Kategorier
diskussion & debatt

Jag är inte bara pro-choice, jag är pro-action också

Jag älskar abort. Jag tycker abort är skitbra. Jag är nog abortrörelsens största fan, in fact, jag önskar FLER gjorde abort. Så, nu vet ni det. Diskutera!

Jag älskar abort. Jag tycker abort är skitbra. Jag är nog abortrörelsens största fan, in fact, jag önskar FLER gjorde abort. Så, nu vet ni det. Diskutera!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag är inte bara pro-choice, jag är pro-action också”

Ehm… ursäkta mig om jag misstolkar lite här nu men menar du att du önskar att vissa personer gjorde abort istället för att föda barnet och vara en usel förälder och ge barnet ett uselt liv? För jag hoppas att du tänker så och inte typ att "det där barnet är så jävla trögt så han kunde väl aborterats istället".

För du menar väl inte att folk skulle göra abort titt som tätt istället för att ta lite ansvar och skydda sig?

(bara dubbelkollar)

Jag håller med, aborträtten är jätteviktig viktig.

Angelica Det låter som en bra idé i teorin men det är nog omöjligt att genomföra, ska man tvinga vissa till abort då eller ska man göra socutredning på alla nyblivna föräldrar? Tanken är god men förmodligen inte genomförbar.

Nja. Jag är helt och hållet för fri abort. Men jag tycker inte att fri abort blir så himla fritt i praktiken om det finns normer för huruvida du borde göra det eller inte. Och det gäller åt båda hållen.

Jag är för att alla ska bestämma själva hur de vill göra. Men sen är jag inte så "liberal" kring detta med abort. Jag tycker (som jag skrev under förra inlägget också) att har man sex så får man även ta sitt ansvar. Och ja, alltför många föder barn de sedan inte klarar av att ta hand om, men sen att säga att ett sånt barn inte borde blivit fött/borde blivit aborterat är för mig alldeles för magstarkt.

Sandra, din kommentar att "abort borde vara obligatoriskt vid graviditet" kanske inte var så genomtänkt.. Det betyder ju att ingen föder några barn, mänskligheten dör ut. Ett plus är väl isf att vi slipper oroa oss för "global warming" 🙂

Visst är det upp till var och en att göra en abort, om jag skulle bli på tjocken och veta till 1000% att jag ej kmr kunna tillgodose alla dessa behov så visst faan vill jag göra abort!

Men sen är jag lite dubbel där, om jag kmr kunna bli med barn det vet man aldrig, så skulle JAG personligen aldrig göra abort, då man får ta sitt ansvar..Luddigt? JO men lite bara…

Jag tycker det är viktigt att var och en får bestämma själv vad man vill göra, men abort ska inte, tycker då jag, ses om ett alternativ till preventivmedel. Vid många tillfällen tycker jag att abort är bra att ha på grund av att ibland händer det att en graviditet blir till, trots preventivmede och det är inte alltid det är så lyckat, eller önskat att då behålla barnet. (Finns ju även andra orsker till varför man väljer att inte behålla barnet)

Kan ibland känna att det finns vissa som inte borde ha barn, som inte borde sätta barn till världen, men då handlar det inte länge om fritt val och att ha fria åsikter längre. Då handlar det om att bestämma åt andra och ens egen rätt till självbestämmande går om intet. Jag tycker absolut inte att man ska bestämma åt andra, inte heller influera med egna åsikter. Tyvärr är det så att det har funnits, det finns och kommer alltid att finnas de som inte borde ha satt, eller kommer att sätta barn till världen.

//Anna

anna – jag tror det är ganska få kvinnor som ser abort som ett preventinmedel. Abort är inte kul eller enkelt. Man blöder som en gris och har ont. De flesta vill nog slippa det.

Men de som skiter fullständigt i skydd finns ju, och där borde man tycka (jag gör det iallafall) att det är SKITBRA att abort faktiskt finns som ett alternativ. Så att dessa oansvariga och självdestruktiva människor inte tvingas in i ett föräldraskap de inte är redo för.

<b>LD</B> – Jag vet (tyvärr) ett par tjejer som genomgått flera aborter pga att de inte vill skydda sig på något sätt.. Jag tycker det är sorgligt och kan inte för mitt liv förstå hur de klarar av det psykiskt.. 🙁

Jag är lite kluven inför det här, av den enkla anledning att mina föräldrar antagligen borde ha gjort abort eftersom att deras förutsättningar att ge mig trygghet och en god fostran inte var särskilt stor, men jag önskar ju inte livet ur mig själv. Visst fick jag en dålig start men det har lärt mig att uppskatta en massa saker som andra människor tar för givet. Många människor med ett tungt bagage har ett jäkla go i sig som gör att dom kan åstadkomma riktigt bra saker när de blir äldre.

Även om jag självklart önskar alla barn en god start i livet och en välfungerande familj så ska man ha i åtanke att det kan bli riktigt bra människor av oss andra med.

freja – -det finns gott om självdestruktiva kvinnor. De mår antagligen inte speciellt bra inombords. Men det ör tur att vi har rätt att göra så många aborter vi vill!

M — givetvis ömskar manju inte livet ur sig sjölv, men föds man inte så vet man ju inte vad man missar.

Vilka icke-diskussioner? Klart mamman bestämmer vilka som ska va med på förlossningen, och så är det ju också enl. lag. Och abort är ju också enl. lag helt rätt och skulle aldrig ändras i Sverige. Vad diskuteras egentligen?

mia — bara för att nåt är lagligt betyder ju inte att det är rätt. Och tvärtom. Man kan ju diskutera ur ett filosofiskt perspektiv.

Tänk så bra det hade varit, om man kunde få valet att "ge bort" ett foster man annars velat abortera. Exempelvis ungefär som äggdonation, men man tar hela det gryende fostret och transplanterar till kvinnor som hett önskar få barn men kroppen inte tillåter dem.

om man nu har sex vi säger på fyllan som typ alla har .. och någon vecka efter märker man att man är gravid.. då är det många som hade tagit abort för vem fan vill ha ett barn? men tänk dom som inte kan få barn då? vad ska dom göra? så medans ni tar abort titt som tätt så finns det faktis dom som inte kan föda , och jag läste på en blogg för ett tag sedan , hon hade fött ett barn som hade en "cparm" för hon hade rökt o druckit under tiden i sånna lägen tycker jag att hon ska göra abort att hon inte har något val, men hur eller hur så hade hon gett bort det till någon annan.. oansvarig fjortis! så det jag vill säga nu ge fan i att ha sex oskyddat om ni inte kan ta hand om konsekvenserna! :thumbup:

fast anonym — hur tänker du nu? Att göra abort ÄR att ta konsekvenserna. Att adoptera bort ett barn Är också att ta konsekvenserna. Att föda fram ett barn som inte är önskat, vad det nu än må vara för anledning, är inte alltid det mest ansvarsfulla valet.

och är man på fyllan så tänker man sällan ansvarsfullt. Det kan man inte förvänta sig att folk ska.

Sen skiter jag högaktningsfullt i om andra kan få barn eller inte när jag står inför ett val att göra abort eller ej. Eller menar du att jag ska vara tacksam som kan bli gravid och föda fram ungar till höger och vänster bara för sakens skull?

Jag är lite förvirrad…? :question:

Väljer man att ha sex så får man stå för eventuella konsekvenser. Positiva som Negativa.

Ansvar kallas det!

Jag är totalt EMOT abort. Enda fallen då jag accepterar en abort är om kvinnan/flickan blivit våldtagen eller fostret är så skadat att det inte kommer överleva fram till förlossning.

sv. hej jag såg att du hade gjort en jätte fin header åt http://egoinas.se/. gör du dom gratis eller kostar det? 😀 är lite intrresarad för min föra blogg hände det något med. och jag har lagt ner flera timmars jobb på den bloggen så gick den sönder. men ja kostar det eller något 🙂

Hinke Bergegran hade redan på 1800-talet föreläsningar om "Kärlek utan barn". Han tyckte till exempel att avelsakten inte skulle vara slumpens verk utan kärlekens fest. Han var även rädd för överbefolkningen i världen och det kan jag säga att det är jag också. Om inte abort fanns som ett alternativ, hur många fler skulle det egentligen trängas på den lilla ytan vi ännu har kvar?

Ylva skrev:

"Det betyder ju att ingen föder några barn, mänskligheten dör ut."

Are you sure? :bigeyes:

Global uppvärmining vill jag inte vara utan. Jag vill ju sitta på trappen i januari, bli brun och dricka rosa drinkar så jag tar tillbaka det. Mer avkomma åt/från folket så att det går lite snabbare.

Nu till allvar…

Abortmotståndare verkar i regel anse att embryot har ett liv, en själ och rättigheter osv. All denna välvilja, alla slag för fostrets rätt till liv osv försvinner dock i samma ögonblick som barnet föds – särskilt om det är en flicka. Då har hon plötsligt förlorat rätten att bestämma över den kropp som var så oerhört viktig att bevara.

msister: Fast nu är ju inte aborttalet så stort så att det hade gjort någon skillnad. Ålder, svält, sjukdomar, krig, olyckor – ja, det mesta faktiskt tar död på oändligt många fler människor än de liv som abort förhindrar så vi blir knappast överbefolkade om man skulle förbjuda abort.

:thumbup:

Jag är verkligen FÖR abort!

Och folk som har fått för sig att ett litet ägg har känslor osv, kommer ni ihåg hur det kändes att ligga i mammas mage?

En annan sak som jag också tycker är att MANNEN ska ha mer att säga till om innan kvinnan föder fram ungen.

LD: jag tror inte heller det är många som ser abort som ett prev.medel, men det finns. Det är kvinnor som vägrar skydd och därmed har fått göra en och annan abort pga oönskad graviditet.

Självklart förstår jag att abort är inget man vill genomgå, ungefär lika lite som att få missfall, vilket jag har fått. Det var inte heller vidare skönt eller skoj. Dock går det inte att glömma bort att det finns många som vägrar skydd av en eller annan anledning och väljer abort. (I mina ögon = välja abort som prev.medel.)

Men jag är ändå för den fria viljan att själv få bestämma om man vill genomgå en abort eller inte. Det är upp till var och en.

Helena: Visst ska mannen ha något mer att säga till om. Han blir ju liksom pappa till barnet… Men man bör tänka på att det ser olika ut i alla situationer och det är inte alltid vidare klokt om mannen har mer att säga till om, eller tvärtom för den delen. Ibland är det bra att mannen har mer att säga till om och kvinnan lyssnar. Som sagt: vi är alla olika och alla sitauationern är unika för de som just då befinner sig i dem.

helena — jag måste fråga hur du menar att mannen ska ha MER att säga till om? på vilket sätt? Hur? Mannen har ju all rätt NU att säga och tycka och känna som han vill.

Sandra: Nä, absolut inte. Förstår ju att krig, svält och andra olyckor dödar betydligt mycket mer människor MEN jag tycker att det är bra att det finns som ett alternativ. Istället för att tvingas föda fram barnet och adoptera bort det.

Det jag menar är det det finns otroligt mycket korkade brudar där ute som lurar sin kille/man att de äter p-piller osv. Visst, han kan använda kondom ändå men den kan fortfarande spricka och vips är hon på tjocken.

Det finns brudar som säger att dem kan ta hand om ungen själv och att killen ska slippa ansvaret osv. MEN, sen ska hon ändå ha underhåll varje månad och tillslut även berätta för ungen vem pappan är.

Är det rättvist tycker ni?

Och självklart är detta ett svårt ämne och man kommer aldrig komma fram till något som kan verka rättvist.

helena det är ganska ovanligt att kvinnor lurar sina killar. Dät är vanligare att män säger att de vill ha barn för att sticka innan ungen är ett år. Det händer även (antagligen lika ofta som kvinnan ljuger om sitt skydd) att mannen sticker hål i sin kondom för att medvetet inpregnera sin kvinna. Oftast av kontrollskäl.

Män HAR ett alternativ. Kondom. Visst den kan spricka, men då drabbas ju båda och ingen har blivit lurad. Men män vill gärna slippa ansvar och lämna över det på kvinnan.

Sen skiter jag högaktningsfullt i de kvinnor som säger att de ska ta hand om barnet själv för att senare kräva underhåll. Det idiotiska ligger i att kvinnan ens säger att hon ska ta allt ansvar själv. Underhåll är till för barnet och det är förargeligt att det finns karlar som slipper undan sitt ansvar. Och barnet har rätt till sitt ursprung. Rätt att veta vem pappa är.

Jag måste bara fråga. E du lesbisk. Och varför hatar du män så mycke??

Har de hänt något? Du kanske behöver prata med någon!!:-|

nej jag är inte lesbisk. jag är gift och har barn.

och ja jag har varit med om och sett tillräckligt för att ha en förbannat bra anledning att hata män och nej jag behöver inte prata med nån om det. (du kan läsa mer i min blogg om det då jag har varit 100% öppen med mina upplevelser)

Mm, speciellt om pappan vill ha abort. Bara att köra på! Bort med fostret. Inget barn vill va oälskat av sin pappa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *