Kategorier
diskussion & debatt

”Jag ville se hur stor min kuk såg ut i ett sådant litet underliv”

Jag tycker att det ska vara kriminellt att vara pedofil. Minsta tendens till pedofili ska vara straffbart. Inga barn ska behöva råka illa ut innan männen blir tagna och dömda. Anna // Apan Satt i Granen är kompromisslös och förbannad, men all rätt. Övergrepp är vardagsmat och jag skulle inte gråta en tår över en pedofil […]

Jag tycker att det ska vara kriminellt att vara pedofil. Minsta tendens till pedofili ska vara straffbart. Inga barn ska behöva råka illa ut innan männen blir tagna och dömda.

Anna // Apan Satt i Granen är kompromisslös och förbannad, men all rätt. Övergrepp är vardagsmat och jag skulle inte gråta en tår över en pedofil som förolyckades. Jag önskar att de inte fanns. Jag önskar att alla föll från jordens yta och slutade finnas för bara deras existens är ett hot mot barn. Vi kan aldrig gardera oss, aldrig garantera att just den här eller den där pedofilen kommer hålla sig från brott även om majoriteten av dem aldrig begår övergrepp. Många pedofiler är fullkomligt nöjda med att bara umgås med barn. Utan olämplig beröring. DET är deras sätt att få utlopp. Men hur vet man säkert?

Det som är intressant är att majoriteten av alla övergrepp på barn inte alls begås av vad vi skulle klassa som pedofiler, tvärtemot vad man kanske kan tro, utan s.k tillfällesbrottslingar. D.v.s män som väljer offer efter tillgänglighet och inte preferens. Gamla människor och barn är mest utsatta eftersom att de inte kan göra motstånd och är lätta att manipulera (hota).  Något som ökat de senaste åren är vuxensexuellas aptit på småtjejer. Vanliga vuxensexuella män som drivs av nyfikenhet, gränstänjande och tabun. Flickor så unga som tio, elva, tolv år raggas upp och förförs. En man dömd för övergrepp berättade att han ”velat se hur stor hans kuk såg ut i ett sådant litet underliv”. Och det här skrämmer ju slaget på mig.

Så håller jag med Anna? Nej. Tigermamman i mig vill bunta ihop dem allihop, men den tänkande rationella människan i mig säger mig att tankar, sexualitet och känslor aldrig bör förbjudas. Det vore nämligen inget annat än fascism.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

75 svar på ””Jag ville se hur stor min kuk såg ut i ett sådant litet underliv””

Alltså, jag skulle aldrig se pedofili som en sexualitet. Det är olagligt att utnyttja barn sexuellt, sex mellan en vuxen och ett barn… Död åt dem bara. Jag är för övrigt rationell och tänkande och har empati men djuret i mig styr när det kommer till pedofili och tidelag. Jag tycker det är bra att pedofili är förbjudet.

Precis! Ingen väljer att bli pedofil. Dessa människor får leva med detta och ofta i grov avsky gentemot dem själva. Försök sätta er in i deras situation. Som redan konstaterat är övergrepp givetvis aldrig okej, oavsett sexualitet, ålder, situation osv.

Jag har också hört det att de flesta övergrepp inte alls sker av pedofiler, vilket gör hela det öppna nätet för barn ännu läskigare (vill dock inte säga att nätet ÄR farligt) eftersom det gör det så mycket mer tillgängligt både för offer och förövare. Jag avskyr alla som gör barn illa? Som pesten. Men en läggning (får man kalla pedofili det?) som inte utförs fysiskt (eller straffbart) – hur skulle en sån definiering av tendenser se ut?

Hur menar du när du säger ?
”men den tänkande rationella människan i mig säger mig att tankar, sexualitet och känslor aldrig bör förbjudas.” Det är alltså ok att ”tänka” detta så länge man inte utför handlingar?

Fast något är ju allvarligt fel om man tänker sex och barn? Jag fattar ju att man kan inte dömas för tankar… Nä usch mår illa nu, din rubrik var väldigt magstark. Blir bara mordisk och äcklad.

En ska alltid passa sig väldigt noga för att konstatera vad som är fel att tänka/tycka och inte. Vem är du (eller jag, eller någon annan för den delen) att avgöra vilka tankar som är rätt och okej?

Något är definitivt allvarligt fel. Något är också alvarligt fel om man har en grav psykisk sjukdom. Men som en tänkande, rationell människa måste man förstå att om personen inte gör någonting olagligt är det inte rimligt att straffa den för det. Du kan inte bli straffad att du tänker mordiska tankar. Vill poängtera att även jag tycker att övergrepp mot barn är mer fruktansvärt än vad man kan beskriva med ord.

Håller med er!

Förstå om man själv skulle vakna upp en dag och känna sexuell dragning till barn? FÖRST VAD FRUKTANSVÄRT.

Det finns absolut aldrig något minsta lilla förmildrande omständighet till att begå övergrepp på något sätt. Tänker absolut inte heller säga att man då är strak som inte begår några övergrepp för det är väl helt självklart.

Men alla vet att sexualitet inte går att styra och råkar naturen låta en födas med en fruktansvärd läggning, eller för er som istället tror att det beror på miljö och inte arv, råkar man ha varit med om saker som gjort en till pedofil så kan vi väl för fan inte känna något annat än medkänsla med de människorna???? Sjukt mycket medkänsla.

Tycker iofs inte att dragning till barn är en sexualitet bland andra, utan snarare att den precis som en dragning mot lust att våldtaga eller sandra sexualiteter som går ut på att icke ömsesidigt skada varandra kan betraktas som sjukdomar. Tycker att man självklart ska kunna få hjälp!

Vad tror ni hjälper barnen mest liksom?? Att man säger att man vill DÖDA DESSA MÄNNISKOR pga de känslor de har eller att man hjälper dem?

Och sen kan ni ju även fundera över barn som blir utsatta av sexuella övergrepp och senare i livet därför börjar utöva sexuella övergrepp på barn, så kanske man kan få igång sina sympatikänslor lite.

Skulle aldrig tycka att det är okej att ha tankar kring pedofili. Tankar som barn OCH sexualitet tillsammans är inte tillåtet. Usch fy fan!

För övrigt är pedofili en sexuell läggning? Räknas det inte som en störning? Eller vad man nu ska kalla det?

Jag håller på och läser sexologi just nu, och att inte ha tankar kring barn och sexualitet tillsammans vore just lite svårt, eftersom även barn har en sexualitet och även agerar efter denna. Och tankar är svåra att styra över. Jag kan tillexempel ofta fantisera om hur jag stryper eller skjuter en person jag är väldigt irriterad på. Är jag en mördare då?
Sålänge en person inte agerar så är det inget fel, bara för att jag ibland har lust att strypa folk så gör inte det mig till en potentiell mördare, lika lite som om nån har tankar kring barn gör dem till våldtäktsmän. Det är först när man har agerat som det är olagligt och gåt att göra något åt.

Jag håller inte alls med Anna, utan tänker som dig att tankar, sexualitet och känslor aldrig bör förbjudas. Man rår inte för vad man tänder på, vare sig det är barn, djur eller människor av samma kön. Problem blir det först när sexuella situationer uppstår där bara den ena parten ger sitt samtycke.

Jag kan ärligt talat tycka synd om människor som tänder på barn (inte människor som begår övergrepp naturligtvis). Fy fan vilket öde att ha en sexuell läggning som du inte får ge utlopp för.

Bra skrivet, jag håller med dig.

En människa ska inte skuldbeläggas för vad denna tänder på, vare sig det är barn, mord eller vanligt vaniljsex. Det är däremot inte okej att omsätta sina tankar i handling om detta skadar någon som inte vill bli skadad.

När det gäller ”udda preferenser” tänker folk i regel inte rationellt. Folk reagerar med äckel och avsky, och tycker inte synd om de människor som faktiskt kämpar för att inte leva ut sin sexualitet och lyckas med det. Precis som du tänker jag också att det måste vara ett fruktansvärt öde. 🙁

Jag skulle vilja säga ” Tvångskastrera skiten!”, men det är ju också ett övergrepp. Är livrädd att mina barn ska råka ut för en pedofil. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag kom på en pedofil med att antasta ett barn…Hemska tanke. Hoppas verkligen jag aldrig behöver uppleva det.

Forskare tror sig veta att det är en felkoppling i hjärnan. Vilket delvis har bevisats av att folk med hjärntumörer helt plötsligt har blivit attraherade av barn, samt att kortare personer och personer med låg IQ mycket oftare är pedofiler (något som korrelerar med dålig näring under uppväxten, vilket leder till dåligt utvecklad hjärna, vilket leder till korthet och låg IQ). Man försöker hitta just den punkten i hjärnan som är felkopplad.

Så i framtiden skulle ett mindre ingrepp än det du föreslår kunna göra dem normala och med normal sexualitet 🙂

Tills dess finns ju droger att ta för att döda sexualiteten, men det måste ju ske frivilligt.

Jag kan tycka det är synd att det måste vara frivilligt med sån medicinering. Det borde va tvångsmedicinering för pedofiler. Men det är kanske iofs svårt att dra gränsen. Måste de ha förgripit sig eller räcker det med att de ”tänker”.

Plus att det kan bli väldigt svårt att få folk att villigt erkänna att de är pedofiler om det är en massa tvångsmedicinering inblandat så fort man erkänt att man behöver hjälp..

@Markus: vilka interessanta uppgifter. Har du någon länk eller källa på det? Borde väl isåfall innebära att pedofili skulle vara mer vanligt förekommande i länder där basbehov som näring under uppväxten är dåligt täckta. Vet man om det finns några sk. skyddande faktorer i sammhället i stort som kan motverka alternativt öka förekomsten av pedofili/sexövergrepp utom just kosten?

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0010945275800207 <- Klüver–Bucy syndrome (hjärnfel som kan leda till pedofilisk hypersexualitet bl.a. p.g.a hjärntumör)

http://usatoday30.usatoday.com/news/health/2003-07-28-pedophile-tumor_x.htm <- lite lättare och roligare om samma ämne

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17952597 <- om korthet och pedofili

http://sax.sagepub.com/content/19/3/285.abstract <- om iq och pedofili

http://pediatrics.aappublications.org/content/78/4/646.abstract <- iq och längds sammankoppling med näringsbrist

Pedofili är väl redan mycket vanligare förekommande i u-länder? Å andra sidan kan det ju bero på lägre moral, ekonomiska möjligheter, krig och annan kultur också. Hade vår kultur sett mellan ögonen på pedofili så hade det varit vanligare. Hade någon här ställts inför valet att sälja sin unge sexuellt för att ha råd med mat åt samma unge, så är inte valet så jävla enkelt (lex Filippinerna).

Här finns ju teorier i ovan nämnda artiklar också att det faktum att barn till pedofiler blir pedofiler i högre utsträckning inte bara har med sociologi och efterapning att göra, utan att de tyvärr får ärva förälderns gener i genpooler som har låg IQ.

Sedan för att tillägga så att alla föräldrar inte går omkring och är rädda för korta och dumma människor – det handlar alltså om extrem korthet/lättare retardation, samt så handlar det om IQ och längd i förhållande till etnicitet. Bara för att din granne är väldigt kort så är han inte en pedofil 🙂

Din sista fråga vet jag inget om direkt, jag har ju studerat inlärningspsykologi 5 poäng för skojs skull och läst om IQs påverkan, men där togs inget upp om pedofili. Det jag vet är att jod är extremt viktigt för att slippa retardation (IQ < 60), långvarig anorexi under speciellt tonåren kan leda till större permanenta IQ förluster också (kortvarig anorexi eller anorexi under vuxen ålder leder ofta bara till tillfällig IQ-nedsättning som försvinner när man börjar äta igen).

Bröstmjölk och normalvikt under tonåren ökar också ett barns IQ i liten utsträckning. Men de sakerna är ju just kost. Den enda grejen jag kan komma på som jag vet jag har läst påverkar IQ som inte är näringslära är regelbunden gymnastik under tonåren, fast där vet man inte om det är cum hoc ergo propter hoc (hönan och ägget, tonåringar med hög IQ kanske fattar att det är bra med sport, medan tonåringar med dålig IQ inte fattar det).

Jod hade ju kunnat förebygga mycket i u-länder där IQ-talen är bristfälliga. Och FN har ju specialprogram där för att just förhindra jodbrist, vilket har stor påverkan. Så det sker ju redan förebyggande saker (kanske inte för att förhindra pedofili dock).

En annan rolig detalj också som du kan kolla på när du läser studierna är att pedofiler också i större utsträckning är vänsterhänta. Detta hänger troligtvis samman med IQ också, vänsterhänta har lite lägre IQ än högerhänta. (Det finns teorier om att vänsterhänthet kommer från hjärnproblem också)

Håller med också, vad en tänder på är inget en väljer. Sen finns det sexuella läggningar som är helt okej och sen finns det de som inte är det. En sexuell läggning där den andra parten inte kan ge samtycke är en läggning som det inte är okej att utöva men likväl en läggning.

Precis som vi alla försvarar homosexualitet, för det är medfött, det är inget en väljer. Människor går hela livet och har den läggningen men av rädsla stänger det inom sig och lever i en heterorelation. Jag jämför det inte på så sätt, men vi alla vet att sexuell läggning föds du med, oavsett om vi runt omkring tycker det är okej eller inte. Att tända på barn är inget som jag med detta säger är okej, men det är trots allt en sexuell läggning som du föds med och som inte kan kontrolleras, lika lite som dendrofili (tänder och vill ha sex med träd). En kan tända på massa konstiga och sjuka saker, men så länge samtycke finns är det okej att leva ut till fullo enligt mig.

Vi kan inte förbjuda folks sexuella läggning, tankar och känslor. Men som gällande pedofili är det förbjudet att utöva den då den andra parten inte kan ge samtycke. Sen tycker vi att det är äckligt och sjukt och störande osv, men det är en helt annan sak. Jag tycker också som Caroline att det är synd om dem som föds med en sexuell läggning som gör det olagligt och omöjligt för dig att leva ditt liv som du skulle önska.

Pedofili är ingen läggning och inget man föds med. Det är en sexuell störning som uppstår under uppväxten eller i vuxen ålder.

Läste en artikel från USA i våras om att forskare kommit fram till att det kan vara medfött och att trots terapi och liknande i flera år har det inte gått att ”bota”.
Men såklart, allt en läser ju inte sant, så då tar jag tillbaka det om det var felaktigt.

Men oavsett störning, läggning eller whatever så är det inget en kan bestämma över utan störningen är ju där.

Självklart, men jag tycker ändå inte att det går att jämföra med homosexualitet. Det är att jämföra äpplen och päron.

Jag tycker att alla aktiva handlingar som går ut på att ha sex med barn, där barn är involverade genom fotografier, filmer, på chattar där de uppmuntras klä av sig och utföra olika handlingar för att tillfredsställa en pedofils sexuella tankar och fantasier, borde vara straffbara och belagda med hårdast möjliga straff. Eftersom de i alla scenarion går ut över och skadar barn. Tankar och fantasier som aldrig levs ut kan ju knappast straffas just för att de aldrig levs ut. Men så fort de gör det på minsta sätt, borde det vara straffbart. Att vara pedofil anser jag borde klassas som en störning, en sjukdom, och därför skulle en pedofil som aldrig lever ut sina fantasier ha rätt till vård, terapi och medicinering. Om det nu finns fungerande sådan?

Fast, är det rätt att allt sådant har strängast möjliga straff?

Utan en skala av brott uppstår en situation där ”Har man gjort A kan man lika gärna göra B, C och D, livstiden är ju ändå redan säkrad så fort polisen hunnit ikapp så då kan man lika gärna passa på…”

Jo så kan det kanske vara. Jag vet egentligen inte ens vad som är strängast möjliga straff här. Jag menar livstid som i praktiken blir tidsbestämt känns för futtigt. En egen straffskala för pedofiler kanske, med livstids övervakning och kontroller, även efter avtjänat fängelsestraff? Jag vet inte, jag vill bara att de ska bort från samhället och för alltid fråntas möjligheten att begå brott igen.

Det här är ett svårt ämne. Håller med om att man inte kan förbjuda eller kontrollera folks tankar och så länge man inte utför en olaglig handling så är det okej. Samtidigt är det så vansinnigt obehagligt att det ens går att vilja ha sex med ett barn. Att folk ens tänker tanken. Usch!!

Men precis som du skriver blir jag nästan mer nervös för alla dessa ”vanliga” män som testar gränser och vill leva lite farligt. Känns som hela sexköpsindustrin, där även väldigt unga barn säljer sig via nätet, bara växer och växer. Herregud mår dåligt bara jag tänker på det…

Jamen exakt. Man kan inte förbjuda känslor och tankar, men man KAN förbjuda handlingar. Det är oerhört viktigt att uppmuntra personer som har den här dragningen och inser att det är fel (vilket många gör) att våga söka hjälp så att de kan få strategier för att stå emot sina impulser och aldrig övergå i handling.

Skulle man kunna lagstifta mot tankar (hur man nu skulle kontrollera dem) skulle det göra att ingen vågade söka hjälp eftersom de skulle bli arresterade i samma ögonblick som de talade om vad de sökte hjälp för. Alltså ännu större anledning att hålla sina allt för sig själv och löpa ännu större risk att till slut inte kunna behärska impulsen. Preventell gör ett betydligt mer konstruktivt arbete med sin anonyma telefonlinje!

Sen är det som sagt ganska få som verkligen är pedofiler, ett större problem är alla ”vanliga” män och kvinnor (ej att förglömma!) som tänjer på gränserna mer och mer för att få kickar av det förbjudna, tittar på mer och mer extrem internetporr, och till slut börjar få slut på lagliga tabun att överskrida.

Uttalandet i rubriken är så vidrigt att jag får ont i magen varje gång jag ser den. Jag förstår att rubriken är vald för att provocera, men jag känner att ett sådant här inlägg kanske borde ha en triggervarning, eftersom det är ett så pass känsligt ämne, och när rubriken är utformad på det sättet är det omöjligt att komma undan för den som vill undvika en sådan trigger. Det kanske kan vara något att tänka på i framtiden?

Jag håller helt med om att det är omöjligt att förbjuda hur människor tänker, folk kan fantisera om att mörda andra, men det är inget vi kan fälla dem för. Gränsen måste ju gå vid att man utsätter någon för ett brott. Just vad gäller pedofili är det tyvärr många barn som råkar illa ut (fler än jag ens orkar tänka på) för att tillfredsställa fantasierna. Även om personen inte utför någon handling gentemot ett barn själv, finns det allt för många bilder därute som har kommit till genom att en brottslig handling utförts. Därigenom blir personen som tittar på barnporr medbrottsling, varför det är helt rimligt att fällas för det.

Jag håller med. Som sagt, så är vi många som varit utsatta för sexbrott och som kan behöva en triggervarning och en mindre stark rubrik!

Håller också med Helena om att konsumenter av barnporr bör straffas för det eftersom de bidrar till marknaden. Jag tycker också att barnsexbrott borde ha sjukt mycket hårdare straff än det är i dag!!!

Som vän av ordning anser jag att det kan bli problematiskt att sträcka ut medverkan till brott så att denna även ska innefatta de som tittar på bilder/videor av själva brottets utövande. Missförstå mig inte nu dock, att titta på barnporr ska vara och är olagligt i sin egen brottskategori.

Effekten av att titta på brottslig handling skulle falla inom medverkan/medhjälp skulle vara att saker som efterlyst skulle bli otillåtet exempelvis.

Jag förstår hur du menar, men såvitt jag vet är det väl förbjudet att inneha barnpornografi, eller är jag felinformerad? Det var framför allt utifrån den perspektivet jag tänkte i min kommentar ovan.

Gör just nu fältstudier på ett behandlingshem för sexualbrottslingar. Många förövare är oerhörda offer för sin uppväxt och för sig själva. Brotten har ofta begåtts i tid av fullständig förvirring och oerhörd psykisk ohälsa, deras ånger och ångest är enorm. Många vill ta sitt liv för det dem gjort. Självklart ska man straffas om man utövar handlingen men ffa krävs vård. Och viktigast av allt, plocka upp barn och unga med olika sociala problem! Då hjälper vi dem med ”läggningen” att gränsa sig, reflektera och hålla sig till lagen framöver i livet.

Hej! Jag har tidigare hört pedofiler påstå att de flesta övergrepp mot barn begås av de vi kallar ”pedofiler”. Jag har dock alltid avfärdat detta, eftersom jag starkt tror att man måste vara pedofil för att kunna begå övergrepp på barn. De pedofiler jag sett skriva detta har varit aktiva på sidor som flashback eller liknande, och därför har jag inte ens tänkt tanken att det de säger kan vara sant.
Men nu när du säger det, så kanske jag vågar be om en källa/utveckla vad du menar? Kan alltså en helt ”vanlig” man våldta ett barn om det bara finns barn tillgängliga?

Förövrigt håller jag med dig. Jag tycker att pedofili är avskyvärt, men man kan ändåå aldrig förbjuda någon att ha de tankar de vill.

Nu bara spekulerar jag, men om ”helt vanliga män” kan begå övergrepp på kvinnor, män och djur borde de väl även kunna begå övergrepp på barn. (Någonstans tycker jag ju att man inte kan vara ”helt vanlig” om saknar de spärrarna, men det är väl en annan diskussion.)
I krig eller under hot sätts spärrar ur spel. Våldtäkter eller utnyttjande av män i manliga fängelser brukar också dyka upp i diskussioner om vad ”vanliga” män kan göra under ”rätt” (fel?) omständigheter. ”Tillfället gör tjuven” heter det ju, och det är förstås oerhört haltande och lamt att använda det talspråket i den här diskussionen, men ändå kan jag inte låta bli att undra. Kan en vanlig, trevlig, snygg gift trettionånting svensk man ragga upp en minderårig prostituerad på killsemestern i Thailand (sant exempel ur min perifera bekantskapsskrets), så, tja. Jag vet inte. Jag har inte så mycket tro på mänskligheten.
Sen kanske åldern spelar in, även om både en tolvåring och en treåring är ett barn antar jag att det är ”lättare” att försvara ett övergrepp eller en lustkänsla på/för tolvåringen för en förövare.

Jag håller inte med Anna. Man kan inte rå för vad man känner och tänker, det spelar ingen jävla roll hur olagligt det än blir. Man får tänka exakt vad man vill utan att det är olagligt, det kan däremot vara sjuka tankar. Förmodligen mår de allra flesta pedofiler nog dåligt över sina tankar som det är redan. Pedofiler som gör något mot barn är däremot det värsta jag vet.

Ni som allvarligt tycker att dessa tankar och känslor borde ha varit olagligt – om det gick att övervaka. Varför? Man kan INTE rå för vad man känner och tänker, många av de människor som har sådana tankar (men aldrig gjort något) önskade säkert att de kunde vara ”normala”. Vad mer för tankar ska vi förbjuda? För jag är helt säker på att alla har tänkt förbjudna tankar någon gång (inte just inom det här ämnet). Jag har mördat och misshandlat ett X antal personer i mitt huvud. Ska jag också bli straffad, inburad?

Jag tror inte på att förbjuda en känsla, tanke, behov eller vad man nu ska kalla det… För vart går då gränsen för vilka tankar och känslor som är tillåtna respektive otillåtna? Man får icke heller förglömma att pedofili långt ifrån alltid är något som ageras på, och att många med den kliniska diagnosen dels förstår felaktigheten i dessa behov samt vidtar steg för att inte utsätta barn för någon form av övergrepp. Läskigare tycker jag att det är att annars sexuellt normativa (i stor majoritet) män har slutat se barn som individer utan snarare som objekt… Hur hamnade vårat samhälle i en sån position och hur ändrar man det? Hur tappade vi greppet om det mänskliga värdet och ramlade in i en sån de-humaniserande värld?

Jag är mamma till en dotter som blev våldtagen av en pedofil
Jag är mamma till en överlevare.
Jag har förgäves försökt att trösta mitt barn när hon har gråtit i ren och skär förtvivlan

Jag har inget som helst utrymme för dessa patetiska skitsnackare på min världskarta.

Sedan förstår jag rent intellektuellt att man inte kan förbjuda tankar, eftersom vi inte har den tekniska övervakningsförmågan
Men tro mig, inget i världen hade gjort mig en lyckligare människa om vi hade kunnat övervaka dem och straffa dem

”I en nyligen publicerad undersökning gjord av Norsk institutt for forskning (NOVA) framgick att knappt var tredje av 700 utfrågade män i Oslo i åldern 18-20 år kunna tänka sig att ha sex med barn. Frågan löd: Kunne du hatt sex med et barn hvis du helt sikkert ikke ble oppdaget eller straffet for det? Det framhålls i rapporten att detta är den första undersökning i världen som kartlagt unga mäns hållningar till sex med barn. Undersökningen visar också att de män som accepterar sex med barn också bagatelliserar våldtäkt.”

Citatet taget härifrån: http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=799

Du blir nog inte lyckligare av att läsa den (under 15 var det som gällde):
http://nova.no/asset/4373/1/4373_1.pdf

10% av killarna har sett barnpornografi, 2% av tjejerna.

6% av killarna och 1% av tjejerna anser att det finns en sannolikhet att de kan tänkas ha sex med en 12-åring.

19% av killarna och 3% av tjejerna svarar det samma om 13-14 åringar.

62% av killarna och 19% av tjejerna svarar det samma om 15 åringar.

(Det är de punkter som handlar om just barnpornografi om min norskförståelse är korrekt, finns massor av annat intressant i den rapporten också)

…och jag känner mig gammal och tänker att så här var det inte när jag var ung (men det var det säkert).

Men gud! Det är ju fruktansvärt!
Skulle vara intressant att höra en skarp hjärna analysera det i ljuset av den ökande sexualiseringen av barnsliga attribut i samhället. Spontant känns det som att det dessutom kan hänga ihop med att manlighetsnormen inte utvecklats i takt med kvinnokampen och att många män därmed känner sig menlösa.

Vuxensexuell innebär helt enkelt någon som tänder på vuxna – inte barn. Så enkelt är det.
Det här med hur man definierar ”sexuell läggning” varierar ju. Enligt svensk lag gäller bara homo-, bi- och heterosexualitet som sexuella läggningar. Sexologer definierar det annorlunda. Jag har för mig att det inkluderar en romantisk preferens + sexuell preferens + fantasipreferens. Dvs, om en person både blir kär i barn, skulle föredra att ha sex med barn och fantiserar om barn, så har den personen pedofili som sexuell läggning.

Jag tycker inte riktigt om hur ordet ”läggning” (som ju bara betyder ”inneboende preferens” och kan användas även om personlighetsdrag) används för att antyda att man godkänner en viss sexualitet. Något kan alltså vara en sexuell läggning och omoraliskt att utöva, samtidigt.

Sen klassas pedofili även som parafili, men parafili betyder bara att man tänder på något ”konstigt” (eller, älskar något ”vid sidan om” det vanliga) och listan ändras då och då på vad som räknas som parafili och inte, när normerna förändras.

Mycket bra inlägg som väcker känslor! Sjukt att det existerar människor med sådana begär i samhället och ännu sjukare att det finns dem som faktiskt går till handling, vilket är ännu sjukare. MEN, det du bör ha i åtanke är att du faktiskt generaliserar när du skriver om de som utför dessa vidriga handlingar och pekar ut dem som ”män”. Att merparten av alla pedofiler är män går inte att förneka, det är ju ett allmänt känt faktum. Dock finns det även kvinnor som är inblandade i sådant, bör inte då även deras sjuka tankar och handlingar pekas ut? Hoppas du förstår vad jag menar, jag som skriver detta är själv kvinna och har studerat jämställdhet.

Kvinnor är inte i närheten av lika utmärkande eller straffade och skall du kolla på de studier som finns om ämnet så är kvinnor ”mindre sjuka” om man nu skall anses att de finns grader i helvetet.

En typisk kvinnlig ”pedofil”, är inte ens en pedofil utan en efebofil och har sex med en könsmogen pojke. Detta är också orsaken till att det finns procentuellt mer kvinnliga ”pedofiler” i USA eftersom de har 18-åldersgräns där och vi 15-åldersgräns för byxmyndighet. Det är lättare att vara efebofil i Sverige helt enkelt.

En typisk manlig pedofil kan ha sex med allt från spädbarn, till förpubertala barn och barn som håller på att bli pubertala och de kan ge sig på båda könen dessutom. Sedan finns det en stor mängd efebofiler bland män också förstås, men de, likt kvinnorna försöker hålla sig till personer som fyllt 15 och är därigenom lagliga.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skolorna-har-sitt-ansvar/

Detta gjorde mig illamående när jag läste för några månader sen. Det är helt obegripligt och vidrigt! En lagändring borde omgående ske! Någon som vet om detta kommer inträffa???.
Alltså minst 100 lärare som är dömda för sexualbrott arbetar i skolor i hela Sverige.

Jag har en dotter som börjat nyss i skolan och tanken på att en sexdömda lärare har möjligheten att arbeta där får mig illamående!!

Vad förvånad jag blir att det blivit värsta diskussionen. Tycker inte att det är så mycket att diskutera: Ja, en del pedofiler begår förbannat hemska brott mot barn. Nej, man kan inte lagstifta om folks tankar. Så enkelt var det.

När jag var liten var jag utsatt för en pedofil under ett års tid. Det började när jag var 8 år och det var grova våldtäkter. Han filmade allt dessutom.

Jag håller med LD om att man inte kan kriminalisera tankar och fantasier. Hur skulle det gå till för övrigt? Alla pedofiler är inte aktiva pedofiler men när de tar klivet över gränsen så ska straffet vara vård. Att skicka en pedofil i fängelse utan vård hjälper liksom inte, att alla inte begriper det är för mig ofattbart.

Jag lyssnade på Aschberg Radio1 för ett tag sedan där pedofili diskuterades. Det jag upplevde som riktigt förnedrande (som utsatt) var att praktiskt tagit ALLA inringare sa att: ”pedofilerna har förstört de här tjejernas/pojkarnas liv för all framtid”(ironin när det är personer som tror att de vet utan att själva varit utsatta)… nej, resten av mitt liv har inte förstörts. Jag är inte ett offer för resten av mitt liv. Den makten ger jag inte pedofilen. Jag mår lika bra/dåligt/normalt som hen som inte blivit utsatt. Jag mår inte dåligt av att tänka på det och jag hatar faktiskt inte pedofilen. Jag har förlåtit och gått vidare med mitt liv.

Jag är glad att du har vettiga tankar i denna fråga också. Det är så många som ser rött när den här frågan kommer upp.. men tankebrott är inget brott!

Nu kanske jag låter som en jävla mes men tycker rubriken var väl magstark och onödig. Jag brukar inte bry mig så mycket i vanliga fall men nu kände jag verkligen inte att jag beredd på att få ett så vidrigt citat i ansiktet. Det känns som något du skrev i rubriken för att locka till läsning, och det finns faktiskt gränser för vad som är okej i form av effektsökeri. Jag fick obehagskänslor som satt i efteråt, och jag har ändå aldrig varit utsatt för något övergrepp eller nåt sånt. Följ gärna politism.se exempel och skriv typ TRIGGERVARNING innan du drar in sånt i bloggen som kan få folk att må dåligt på ett djupare plan.

Räckte bara att se rubriken till att bli illamående, illa till mods och så så så ledsen, hjärtat går sönder.

Nej, jag skulle heller inte sakna nån pedofil som förolyckades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *