Kategorier
diskussion & debatt

Kärleken är outgrundlig

Jag blir så jävla irriterad på kvinnor som gnäller över att de blir behandlade som skit av sina män eller som blir dumpade av sina dejter när de väljer karlar med ungefär lika mycket omsorg som man väljer skithuspapper! Shit, hav lite självrespekt! Varför välja att gå på dejt med en karl som ”bara dejtar […]

Jag blir så jävla irriterad på kvinnor som gnäller över att de blir behandlade som skit av sina män eller som blir dumpade av sina dejter när de väljer karlar med ungefär lika mycket omsorg som man väljer skithuspapper!

Shit, hav lite självrespekt! Varför välja att gå på dejt med en karl som ”bara dejtar blondiner” eller inleda ett förhållande med en man som tycker att ”städning är kvinnans jobb?” (osv)

Skyll er själva för fan.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kärleken är outgrundlig”

Jag både håller med och inte håller med. Dels så kan man tycka att vissa saker borde märkas riktigt tydligt. Som att man skaffat en karl som vägrar städa bland annat eller som kommer bete sig som ett svin förr eller senare. Jag blev ihop med en kille när jag var 17 år som lovade mig guld och gröna skogar. Det visade sig att han idag är godkänd för gruppboende på grund av diagnos och att han inte ens kan ta hand om sig själv och är på väg att få en god man. Den karln är pappa till min son… Dessutom är han en mytoman och jag var ung och dum som trodde på vartenda ord han sa till en början. Så jovisst jag håller med dig till en viss gräns.

problemet är ju att man inte kan välja! man är ju slav under sin dåliga smak vad gäller män. men sedan ska man ju ha så mycket självinsikt att man fattar hur man är funtad efter ett par gånger, & inte gnälla över att "han dumpade mig efter 2 månader, det svinet!" när han sade på 2a dejten att han aldrig haft ett seriöst förhållande i sitt 32-åriga liv.

kärlek är ett helvete.

Nä jag tycker inte de får skylla sig själva. Jag tycker synd om dem. De tänker nog i många fall att "å, vill HAN gå på date med MIG" å så blir de smickrade å tackar inte nej. Vilket jag förstås tycker är beklagligt. Kvinnors dåliga självförtroende är boven i dramat tror jag. Å jag kan inte låta bli att tycka synd om dem med dåligt självförtroende. Jag har själv haft det en gång….

tessan — jag håller fan inte med. Visst inser jag ju att de kvinnor som oftast väljer dåliga män oftast inte mår så superbra själva. Dålig självkänsla osv.

Men jag tror absolut att man kan välja annorlunda. :thumbup:

Håller med. Själv är jag sedan barnsben indoktrinerad med att man ska ha en karl som klarar allt hemma. Som min pappa. Och hans pappa. Dock har min mamma och pappa INTE lärt mig att byta däck på bilen. Hmmpf. Tur att man skaffade sig en händig karl dårå som kan lära en ett å annat! /MiA

enligt mig handlar det mycket om att många tjejer inte riktigt känner sig själva. man lyssnar inte på den lilla lilla rösten inom sig som säger att något är off. jag tror det är lätt att träffa någon som verkar UNDERBAR och börja dejta osv och glömma att tänka efter. SEN kommer killens verkliga personlighet fram. Och då är man nerkäradoch har ett förhållande…

Klart man ska sticka då egentligen, men många tar nog den "lätta" vägen och blir kvar.

..men man kan ju låta bli att låta dejterna bli ett förhållande när man inser att man är på väg att göra det IGEN. och hoppas att man har vett att kära ned sig i en bättre person nästa gång. eller dra när man inser att man bor ihop med en idiot.

Jag tänkte också på det som Cecilia skrev…

Alla har nog gjort dåliga val någon gång när det gäller vem man är tillsammans med.

Fan vad oempatiska alla är, men skitbra att ni känner er så "starka" att ni vet att ni skulle ha lämnat honom första gången han var elak, verkligen jättebra.

Tror ni verkligen att alla ser såna saker på samma sätt, en karl Du tycker verkar vara en idiot kanske inte alls visar de sidorna för mig.

Tror du verkligen att han visar sina dåliga sidor först? Tror du inte att han får en att känna sig älskad, vacker och bli alldeles tok kär innan han börjar manipulera och bli elak?

Kul att man inte bara ska behöva fly, hamna på kvinnojour, ha hela makens familj och vänner emot en, nej sen ska andra säga att det var mitt eget fel, för att jag inte var mer observant eller lämnade första gången något hände. Tack, det här var verkligen stärkande läsning!

Nanna

nu finns det ju många, många olika sätt en kille (eller tjej) kan vara en idiot i ett förhållande på. jag menade inte sådant du nämner, utan mer att man gång på gång hamnar i dåliga relationer där partnern är en idiot på andra sätt än det manipulativa, misshandlande sättet. ledsen om mina inlägg sårade dig.

Tycker ofta du verkar vara väldigt kategorisk för att ha såpass öppensinnade värderingar. Håller ofta med om dina åsikter/värderingar men anser nog att riktig klokhet kommer först när man har förmågan att se helheten.

Jag kan hålla med om ditt inlägg om jag BARA ser till mig själv där jag står idag. Men då jag vet att alla människor är på olika platser i just deras egen utveckling finns det enligt mig ingen mening att sätta in dessa kvinnor i hur just JAG hade gjort eller inte gjort idag..

det är så märkligt att när man lyckas med nåt efter helvete, då är man väldigt snabb att skylla på andra. LD, du är mest irriterad på dig själv än på de kvinnorna..men tänk de kanske också gör slut på sina olyckliga förhållandena precis som du gjorde..

Alla skulle vara bättre på att uppfostra sina barn på ett sätt så att de är mer medvetna i sina val av både kompisar och partner. Vi pratar alldeles för lite om det, tyvärr. Särskilt tjejer verkar vara lyckliga om de bara hittar någon som vill ha de.. Sorgligt!

Jag håller inte med psykisk misshandel påbörjas stegvis och kan bryta ner även den starkaste och mest självständiga individ. När man är ett vrak och ens självkänsla är i botten så är det inte helt lätt att lämna. Särskilt som misshandelsförhållanden mellan det dålia är väldigt bra (det blir ju en stor kontrast). f

Jag förstår bitterheten över det här, men det är nog mycket lättare sagt än gjort. Jag har en vän som alltid tenderar att välja elaka killar, och det är ju främst för att hon inte tycker om sig själv tycker att det blir obehagligt om någon annan gör det. och det är något som man måste jobba med ordentligt för att komma över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *