Kategorier
diskussion & debatt

Jag önskar att du får … så att du lär dig!

Och där kom den till slut. Åh, vad jag önskar att du får en kille. Så att du inser det för fan inte spelar någon roll. Det är så jävla småaktigt att inte unna människor sina önskningar och tankar. Klart jag fattar att det inte spelar någon roll, men får jag inte tillåta mig själv […]

Och där kom den till slut.

Åh, vad jag önskar att du får en kille. Så att du inser det för fan inte spelar någon roll.

Det är så jävla småaktigt att inte unna människor sina önskningar och tankar. Klart jag fattar att det inte spelar någon roll, men får jag inte tillåta mig själv att att vara ärlig? Tillåta mig själv att faktiskt ha en önskning eller dröm?  Att det ska vara så jävla känsligt.

Jag önskar även ett friskt barn. Men det innebär inte att jag skulle sätta ut det till vargarna om det föddes med DS. Det innebär inte att jag skulle vara inkapabel att älska det eller att jag skulle önska bort det.

Ska vi snöa in på detaljer och vara superytliga så önskar jag även att nästa barn får min olivhy (Ninjan är grisskär som far sin och kommer sannorlikt ärva svagheterna som kommer med det) och kanske t.o.m bruna ögon. (bara för att se mina egna i mitt barn och för att alla andra i familjen har blå) eller varför inte intelligens?

Och drömmer jag vidare så kan jag komma på hundra olika önskemål, som inte spelar den minsta jävla roll egentligen men som jag tillåter mig själv att fantisera om. För att jag kan.

När mitt barn väl är här så kommer det bara vara just det barnet jag vill ha. Inget annat. Oavsett form, färg, kön.

Då är det så förbannat tramsigt att önska nåt för nån annan bara för sakens skull på det där sättet. Ett barn ska inte födas för att lära oss läxor. Det ska inte födas för att bevisa poänger eller för att straffa.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag önskar att du får … så att du lär dig!”

Klokt formulerat! Och jag kan skriva under på vartenda ord. Ibland drömmer jag om en trea. En flicka till – har redan två – har till och med ett namn jag gillar som jag går och smakar på.

Jag önskade mig en pojke nu när jag skulle få tvåan, så att jag skulle ha en av varje sådär som man "ska ha". Alla runtom mig höll alla tummar för att det skulle bli en pojke också så att jag hade en "komplett" familj. Det blev en tjej…och jag blev SÅ lycklig över denna lilla tös! Nu har jag två underbara flickor & är så nöjd med min lilla familj! Men alla andra tycker ju att vi ska ge oss på en trea så att vi får en pojke också…får inget vettigt svar när jag frågar varför. Jag inser nu att jag är en flickmamma! :-d

Jag önskar faktiskt också dig en pojke, men mest för att jag vet att en pojke född i er familj skulle få en enorm fördel jämfört med andra pojkar. Det är SVÅRT att uppfostra könsneutralt, men om några kan lyckas så är det ni! Det skulle vara roligt och även lärorikt för mig att se er hantera alla olika situationer som kommer upp med barn i allmänhet och pojkar i synnerhet och att få ha det gemensamt också.

Jag är övertygad om att ni kommer göra ett lika bra jobb med en pojke som ni gör med Ninja!

Jag kunde inte låta bli att skriva ett inlägg om detta också…

Det kanske är så att du vill ha en till Ninja? (Så kände jag nog först med denna bebis, att jag ville ha en till Zack.) Eftersom du älskar Ninja så mycket och tycker att hon är perfekt… så vill du ha en till av henne?

Jag har alltid velat ha en tjej. I alla fall som första barn.

Och det enbart av det egoistiska skälet att det skulle kännas "lättare" att uppfostra och relatera till en tjej. Jag har ingen lillebror, ingen jag känner har fått en pojke. Jag vet inte hur pojkar fungerar!

En tjej känns lättare just eftersom det är närmare mig.

Nu väntar jag en kille som beräknas titta ut i slutet på månaden och jag är självklart lika glad för det, även om det nog känns snäppet läskigare att uppfostra just en pojke.

♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

På FL är ds-barn mera värda. Det vet du väl? Där är man ju diskriminerande om man önskar sig ett friskt barn och inte en ds-prins eller ds-prinsessa.

I hela världen önskar föräldrar att deras barn ska vara friska.

På FL ska man önska sig ett barn med ds för de är bättre än andra barn.

Håller med dig. Bara för att man önskar något betyder det inte att man inte vill ha det motsatta. Det är ju bara att se på mig. Jag önskade mig en Johnny Depp-look-a-like till pojkvän och nu sitter jag här med en småfet skåning. Det går bra det med… 😉

Jag tycker det är skitbra att vara ärlig mot sig själv med hur man känner & vad man önskar sig!

Sen håller jag med om det du skrev i förra inlägget, att det ibland verkar vara av lite konstiga orsaker som folk önskar sig ett barn av ett visst kön…

När jag var gravid så tänkte jag inte mycket alls på kön, även om jag nånstans inom mig var helt säker på att det var en tjej i magen, & jag hade rätt. Nu är jag helt övertygad om att nästa också kommer bli en tjej, trots att jag inte ens är i närheten av gravid än;-)

Heltöntigt, jag vet. Dock så har den känslan gjort att jag bestämt mig för att när jag väl är gravid igen så vill jag göra ett könsUL, så att jag vet vad jag har att vänta mig & kan ställa in mig på det.

Jag har två med snopp sedan innan och den tredje bakas i magen ett par månader till. Jag hoppades litegrann på att denna bebis skulle vara en med snippa, mest för att se om det var någon skillnad, såsom folk påstår.

Jag tror nog att det är lättare att "bunta ihop" barnen och glömma av att de faktiskt är individer med olika behov, om man har flera av samma sort. Man liksom förväntar sig att de ska vara kopior av varandra. Så upplever iaf jag att många föräldrar resonerar.

Det är väl klart att man får önska och tycka och tänka. Bara bitterfittor som vill ha något att haka upp sig på som är emot det. 😉 Själv får ja alltid höra "Vilken tuuur du har som fått två av varje kön"

Jaa, joo. Och vilken tur att de är så jävla underbara också!

Det är sånt hyckleri att påstå att man aldrig har förväntningar och förhoppningar. Det är väl självklart att man vill saker men det är väl lika självklart att man blir precis lika glad vilken unge som än tittar ut till slut?

Jag har också velat ha flickor & mina två var just flickor. Men som du vet så spelar det ju ingen roll när det väl gäller, fast man måste ju få "önska" & drömma lite. När nu pojken kom så kändes det faktiskt som att "Ja men klart vi skulle ha en pojke också". Fast innan önskade jag en flicka till, triss i brudar ! 😀 Men åh vad kul det är med en grabb, också. (& det fattar ju vem som helst att du förstår med – förutom dom som LETAR bråk, haha)

Det jag tyckte var jobbigast att vänta nummer 2 & 3 är ALLA andras förväntningar. "Nu ska ni se att det blir en pojke ! JOOO men det blir det, det måste det bli !" sa t.o.m främmande liksom.. DET var jättejobbigt, jag blev superstressad av det.

Såklart man får önska!

Jag är helsvensk med ganska lätt att bli brun, medan min man är halvgrek/irländare. Dottern är alltså bara fjärdedels irländsk men nog fan verkar hon ha fått den bleka känsliga huden.

Så även jag önskar att nästa kommer få mer från den grekisk/svenska sidan.

En del blir väl förvirrade när en person som kallar sig feminist gör skillnad på kön på det sättet bara?

Lite konstigt att jämföra med DS-barn (som någon gjorde i kommentarerna). En pojke är ju av ett annat kön, inte sjuk.

Påminner mig om en tråd på just FL där en kvinna som redan hade typ fem flickor hade sagt åt mannen att barnet i magen var en pojke, men det var lögn och det visste hon, för UL hade visat att det var en flicka. Mannen hade blivit glad när hon sa att det var en pojke. Han var ju ett SVIN när han inte önskade sig en flicka efter fem flickor.

Verkar ibland som att det är väldigt fult att önska sig pojke för att man helt enkelt hellre vill ha en. Då kan det nog bli sådana motreaktioner.

Håller med dig LD, människor skriver och säger massor av trams utan att tänka efter, bry dig inte om dem, förhoppningsvis fattar personen vad du menar nu.

Grym blogg du har!

Läste om dig i Solo (första gången jag köpte den faktiskt) och om dina brevkontakter med seriemördare.

Själv är mitt intresse numera begränsat till endast Edmund Kemper (av någon outgrundlig anledning) och jag har länge funderat på att skriva brev till honom.

Jag vet dock att han är väldigt selektiv när det gäller att svara och har också en känsla av att han kan vara lite "knepig" och gärna testar brevskrivaren. Så har du några råd när det gäller att skriva till honom, om han nämner sina brott o.s.v.

Tack på förhand

/Weasel

Ps. Det var sina farföräldrar (Maude och Edmund Kemper) han mördade, inte morföräldrarna.

Jag tycker kommentaren var så korkad, just därför att du inte önskar dig en flicka för att skapa en rosa fluffig mini-me,

utan för att du vill uppfostra en flicka till sunda värderingar om att hon inte alls behöver leka med barbie och ha hello kitty tröjor.

Kanske var en sån tjej som vill ha en mini-me som skrev det 😛

Haha, härligt att vi ser så olika på saker och ting.För min del önskar jag ett barn, sen är det skitsamma vilket kön. Så¨enkelt är det för mig.

Folk ska alltid ha åsikter just när det gäller barn och de önskningar man har. Jag har alltid velat ha en dotter. Så länge jag kan minnas och jag kommer ihåg att jag tom tyckte synd om alla andra på BB som fått killar för de ville ju egentligen ha en dotter de med. Ha ha!

Gravidhormoner tippar jag på. Det har aldrig varit för att jag vill ha en liten "prinsessa" att klä ut eller ha en liten mini-me, ärligt talat så vet jag inte ens var den där längtan kom ifrån. När jag blev gravid igen och verkligen kände efter så ville jag helst ha en dotter till, även om jag faktiskt vill ha en son också så småningom. Att dotter nummer två visade sig vara en mini-me var faktiskt rätt.. underbart. 🙂 Jag älskar att se på mina två barn som är så olika men ändå kommer från mig.

puff – det tycker jag låter jättemärkligt. Eller ja… om man tror att pojkar och flickor är två homogena grupper människor med exakt samma egenskaper (beroende av kön) så ja… då kan jag tänka mig att man tänker så.

Jag förväntar mig en helt ny individ – oavsett kön.

Jag vet inte om det har ungått dig, men det ÄR skillnad på tjejer o killar..

Killar har kuk o tjejer fittor…

Varför försöka könsneatrulisera?!

Hade de inte varit en skillnad mellan könen så hade vi ju varit hemfroditer…

Eller har jag fel????

Det var lite det jag syftade till,(min upplevelse är) att många föräldrar glömmer bort att barnen är individer, och allra helst när de är av samma kön. Det heter "Pojkar!" istället för "Lasse och Peter!", eller "Tjejer!" istället för "Anna och Maria!".

För mig, personligen, blir det ofta att jag snarare slås av likheterna mellan mina barn, eftersom jag förväntar mig att de ska vara alldeles olika.

Herregud vad bra skrivet! Man får väl önska vad man vill? Varför ska det vara så förbjudet? Alla önskar ju nånting även om inte alla uttrycker det. Ta diskussionen om könsultraljud. Vissa fattar inte varför det folk gör det, att det tar bort överraskningen osv och att det ABSOLUT inte spelar någon roll om det är en flicka eller pojke. Självklart spelar det mindre roll när bebisen väl är här och förlossningen kommer ALLTID vara en stor händelse, även om man vet kön innan. Det är ju trots allt då en helt ny människa kommer till världen, en helt ny människa att lära känna. Jag håller med dig i detta helt och hållet och applåderar för att du skrev ett inlägg om det och du formulerade dig så himlans bra! Önskar jag hade kunnat formulera denna kommentar lika bra då hade jag nog sluppit skriva såhär mycket 😉

tack för en bra blogg!

Hej!

grym blogg du har!! Älskar den, kan inte erkänna att jag varit inne på den förr men jag har länge letat efter en blogg som denna och du kan räkna med en ny prenumerant på bloglovin' för JAG STANNAR! 😉

en liten fråga också… hur har du gjort det här med att man kan lägga in smileys i kommentaren?? (a) skulle väldigt gärna också vilja ha så.

Ha det bra! Kram 🙂

Det finns en stor skillnad mellan söner och döttrar. De blir antingen (oftast) kvinnor eller män. Män är sällan mysiga, djupa, roliga trygga mm mm på ett sätt jag uppskattar. Därför hade jag föredragit döttrar. Bilden från tv, dagis och medmänniskor av hur pojkar och män är gör tyvärr mina söner illa. I sin mänsklighet. Sen det där med minime. Ninja är ju på ett sätt en bekräftelse för dig på hur "bra" feminist, förälder, förelbild du är. Med eller mot din vilja. Precis som mina söner för mig. Du kommer bli dömt utifrån vad dina barn tar till sig eller inte. Hoppas du får det bra med dina små. Min besvikelse försvann inte men jag älskar dom vansinnigt.

Hejsan! jag ser upp att du också vill bli en av de bloggerskorna som vill följa bloggen genom att läsa den, anmäla dig i tävlingar o.s.v! Bloggen är alldeles ny och söker läsare och kommenterae. bli en av de.

bloggen går mest ut på musik, skvaller om kändisar och annat. Du kommer älska den i framtiden när den kör igång sig helt och hållet, så vad väntar du på? Sätt fart nu!

MVH: http://www.thatvoice.blogg.se

Nu får du ju det du får, men om du får en pojke så är det ju ett perfekt tillfälle att använda ditt "manshat" och vända det till nåt positivt, en motivation ocg vilja att fostra jordens klokaste, mest respektfulla, empatiska och feministiska lille pojke! Så ser jag det, att det ur feministisk synpunkt är "bättre" att få pojkar eftersom det till stor del är just mansrollen som måste ifrågasättas och ändras för att något ska hända! Och enda sättet är att börja med våra små. Tror jag iallafall! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *