Kategorier
diskussion & debatt Titta jag ammar!

Jag tänkte ta tillfället i akt och visa pattarna

(Gilla gärna på Bloglovin. Jag vill ju att så många som möjligt får se mina pattar.) Amning är ju bara en ursäkt för att visa upp sig. Jag tror man har något allvarligt fel i huvudet när man resonerar som ovan. När man tror att kvinnor använder sina barn som medel att visa upp pattarna. […]

(Gilla gärna på Bloglovin. Jag vill ju att så många som möjligt får se mina pattar.)

Amning är ju bara en ursäkt för att visa upp sig.

Jag tror man har något allvarligt fel i huvudet när man resonerar som ovan. När man tror att kvinnor använder sina barn som medel att visa upp pattarna. De där sexiga ådriga sladdriga halvhängiga mjölkstinna pattarna med stretchmarks och bruna vårtgårdar. För det är liksom prio ett när man har en hungrig unge. Visa pattarna.

När det handlar om amning så skiter fullkomligt i om nån blir störd. Jag varken vill eller kan vara diskret.  Jag sätter min unge först, vill hon ha patte så får hon det. Jag ammar helt enkelt vart fan jag vill och framförallt hur fan jag vill.  Passar det inte så dra en filt över huvudet. Gå och sätt dig på toaletten eller stanna hemma! Eller du, varför inte sluta glo helt enkelt?

Jag har suttit i miljoner amningsdiskussioner och det låter alltid på samma sätt. Kontentan är att man får minsann amma så länge man gör det snyggt.

Alltså, bara om man uppfyller vissa krav och dessa krav förändras ju beroende på vem man snackar med. Nån tycker att det duger att man inte tar fram båda pattarna, en annan är nöjd om man täcker med filt, en tredje vill helst att man går undan till ett hörn och en fjärde tycker nog att man får gå på toa eller lämna lokalen.

Det går inte att tillfredsställa alla och alla har olika syn på vad hänsyn innebär. Så jag skiter i det.

Jag känner så många kvinnor som knappt vågar gå ut för att de är rädda att nån ska bli upprörd om de skulle tvingas amma. Jag känner kvinnor som kämpar för att få sin amning att funka men som blir så otroligt stressade av tanken att nån kan tycka de är äckliga. (och då funkar det knappt alls)

Jag minns själv vilken ångest jag hade och hur kämpigt det var i början då jag tyckte att ALLA tittade på mig (lägg dessutom till år av svåra komplex och panikångest) och jag nästan grät då vi var ”tvugna” att gå ut.

Attityden som vissa har mot amning begränsar kvinnor. Den förpassar kvinnor till hemmet och den inskränker kvinnors rättigheter. DÄRFÖR känns det viktigt för mig att amma offentligt. Utan skam och utan skuld och framförallt utan att skyla mig.

Fuck hänsyn när det kommer till den här frågan. Fuck pryda idioter som inte har vett att sluta glo. Jag skiter fullständigt i om jag ammar ”snyggt”!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag tänkte ta tillfället i akt och visa pattarna”

Din blogg krånglar för mig 🙁 Svårt att komma in, ibland ser inläggen konstiga ut, ibland kommer jag inte in alls.. Har varit så typ två tre dagar nu

Jag har inga problem med offentlig amning det är helt naturligt. Jag har dock blivit störd eller rättare sagt obekväm med den en gång. Jag jobbar som konduktör och kollar biljetter dagarna i ända. Och en gång hade jag med mig en kvinna med enorma bröst och hon ammade sitt barn och det var inget fel med den. Men när hon var klar med bröstet på ena sidan och bytte till andra sidan så lämnade hon det bröstet ute eller rättare sagt hon liksom kilade fast det under armen så att det stack en bra bit ut i gången vilket medförde att jag inte kunde utföra mitt jobb utan att min höft slog emot hennes bröst. Så jag kunde helt enkelt inte göra mitt jobb för jag vart obekväm. Och då tyckte jag nog att det blev lite för mycket. Så man kan ju iaf dra gränsen till att hålla brösten för sig, själv så att andra behöver har full närkontakt med dom.

Hear, hear! Glöm inte snipperiet också! 😉

Blev ifrågasatt om jag ammar och hur mycket och varför si och så på apoteket när jag skulle köpa reflux-medicin-livsmedel till sonen.

De tyckte jag skulle köpa dinappar till brösten och försöka med det. När läkare ordinerat annat. Ibland går "viljan" för långt……

Helt rätt!!

Är det någon som borde skämmas så är det väl alla dessa pervon som glor på ens pattar!

Gillar man inte ammande bröst, titta inte då! Visa lite hänsyn! 😉

Jag har bara ett problem med offentlig amning. Jag är rädd att det ska kännas obehagligt för mamman om jag råkar se att det ammas :p

Jag menar. Det är ju inte jättevanligt att kvinnor viljeligen visar brösten annat än vid amning, och jag skäms liksom lite om jag råkar se att någon ammar.

Jag har inget som helst problem med att mödrar ammar sina barn offentligt, men som sagt: Jag är rädd att det är obehagligt för modern om jag ser det. Kanske är det så att andra känner likadant, och försöker projicera sitt problem till de ammanda mödrarna?

Så jävla bra! Du är faktiskt den person som lärde mig en attityd till offentlig amning som fungerar – nämligen den du för fram i inlägget ovan. Du skrev något någon gång om vem som egentligen ska ha tolkningsföreträde i frågan och då trillade poletten ner – då kunde jag äntligen "hala fram brösten hur som helst" åt min hungriga unge. Sen har jag valt toaletten ett par gånger men då av hänsyn till mitt barn och inte till min svåger.

låg och tänkte på den artikeln om att vi kvinnor bara vill visa bröstem osv när jag ammade Tilde och så tänkte jag, hoppas Ladydhamer skriver något jävligt bra om amning nu och som i ett trollslag gick jag in och såg att du hade skrivit något jävligt bra, som alltid!!!

p.s det första jag tänkte på när jag såg bilderna var att jag har en lika dan amningskudde som du, lite komiskt när alla tjatar om hur mycket pattarna syns när man ammar 😉

Ja.. Jag själv har inget emot offentlig ammning, barnet behöver mat och den maten finns i brösten. Inget mer med det.

Jag har inget intresse av att titta på när någon ammar så jag lägger inte märke till nåt ändå.

Däremot är jag nervös inför att amma bland folk, första barnet blev det strul med amningen från start så jag la ner fort men nu ammar jag andra barnet däremot (skitroligt att det funkar och jag gillar det vilket jag hade svårt att tro jag skulle göra).

Hon är snart 5 veckor och vi har inte varit bland folk än men jag bävar inför det faktiskt, jag känner mig inte bekväm att amma inför någon annan än min sambo.

Men vi får väl se, nån gång försvinner min offentligammningsoskuld och det kanske går lättare då men tills dess kommer jag ha en liten klump i magen.

Mysiga bilder 🙂

inte skäms djuren när de diar sina barn, varför ska vi? människan har en jävla massa ideér för sig vad man får o inte får göra. fan, idioti.

Hittade en gammal tråd på fl som gick ut på att efter 6 månaders ålder är det tydligen perverst att amma sina barn. personen som tycker att det är pervert må vara den enda som är pervers. Att amma sitt barn, ge det all den näring som de behöver är ju fantastiskt!

Det är helt underbart att det finns de mammor som vågar ta sig ut och amma offentligt, hade alla varit rädda för hur andra hade reagerat och därmed stannat hemma hade de knasiga människorna, som är av den åsikten att ammande kvinnor ska stanna hemma, vunnit. Jag ammade själv offentligt då Patric var liten och jag hade faktiskt inga problem med det, jag upplevde heller aldrig att någon störde sig på det men jag tror mycket det handlar om var man bor och hur gammalt barnet är för tydligen så upprör en 2-åring som ammas mer än en 3-månaders. Det är hemskt… kan inte de envetna människorna lägga sin energi på att uträtta något vettigt istället?

Håller helt med dig! Du är så skönt unik i denna hemska sexistiska värld!

Men jag undrar om du skulle resonera på samma sätt om mjölken kom ut mellan benen! Liksom, någonstans går väl ändå en gräns för hur mycket man kan visa ute på stan! Eller tycker du att allt är tillåtet?

Jag menar inte att motsäga dig, men kan du inte utveckla ett steg till.

bilderna är ljuvliga.

detta tycker jag är ett intressant ämne. jag har ingenting emot offentlig amning, generellt sett. däremot var jag en gång med om en mamma som lät sina barn skvätta mjölk åt höger och vänster. tilläggas bör att detta var på ett café. då blev jag riktigt förbannad.

jag förstår att ungen är hungrig, men när jag sitter på ett café och dricker kaffe(sådant som man gör på café), vill jag inte se/höra en skrikig morsa med en totalförvirrad unge, som skvätter mjölk.

jag tycker det är jävligt ohyfsat, så idén med en liten filt över kanske vore en idé för dom som inte kan hålla koll på var mjölken hamnar.

Äntligen nån som fattar grejen. Man ska inte skämmas för att amma. Det är det mest naturliga som finns. Och det är vackert och nyttigt. Likadant är det lika fint och trevligt med runda klumpiga gravid magar. Det är sann kvinnlighet inte korta kjolar och långt hår. Folk måste börja tillåta oss kvinnor vara stolta mammor och kunna amma i fred.

Den som tycker sådant är tändande är fan efter i hjärnan. När mitt kusinbarn föddes så ammade min kusin bland 200 gäster och ingen tyckte det var konstigt. Helt sjukt att folk tar åt sig? Vill man inte titta så finns alltid valet att just inte titta . Lättare än så blir det inte ! Tack för en shysst blogg!:love:

Jag har inga problem med mammor som ammar offentligt. Jag menar det är ju naturligt. Och det är som du säger, det är inte svårare än att låta bli att titta liksom. Förstår inte vad problemet är.

Vackra bilder! :love:

Jag har två barn, 1 och 9 år, och har ammat båda offentligt närhelst dom velat ha käk. Under dom år som skiljer barnen åt har det hänt enormt mycket. För nio år sedan tittade folk på en med avsmak, fick lämna restauranger, cafér osv. Idag accepteras det på ett helt annat sätt och det är mycket tack vare människor som du. Tack för din kamp!

Nästa "problem" som dykt upp nu är att yngsta ungen nått den magiska 1-års gränsen. Nu måste man ju sluta amma. Nu är det ju äckligt, fruktansvärt, perverst, you name it. Den äldre ville inte längre amma efter 8 månader så där blev det ju ett naturligt avslut. Nu vill jag fortsätta amma så länge han vill, och ju högre folk skriker desto mer hoppas jag att han vill amma tills han blir 5. Minst. 😉

Nej, fan vad ledsen jag blir, till tårar, att det tydligen är så un-p.c att visa en bild på en ammande mamma. Själv var jag bara halvbra på det, men min pojk är lycklig och vacker ändå, och jag tycker vidare att alla får göra som de vill, det är ett privat val. Men inte fan skulle jag stöta mig med folk (många av mina vänner)som inte ammat/ammar. Att Kerr- och du- visar upp er privata sfär och berättar hur ni känner, tycker jag är skitskönt. Lika precis som jag tycker det var en lättnad (då jag ammade och inte kunde riktigt producera det sonen behövde) att läsa om folk som hade samma situation. Fortsätt skriva!

Det jag tycker är riktigt skrämmande är att attityden mot offentlig ammning har förändrats till det sämre.

När jag fick mitt första barn 1990, då var det fint att amma! Satt man på restaurang eller liknande och ammade, så fick man ett sammetsögd blick och hörde mumlandet; åh, så vackert!

När jag fick mitt yngsta barn 2009… Vet inte hur många gånger jag blev stoppad när jag skulle amma min lilla. Fick bla hänvisningar till toaletten! Jag har fått lära mig att man äter inte på toaletten och det tänker jag inte tvinga mitt barn till!

Det riktigt tråkiga är att de flesta som verkar ha problem med att någon ammar offentligt är unga tjejer i 25-35 års åldern, alltså tjejer som snart ska skaffa barn själva.

Jag tycker detta är en mycket oroande utveckling. Att samhället blir mer och mer trångsynt istället för tvärtom.

marika – Vet du vad det är för skillnad på brösten och på könsorganet?

Jag tänker inte svara på frågan eftersom att det är ett ickeproblem som inte har någon relevans.

Åååvad härligt att någon tycker som än själv! Jag har haft så många diskutioner med så många när jag ammade lukas offentligt! Tillslut så orka jaginte ens svara tanterna som gång på gång påpeka alla mina fel och brister. Bäst varnog ändå är jag amma lukas på bussen och en tant fräser och säger något som att det inte passar sig då stirrar hennes man på henne och säger men vadan ge dig hon matar ju bara barnet! Det var så otroligt skönt att höra!

asså en kan ju fatta att gamla människor tycker att det är oanständigt att visa pattarna men de tycker ju att ALLT är oanständigt, gravida kvinnor fick la inte ens vara med på fotografier eller hur var det.

Lite OT, vad jag ville säga var GÖTT att jag fått en unge så jag kan få gå runt och visa upp brösten i tid och otid! ÄNTLIGEN!

Med första barnet var jag väldigt osäker med amningen, speciellt i början. Jag ville helst gömma mig så mycket som möjligt och ville absolut inte amma offentligt. Var vi på affären och bebisen ville amma så gick jag ut till bilen. Jag vande mig iallafall och blev mer avslappnad. Med andra barnet var jag totalt avslappnad, jag ammade henne till och med när jag gick omkring på ikea. 😉 Jag orkade inte förpassa mig till nåt hörn nå mer (om jag själv inte valde att sätta mig nånstans). Man slutar liksom bry sig om folk blir irriterade…

Eller så kan man hävda, som min tidigare chef, att amning används för att skapa uppmärksamhet. Det anklagade han i alla fall en föräldraledig arbetskamrat för som kom in med sin tvåmånaders för att närvara vid ett möte och som under denna sammankomst var tvungen att amma. Hon gjorde det så diskret att jag faktiskt inte såg det. Men uppmärksamhet, var det ja.

Detta är helt sjukt! Amning, det naturligaste i världen, kvinnor kan ge liv genom sina kroppar och det ska ALDRIG kännas fel/skamligt eller på annat sätt kränkande för allmänheten att amma när barnet behöver det!

Jag började fnissa som en mellanstadietjej när jag läste den kommentaren. Jomenvisst, jag ammade ju offentligt för att ha en ursäkt att visa upp brösten. Det hade ju inte alls någonting att göra med att jag hade en hungrig bebis…Och att " stanna hemma" eller " amma på toa" ? Tack , men känns inte som ett alternativ.

Mnåh, så gosigt! Jag har svårt att förstå hur man överhuvudtaget kan se amning som något äckligt/sexuellt. Själv tycker jag att det är så VACKERT och underbart, i all sin naturlighet!

Tyvärr har jag ganska svår social fobi, så jag misstänker att jag kommer ha svårt att kunna amma öppet den dagen jag får barn. Även fast jag vill. Jag känner ju precis som du, att amma det ska man få göra hur/var och när man vill. Eller rättare sagt – när barnet vill. Sedan blir det nästan ännu viktigare att våga amma öppet, just för att det sticker folk i ögonen och gör att amning blir svårt och skamfyllt för så många mammor.

Om jag inte hade min fobi nu dårå'. Och så ponerar vi att jag satt på ett fik och ammade. Öppet. Kanske t.o.m. min 1 åring? Så fick jag självklart sura och äcklade blickar från korkade rötägg. Då hade jag haft lust att antingen blänga tillbaka med höjda ögonbryn eller säga "Ser ni nå spännande?" eller varför inte "Ge fan i å blänga, vänd bort blicken om jag stör er så fruktansvärt!".

Hehe, pttja.. om man ändå vore modig.

Önskar att jag kunde amma lika öppet utan att bry mig. Jag var aldrig själv på stan med mittbarn första månaderna (vågade inte åka buss eller liknande och riskera att behöva amma). Med bilen och sambon gick det bra för då kunde jag amma i bilen och ibland i hörnet av en resturang. Nu när han är åtta månader ammar jag inte ens inför kompisar utan bara släkten och jag får verkligen skuldkänslor då mitt barn vill ha tröst och vi är hos andra (han äter ju vanligt nu men är han trött så vill han ha tutte). Jag skäms verkligen för att jag skäms att amma mitt barn!

Jag har som tidigare skrivet problem att se amning, men – jag går efter mitt intellekt och inte känslor. Amning är att dia, det ska man få göra var man vill, det är att ge sitt barn föda. Själv kollar jag bara bort. Så man kan tycka att amning ger rysningar utan att ha något emot det.

EMMA! Självklart!! :thumbup: Jag kan tycka vissa saker ser äckliga eller obehagliga ut, men det är ju som du säger inte detsamma som att vara emot det eller tycka att de som äcklar ska gå och gömma sig. 🙂

AMANDA – jag kan dock med glädje meddela att jag aldrig fått sura blickar eller elaka kommentarer eller nåt annat än leenden och glada blickar! 🙂

de flesta är amningspositiva. Och de som inte är det har takt nog att låta bli att glo. 🙂

Önskar att väldigt många fler fungerade som du när det gäller offentlig amning!

Då kanske jag också hade vågat, jag gick knappt utanför dörren i början och senare planerade jag min shopping NOGA så jag alltid skulle han nära till ett amningsrum, men jag önskar såklart att jag hade haft orken att handskas med alla stirrande idioter och bara ammat varhelst jag befann mig när ungen blev hungrig!

Förstår inte riktigt hur folk tänker, själv till exempel tycker jag det extremt äckligt med feta håriga gubbar som går runt med bar överkropp lite här och var sommartid, men inte fan vrålar jag om att de ska skyla sig, jag tittar bort. Enkelt!

Jag hade allvarligt talat ångest när jag var nybliven mamma när jag skulle ta mig utanför vår dörr. Jag visste ju att det fanns folk som minsann tyckte det var hemskt att amma offentligt. Nu känner jag att jag skiter fullständigt i det. Min son ska ha mat och det ska ingen få hindra mig att ge det. De kan väl förfan blunda om det är så jobbigt att se på. Det är ju ingen som tvingar dem till det!

Jag har nog visat mina bröst en del i min blogg via amningsbilder, men vafan det där väl ingen som har dött av lite BRÖST?!

Klocka ord du skriver, har fastnat totalt för din blogg.

KRAMAR!

Shit alltså, ditt liv verkar jobbigt med så mkt förträngd ilska du verkar ha inom dig…tur du har bloggen så du får ventilera så det inte går ut över andra i din närhet ;-P

DIANA jag är inte speciellt mycket argare än nån annan! Snarare tvärtom! Visst finns det sånt som jag brinner för (som genus och feminism och amning) en inte till den grad att det gör att jag mår dåligt.

Mitt liv är dessutom fantastiskt skönt. Har inte mycket att klaga på alls! 🙂

Men tack för din omtanke! :thumbup:

Jag måste bara säga att du inspirerade mig enormt gällande offentlig amning när jag fick barn. Och du inspirerade mig att inspirera andra! Jag höll på med filtar och grejer för att skyla mig då och då, men till slut pallade jag inte det längre utan ammade istället hur och när som helst med ett leende till alla med sura blickar. Och då märkte jag hur lättade andra mammor blev, för om jag inte skämdes behövde ju de inte göra det heller…

Jag beklagar att jag är inte sån som "blottar" min bröst när jag ammar, (ammar inte i dett ögonblick).

Inte för att jag är rädd eller konfliktsky, eller liknande, men för att jag inte känner för att visa min pattar, då jag tycker de är privatsak, så jag brukar ha filt överpå min axel så barnet inte får för varmt, och samtidigt skyddar min tuttar. Men om jag är med kvinnorna enbart så kan jag visa upp tuttar, men inte alls när nån männen är i område. nej tack, och så har jag märkt att barnet störs mindre av omgivning när de ska amma, så det känns bra med filt.

Förr i världen satt man på en pinne bakom ladväggen och sket. Det spelade ingen roll om nån gick förbi, det ansågs som en naturlig syssla. Utedasset hade fler sitthål, så att halva släkten kunde sitta där samtidigt. Mensskydden var inte som dagens, och röda fläckar på kjolen var inget att hänga upp sig över. Ammade gjorde man också överallt, åtminstone vanligt folk.

Franske kungen kläddes på och inför publik. Och så vidare, osv…

Kroppen och dess funktioner har blivit tabu sedan dess, bortsett från sex. Bra eller dåligt kan man ju diskutera, men den allmänna uppfattningen är att man inte ska behöva drabbas av kroppsfunktioner – jag vill inte titta på när du skiter, lika lite som när du ammar.

Men en hungrig unge är naturligtvis viktigare, så det är klart du ska amma när du behöver, Men hur besvärligt kan det vara att göra det diskret? Har haft väninnor som suttit mittemot mig vid matbordet och ammat så att jag knappt märkt det. Och sett andra fläka fram båda tuttarna på konferenser med i huvudsak manliga deltagare.

Man väljer själv vilket intryck man vill göra, och folk får tycka vad de vill av det intryck de får.

Visst fan tycker jag väl att man ska få amma offentligt bäst man vill men med ett undantag; restauranger. Jag tycker inte att det är helt okej att dra fram tutten när folk sitter och käkar runtomkring.

Det är faktiskt inte alla som tycker att dessa som du beskriver dem "ådriga sladdriga halvhängiga mjölkstinna pattarna med stretchmarks och bruna vårtgårdar" är trevliga att titta på när man käkar. Lite hänsyn kan man faktiskt visa. Även om du/ammaren inte känner sig obekväm med att visa brösten så finns det folk som känner sig obekväma runt nakna bröst.

"Gilla gärna på Bloglovin. Jag vill ju att så många som möjligt får se mina pattar"

ASG!

Detta var det bästa inlägget i år.

:thumbup:

Toppen inlägg! :thumbup:

Jag har inte ammat offentligt ännu men det kommer! Vill min son ha mat när jag är ute så ska han få mat, hur mycket folk än kommer att störa sig på det.. min son går före allt och jag skiter fullständigt i om dom har problem med ammande mammor, dom behöver ju faktiskt inte titta på oss.

Hej, är ganska ny läsare hos dig! Jag har förvisso inga barn men har ändå givit mig in i debatten ett par gånger. Anser att det är fullständigt normalt med amning, jag kan inte riktigt se "liknelsen" som en del påstår, att det skulle vara som att ha "samlag offentligt" …JA, jag har hört den liknelsen…helt galet.

Alla kvinnor jag sett som ammar gör det superdiskret, så jag förstår inte hur folks fantasi verkar skena iväg. Jättestarkt att du är så "modig" o vågar visa så "mkt" när du ammar…den dagen jag får barn kommer jag aldrig tycka offentlig amning är fel..men jag kommer däremot att vara väldigt diskret..dock inte för andras skull utan för min egen 😉 hahaha, en sista grej, diskuterade med vän en gång om amning…hon menade "det finns toaletter"….Så om ungen blir hungrig mitt ute i parken så får man gå hem? Eller knata in på närmaste fik o leta upp en toalett? :bigeyes::rolleyes: jaa det låter ju jätte…eh….smart. Inte. Tack för en bra blogg iaf!!

HANNA MEN LÅT BLI ATT TITTA DÅÅÅ!!!!!!!!!!!!!

Eller menar du att jag inte ska kunna gå ut och äta när jag har en ammande bebis? Kvinnor ska hålla sig i hemmet så länge de ammar?

STINA jag struntar fullkomligt i vad jag gher för intryck. Jo ibland, för många kvinnor och bebisar, så ÄR det besvärligt att visa "hänsyn" (igen; vad hänsyn är beror på vem du frågar) och diskret.

Man har liksom fullt upp med att få det att funka att man intwe har tid eller ork att bry sig om sin omgivning,

fan, folk får dra ur huvudet ur sina egna arslen en stund och fatta att min amning inte handlar om dem.

Menade bara att jag kanske inte skulle kunna sitta som du gör på bilden där båda barnen ammas, offentligt alltså. För mig skulle det vara att visa alldeles för mkt. Menade inte att göra dig upprörd…:-O

Dom som tycker att amning är fel i offentliga utrymmen borde få ordet plast tatuerat in i pannan!

Stackarna är uppenbarligen 100% flaskbarn!

De här som klagar över att kvinnor ammar offentligt är väl samma människor som klagar på att mammor tar med sina barn på cafén. När ska dessa egocentriska spån fatta att allt faktiskt inte kretsar kring dem? Mammor och barn har lika stor rätt som alla andra att gå ut och käka.

Jag är för fri amning men tycker man kan täcka med en filt ute bland folk. Man måste respektera andras känslor oxå. Sen är jag fortfarande farcinerad av att en 2 åring fortfarande vill amma

:-d

Jag är för fri amning men tycker man kan täcka med en filt ute bland folk. Man måste respektera andras känslor oxå. Sen är jag fortfarande farcinerad av att en 2 åring fortfarande vill amma

:-d

Ärligt talat så tycker jag att det är störande när folk visar privata kroppsdelar i lokaler där det serveras mat och dryck.

Jag förväntar mig att få äta utan att få se en massa kroppsdelar som normalt inte flashas till höger och vänster. Även om jag inte tittar rakt på den ammande kvinnan går det inte att undvika att se när hon sitter inom några meters avstånd. Jag tycker att det är otrevligt helt enkelt. Obehagligt är det också när kåta gubbar börjar stirra så fort de får glimta ett par bröst. Man riktigt ser hur deras blick får något snuskigt i sig.

Så på restauranger och caféer vill jag inte se när kvinnor ammar, men överallt annars funkar kanon. Det är bara när jag äter som jag störs av nakenheten.

Självklart ska bebisarna också få sin mat, men det går ju att sköta lite mer diskret. Ammande kvinnor ska alltså inte behöva låsa in sig på någon sunkig toalett eller lämna lokalen, men en tunn filt så att vi som inte vill se slipper är väl inte så mycket begärt?

Det var väll då en jävla tur att du skaffa ungar så att jag äntligen fick se dom 😉 hehe, har varit nyfiken i 22 år !!!! <3

Ni som har åsikter om amning offentligt har ni barn själva?? och isåfall har ni då barn som kanske snällt äter var fjärde timme. Inte vet jag hur era känslor är men jag såg inte längre mina tuttar som bröst längre då jag fick barn. Dom var något som mina barn behövde och råkade jag då sitta på ett fik, eller kanske inne på H&M när det var dax att amma så Varsågod =) serverat. Att amma ÄR underbart, närheten, den djupa ögonkontakt man har med sitt barn, man är ett, man glömmer sin omvärld.

Men vi kanske ska ta och dela upp oss. Starta cafè kedjor som förbjuder alla som "sticker ut" att komma in så kan alla med fördomar sitta trygga.

slaven min vilket klokt inlägg! :thumbup:

ROSA/BLÅ – jag har upplevt vid många många tillfällen att snuskgubbar kollar in mina pattar och dregglar.

Detta har dock ALDRIG skett när jag ammar. ALDRIG. De flesta män kan skilja på ett par ammande bröst och ett par sexuella bröst. Det är bara osäkra kvinnor som inte kan det.

Och ang. flashande kroppsdelar osv. Jag utgår givetvis från att du bor i ett muslimskt land där det aldrig någonsin befinner sig kvinnor i korta små kjolar och djupa urrigningar på restaurangerna.

På en restaurang så försöker man bete sig. Man skriker inte. Man beter sig inte illa. osv.

Men amma, det får man göra på det sätt som funkar bäst. Det finns ingen anledning att skyla sig eller på annat sätt amma annorlunda än man brukar. Den lilla lilla minoritet som stör sig får helt enkelt ta det eller lämna lokalen.

Nu har jag en sådan "tur" att jag begåvats med yttepytte små bröst, så när jag ammar syns det ju knappt. Det går fort som attan att ploppa ut tutten och barnets huvud täcker hela alltet sedan. Men oj så avundsjuk jag är på de riktigt kvinnliga kvinnorna, med stora härliga behag som gungar så härligt, det ser så otroligt moderligt ut! Men mina små behag har funkat ypperligt för sonen i nu 10 månader så det går ju ändå.

Fortsätt amma överallt och närsomhelst!

Bra skrivet! Det verkar som att attityden hos en del säger att kvinnan ska stanna i hemmet under hela tiden som hon ammar barnet. För att inte "äckla" andra. Men hallå?! Jag tycker det är äckligt när killar ha byxorna nere i knävecken så hela kalsongerna syns. Ska jag börja säga till dem att de ska "hålla sig hemma" då eller? Nej, jag slutar helt enkelt att glo, då är problemet borta.

Jag har inte barn själv men ändå har jag gett mig in i debatten och känner att jag inte kan hålla tyst den här gången heller.

Visst ska mammor med små barn få amma på offentliga platser – självklart. Lika självklart som att man om man har små barn ska ta med de på fik och restauranger. Men!

De gånger jag har stött på mammor som ammar ute så har jag undrat om de gör det för att "provocera" och visa att – här sitter jag och AMMAR, deal with it.

Det är inte så att jag har stirrat, kommenterat, snarare är det så att jag har bytt plats.

Det är ganska svårt att inte se och att ge mamman det "privatliv" jag tycker att hon förtjänar när tutten langas upp en stol ifrån mig och följs åt av ett högljutt smaskande en halvmeter från min latte i pinande höstvind på uteserveringen (hur fan tänkte hon där liksom, JAG frös halvt ihjäl)

Jag vägrar tro att barnet blir akuthungrigt och att det alltid är en "nödsituation".

Lika regler gäller väl för alla i offentliga rum?

Jag spontangallskriker inte, smaskar inte högt. rapar, fiser eller pratar bajs, inte kastar jag saker omkring mig heller och förväntar mig samma respekt av folk i min omgivning.

Är man ute så är man och då kan man inte göra som man själv behagar eller brukar av den enkla anledningen att situationen då skulle bli ohållbar.

Kan man inte bete sig i offentliga rum så bör man faktiskt stanna hemma.

Jag tycker det är oerhört otrevligt när folk sitter och glor på mig när jag äter, därför känner jag att jag borde visa barn samma artighet och inte glo när de äter.

Mitt tips till de som blir störda i sin amning med blickar från folk: börja stirra tillbaka. Alltså bara råglo och totalt psyka ut dem. Så kanske de lär sig.

Jag är absolut för fri amning och amma vart man vill, men det funkade dock inte för mig med första barnet av olika anledningar. Nu med andra är jag peppad till att det skall gå bra.

MEN det jag stör mig på i många inlägg är hur folk beskriver brösten? snaska tutte, hänga vid patten osv är inte speciellt charmiga ord. Det kan jag tycka är lite osmakligt..

LD: Jag trodde att du var tillräckligt klok för att skippa jämförelsen med djupa urringningar och korta kjolar.

Har någon en djup urringning eller en kort kjol ser man inte hela brösten och man ser inte hela rumpan eller murven.

Har jag betalat för en måltid på restaurang tycker jag att det är väldigt otrevligt att se en kvinna som slänger fram sina bröst för att amma om hon sitter så till att jag tvingas se på henne vart jag än vilar mina ögon. Det har hänt flera gånger att jag har sagt till personalen om att jag har blivit störd av det fenomenet och då har personalen varit väldigt förstående och de har erbjudit den ammande kvinnan en mjuk filt eller bett henne lämna lokalen om hon inte vill ta emot filten eller skyla sig på annat sätt. Ja, hon har också betalat för sin mat, men hon får inte per automatik blotta sig hur som helst. Troligtvis är hon då den enda kvinnan i lokalen som ammar och är då minoritet. Därför får hon anpassa sig efter andra om de tycker att det är obehagligt. Vet många som delar min åsikt så jag är inte direkt ensam om det.

Jag ammade min dotter i 16 månader, men jag skulle aldrig komma på tanken att sitta med mina bara bröst bara så att hon skulle få mat. Jag såg till att dölja mina bröst så att andra slapp se dem.

Gällande snuskgubbar så finns det gott om dem som tycker att amning är något sexuellt. Var med om en riktigt vidrig händelse när dottern var 3 månader så det handlar knappast om osäkerhet. Yngre killar i moppeåldern brukar också kunna få snusk i blicken och sitta viska alldeles för tydligt till varandra. Kanske har män där du bor lite mer vett och etikett än vad de har här? Eller så vill du helt enkelt inte se att alla inte tycker att amning är något vackert för mor och barn.

ROSA/BLÅ då får jag gratulera till en väl fungerande amning! Själv skulle det inte funka överhuvudtaget att försöka lägga en filt över när jag ammar. Varken min son eller dotter hade godtagit det.

Och jag hade svårt nog att få amningen att funka smidigt.

Jag får även gratulera att du begåvats med en väldigt liten och diskret byst som är lätt att hantera! Min tunga lite hängiga byst är svårmanövrerad. Speciellt när det inte finns amningsbh'ar som passar.

Jag tycker inte heller att man får blotta sig hursomhelst. Men att amma är inte att blotta sig.

Och jo visst är den ammande mamman i minoritet, men det är även DU. De flesta bryr sig inte alls om ammande mammor. Oavsett hur odiskreta de är. :thumbup:

Attityder som din tvingar kvinnor tillbaka till hemmet. Och det är INTE ok. Du får fan sätta dina egna känslor åt sidan lite. Allt annat är brist på empati.

The Slave: Nej jag har inga egna barn men kan ändå ha åsikten att man ska få amma barn offentligt utan att ifrågasättas även om jag tycker att det ser "äckligt" ut (vilket jag håller för mig när jag ser det och kollar åt ett annat håll).

Jag har inget emot personer som ammar. tycker de är vackert. Men undrar hur gammal är den större av barnen? Han ser ut och vara lite för gammal för att amma. Finns en gräns tycker jag. Men kanske bara jag:D

Anaiah: Väldigt enkelt att avfärda mig på det sättet – " det märks att du inte har barn". Varför inte istället upplysa mig om VARFÖR det är så viktigt att hävda sin rätt att amma överdrivet öppet i offentliga rum istället för att be mig "dra något gammalt över mig".

Hur svårt är det att visa lite ömsesidig respekt när vi blir tvungna att dela rum på tex en restaurang?

Dvs – stirra inte på någon som ammar (för i ärlighetens namn anser jag att de/ni FÖRTJÄNAR lite privatliv) och vice versa ; Släng inte upp pattarna i min latte, tack så jävla mycket.

En sån aggressiv approach gör att ännu fler blir negativt inställda till det.

Kvinnan i mitt exempel satte sig på uteserveringen och langade fram pattarna (samtidigt som hennes väninna fick springa in och handla fikat) bredvid mig och min kille som satt och RÖKTE en cigarett till vår latte. Vad säger det om henne?

Jag menar inte att man ska dra sig undan eller gå in på toa, men en liten filt eller dylikt att skyla åtminstone litegrann med är inte helt fel – om inte för att blidka såna hemska individer som jag så kanske för att skydda er själva mot snuskgubbar och moppepojkar som ALLTID kommer att finnas.

LD: Ja, jag kanske hade tur som fick amningen att fungera smidigt och smärtfritt från första början.

Men min byst är allt annat än liten och "lätthanterlig". Det fungerar ändå väldigt bra att dölja den vid amning på restaurang. Jag använder inte direkt tvättlappar som filt för att skyla mig lite. Jag hittade perfekt amningsbh i j-kupa från change btw.

Jag kräver inte att någon enbart ska amma hemma eller täcka över sin byst helt vid amning. Men att visa omgivningen respekt tycker jag inte är mycket begärt.

För övrigt så trivs jag utmärkt i hemmet och har ingen fundering på att bli en arbetande karriärkvinna. Jag är heller inte den enda som trivs bra med att städa, laga mat och ta hand om barn och man. Vad är det som är så farligt med att vara hemmafru om man själv trivs med det och inte tvingar någon annan till samma leverne?

HANNA alla kan inte skyla sig med en liten filt eller vara diskreta. Om du hade ammat så hade du vetat hur jävla svårt det kan vara. Bebisen är inte död och ligger inte still och sammarbetar inte alltid.

Det är viktigt att kvinnor får amma fritt utan krav och restriktioner därför att det är viktigt att kvinnor känner sig fria att våga amma.

LD: Du gör som du gör, ingen kan hindra dig, men argumentet håller inte. Det är som att säga "Nej, men är man nödig så är man" och sätta sig och skita på Sergels torg.

Vilket säkert hade varit helt okej för 300 år sen.

Självklart kan man klä sig så att man kan amma diskret!

Apropå toaletter så ska jag tillägga att amning på toa går fetbort, man ska inte tvinga nån att äta där man skiter. Men fler varuhus, gallerior etc kunde ju satsa på snyggare damrum med lounger utanför där folk kan amma, vila benen och whatever.

stina det är en jävla skillnad på barn och vuxna. Vi kan hålla oss. Det kan inte barn.

Bebisar har behov som behöver tillfredsställas. På direkten.

Sitter jag på ett kafé så vill jag inte behöva åka hem för att amma (vilket jag aldrig skulle hinna) Går jag runt i en affär så finns ingen tid att uppsöka amningsrum. Sitter jag på bussen och ungen blir hungrig så väntar jag inte. För BARNET kan inte vänta. osv.

Vuxna kan hålla sig när de är skitnödiga (vilken jävla jämförelse förresten), de kan vänta tills de kommer hem för att knulla, skita, pissa eller vad fan det nu må vara man brukar använda som ett argument mot offentlig amning.

och det spelar ingen roll HUR jag klär mig när jag ska amma så måste jag ta fram pattarna ändå.

Och på sommaren så vägrar jag dessutom klä mig i heltäckande för att nån jävel inte ska bli ledsen på ögat för att de råkar se patte. Jag har tunna linnen. Och då ser man allt.

och det spelar ingen roll HUR jag klär mig när jag ska amma så måste jag ta fram pattarna ändå.

Och på sommaren så vägrar jag dessutom klä mig i heltäckande för att nån jävel inte ska bli ledsen på ögat för att de råkar se patte. Jag har tunna linnen. Och då ser man allt.

Hannah, det är du som sitter och säger att kvinnor har ett behov av att hävda sin rätt genom att amma "överdrivet öppet". Vad får du det ifrån? När jag ammar så ammar jag för mitt barns skull, inte för min egen och det tror jag att jag har gemensamt med typ alla andra ammande mödrar.

När du kommer dragande med unkna åsikter som att man ska stanna hemma om man inte kan bete sig i det offentliga rummet, ja då tycker jag att du ska gå och dra något gammalt över dig för det är just det dina åsikter är – gamla!

Jag vet inte hur man kan amma agressivt, jag ammar – jag tänker inte så mycket på HUR jag ammar eftersom det inte är viktigt annat än att det fungerar. Jämte mjölkstockningar, sår, bebis med magknip eller andra orosmoment kommer ditt behov av hänsyn väldigt långt ner på i alla fall min priolista och det får du lov att ha respekt för. Jag är liksom LITE upptagen av amningen när jag sysslar med det.

Så jo, det märks att du inte har barn för jag tror inte du skulle uttala dig på det sätt du gör idag i så fall.

Det är inte ömsesidig respekt att önska att den ammande kvinnan på andra sidan cafélokalen ska dra en filt över sig när hon ammar, det är en form av förtryck och inskränkande på kvinnans rättigheter. Det är respektlöst!

För mig får du stirra så mycket du vill, det rör mig inte ryggen, men ber du mig att "skyla mig" som nån annan förtryckt käring, ja då får du en rak höger (alternativt sprutar jag bröstmjölk i ansiktet på dig).

Anaiah: Jag tror knappast att någon normalt funtad människa blir störd av en kvinna som ammar flera meter ifrån eller i den andra delen av lokalen. När jag äter vill jag däremot inte ha ett par bröst inom en meters avstånd. Jag tycker inte att det är trevligt att äta maten som jag har betalat för då.

Det är väl inte så svårt att vända ryggen mot den som sitter vid bordet intill när det är dags att mata barnet? Eller lägga en filt över om det fungerar, eller bara låta bli att visa båda brösten helt samtidigt. Det går liksom inte att undvika att se kvinnobrösten hur man än gör då. Jo, om jag blundar förstås men jag hoppas att jag slipper det.

Fan, det är inte konstigt att det strular med ammningen för de flesta mödrarna när de behöver sitta och oroa sig för att folk tycker att de är äckliga, snuskiga eller horiga när de sitter och ammar offentligt.

Hannah, det är du som sitter och säger att kvinnor har ett behov av att hävda sin rätt genom att amma "överdrivet öppet". Vad får du det ifrån? När jag ammar så ammar jag för mitt barns skull, inte för min egen och det tror jag att jag har gemensamt med typ alla andra ammande mödrar.

När du kommer dragande med unkna åsikter som att man ska stanna hemma om man inte kan bete sig i det offentliga rummet, ja då tycker jag att du ska gå och dra något gammalt över dig för det är just det dina åsikter är – gamla!

Jag vet inte hur man kan amma agressivt, jag ammar – jag tänker inte så mycket på HUR jag ammar eftersom det inte är viktigt annat än att det fungerar. Jämte mjölkstockningar, sår, bebis med magknip eller andra orosmoment kommer ditt behov av hänsyn väldigt långt ner på i alla fall min priolista och det får du lov att ha respekt för. Jag är liksom LITE upptagen av amningen när jag sysslar med det.

Så jo, det märks att du inte har barn för jag tror inte du skulle uttala dig på det sätt du gör idag i så fall.

Det är inte ömsesidig respekt att önska att den ammande kvinnan på andra sidan cafélokalen ska dra en filt över sig när hon ammar, det är en form av förtryck och inskränkande på kvinnans rättigheter. Det är respektlöst!

För mig får du stirra så mycket du vill, det rör mig inte ryggen, men ber du mig att "skyla mig" som nån annan förtryckt käring, ja då får du en rak höger (alternativt sprutar jag bröstmjölk i ansiktet på dig).

Anaiah: Jag har aldrig sagt att kvinnor har ett behov att hävda sin rätt genom att "amma överdrivet öppet". Däremot tycker jag att lite ömsesidig respekt är på sin plats. Kvinnan i mitt exempel satt inte på andra sidan lokalen – hon satt MITTEMOT mig på en blåsig uteservering i höstas där jag och min kille satt med varsin latte och en cigarett. Jag är hemskt ledsen men jag ser inte logiken eller sansen i det – dörren in till det tomma cafét (för frysandets skull) var en meter bort och vi satt på en hyfsat tom uteservering med varsin cigarett i handen. Ändå skulle hon langa fram hela alltet och få mig att må skit för att jag satt där och hade det trevligt (mest mådde jag skit för att jag rökte och hon satt där med en bebis)

Om du överhuvudtaget hade läst mitt inlägg så hade du sett att jag inte stirrar eller ber någon att skyla sig – jag flyttar hellre eftersom det uppenbarligen är jag som känner mig obekväm.

Men jag tror att om fler som ammar (och inte ammar) hade tänkt steget längre så hade debatten blivit mindre hätsk och vi hade kanske sluppit surkärringskommentarer som ; Dra något gammalt över dig – jag sprutar bröstmjölk i ansiktet på dig!

Ok Hanna, du talar om ömsesidig respekt, men vad är det i det du gör eller tycker som är respektfullt tillbaka? Är det att du inte tittar, eller? Och för det vill du ha vad tillbaka?

Jag har ingen aning om varför den där kvinnan, den där gången, på den där uteserveringen handlade som hon gjorde – självklart finns det rötägg i alla läger – men jag betvivlar att hon satte sig just där och ammade för att provocera eller något sådant. Hon hade väl sina skäl som hon ansåg vara tillräckliga för att göra det hon gjorde. Faktum är att jag är lite förvånad över att du , i en historia med så många "fel", är upprörd över att hon ammade bredvid sig?! Det var väl minsta problemet i den situationen, tycker jag det låter som.

Faktum kvarstår dock, amningen angår inte dig. Det angår mamman, barnet och kanske sällskapet som åläggs med uppgifter för att mamman är fast i stolen hon sitter på. Amning är ingen aktivt demonstrativ handling som ska beläggas med en massa krav och kriterier för att vara valid, amning är amning rätt och slätt och man har faktiskt rätt enligt lag att göra det var som helst och på vilket sätt som helst, det finns inga klausuler i lagboken på det här avsnittet. Av en anledning… Fundera gärna lite på den.

Väl skrivet LD!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt liknelser mellan amning och bajsande.

Så vitt jag vet är bröstmölk föda, inte exkrement, och det ligger inte en stinkande bakterienspridande pöl kvar efteråt då man ammat klart. Jag förstår vart personen vill komma, men de flesta sakerna som tas upp handlar om ren hygien- hur är bröst ohygieniska?

Sen skulle jag säkert inte bli glad om nån skvätte bröstmjölk på mig på en restaurang, men sanningen att säga skulle jag bli mer irriterad om någon nös utan att hålla för- vilket faktiskt händer hela tiden.

När jag är på restaurang blir jag äcklad av äldre människor som äter, de har en tendens att smaska och sörpla. Så jag säger åt personalen att vänligt be dem gå därifrån, eller byta plats. Eller be dem täcka sig med en filt.

Eller, nej just det, så gör jag ju inte- jag inser att det är jag som behöver lära mig att deala med det.

Jag skulle inte gilla att nån breder ut sig bredvid mig för att amma, men jag skulle ha bra mycket större förståelse för det än för när folk breder ut bara för att de vill vara bekväma och struntar i andra. Vilket faktiskt händer hela tiden.

Vad är dealen- det är ju bara tuttar? Varför är kvinnors bröstvårtor så mycket mer provocerande än mäns?

Det är för den delen i mina ögon mycket mindre sexuellt att gå runt med dinglande tuttar än att klämma in dem i urringad top, som nääästan visar vårta. Alla kroppsdelar kan ju framhävas på ett sexuellt sätt, men samma kroppsdel i ett osexuellt sammanhang är bara… en kroppsdel.

Och för mig finns det få saker mer osexuella än att amma sin bebis.

Skrämmande hur vissa tycker att amning är något hemskt och att man ska skyla sig. Dom som får sommarbarn, ska dom klä sig extra täckande då för att ni bitterfi**or ska vara nöjd.

Ska man behöva sitta på en äcklig toalett som 8/10 av gångerna bara osar piss?!

Ska man behöva oroa sig att bli tvingad att lämna en lokal för att sitt barn ska få äta.

Förstår inte människor som tycker att det är fel med folk som ammar offentligt, det är så naturen ser ut och har gjort i alla tider.

Underbart inlägg!

Elin

Jag skulle aldrig överväga att gömma mig helt för att jag ska amma. Jag hade alltid med en stor sjal som jag lade över själva bröstet och lillans huvud om jag var bland en massa folk. Men det var självvalt, och hur andra reagerade på det är deras val. Det funkade skitbra, och jag ammade varannan timme väldigt länge så det hade varit totalt ohållbart att springa och leta amningsrum och grejor! Däremot tycker jag faktiskt att jag vill besparas att brösten riktigt HÄNGS ut sådär, det tycker jag faktiskt är lite väl "upfront"! Annars är det självklart att mammorna ska få amma anywhere anytime.!

Det där är inga bröst… det är 2 gigantiska mjölkspannar med bristningar… riktigt äckliga för den dela med… flashar du dom så får du ta kritik..

Den viktigaste frågan är hur mycket ska man utöva sina rättigheter bara för att man kan?

Jag har absolut inga problem med att mammor ammar på restauranger, cafeer etc… under förutsättning att dom gör det snyggt och "privat"… likväl som jag skulle visa respekt med att INTE spela musik på min telefon om jag satt vid bordet bredvid dig och ser att ditt barn sover, eller pratar jättehögt bara för att det är min rätt.

Det handlar ju också att kunna visa hänsyn till sin omgivning… det finns faktist folk som INTE vill sen dina mjölkspannar, och det har ju faktist dom rätt i att tycka.

Ha det bra med din mammaroll, den gör du jättebra.

Mvh Mattias.

Ps. skrev från min sambos dator inatt så det vore väl trist om hon får skit för mina åsikter…

Nej, det där var ingen som utgav sig från att vara jag, utan det var min fantastiska kille.

Jag ber verkligen om ursäkt, och det är inget JAG står för även om vi är tillsammans..

Hoppas du får en trevlig helg!

tro vad du vill, men det är ju egentligen inte mig du ska ta det med, eller hur? Jag kan ju inte försvara hans åsikter. Jag har ju själv ammat! Jag är inte heller den som vill tjafsa, och hade du känt mig hade du tyckt att det var en självklarhet att det inte kunde vart jag som skickat kommentaren. Det är så långt ifrån jag man kan komma.

frustrerande!

Min lilla tjej n på ammade jag lände, fösta gången på en lorttig nerpissad äcklig toalett.

Aldrig mer, skulle jag själv vilja äta där? Nej såklart inte, varför ska då hon behöva? Har aldrig hänt efter dess.

En gång skämtade några fullvuxna män, -Oj här var man naturlig! och ögonen kunde ha ramlat ut.

– Vadå är du sarkastisk, skulle det vara onaturligt att amma?

Faktum är ju att amningen angår mig när det påverkar min omgivning.

Om du hade chillat ner lite och verkligen läst så hade du förstått att jag inte är emot offentlig amning eller på något sätt ifrågasätter dess vara eller ickevara. Inte heller pratar jag om att skicka in ammande mammor på toaletter eller att de ska lämna platsen. Självklart ska man få amma "ute bland folk".

Jag känner bara (förlåtsåhemsktjävlamycket) att folk kunde tänka lite på varandra när vi vistas i offentliga rum. Det är allt.

Tanken slog mig, i kyrkor lite varstans finns det bilder och statyer av maria som ammar jesusbarnet, är detta också provokativt dårå? ;-P

Fina, fina bilder! Jag håller med dig helt!! Jag är inte så tuff dom du men just när det kommer till amning – jag skulle aldrig låta någon hindra mig att amma!! Faktum är att jag överhuvudtaget inte tänker på vad någon tycker. Mina barn går först. Tyck vad ni vill.

Tycker inte det är fel att visa brösten. Jag tycker det är intressant för man kommer närmare människor lär sig att ingen är likadan. Jag brukar ha brösten utan bh under

Tröjan för de blir skönt åt axlarna testa de

Mer bilder bloggen är toppenbra

Som kille tänker jag "Amma på ni, men om ni gör det offentligt fastän det inte är nödvändigt – gnäll då fan inte om någon man tittar". För oss ÄR det inte samma sak som för er. För oss är det lika sexuellt som om ni drar av byxor och trosor när ni lullar runt på stan. Och då hade ni definitivt inte kallat oss för pervon och bett oss stanna hemma. Då vore det fel på henne. För oss är det samma sak. Kanske dags att NI börjar inse att alla inte är likadana?

Svar:
Fast det där är ju en riktigt unken syn på kvinnor. För det första; vad är nödvändigt? För det andra, du har ingen rätt att stirra på kvinnor vars kroppar du tycker är intressanta oavsett hur hon är klädd eller vad hon gör.(samma resonemang som de som ursäktar våldtäkt med ”hon var full/klädd som en hora/flirtig/utmanande osv) Lägg av bara. Ha lite jävla respekt. Och tala inte för alla män tack. Jag känner flera som aldrig skulle resonera som du.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *