Kategorier
diskussion & debatt

Katrin Z ”tänker till”: ”Det går ett obehag genom hela min kropp när jag tänker på splittade notor”.

Jag och Katrin Zytomierska möttes i en debatt om hen i tidningen Solo. Låt oss säga att JAG framstår som en nobelpristagare i fysik.  Ja ja, jag vet. Homer Simpson framstår som en nobelpristagare i fysik jämte Katrin, men kan vi fokusera på min briljans nu? Och på Katrins bristande förmåga att 1. förstå ämnet […]

Jag och Katrin Zytomierska möttes i en debatt om hen i tidningen Solo. Låt oss säga att JAG framstår som en nobelpristagare i fysik. 

Ja ja, jag vet. Homer Simpson framstår som en nobelpristagare i fysik jämte Katrin, men kan vi fokusera på min briljans nu? Och på Katrins bristande förmåga att 1. förstå ämnet 2. hålla sig till sakfrågan 3. argumentera för sin sak.

Sen är det ju sjukt kul att Solo valde en bild på mig tillsammans med Gunnar. Ba eh….? ”Här har ni den där galna feministen; ogift med massa katter.” Påminner om sådana där tragiska reportage i Allers eller Hemmets Journal om nån tant som vunnit på lotto eller varit med om nåt hemskt och så vill hon ta bild ihop med sina hundar. 

(Tack @ulivia för bilden!)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Katrin Z ”tänker till”: ”Det går ett obehag genom hela min kropp när jag tänker på splittade notor”.”

Lol XD kändes som om båda var argument för ”hen”. Ditt på ett seriöst vis och hennes för att visa på hur obotat korkade folks argument kan te sig. Skrattade mig igenom Katrins text.

Men gud! Hon Katrin verkar ju helt blåst! Det sista hon sa "Vi blir som vi är skapta för och mannen betalar notan" Är hon anti självständiga kvinnor eller? Usch vad irriterad man blev på henne!

Du glänste däremot Natashja! 🙂

Svar:
Man skulle kunna tro att hon bara trollar, men jag tror faktiskt att hon ÄR så där jävla dum.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bara som en kommentar angående det Katrin Z skrev om Afrika: På swahili (som är ett av de större språken i Afrika, ca 50 miljoner talare, officiellt språk i Tanzania, Uganda och Kenya) finns endast motsvarande ’hen’ (dvs. ETT pronomen för han/hon) – yeye : talare av swahili tycker alltså snarare att det är konstigt att ha både he och she på engelska. Om man ska uttala sig om andra delar av världen kan det vara bra att vara lite påläst… Hen kan kallas ett nytt påhitt, men att ha ett könsneutralt pronomen (för tredje person singular) är inte alls ovanligt i andra språk (finns även i t.ex. finska och estniska).

Svar:
Men Katrin har ju verkligen noll koll. På allt. Tänker på när hon, i TV, påstod att "90% av världens befolkning vill gå ner i vikt". Say what??? Vilket spån.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ha ha ha! Stackars katrin som nog ligger sömnlös på nätterna och tänker på de hemska splittade noterna på dejter över hela sverige!!

Håller med Saga om att båda texterna blir ett stöd för hen när man skrattar sig genom hennes icke existerande argument

Vem är Katrin och vem lät henne vara med i en debatt mot dig, LD?

Mary: det är ännu en anledning att INTE tycka om Danny… "shake your ass up and down"? Himla intressant låt alltså… (?????)

åh den där Katrin är så pinsamt oorienterad här i världen att jag bara vill ge henne ett täcke hon kan gömma sig under för att slippa skämmas.

Det hon skriver låter som en parodi på någon som inte kan argumentera!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser Katrins text… Känns som att hon inte ens försöker förstå. Din text var däremot klockren! Jag älskar att du alltid lyckas få fram budskapet så bra när du skriver! Och jag är så himla glad att det finna såna som du som gör världen lite bättre.

Håller för övrigt med den andra Saga där uuppe!

stor humor när katrin filosoferar (eh) runt att de som hittat på hen bara gör det för att "reta upp folk, skapa debatt och utnyttja medieutrymme". för det är ju inte som att det är typ hela hennes affärsidé…

För att koppla till Katrins inlägg, vad i helvete är det för fel på kvinnor som ligger på rygg i skitiga kläder under en bil för att byta däck?! Är det att avköna också? Ta en titt på dig själv i spegeln kvinna, är du verkligen "skapt" för att vara ren och fin hela tiden? Verkligen? Jag som blir skitig i mitt jobb då, är det också ovärdigt en kvinna? Ska jag hålla mig till rena saker som.. sjuksköterskeyrket? Nej juste, dom blir skitiga (bokstavligen) dom med! Hur ska jag göra?!

/slut på rant

Jag har aldrig gillat hennes framtoning. Lite hård och manhaftig för min smak hahahaha och korkad. jag klarar inte korkad. vad som helst men inte korkad.

Oh. My. God.

Det värsta med hen-debatten är att jag som förespråkare sällan får diskutera saken "på riktigt". Detta eftersom motparten utgår från att hen är ett ord som skapats av ondsinta feminister för att utrota orden han och hon. Efter att ha fått förklarat för sig hur det verkligen ligger till konstaterar hen-motståndaren avslaget "Jaha, men jag tycker att det är löjligt i alla fall. Det ÄR skillnad på killar och tjejer!".

Suck, dubbelsuck och trippelsuck.

Svar:
Eller hur?! Jag har kunnat konstatera att henmotståndare har lite lägre IQ än vi andra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om man ser till hur Katrin översätter de svenska personliga pronomen i subjektsform han, hon och hen till engelska verkar hon överhuvudtaget inte ha någon koll på vad hon pratar om. De pronomen som hon i sitt engelska citat använder (his, her och påhittade hos) betyder ju på svenska hans och hennes, alltså de possessiva pronomen. De pronomen hon vill använda på engelska är he och she, på svenska han och hon. Jag blir matt när jag tänker på att folk som hon så lättvindigt kan uttala sig om saker hon inte alls vet något om. Din text var informativ, saklig och förståelig.

Men oj. Detta bevisar ju bara att de som är "emot" hen inte har fattat vad det handlar om/inte vill fatta vad det handlar om. Det är ju därför debatten blir helt omöjlig, för att man uppenbarligen inte pratar om samma sak.

Bara för att Katrin är för korkad för att kunna byta däck betyder det ju inte att resten av oss är det…. 🙂

Haha shit senaste gången jag var på en första dejt så var det jag (jag är tjej) som bjöd killen. Har även bjudit honom på lunch och middag. Kanske borde kolla att jag inte har en y-kromosom…

Hennes resonemang är ju helt knäppa. Om vi bortser från hennes uppenbara argumentationsskills så är ju det hon säger så himla… ARRRRGH! Så. Typ. Hon verkar vara en slags kvinnlig motsvarighet till mansgris. Eller en kvinnlig mansgris. Eller något.

Åh, hur kan man vara så förtorkad?! Och hur kan så många (inte bara Katrin) missförstå vad syftet med "hen" är? Det går över mitt förstånd.

din text var extremt välformulerad! men ehhhh det kan väl inte på riktigt vara Katrin som skrev det där? alltså det är väl någon där på Solo som bara skojar? visst? VISST?

alltså jag tycker "Hen" är ett bra ord och jag tror det betyder väldigt mycket för de personer som är "HBT" jag och några vänner pratade om det där jag och en till var för och en annan mot. Och de som är emot saknar nog bara kunskap och har den där typiska fördomar mot "feminister"

För de som knappt känner att de är varken man eller kvinna kan jag tänka mig att hen är ett perfekt då man kan "presentera" sig som det. könlöst. och det känns också mycket lättare om man ska fråga vad någons barn heter "vad heter hen?" speciellt om man inte ser om de är en pojke eller flicka och så ska man bara "vad heter han eller hon" blir bara jobbigt. du förstår nog vad jag menar.

Mycket av Katrin säger är bullshit och jag förstår inte hur hon kan få vara en del som får representera Sverige, du och alla andra förnuftiga kvinnor kan få ta så mycket mer plats !

Det är ju jättekonstigt öht att Katrin tar upp det på engelska, eftersom engelskan har orden "one" och "you" som används när när svennar använder ordet man. Inte för att det kanske har med hen-debatten att göra, men jag tänkte på det här med att många börjar skriva "en" istf "man".

Jag ogillar ordet hen inte syftet med det utan ordet…hen = höna alltså inte könsneutralt, inte för mig iaf.

Svar:
Kock? Barn? Vad ord har för betydelse på ANDRA SPRÅK är helt irrelevant för svenskan. Nej, hen betyder inte höna. På svenska alltså. Precis som kock inte betyder kuk på svenska heller.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kan inte tro att en person är så korkad, tror hon helt enkelt försöker behålla den mediala bild som målats uppe av henne själv och är rädd för att förlora läsare om hon skriver något vettigt för en gångs skull.

Jag vet inte, men jag tycker att någon form av självkritik borde finnas hos alla människor. Alltså, som något slags överlevnadsinstinkt djupt i generna eller så, men nej, tydligen inte hos alla då.

Jag vill så gärna att Katrin ska vara på låtsas, för det hade känts så mycket bättre, men det är kört va?

Allså jag skäms så mycket när jag tänker tillbaka på att jag tyckte att hon var en sköning när hon först dök upp i media.

Nu skräms jag över att hon är en förebild för så många…

Får jag låna din bild (och länka) och blogga om?

Svar:
Låna på. —- Asså Katrin har ju sina ljusa punkter också. Och som privatperson är hon antagligen mycket mer sympatisk än vad hon väljer att framställa på bloggen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hallå folks, Katrin driver ju med er allihopa 🙂 Med hela fenomenet. Tidens anda, liksom. Låt oss inte ta henom (vad manligt "henom" låter förresten!) på större allvar än vad som anses vara friskt.

Trist att denna människa (KZ) far sa mycket utrymme i media. Hon är bra pa att synas och höras men har hon nagonsin kunnat debattera för nagonting överhuvudtaget? Jag blir sa oerhört provocerad av henne att även om det har funnits enstaka tillfällen da jag har har kunnat halla med henne i hennes asikter sa har jag nästan fatt lust att ändra asikt pga hennes alltigenom grundlösa och genomkorkade (förlat) uttalanden. Dags att mygga av KZ nu!

Tycker ändå att Katrin har gjort ett avsevärt bra jobb… att se idiotisk ut! Underbart! Många man disskuterar med som inte direkt har någon åsikt om genus, feminism och för all del, hen, tycker ofta att man överdriver när man berättar hur in åt helvete odugliga vissa människor är på att tänka till. Katrin stoltserar och ger exempel på att det inte alls är någon överdrift, så här ser verkligheten ut på flera håll. Tack Katrin för att du håller fanan högt!

Åh, du är så underbar! Du skriver så klockrent och man kan ju bara inte vara motståndare till ordet ’hen’ efter att ha läst din text!

Det kändes som att jag satt i ett vakuum när jag läste Katrins text. Det var så overkligt dumt att jag inte kan tro det..

Båda parter i en debatt bör vara på samma nivå vad gäller framförande av fakta och åsikter. Jag är själv för hen, men tycker att hen-motståndarna förtjänar ett bättre språkrör än Katrin 😉 Det blir ingen vettig debatt med riktiga argument när hon är i farten. Jag håller med dig om att Homer Simpson framstår som nobelpristagare i jämförelse XD

Du rockar i alla fall! Du kan lägga fram argument och använda fakta på ett vettigt sätt i dina anföranden. Det gillas skarpt!

Svar:
Jag har aldrig mött en motståndare till hen som för en vettig debatt med riktiga argument. Tror det är därför. De går ej att hitta.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Herregud, jag börjar nästan tycka synd om hen-motståndarna. Visst att det är idiotiskt att "vara emot" användandet av hen, men det känns ju lite orättvist av SOLO att dra fram den mest obildade, osammanhängande idioten att föra deras talan. Ge dem en ärlig chans, liksom.

Du är förresten så himla smart, LD!

Svar:
jag blir alltid så frustrerad när Katrin får agera språkrör. För hen, för LCHF och massa annat hon fått om bakfoten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

brukar tycka synd om människor som är så obildade som Katrin men hon är fan undantaget.. hon är rätt och slätt elak!

Tycker ni att det är ok att skriva ett blogginlägg där man förlöjligar en person och sedan publicera kommentar efter kommentar om hur korkad hon är? Hur kan det vara ok att mobba en person på detta sätt över nätet för att hon inte tycker som ni?

Svar:
Du, Katrin can dish it out pretty good liksom. Mobbare av rang. Jag har inga som helst problem med det. Jag tror ärligt talat inte att hon har det heller.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså, jag undrar verkligen hur hen-motståndare som har så svårt över att ordet betyder "höna" på engelska förhåller sig till ord som barn, kiss, gift eller slut. Det måste vara oerhört komplicerat för de stackarna att alls prata, eftersom de har så många ord de inte klarar av att använda.

Och väldigt bra skrivet av dig =)

Svar:
för att inte tala om kockar och stackars Fanny!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså jag blir så LEDSEN. Ledsen och arg och frustrerad, förbannad och MÖRKRÄDD av Katrin. Av människor med den sortens tankar och argument.

Sen är det jävligt pinsamt också.

Svar:
jag tror Katrin, precis som jag, drar på höga växlar. Hon är en gaphals (precis som jag) och allt hon skriver och säger sägs med lite extra tryck i.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

ÅH VAD KUL! Jäklar var Katrin och det där gänget känner sig hotade – av ett pyttelitet ord som kan användas istället för han eller hon om man inte vet om det är en han eller hon som det syftas på.

Tröttsamt att alla "motståndare" vägra förstå att de är emot jämställdhet och inte ordet hen.

Svar:
det roliga är att jag aldrig mött en endaste motståndare som förstår vad det är de argumenterar om.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Katrins text skulle faktiskt kunna vara satir. Den är ju jätterolig! Och jag älskar när folk kommer med "det betyder ju HÖNA på engelska" argumentet. Och? liksom. Vi bor inte i ett engelskspråkigt land och Pitt kan vara ett efternamn…

En sak har jag dock funderat på. Hur "böjer" man hen? Hans, hennes och… henoms?

Svar:
hen bara rätt och slätt. Honom och henne är böjda enligt gamla språkregler och de använder vi inte längre med nya ord.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir så trött på att folk fortfarande inte förstår vad ordet hen står för utan kastar ur sig argument mot avköning etc etc.

Jag orkar inte ens ta diskussionen på jobbet längre, för de vill inte ens försöka förstå.

Svar:
Det finns liksom ingen debatt eftersom att motståndarna pratar om nåt helt annat
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är ta mig fan förbluffande hur jävla indoktrinerad och fattig på perspektiv Zytomierska är. Hon skulle ha ett eget tv-program där Helge Skoog med en ton av lyteskomik kommenterar hennes vardagliga bestyr och ständiga harvande med att försöka framstå som smart. Fy fan så borttappad hon är. Kolumnen kunde lika gärna vart "Lady Dahmer vs ett block kalksten".

Jag tycker inget i hen debatten, men måste bara säga att du vann ju den där så överlägset. Hade du bara sagt hen e ett bra ord hade du vunnit över henne. Men hon e ju en bra hen förespråkare för läser man hennes svar vill man vara för hen för att inte stå på samma sida som henne i denna debatt haha

Katrin… Vart ska jag börja? Det är sant att kvinnor kan föda barn och inte män, men det är ju för fan inte genetiskt att män ska byta däck eller betala notan?! Vet inte om jag ska skratta eller gråta :P. Det känns som din text är skriven och förklarad hundra gånger om men ändå vägrar människor som Katrin förstå. Vad beror det på?

Jag skulle vilja vet vem fan som började sprida dom där påhitten att hen finns till för att göra alla könlösa och dessutom till hönor. Vart kommer dessa helt galna föreställningar ifrån!? Fast mest ledsamt är nog ändå att Katrin tror att man ligger på rygg och byter däck, att det är helt omöjligt att lösa problemet med notan, hon jämför föda barn med att byta till vinterdäck och vad menar hon med att vi ska till Afrika för och förklara vårt språk, är det något vi annars brukar göra? Att denna kvinna har gjort en karriär av att skriva är ju skrämmande. Suck och stön och hjälp.

Haha, klockrent! Dessutom förstår jag om hon tycker att det är jobbigt att byta däck om hon ligger på rygg och gör det, de flesta brukar väl stå eller sitta på knä….

Snälla kan jag få lite hjälp från dig skulle verkligen behöva det. Skulle du ha något intresse att hjälpa till i modeforum för modekunniga och modeintresserade personer? Moderator / VIP roller finns för seriösa och engagerade personer. Även ett inlägg hjälper mycket för att få modeforumet mer levande. Tack för att du tar dig tid att kolla på detta / En stor Kram

Svar:
Eh…..kändes det som rätt forum det här tycker du? En feministbloggare som bloggar om utseendehets och ideal…..? Ett tips; nästa gång du ska spamma, ta reda på vad bloggen har för målgrupp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vilken underbar liten isolerad värld Katrin måste leva i. Hon har ju uppenbarligen inget som helst grepp om verkligheten.

Jag blir seriöst rädd. Rädd för att en vuxen kvinna kan vara så rent ut sagt korkad. Rädd för att hon får så mycket publicitet och rädd för att det säkerligen finns de som håller med henne. Det här får mig att tappa tilltron på mänskligheten.

(Du var dock grym, som vanligt)

Svar:
Det som är så bra är ju att hon skyltar med sin ignorans. När tvprogram har med henne så handlar det väl om att de vill ha en hovnarr i programmet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag antar att Katrin Z aldrig använder ord som förälder, syskon, kompis, osv för då blir hon förvirrad?

Jobbigt om de då får ett syskon, förlåt en lillasyster eller lillebror, och det barnet, nej förlåt igen flickan eller pojken, får syskonförtur för då kommer det inte vara någon som ber om ursäkt och ändrar till syster eller bror-förtur…

Just det, bjuder gör väl den som bjöd ut? Svårare än så är det inte.

Svar:
Eller hur?! Sverige. 2012. nuff said.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Ja men herregud ATT SPLITTA NOTAN?!?!?! Min mans penis kommer ramla av och min fitta kommer växa ihop och brösten försvinna FÖR DET ÄR SÅNA SAKER SOM GÖR ATT VI FORTFARANDE HAR DE KÖNEN VI HAR!!!

HEN KAN VI INTE HA!!! APOKALYPSEN ÄR HÄR!!!"

Åh, tänk att det fortfarande finns människor som tror att skillnader mellan de fysiska könen tar sig i uttryck i konkret handling. Manlighet= byta däck, kvinnlighet= laga mat. Hahaha

Svar:
Tyvärr är det många många som tänker så. Som tror att spänningen mellan könen hänger på att vi hålls åtskilda på alla sätt som går.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Oj vad detta stärkte mitt ogillade mot Katrin och mitt gillande mot dig!

Önskar att hon kunde läsa din text först, tänka till och sedan komma med något man kan ta på allvar!

Finskan sätter väl ord efter hän som ändå avslöjar könet? eller böjelser kanske det var..

Fick inte använda hen i mitt examensarbete med denna motivering. Plus att jag slängde in det där det var onödigt 😛

Finner. inga. ord för Katrin Z. Och LadyD du är så inihelvete jävla skit bra, du inte bara för att du har sjukt bra åsikter du kan argumentara för dem också!

Finner. inga. ord för Katrin Z. Och LadyD du är så inihelvete jävla skit bra, du inte bara för att du har sjukt bra åsikter du kan argumentara för dem också!

Okej. Första gången EVER jag kommenterar en blogg, Känner prestationsångesten. Till ämnet: Som jag håller med om det du skriver! Tyvärr är det ju så att även om några tolkar Katrins "debattinlägg" som ett skämt/satir så finns det oroväckande många som tänker precis så som hon skriver. Diskuterade detta med bland annat min farmor som vägrar förstå att "hen" är ett neutralt ord som är frivilligt(!) att använda!? (obs, hon är alltså inte 90 år och senil utan 70 och bara jävligt envis och hävdar att hon "kanske är lite gammalmodig")

Förstår verkligen inte hur det "hen" kan vara så upprörande. Ett ord. Som dessutom underlättar så mycket?

Svar:
Jag fattar inte heller problemet. Och jo jag håller med om att många resonerar som Katrin. Hon har ju även uttryckt liknande åsikter tidigare så att det skulle vara ett skämt köper jag inte. Dock så har Katrin en speciell jargong.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vet att man inte ska använda våld för att få fram sin åsikt, men jag vill verkligen ge Katrin en fet smäll på käften.

@Sherlock – Nej, det gör man nog inte eller i alla fall relativt sällan. I så fall får man slänga på ett personnamn eller på något sätt försöka inflika något annat könsavslöjande ord i meningen som i stil med "jag träffade en kvinna i affären och hen sa att…". Jag kan ju finska och pratar det med jämna mellanrum, men jag kan inte komma några böjelser alls som är förknippade med kön. Böjelser är oftast relaterat till vem som gör något (hen/de/vi/jag,du och så vidare).

Hen är ett onödigt ord och Katrin har rätt i vad hon säger. Är så trött på denna jäkla debatt om hen, låt bara tjejer vara tjejer och killar vara killar. Det finns ju en uppenbar skillnad så varför ändra på något som funkat i 2012 år? Suck.

Svar:
Asså jag orkar inte. Läs en bok. Läs mitt debattinlägg.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jenny: Ja, vi har ju bara funnits 2012 år också.. lol.

Svar:
Nej nej, femtusen är det väl om vi ska tro creationisterna…??
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jenny, tack för dagens skratt! 2012 år har vi alltså vandrat på denna jord. Haha, du är ju till och med värre än kreationisterna.

Svar:
HAHAHAHAHA
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tack för att du expose:at Psykomierska för det hon egentligen är. Har gillat henne förut, på grund av hennes "edge", men många gånger tvekat med tanke på hennes obildade jävla sätt. Det där var definitivt en åsiktsförändrare, det borde fan vara olagligt att vara så dum i huvudet. ALL HAIL LD!

Svar:
HURRA! Hähä. Jag gillar människor med edge. Men jag ogillar Katrins mobbingmentalitet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

De här med "hen" börjar ju gå till överdrift, man är antingen HON eller HAN.. När faan ska ni fatta det??

Svar:
Det handlar inte om det. Läs mitt debattinlägg istället för att fortsätta vara ignorant.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Antar att Bonita och de andra som oroar sig för vad vissa ljud/bokstavskombinationer har för betydelse på andra språk inte frågar om tiden i Spanien eller är med i facket eller tar en fika med polarna…

Det skrämmer mig att sådana som Katrin har rösträtt.

Jag använder hen oftare och oftare i framförallt texter – skitpraktiskt istället för att skriva hon/han.

Diskuterade "hen" men en turkisk kollega nyligen och han berättade att i Turkiskan finns heller inget han eller hon. Ett ord för båda könen. Han fattade således inte varför vi förde denna diskussion då det för honom redan var en självklarhet, i alla fall rent språkligt.

Ja. Det är både lustigt och sorgligt. Sorgligt främst med tanke på att det faktiskt finns flera som tycker som Katrin. Hon är inte ensam om sin dumhet och okunskap.

Även väldigt mycket dubbelmoral i att hon tycker att det är ett löjligt problem vi hen-förespråkare försöker lösa (och illustrerar det med att fråga sig vad människor i Afrika skulle tycka). Men själv ligger hon och vrider och vänder sig om nätterna för att det finns dejter i Sverige som slutar i delad nota. HAHA.

@Anna – Hen är ett ord som t ex kan användas istället för han eller hon om man inte vet om det är en han eller hon som det syftas på.

Hen är alltså INTE feministpropaganda och syftar inte till att radera könen.

P.S Skriv gärna igen om du har svårt att komma på någon situation där hen skulle kunna användas, det är inte så svårt:)

Konstigaste argumentet måste väl ändå vara "på engelska betyder det höna", jaha? Vi är väl i Sverige och pratar svenska? Finns en gäng ord som betyder något helt annat på engelska, så varför skulle just detta ord vara provocerande? Fattert inte…

När det är personer som Katrin Z och stackars Jenny här ovan (som tror att människor bara funnits/talat i 2012 år) som argumenterar mot hen tycker man nästan synd om motståndarna. De skulle kanske anlita någon som faktiskt kan föra en saklig diskussion i frågan och som kan framföra vettiga argument mot detta ord. Ah, just det, jag glömde att det ju inte finns några vettiga argument, i alla fall har jag inte hört några än…

haha, jag älskar kommentaren om att det skulle bli svårt att lansera ordet hen i afrika. Jag studerade Swahili under en tid och praktiserade i Tanzania. Det finns inga separata ord för hon och han i Swahili. Ordet blir helt enkelt Yeye = Hen 🙂

Även om jag själv inte tycker att "hen" är ett bra begrepp tycker jag att du argumenterade bra för din sak. Jag hoppades att Katrin skulle göra detsamma, men icke. Jag blev riktigt besviken över att hon tramsade bort sitt svar.

Alltså va? Hennes argument är ju inte vettiga någonstans, som om man inte skulle kunna veta vilket kön personen man är på dejt med för att man använder hen? Hen är lika naturligt som person.

Bra tillfälle att använda hen:

Jag använde hen i min c-uppsats, visst jag fick argumentera för det för min mentor men det var okej och själv tycker jag att min uppsats (som baserades på anonyma svar) blev lite mer levande i språket.

till *SHERLOCK* och alla andra som undrar om finskan.

Nej, i finska könas INTE hän på något vis! Never ever! Ifall könet har betydelse nämns det alltid skilt (vilket nog är klumpigt men har märkt att i de flesta sammanhang är kön onödvändigt).

Därför tycker jag också det är så konstigt att ett jävla ord ska spela så mycket roll för det gör det fan inte. Låt mig förklara. För det först sprakar inte könsdebatten alls lika intensivt i finska medier som i sverige, igenus förespråkas inte nånstans – SÄLLAN tas det upp i media överlag (om ens alls). Typ alla finska bloggar handlar om mode och lifestyle (lame). Debatter handlar främst om skolmobbning och mental ohälsa numera. Allt detta leder desuutom till att folk är mindre medvetna här om betydelsen av genus och det SYNS.

Men, ÄNDÅ har vi bara HÄN!! Bisarrt, eller hur?

/ tvåspråkig finlandssvensk (som försäkrat grammatisk fakta av sin finskspråkiga partner)

och vad hände med radbyten? jävla bajs. märkte inte heller att nån hann kommentera innan mig om samma sak… just just nu ska jag sluta spamma tackohej leverpastej

Herregud, nog för att Katrin ofta skriver korkade saker på ett omoget sätt men det här tar nog priset. Hon, liksom alla hen-motståndare jag mött fattar inte grejen och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Ett till språk med enbart en motsvarighet till hen och inte hon eller han – Samiska, eller nordsamiska för att vara exakt. Där använder man enbart Son (han/hon) och Su (hans/hennes), finns ingenting som indikerar på om man pratar om en hon eller han om man inte använder sig av namnet. 🙂

Och sen om Katrins text… Oh….. My……… God………. Kände att jag bara ville sluta läsa så fort jag börjat för att det är skrivet på ett så drygt sätt som jag verkligen inte klara av, ursh! Och hennes argument… Alltså, jag är mållös.. Det är så dumt så jag vet inte riktigt vad jag ska säga utan att folk ska börja hata på mig och tycka att jag är dum och elak, haha..

Men din text var riktigt bra och kul att läsa. 😀

Jag håller med om att Katrin skämmer ut sig med sitt "bidrag" i debatten, även om jag i vanliga fall tycker hon är rolig (mest just för att hon är ganska knäpp i och för sig). Och jag håller med om det LD skriver. MEN det LD skriver om är inte anledningen till att jag är anti hen. Jag har inget emot ett nytt ord, som LD skriver är det inget konstigt att det kommer in nya ord och ett könsneutralt ord som hen finns i många språk. MEN det jag har något emot är debatten som lett fram till att hen uppkommit. Och jag tror det är den som de flesta har svårt för, som är emot hen. Den tycker jag handlar om att förminska de skillnader som finns och säga att det inte spelar någon roll om man är han eller hon. Och skillnader finns det, i massor! Även om inte alla vill erkänna det.

Svar:
tycker du att man bör ha ett pronomen för att skilja raser åt också? Eller klasser kanske? Det är oftare större skillnad mellan klasser än mellan könen. För att inte tala om olika kulturer! Vi kanske behöver pronomen för att skilja alla dessa åt, så att vi inte förminskar skillnaderna…. för att skillnaderna spelar roll? Eller hur menar du? På vilket sätt spelar skillnaderna roll?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du tycker alltså inte att man ska använda hen hela tiden även fast man vet könet? jag stör mig nämligen en aning på folk som alltid skriver hen, hela tiden. Aldrig han/hon.

Svar:
Jag tycker att det är upp till var och en. Jag skulle definitivt välkomna hen som standardpronomen men är inte speciellt engagerad i att lobbya för saken.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vet inte, men jag har faktiskt oerhört svårt att tro att Zytomierska levererar sina "bästa" argument här och tycker sådär på riktigt. Jag föreställer mig att det mest är försök till någon slags provokationshumor av den modell som Hanna Widerstedt ägnar sig åt, fast sämre genomfört!?

Jag kan inte lista ut vilket kön som är bättre på att laga mat? (Hen kan inte laga mat lika bra)

De flesta stjärnkockar är män och att vara kock anses som ett väldigt manligt yrke men i hemmet anses matlagning ofta kvinnligt.

Iom att Katarina hävdar att det finns en biologisk skillnad så får jag inte ihop det. Om nu män är bättre på att laga mat, varför är det då inte männen som lagar maten hemma (statistiskt)? Och om det istället är så att hon syftar på att kvinnor är bättre på att laga mat varför är då inte andelen kvinnliga kockar högre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *