Kategorier
diskussion & debatt

Lystring alla håriga, naturliga gudinnor därute!

Fy fasiken vilken skitbra idé! Ni som vill och vågar, ta bild på era vackra ben eller armhålor eller båda och skicka till min mail ladydahmer@hotmail.com och märk mailet ”hårig och vacker” så att jag inte skummar förbi. Bifoga namn (om ni vill) och ev, länk till blogg/hemsida (om ni vill eller har) Obs! Jag […]

Fy fasiken vilken skitbra idé!


Ni som vill och vågar, ta bild på era vackra ben eller armhålor eller båda och skicka till min mail
ladydahmer@hotmail.com och märk mailet ”hårig och vacker” så att jag inte skummar förbi. Bifoga namn (om ni vill) och ev, länk till blogg/hemsida (om ni vill eller har)

Obs! Jag reserverar mig rätten att redigera bilderna (ej retuschera dock!). Ba så ni vet. (färg, kontrast, skärpa osv om det behövs)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Lystring alla håriga, naturliga gudinnor därute!”

Jösses! Att det kan bli sådana reaktioner för lite hår – bra initiativ med detta inlägg..! 🙂

Själv så skulle jag lätt kunna deltaga – jag rakar/klipper/plockar inte något hår på min kropp av respekt för Gud inom min religion.. men latheten slår över kameraletande, haha!

Må väl!

Fröken ung Tant

Blev bara grymt nyfiken, så ta inte illa upp:-). Inom vilken religion finns det en gud som skulle ta illa upp om man ev ville raka sina ben eller liknande? För då tänker jag så här, att då kan man ju inte ens klippa naglarna o inte klippa huvudhåret heller, vare sig man är man eller kvinna…?

Beyond Eternity;

Inga illatagna miner här inte! 😎 naglar klipps – kan jämföras med när huvudhåret kammas ur så lossar de döda stråna; man klipper bort den döda delen av nageln.

Det är inom Sikhism detta gäller, mer finns att läsa här: http://sikh.se/VemSikh.php

(..sen så vet jag ändå inte om Gud sitter och gråter när hår klipps/rakas, men att jag ska raka exempelvis benen för att passa in känns rätt dumt när det finns något större än att vara socialt tillrätta. 🙂 )

Känner man sig inte OK att gå med orakade ben bör man söka hjälp!!! KBT funkar säkert på de stackars osäkra människorna.

Usch vilka osäkra människor det finns alltså…om man inte ens vågar gå ut och visa benen utan att raka dom….pinsamt!!!!!:thumbdown:

Ungefär lika hemskt som att man måste påpeka för hela världen att man inte rakar benen..vad är meningen? Det är väl bara att inte raka sig om man inte vill det. Det finns ingen i hela världen som påpekar för alla att "Hej, du jag rakar mina ben"..så varför påpeka att man inte gör det??

Mja. Jag tycker du är modig och härlig.

MEN.

På något sätt känns det ju lättare för dig som har makalös hud, vackert hår och en hel armé bakom dig. Då är det ju bara charmigt att vara så där lite lagom feministiskt uppnosig.

Jag är blek och har tappat så mycket hår på huvudet att jag är rädd. Min uppsyn skrämmer mig.

Ska jag dessutom gå med orakade ben är jag rädd att andra tar avstånd.

Självbild är ju så mycket. Benhår enbart en liiiiiten del.

Fröken ung Tant

Tusen tack för informationen, mycket intressant:-) men jag fastnar på det här med att ni kan klippa naglarna men inte håret…för enligt resonemanget så borde man inte klippa naglarna heller. Sen undrar jag varför man inte visar sina vackra hår? varför dölja det?

Men visst… det finns ju alltid motstridiga handlingar/seder i alla religioner…fast det är dessa som jag alltid fastnar för och vill veta varför man gör dem när man i ett annat sammanhang inte får göra något liknande…

*******************

Sorry LD för ot-inläggen här:-)men jag är ju såååå nyfiken:-)och vill verkligen förstå…

Men vad typiskt. Jag rakade mina ben för första gången på över en månad bara häromdagen.. Om det fortfarande är aktuellt om några dagar kan jag ju skicka in en bild när det växt lite mer. 😀

Hej Natashja!

Först vill jag bara säga att jag tycker att det är en väldigt vacker och insperarande kvinna som vågar stå för dina åsikter.

Jag har följt din blogg nu ett par månader och måste erkänna att jag var en av dom som tyckte det var lite äckligt att du inte raka dig och tyckte att det var okvinnligt . Men har aldrig kommenterat det på din blogg. Jag var en av dessa som påpeka att vem faan vill ha hår i maten och fick panik så fort jag såg minsta lilla stubb på bennen osv.

Men så blev jag gravid och hade inte orken att stå och raka ben och när magen börja växa så kom jag inte åt snippan så då sket jag i det helt enkelt.

Och vad blev resultatet? Visst jag mådde lite halvdåligt en period men har nu märkt att jag både mår bättre och luktar bättre. Så nu har även jag kastat rakhyveln och har resonemnaget att folk får ta mig som den jag är annars kan dom pumpa klackarna och studsa åt helvete.

Jag diggar dig och din livsstil och hoppas på att få läsa mer om det..

Ta hand om dig och dina fina ungar och låt ingen försöka trycka ner dig för något du tror på!

Nu är ju jag en sådan som inte reagerar på hår nämnvärt och tycker hela debatten är fånig men jag kan inte låta bli att känna mig lite road av det här trots allt. Ska bli intressant att se hur många som vågar och verkligen uppger sitt namn.

😛

Det är verkligen extremt svårt att inte raka benen! Normen är verkligen mänsklighetens fängelse. Jag rakar benen just för att jag skulle skämmas om någon såg mina håriga ben nu i sommartider. Helt galet, men är så starkt präglad av skönhetsnormens rätt&fel. Känns lite som: Man stjäl inte och man går inte och visar sina lurviga offentligt! Skammen känns lite liknande.

Hade gärna sparat ut lurvet och joinat Den Håriga Bildrevolutionen! …Men har precis träffat en ny kille, underbar och fantastiskt fin som inte skulle kunna bry sig mindre om lite hår på benen – Men jag kan nog inte riktigt komma över den spärren – Visa upp mina "okvinnliga" ben för min crush. Det skulle bara kännas så galet fel; och att det skulle det är FÖRJÄVLIGT. Som sagt, fängslad av samhällets normer.

Men jag kommer hålla utkik efter de andras håriga ben här på bloggen, jag kommer kolla på dem, gilla dem, le och börja planera mitt eget utbrytningsförsök ur mänsklighetens fängelse!

hej!

jag hittade dig via inlägget om balsamtvätt som är uppe nu på blogg.se´s startsida.

vad jag förstått så använder du mycket av egna produkter, såsom blandingar med ägg osv.

men du verkade så påläst rent generellt så jag undrade om du ändå kunde ge olika exempel på bra balsam som finns på de flesta ställen och som inte innehåller silikon och de andra produkterna som man inte ska använda?

som jag läst är det väldigt individuellt vilket balsom som fungerar men du kanske kan tipsa om "godkända" balsam i alla fall så jag jag pröva mig fram 🙂

vore jättetacksam för ett tips eller två! ^^

Blir hånade? Skrev du i en kommentar ovan…

Haha, fast det är ju det DU ber om…det e ju det DU vill…bli hånad!

Seriöst, jag gillade din blogg ett tag men sista tiden tycker jag du spårat ut totalt. Tycker du beter dig som ett barn fast i en vuxen kropp…o dina åsikter o resonemang blir allt bra knepigare o knepigare….

Vet inte om det är "väälinghjärna" eller vad det beror på…

Jag försökte ta ett vettigt kort men det sket sig grovt även i solljus då jag har så ljusa hårstrån 😛 Men jag kan i alla fall berätta att de blir väldigt långa då de får vara ifred :-d

Diana Det du ser och avskyr så mycket är en spegelbild, inte Lady Dahmer. Jag rekommenderar att du besöker närmsta optiker :thumbup:

Snälla Diana… gör ALLA en tjänst och sluta läs Lady Dahmers blogg. Det enda du gör är ju ändå att klaga och ständigt komma med urbota dumma kommentarer. Dags att tacka för sig och dra vidare någon annanstans kanske?

Tror inte LD behöver ha en skock med osäkra människor som ska försvara henne och det hon skriver, hade jag varit hon hade jag skämts.. hon kan säga vad hon tycker och tror på själv utan en svans som ska spela allan :thumbdown:

Trist, gillade denna blogg förut..inte nu.

Diana: :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Det roliga är att LD : färgar håret, klipper naglarna, sminkar sig, har BH, målar naglarna osv osv..dvs ja som hon själv kallar att raka benen =onaturliga saker (detta inlägg heter just alla håriga, naturliga gudinnor)…Så hon är verkligen ingen övermänniska som många löjliga människor verkar tro.

Jag tycker det är väl kul att hon inte rakar benen..eller hur kul o kul..det får hon väl strunta i att göra om hon vill det..men hon är väl inte "helt perfekt" förren hon gör allt i sitt liv helt naturligt???

Då först kan hon sitta och säga att hon är en naturlig gudinna men det är lite väl att sitta och tro samma sak när man struntar i att göra typ två saker( inte raka benen eller armhålorna)…

Mia:

Inte bara LD, icke att förglömma alla andra som hävdar att man måste börja med KBT pronto när man inte tycker precis likadant som de själva.

Mia N

orkar verkligen inte hålla nån hög nivå just nu för inlägg som dina gör mig spyfärdig:mad: 😡 :mad:….så;

När fan blev du utnämnd till den som avgör VEM som får se sig som naturlig gudinna eller what ever???

och vem fan pratar om perfekt???

Om du hade haft huvudet på skaft och orkat läsa igenom lite i denna blogg så hade du sett att det är måååånga som tycker och tänker annorlunda än LD. För det är helt ok att uttrycka annat än vad blogg-ägaren tycker/tänker men man ska klara av att göra det konstruktivt…vilket du INTE har klarat av!

Du o Diana kan ju starta egen blogg ihop och sitta där o vara arga o bittra över andra som ni inte passar in i eran värld.

Så den enda skock som snabbt som fan bör avlägsna sig är DU och Diana…

Och vet du en sak till??? Jag färgar mitt hår, jag rakar mina ben till o från o jag målar tånaglarna men ÄNDÅ ser jag mig som en sjuhelvetes naturlig Gudinna!!!!!!!!!!!

Diana

Vet du vad som är så fantastiskt?

Man kan alldeles själv välja att INTE läsa denna blogg!! Bra va?!!

Så vad gör du här om du sista tiden tycker att LD beter sig som ett barn? Det verkar ju oerhört korkat att om och om igen gå in i en blogg och läsa i den och DESSUTOM göra inlägg om man inte alls gillar den…ursäkta för att jag säger det, men det verkar nästan lite stört….

Raka benen eller inte – en typisk icke-fråga.

Men den BLIR en fråga när alla som inte tycker likadant (att det är okej, sexigt,vackert o.s.v att visa håriga ben) idiotförklaras.

Det är väl ingen som idiotförklarat någon här.

Här håller vi en trevlig och familjär stämning och klargör för de som inte tycker om hår att man minsann har psykiska problem, är hjärntvättad och stort behov av terapi när man inte tycker likadant.

Till Mia N: Jag vet inte hur många gånger det ska behövas (men tydligen är det måååånga); det hela handlar om att slippa ha förväntningar på sig. Det FÖRVÄNTAS att kvinnor ska raka sig under armarna, på benen, bikinilinjen, sminka sig etc. Det handlar alltså om FÖRVÄNTNINGARNA inte om att Ulla-Stina rakar sig under armarna men inte på benen, att Lotta rakar musen men inte sminkar sig etc. Och det handlar verkligen inte om att man måste raka allt eller inget… alla borde få göra det som känns bäst för dem utan att behöva bli kallad för äcklig eller liknande!

Till LD: Du är fan bäst! Jag blir så inspirerad av dina inlägg! På massor av olika plan.

Mia N

LD är mer naturlig i den meningen att hon inte använder sig av vanligt schampo och liknande produkter som är smockfulla av ren syntetisk skit. Henna hårfärg är naturligt, klippa naglarna bör man göra om man inte ska bli mer eller mindre handikappad, har du stora tuttar så skulle jag vilja se dig utan BH utan besvär som ont i ryggen m.m och dessutom så är det INGEN som har sagt att LD är en övermänniska. Däremot så är det många som tycker att hon är tuff som vågar gå emot strömmen offentligt, det är väldigt få som vågar göra det hon gör.

Och om allt nu ska vara så svart och vitt där gråzoner är förbjudna så kan ju de som representerar "antihår" sidan börja raka skallen och ögonbrynen. "Ni är ju inte bättre själv, ni har ju håret kvar på skallen ju!" :-d

Löjligt :thumbdown:

Tingeling

Hade du haft kunskap om att skriva vettiga kommentarer och på ett icke otrevligt sätt så skulle kanske sådana som du få slippa bli idiotförklarad som följd.:rolleyes:

Jag ska oxå försöka ta mig för att skicka en bild 🙂

Skönt att inte vara den enda som struntar i rakningen 🙂

Fröken F

Som jag sa, det är ingen som blivit idiotförklarad. Däremot fått sin psykiska hälsa diagnostiserad.

Det jag ifrågasätter är varför man har allvarliga problem, är hjärntvättad och i behov av terapi så fort man inte tycker om hår.

Jag tycker inte att hår passar sig någon annan stans än på huvudet, oavsett kön och jag älskar känslan av att vara babylen och ligga på ett babylent bröst. Varför skulle jag vara i större behov av terapi än någon annan bara på grund av det ställningstagandet???

Sen är det ju folk som har en (enligt mig) konstig logik som tycker att bara för att någon sagt att hår är äckligt betyder det att man är helt igenom äcklig som person om man råkar ha hår på benen.

För mig går det inte riktigt ihop, men jag kanske tänker på ett mer "manligt" sätt, vad vet jag??

Alla ni som är så naturliga,

innebär det att även ert könshår får

växa obehindrat? Utanför bikinilinjen, i rumpan

och så?

Tingeling

På det sättet du skrev så uppfattar man det som att du håller med ovanstående.

Det är ju just det som är grejen!

Det påstås om och om igen att LD inte är 100% bara för att hon väljer tex: att noppa ögonbrynen men inte raka benen och sen prata om hår och normer.

Då är ju den som inte rakar skallen men rakar benen inte heller 100% om man ska hårddra det. För om man ska se tillbaka på inläggen så är det fel att va i en gråzon.

Förstår du var jag vill komma?

Jag tycker absolut inte du är psykiskt sjuk bara för att du gillar len hud. Som jag har sagt vid ett annat inlägg så använder jag mig av epilator emellanåt för att även jag gillar känslan av len hud, felet är att den känslan är ett tvång hos kvinnor och det är det som är psykiskt sjukt. Det ska inte vara ett tvång överhuvudtaget oavsett kön för den delen heller.

Och tack för att du nu skriver ett vettigt svar, fortsätt med det för det uppskattas :thumbup:

Sara

Är man bara naturlig om man i så fall låter könshåret växa obehindrat i rumpan och utanför bikinilinjen, eller hur tänker du:question:

Sen kan jag ju inte låta bli att undra varför du alls vill veta en sån sak? Hur du liksom kan ha att göra med människors köns- och rumphår…?? Eller är det kanske något du går igång på, att veta sånt? Bara en stilla undran en sen söndagskväll….

Fröken Flodin: precis lika löjlig som du som måste försöka stå upp för LD, det kan hon väl göra själv utan dig???:thumbdown:

Beyond Eternity: Kanske kanske att jag svarar på dina kommentarer den dagen du vuxit upp och kan skriva kommentarer utan att bete dig som ett trotsigt barn.

Fröken Flodin

Erkänner att jag formulerade mig lite klantigt där, ja. Och nej, livet är inte svart eller vitt, det förstår ju alla över 4år (eller borde iaf)

Själv vill jag vara så miljövänlig som möjligt och inte måste jag vara tvungen att sätta mig och bli självförsörjande i en stuga i skogen för att vara 100% äkta. Sån argumentation är ju bara löjlig.

Som sagt var det jag reagerade på INTE de orakade benen, utan framförallt Linas kommentar i början och senare LDs som höll med. Visst var den anonyma kommentaren ganska oförskämd, men på en blogg kommer sådana alltid dyka upp och sådana tycker jag inte ska besvaras med ett lika ohövligt svar om man känner att sådana kommentarer är ovälkomna (om man känner att man måste besvara dem)

Läser man din blogg Beyond Eternity ser man ju vilken trasig människa du är…att du sen sitter här och "skriker" förstår jag nu..när jag läst din blogg och ser lite mer vilken människa du är.

*Anonym (Eller skall jag kalla dig "blank"?)*

Det tvekar jag inte en sekund på att hon kan, men jag vägrar stå och se på när andra sparkar på den som ligger. Om jag nu kan uttrycka mig så vill säga… :tired:

Tingeling

Då tycker vi lika på den punkten.

Är det då acceptabelt att man måste automatiskt ta emot skit utan att svara tillbaka bara för att folk är anonyma? Den förstod jag inte om jag ska vara ärlig :-s

Fröken Flodin

Acceptera och ta emot skit ska man verkligen inte göra. Men om någon skriver en dryg anonym kommentar är det ju enbart för att den anonyma vill ha uppmärksamhet och en reaktion. Jag tror på att vända andra kinden till och inte att man ska ta emot skiten, utan låta den studsa bort och ställa sig totalt likgiltig till vad den anonyma/ohyfsade personen har att säga.

För helt ärligt, hur mycket vet den här personen om en egentligen?

underbar blogg du har, har hämtat så många bra idéer här! Jag läste tidigare inlägg du skrivit om "balsammetoden" och tänkte fråga om du har en bra tips på ett balsam utan silikon etc. 🙂

Du anonyma/Mia N

Ett trasigt trotsigt barn:-d

Det är ju helt fantastiskt att du vet vad jag är för människa… men ibland så stöter man ju på såna fuinurliga experter som du för jag gissar du är lite av en expert på sånt här va?

Så Javisst Mia N om du tycker att jag är trasig o trotsigt barn så får du väl tycka/tro det….känns det bra nu?

Du Mia N, lite pinsamt va, att man kan se IP-adresserna på dem som gör inlägg. Trodde du verkligen att du kunde låtsas vara flera personer? Hm…ibland kan man undra VEM det är som egentligen är trasig?

Oavsett.. är trasig något negativt? jag förstår inte riktigt varför du hade behov av att tala om det…det har ju liksom ingenting med behåring att göra så hur tänkte du…eller förresten du svarar ju bara dem som vuxit upp…sorry

LD, det är precis någon som skrivit i min blogg under ett gammalt inlägg och ojat sig över att jag inte tänker låta min pojke leka med svärd o dylikt, "stackars pojke" säger h*n. Misstänker att den IP-adressen finns även bland dina inlägg…

Det blir blankt/anonymt om man inte skriver nått namn på kommentarsfälten..

IP-adresserna..ja oj glömde jag? Ne jag bryr mig faktiskt inte. Vad jag heter spelar väl mindre roll? Du heter väl knappast Beyond Eternity IRL?

Jag menade på att ditt aggresiva sätt att skriva kommentarer…du verkar bli lite väl upprörd, onödigt upprörd.

Nu fanns det inte det minsta provokativt h min fråga. Frågan var kanske naiv, men jag trodde det var ok i sammanhanget. Var skrev jag att jag tycker att du måste vara konsekvent?

Jag har besökt dig en gång om dagen i evigheter, men med sådana knäppar på näsan vinkar jag hej.

Mia N

Jag gillar inte dig säger du?? Än en gång är det helt fantastiskt att du kan så mycket om mig och att du vill bestämma över mina reaktioner och nu vet du vad jag tycker också.

Vet du vad, det är fullkomligt omöjligt för mig att avgöra om jag gillar någon eller inte via några kommentarer i en blogg. Jag avgör inte sånt på så lösa grunder, det hade varit både ytligt och arrogant.

Men jag kan däremot tycka att det du håller på och skriver här och även att du gick in i min blogg och 'öste ur dig' under under ännu ett nytt alias "Tessan", verkar en aning osunt. Så det där med trasig o trotsigt barn kanske egentligen handlar om dig själv…vad vet jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *