhuvudtaget då jag inte tycker att det är fint, men hon får ju vara nöjd över namnet ändå utan att jag ska komma och pracka.

Dock får jag ju skriva i min egen blogg om jag tycker att namnet Lancelot är fult 😉 Hoppas att folk fattar skillnaden.

Inte en chans att det är maggan som kommenterat själv. Nigga please. haha

Och jag var inte speciellt elak överhuvudtaget. Jag tror nog att killen överlever att det sitter en fet hemmamorsa nånstans i Sverige och tycker att han har ett roligt namn. Även om jag tycker det vore onödigt att berätta det för honom. Jag tänkte inte på att det säkert finns nån illvillig liten människa som säkerligen pekar honom i rätt riktning.

Nej jag pratar inte mycket skit. Jag kan ha åsikter men skit pratar jag enbart med min man. Tycker jag illa om folk så försöker ajg att uttrycka det på ett liiiite finare sätt. Behandla andra som du själv vill bli bemött liksom. Jag är inte så där väldigt förtjust i tanken på att mina bekanta sitter och diskuterar mina fel och brister (i negativa ord) så därför undviker jag att göra detsamma. Som nämt är ända undantaget min man, han får höra allt! (Ps. har inte ens läst vad det nu är du skulle ha skrivit, så mycket bryr jag mig inte…)

usch, tyckte det var en osmaklig kommentar om jag ska vara ärlig. Vafan, kan man inte bara välja att hålla käften istället? Kritisera ett barns namn bara sådär, för skojs skull? vad vinner man på det?

mona nu sätter inte jag normen, men jag har fått höra massvis av gånger (på nätet då) att Ninja är fult, WT, roligt, det är synd om henne som fått det namnet osv osv. Inte fan tar jag åt mig.

Det enda olyckliga i det här är ju om L själv skulle hitta kommentaren och mot all förmodan faktiskt tar åt sig. Den biten tänkte jag faktiskt inte på.

PETRA L – för att det inte finns en människa på jorden som klarar av att vara 100% principfast i allt denne gör, säger eller tänker. Då är man en maskin, inte mänsklig.

eller ja det skulle kanske vara de som inte har nån moral ALLS då.

Fast, "mot all förmodan" tar åt sig? Han är ett barn, man kan inte anta att alla barn är trygga och stabila och väljer att inte ta åt sig av vad vuxna människor säger om ens namn på internet. Dessutom är hans mamma en känd person, vilket gör honom en smula känd, vilket gör det hela mycket lättare för honom själv och kompisar/ovänner att hitta.

Det som gör det hela riktigt förvirrande är att du dagen innan skrev ett inlägg om att vara elak på internet, men då gällde detta en vuxen människas MATERIELLA smak? Nu har du valt att skriva en elak kommentar om ett barns namn vilket är någonting som är kopplat till personen i fråga på ett helt annat sätt. Sen att skylla det på att "alla är hycklare" gör inte det hela bättre.

mona jag skulle aldrig skylla på att alla är hycklare. Mitt inlägg handlade ju om att vara elak MOT personer, to their face.

hade jag sökt upp L och sagt att jag ogillar hans namn så hade jag absolut varitr enb hycklare av rang. Men det gjorde jag ju inte.

Om man snackar skit om folk så talar man oftast med osanning om något man hört som blir till något annat i slutänden.

Jag har aldrig förstått mig på att sitta och prata om att den personen har gjort si eller den har gjort så i "glada vänners" närvaro.

Allvarligt talat: Varför är det så intressant att prata skit om andra? Vad fyller det för funktion egentligen? (allmänna frågor jag har)

Att ge en kritisk kommentar om ett barns namn offentligt är inte okej. Att du tycker så är okej, men precis som du skrev i ditt inlägg om "att hålla käften" så motsäger du dig din egen åsikt om hur du tycker att andra ska vara.

Men i det inlägget håller jag fullständigt med dig.

Nej,om man visste det….för vi kan väl inte vara födda såna,eller?:P

Hursomhelst blir det väldigt lustigt(eller inte?) för min gubbe kommenterar att jag är väldigt tvetydig. Jag kan vara den mest elaka och kritiska person själv(utom när jag är på sketabra humör,för då älskar jag hela världen o är jätteöverseende!)men fostrar ungarna(nåväl,ungEN än så länge) precis tvärtom. Att alla är lika värda,man är fin och bra hur man än ser ut,klär sig etc etc…och dottern har snappat upp det -toppenbra. För mig är det lixom försent,jag är redan fördärvad och elak men jag kan fortfarande fostra mina barn till kloka förstående individer:P

Det är en djävla skillnad på att ha olika åsikter, att snacka skit (om), och att leverera sårande kommentarer direkt till människor.

Att bemöta andras åsikter är i min mening att vara rakryggad. Att försöka få igång diskussioner, eller till och med påpeka att en annan människas beteende i ens egna mening inte är acceptabel eller rent utav förkastlig, känns helt ok för mig.

Snackar skit OM folk gör vi nog alla lite då och då. Det är ett sätt att få ur sig det där man inte vill säga direkt till människor för att man vet det sårar. Detta tycker jag egentligen inte är särskilt ok rent moraliskt sätt, men va fan, håller man skitsnacket tillsammans med människor man litar på kan det vara riktigt befriande, och till och med hindra en från att såra personen man pratar om då man istället får utlopp för sina åsikter i annat forum.

Att medvetet, i syfte att att såra en annan människa, eller i syfte att på en annan människas bekostnad sätta sig själv i bättre dager, hoppa på en annan människa är i min mening förkastligt.

Din kommentar om namnet var kanske inte så genomtänkt, men i min mening mest humoristisk. Jag tror inte någon människa som valt kändisskap ens skulle blinka när de läste den. Dock blev diskussionen runt kommentaren än mer humoristisk och lyfte på ett kul sätt ironin i att du kritiserar ett inte allt för udda namn när du själv valt än mer udda namn till dina egna barn. Humor 🙂 !

Det är ju sant, det är skillnad att säga nåt om nån och till nån. Men jag föstår ändå att det är många som tycker att det är väldigt motsägelsefullt. Det är ju lite komiskt att du först skriver att det är fel att säga nåt dåligt till nån, och sen skriver du nåt dåligt om nån själv. Fast nu var det ju en annan blogg, men som sagt kan de ju ändå hitta dit och se det.

Jag tycker att det är skillnad på att snacka skit och att skvallra. Skitsnack handlar ju om att prata dåligt om andra människor på ett nedlåtande sätt enligt mig. Att skvallra innebär i mina öron att man tex säger att någon gjort si eller så, köpt ditten eller datten osv

Naturligtvis tycker jag inte att det är okej med skitsnack men jag håller med dig LD, jag tror nog alla människor gör det till och från och att säga att man inte gör det är att ljuga inte bara för andra utan även för sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *