Kategorier
diskussion & debatt

Maken till fräckhet

Vad är det för fel på folk egentligen? Igår när jag kom till pendelstationen så spatserade jag direkt till hissarna. Noterar att det står fem friska starka personer och väntar. Tänker att de kan väl ändå inte vara så fräcka att de låter mig vänta…? Bakom mig kommer ytterligare en barnvagn. Hissen kommer, flocken noterar att vi står […]

Vad är det för fel på folk egentligen? Igår när jag kom till pendelstationen så spatserade jag direkt till hissarna. Noterar att det står fem friska starka personer och väntar. Tänker att de kan väl ändå inte vara så fräcka att de låter mig vänta…? Bakom mig kommer ytterligare en barnvagn.

Hissen kommer, flocken noterar att vi står där men går ÄNDÅ in i hissen. Och vi med barnvagn får vänta. Fatta. Hur jävla ouppfostrad är man inte då? Hur tänker man egentligen?

Till saken hör även att vi tre meter därifrån har en väl fungerande rulltrappa. Det finns liksom inga ursäkter om man har två ben att gå på. När jag var höggravid med svår foglossning tog jag inte ens hissen.

Så, när jag står där och väntar på att hissen ska komma tillbaka, så kommer en smällfet kärring med sin lika feta vän. När hissen kommer så klämmer de sig förbi mig.  Jag går in efter och tittar förvirrat på den andra stackars mamman, som lätt skulle fått plats med mig i hissen.

Och fettot kläcker ur sig: ja de andra får nog inte plats.

NEJ TACKA FAN FÖR DET! Jag blir så sur på mig själv att jag aldrig vågar säga nåt.

Men jag ska inte tänka på det, jag ska istället tänka på alla trevliga människor som öppnade dörrar för mig. Jag ska tänka på den äldre mannen som hjälpte mig att bära ner vagnen för den långa trappen på Södra station näår hissen inte funkade.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Maken till fräckhet”

Men om dom var där före dig är det väl inte konstigt att dom åkte för dig? Vi tillämpar väl (någon form av) kösystem på alla ställen här i Sverige eller? Ni har rulltrappor men dom ville åka hiss. Och dom var där före dig…

Dom där fettona som trängde sig däremot.. kösystem som sagt!

Fast hissen är ju till för de som inte KAN ta trapporna. Inte för latarslen som inte ens orkar stå i rulltrappan.

gaah, jag hatar folk som gör så. i vårat hus är det väldigt många fullt friska människor som gärna åker hiss. de gillar också att åka upp til högsta våningen och där låta dörren stå öppen så att jag måste lämna vagnen för att springa upp och stänga efter latmaskarna så jag kan komma ut ur huset..suck.

några idioter kan inte heller vänta med att tända sin cigg tills de är ute ur hissen, så ibland är det fullt av rök i hissen när vi ska åka. jag har rökte själv i fem år, men jag lyckades ändå hålla mig från att försöka göra en gaskammare av hissen…folk utan hyfs eller hänsyn är otroligt irriterande.

Inte konstigt att (väst)världen är full av fetton med medföljande sjukdomar när hissen anses vara det första självklara alternativet. Hissen är som du säger, till för de som inte KAN ta trapporna. Är det andra alternativet rulltrappor blir det hela ju än mer patetiskt, ingetdera kräver vidare ansträngning! Då kan man bra överlåta hissen åt folk med mycket att bära på, barnvagn eller rullstol.

och lite hänsyn när jag var höggravid var bara att glömma. en kvinna på högst 40 år bad till och med om att få min plats på bussen när jag var i nionde månaden! när jag svarade "eh, nej helst inte eftersom jag är höggravid och har ont" så hade hon mage (no pun intended) att titta ner på min mage och sen kläcka ur sig "är du säker?". vad fan menar man med det? att jag låtsas att jag är gravid för att få en sittplats eller att jag är sjuk i huvudet och bara inbillar mig att jag är gravid? jag blev så häpen att jag inte hann fråga henne.

Man SKA inte ta barnvagnen i rulltrappan helst då det inte är speciellt säkert. Jag vet väldigt många som fått bitar av sina hjul "avbitna" av rulltrappor. Jag tar aldrig rulltrappa med min barnvagn så jag förstår LD helt. Jag blir GALEN när jag är i stan och fullt friska fjortisar åker hiss istället för rulltrappor! Det är totalt respektlöst!

Maria, det är ganska farligt att åka rulltrappa med barnvagnen om man inte känner sig säker på sin sak, tvekar man kan det gå riktigt illa. I vissa rulltrappor är det inte ens tillåtet att åka med barnvagn på grund av olycksrisken. Jag har full förståelse för att man inte vågar åka rulltrappa med sitt barn i barnvagnen.

Vad gäller kärringarna hade jag gett dem en verbal avhyvling och sagt att "Här var det minsann någon annan före, ni får gå ut igen!" Jag är inte rädd för att läxa upp oförskämda rötägg, oavsett ålder.

okej, jag hade barn på 90-talet, då var det inte tal om några risker ;p

jag håller iaf med nån ´som tidigare skrev att om personerna som tog hissen stod där INNAN så var det väl deras rätt att ta hissen, även om de SÅG friska ut så kan de ju haft ont i foten eller vad som helst.

trånga sig före ska man ju inte göra (i det här landet iaf) oavsett man är smal eller fet. det var viktigt att påpeka att de var feta också, smitarna?

Jo, för det är ju svårt att åka rulltrappa med en öm fot, eller?

Nej, jag har svårt att se någon vettig orsak.

Sen om man har stor kroppshydda, och är några stycken, så kan det ju visst vara relevant i sammanhanget. Ju större (och fler) desto mindre plats kvar.

det kan väl kanske vara ett problem, inte vet jag. förstår inte hur nån frivilligt åker hiss i tunnelbanan annars, de brukar inte vara så fräscha..

de hade ju kunnat beskrivits som stora på annat sätt än som "fetton" tycker jag.

jag gillar inte att bli kallad fetto och ja, jag tar väl åt mig.

du kunde ju åkt rulltrappa med vagnen, och varför tycker du att du skulle få tränga dig före de andra???

Herregud kvinna.

Jag är väl av åsikten att hissen är till för alla som vill ta hissen i de flesta fall.. i skolan var man tvungen att ha hisskort för att komma in i hissen och det kunde man få om man hade sjukintyg på skador.. hummm.. svårt att tillämpa på såna ställen såklart, men ja.. i höghus och liknande är har man ju heller inte hiss bara för de som behöver, utan för dom som vill..

1 – jag åker aldrig rulltrappa med vagnen. Livsfarligt. Sist jag provade fick jag dessutom en attack av panikångest, nåt jag inte haft på flera år.

2 hiss är till för de som inte kan ta trappen. dvs barnvagnar och rullstolar

3 hade de inte varit feta så hade båda barnvagnarna OCH de fått plats i hissen.

4 hade de som stod där tidigare varit sjuka eller haft ont på nåt sätt så hade det synts

och det ska MYCKET till för att man ska vara för sjuk för rulltrappan… hiss mot vanliga trappor kan jag förstå, men inte när det finns rulltrappa.

Jag tycker att man ska vänta på sin tur om det är kö dit man ska OAVSETT om det handlar om att man har barnvagn och vill åka hiss.

Det finns dom som är rädda för att åka rullstrappa. Jag är en av dom, jag gör det såklart men tycker det är obehagligt osm fan. Tar hellre hiss.

Och det där med att erbjuda sin sittplats på buss eller liknande…. nej, vill du ha en sittplats för ditt handikapp eller liknande och alla säten är upptagna så kan du be någon om deras säte.

Världen ligger inte för ens fötter bara för att man befolkar den mer tyvärr, inte ens nu när jag är gravid anser jag det… Och vill jag ta hiss någonstans när jag har barnvagn så ställer jag mig gladeligen i en kö om det är folk före mig, även om dom till synes inte har några "problem" att ta en rulltrappa bredvid.

Förstår precis vad ni pratar om, men, jag tvekar inte att ta rulltrappan om jag har bråttom & hissen är upptagen eller om den är trasig.

Att folk fått trasig hjul av rulltrappan har jag aldrig hört talas om, däremot höll en kompis på att ramla ner med sin vagn pga att hon stod fel.. Dvs med vagnen nedanför sig, så hon stod krökt. Jag har den alltid ovanför mig, då vilar jag handtaget på axeln & håller i med en hand, samt håller i rulltrappan med den andra.

Att man borde fatta "kö-systemet" tycker jag är rätt självklart & att det tillhör vett & etikett… Det är lika självklart som att man flyttar på sig & lämnar sin plats åt en äldre eller skadad, hjälper till att lyfta i eller ur vagnar från bussar eller tåg samt rullatorer & ev viker ihop sin vagn så att de med rullatorer oxå får plats…

Står nån före mig vid en hiss eller vid bussen, då ska de gå in först, om de inte vill att jag ska gå först förstås ^^

Man håller upp dörrar osv. Om nån är sjuk eller skadas på stan osv, så är jag där för att se om jag kan hjälpa till med nåt, även om det kanske "bara" är ett fyllo.

angelica nej, jag håller inte med. Jag tycker det hör till vanligt hyfs att resa sig för äldre, handikappade eller gravida. Att hålla upp dörrar. Att lämna plats åt de som har större behov osv.

En handikappad eller gravid ska inte behöva be om en plats.

Okej att tjockisarna inte skulle ha trängt sig, det hade jag också blivit sur på! Men varför skulle de som var där före dig ge dig förtur? Det fattar jag inte…

för att jag hade ett behov av hissen. de hade inte de. hur svårt ska det vara att låta de med behov gå före?

skulle jag stå i hisskö och det kommer en tant med rullator skulle jag aldrig vara så fräck att jag lät henne vänta. antingen skulle JAG vänta eller så skulle jag ta trappen.

Ja, fast att hålla upp dörrar eller visa hyfs är ju en helt annan sak än att låta folk gå före i kön för att de har en barnvagn.

En kö är alltid en kö.

Sen finns det faktiskt sjukdomar och handikapp som inte syns för blotta ögat.

Och en gravid kvinna behöver inte "klassas" som handikappad enligt mig. Jag står gärna en stund och om jag behöver sätta mig ner så kan jag be om en sittplats om det är fullt. Folk ska inte behöva resa sig upp varje gång jag är i närheten för att jag är gravid. Det är inte rättvist.

Men ärligt talat , vad har det med saken att göra att de var feta ? Du pratar om feminism hit och dit, varför hoppa på folk sådär ? Kanske det e din attityd som får folk att inte släppa fram dig? Jag har minsann alltid fått hjälp då jag har barnvagn.

De var feta = de tog upp all plats i hissen så den andra tjejen inte fick plats. Hur svårt är detta att förstå????

Fast vaddå, du har inte företräde för att du har barnvagn. Man får väl vänta på sin tur iallafall. Eller använda rulltrappan eller dra vagnen i trapporna vilket går alldeles utmärkt. jag bor två trappor upp utan hiss, det går finfint att dra upp och ner vagnen. Dessutom får man lite vardagsträning vilket borde passa dig eftersom du tänker på vikten 🙂

nej jag har inte företräde. folk behöver inte hålla upp dörren heller om de inte vill.

men det hör till vanligt hyfs

och nej, jag tänker inte riskera min dotters hälsa om jag absolut inte måste.

Riskera din dotters hälsa? På vilket sätt då? Genom att ta vagnen i rulltrappan eller dra den i trappen? Okej…Kanske bäst att ni håller er hemma så att det inte ramlar ner ett piano i skallen på henne.

jag vågade inte heller ta Oskr i rulltrappan, det lyckades jag med första gången när han var 1,5 för att jag blev tvungen, trasig hiss, rulltrappor och inte en själ förutom jag. Innan hade jag försökt men jag fick altid panik och slet tillbaka vagnen, ganska farligt alltså, jag blev helt svimfärdig också, jag klarade inte av det varken fysiskt eller psykiskt.

Varför måste friska människor åka hiss? Jag är fet, jag vet ändå hur en rulltrappa fungerar. Den där fördommen om att feta människor är lata stämmer allt för väl på vissa människor. Att vara fet är inte ett handikapp.

Jag kanske är härdad som bor ett stenkast från innerstan, alltså rör jag mig mycket i miljöer där det finns mycket rulltrappor. I början var det lite läskigt men det är väl en vanesak. Annars kan man ju dra vagnen i trappen som sagt. Alla gånger jag har gjort det har det kommit fram folk och frågat om jag vill ha hjälp, fast jag tackar alltid nej.

Jag kan hålla med dig men är samtidigt medveten om att världen inte funkar så. Det är en utopi och tyvärr är det nog bara slöseri med energi att bli upprörd över det. Fast jag gör samma sak. Slösar energi.

Jag har en mamma som har stora problem med att röra sig pga två helt förstörda höfter och två förslitna knän. Hon ramlade i deras trapphus en dag. En av hennes grannar kom strax efter fallet ner för trappen. Han går liksom runt henne och nickar leende. Sedan går han ut genom dörren och tittar inte tillbaka. Mamma, som hade ont och inte kommer upp själv utan stöd fick krypa till trappräcket och dra sig upp på benen. Fy fan för den gubbjäveln! Fy fan.

okej, nu sjönk respekten för dig litegranna.

3 hade de inte varit feta så hade båda barnvagnarna OCH de fått plats i hissen

du kränker feta och ja, jag känner mig träffad fast jag inte kan hjälpa att jag är fet och fast jag aldrig skulle tränga mig före ELLER ta hissen om de fanns trappa. Men iallafall.

hahaha! fan va alla hakar upp sig på fetto grejen 🙂 jag brukar säga att den enda BRA anledningen till att vara fet är att man får kalla andra människor för fetton!

Det är lite som att svarta får kalla varandra för neger men vita får det inte, tjockisar får kalla varandra för fetton, smala får det inte =)

fast man kan ju åka rulltrappa med barnvagn (om den inte är 1 km lång), och gänget som inte lät dig åka först kanske precis kom från fibromyalgiföreningens årsmöte. kanske 😛

Tessan, hahaha! Men vad är oddsen? Seriöst? 😉

Och kan och kan, det är en relativ sak. Visst kan man, men ska man om man får panikångest och är så rädd att man ska tappa vagnen att man faktiskt riskerar att göra fel?

Rulltrappan på Söder är inte det första ställe jag skulle öva på om jag var ovan. Faktum är att det brukar avrådas från att åka rulltrappa med barnvagn. Vad gör man om den stannar för att nån fjortis trycker på nödstopp t ex?

Becka — kränker man tjocka för att man påpekar att de är tjocka? Du får nog ta och slå upp ordet "kränka".

Sen "rår inte för att jag är fet"? Eh – fet blir man inte av att äta sallad. Du, precis som jag och alla andra fetton har ätit oss till vår övervikt.

andrea — lägg ner. Jag har varit nära att ramla eller tappa balansen de få gånger jag tagit rulltrappan med Ninja. Jag gissar att oddsen för att det sker en olycka där är rätt så stor, speciellt i stockholm där folk springer och knuffas i rulltrappan. (som gravid blev jag nästan omkullsprungen på morgnarna)

och varför i helvete ska JAG dra vagnen i trappen när det finns en hiss?

Och elakaste barnet har rätt – jag är fet och därför får jag kalla andra fetton för just det. Fetton. Så det så. Passar det inte gå å böla nån annanstans. Waaah fucking wah liksom.

Lägg ner? Vilken trevlig attityd du har, verkligen. Jag berättar om mina erfarenheter. Konstigt att jag alltid blir bemött vänligt av andra människor som inte tränger sig före, som erbjuder sig att hjälpa till med vagnen osv. Det har aldrig slagit dig att det kan vara ditt eget fel? Du kanske utstrålar någon form av "jag kan själv" attityd som gör att andra inte erbjuder dig hjälp. Eller så hänger du på helt skeva ställen i Stockholm. Ingen har sagt att du ska dra din vagn i trappen, men du får du väl gilla läget och vänta på din tur tills hissen blir ledig också. Palla grina…

Anaiah

Faktum är att min premiär med barnvagnen i rulltrappan skedde på Skanstulls t-bane station, uppgång Allhelgonagatan. Det är inte så mycket folk som använder den stationen.. 🙂

Men hur i h*lvette vet du att de var friska? De kan ha haft stora smärtor av olika anledningar, sen hur troligt det är att de alla hade det är en annan poäng.

Jag är 18 år och ser fullt frisk ut, jag har ledgångsreumatism och problem med Ischiasnerven. Mina smärtor är många gånger så stora att jag inte klarar rulltrappor eftersom de går så snabbt att jag inte hinner stiga på ordentligt och tappar istället ballansen, dessutom låser sig mina knän och min höft lite då och då.

Bara för att man ser frisk ut betyder det inte att man är det, jag skäms nästan och mår dåligt när jag tar hissen då jag får djävulsblickar från främst mammor med barnvagn. Jag accepterar ju att ni åker hiss trots att ni har möjlighet att åka rulltrappa, acceptera mig tillbaka tack.

andrea — när har jag klagat på att jag inte fick hjälp? läs mitt inlägg en gång till.

sarah — de var tillräckligt friska för att ta rulltrappan. Vad är oddsen att en flock med 5 unga människor, som kan gå alldeles utmärkt och i normal takt utan att halta eller stöna osv, ALLA är sjuka? please. De var dessutom här på en konferans, så arbetsföra var de.

Jag fattar verkligen att du är irriterad, det gör jag. MEN det finns ingen anledning i hela världen varför du skulle ha fått förtur i KÖN (just det, kön) bara för att du har mer behov av hissen. Hissen är allmän, inte bara till för folk med särskilda behov, alltså kan inte du bestämma att du har mer rätt till den än andra. Punkt.

Zzzzz…

Du kunde väl bara väntat ett par minuter.

Haha, har du tråkigt eller, du verkar störa dig på lite ovanliga saker? Tycker du att kösystemet där barnvagnar går före ska gälla även alla andra köer?

Herregud vilket rabalder! LD skrev om hur hon kände & precis som henne & andra, så hade jag oxå skrivit fetton eller idioter, snorungar eller vad som helst, just för att det var vad jag ansåg just pga nån händelse som gjort mig upprörd…

Jag skriver dock inte direkt så i min blogg (som är vilande) men jag PRATAR så med mina vänner….

Jag använder heller inte våld längre, men tycker att det är skönt att få utmåla ett våldsamt scenario verbalt till en vän i tele, om någon som gjort mig eller de mina illa…

Att hon kallade tanterna för fetton, uppenbarligen var de feta eftersom hissarna vid tågstationer är stora & rymmer oftast mer än 3 vuxna & en vagn..Jag själv bryr mig inte om nån kallar mig anorexiaoffer, benrangel,sytråd,tandpetare eller om mina vänner ber mig dansa skelettdansen…

Alla som gnäller om att LD skrev fetton & tyckte att gubbarna skulle låtit henne ta hissen & själva tagit rulltrappan, hur ofta har inte ni känt nåt liknande?

Andrea, ÅÅÅÅÅHH vad DUKTIG du är!!! Men fattar du inte att det här inte handlar om dig? Det handlar om Lady Dahmers upplevelser och åsikter och HON är inte villig att åka rulltrappa med barnvagnen och HON upplevde att tanternas blotta storlek omöjliggjorde för en samåkning i hissen som annars varit möjlig om de hade inväntat sin tur (eller om de hade varit mindre i omfång). Att du tar åt dig av en historia helt frånkopplad dig och din person kan väl inte LD eller någon annan ta ansvar för, det är ditt eget problem.

ÅÅÅh anaiah jag hade glömt hur trevlig du är på internet. Jag har inte nämnt tjockisarna som trängde sig, jag pratar om förturen till hissen. Du kan väl läsa? Varför göra ett problem av något som inte är ett problem? Fast jag antar att du kommer vrida och vända på mina ord, du är ju rätt bra på det. Du kan få sista ordet också. Varsågod.

Antar att svaret till "Sarah" var till mig… Och jag förstår att folk inte har respekt för dig om du är så aggressiv på riktigt som du är i bloggen.

Jag la fram ett perspektiv, jag själv är sjuk och har smärtor men jag varken haltar eller stönar när jag går (eller jo, jag haltar en jäkla massa när ichias bråkar men det är mer sällan). Jag skrev dessutom: De kan ha haft stora smärtor av olika anledningar, sen hur troligt det är att de alla hade det är en annan poäng.

Allt jag menade var att du inte kan ta för givet att de var friska. Du har ingen aning om de var tillräckligt friska för rulltrappan och du har inget förträde till hiss för att du har vagn. Man KAN ta rulltrappan med vagn, sen förstår jag dig när du säger att du tycker att det är obehagligt för jag tycker likadant, men om det nu är så förbannat jobbigt med kö så kanske rulltrappan duger?

Alla kanske inte var sjuka, det kanske bara var en utav dem som hade en sjukdom eller rulltrappefobi och så följde de andra med i hissen i och med att det var ett sällskap. Av respekt till den sjuka/rädd, vilket man brukar ha.

Blev dagen bättre av klagandet?

Antar att svaret till "Sarah" var till mig… Och jag förstår att folk inte har respekt för dig om du är så aggressiv på riktigt som du är i bloggen.

Jag la fram ett perspektiv, jag själv är sjuk och har smärtor men jag varken haltar eller stönar när jag går (eller jo, jag haltar en jäkla massa när ichias bråkar men det är mer sällan). Jag skrev dessutom: De kan ha haft stora smärtor av olika anledningar, sen hur troligt det är att de alla hade det är en annan poäng.

Allt jag menade var att du inte kan ta för givet att de var friska. Du har ingen aning om de var tillräckligt friska för rulltrappan och du har inget förträde till hiss för att du har vagn. Man KAN ta rulltrappan med vagn, sen förstår jag dig när du säger att du tycker att det är obehagligt för jag tycker likadant, men om det nu är så förbannat jobbigt med kö så kanske rulltrappan duger?

Alla kanske inte var sjuka, det kanske bara var en utav dem som hade en sjukdom eller rulltrappefobi och så följde de andra med i hissen i och med att det var ett sällskap. Av respekt till den sjuka/rädd, vilket man brukar ha.

Blev dagen bättre av klagandet?

Men seriöst Andrea, du målar ju ut dig själv till värsta offret!

Du kände dig träffad när LD skrev "fetton" trots att det tydligt inte handlade om dig, du kunde minsann inte hjälpa att du är fet trots att det inte alls var frågan om huruvida du har en större kroppshydda eller inte, du talar om att du minsann hade din rulltrappspremiär i tunnelbanan som nån annan jäkla präktmamma när det handlar om någon annan med tydligt andra förutsättningar (som dessutom finns redovisade och förklarade bland kommentarerna). Du har en attityd av "jag kunde minsann så då kan alla andra också" som att det är en självklarhet att andra människor och mödrar har samma förutsättningar. Men det handlar faktiskt inte om dig!

Skriver man "fettot i hissen" så menar man det fettot, inte alla andra fetton. Vad du definierar dig som och tar åt av är som sagt ditt eget bagage och om de gått så långt att andra i vrede över en irriterande händelse inte kan häva ur sig tillmälen kring de personer som de tycker betett sig illa av rädsla för att du eller någon annan person (som inte var orsaken till verdesutbrottet) ska ta åt sig ja då tycker jag att det är dags för dig att börja jobba lite på din självkänsla i stället för att jaga, för tillfället, irriterade mammor som luftar sig på sina bloggar.

Dessutom betvivlar jag att du hade reagerat på den delen överhuvudtaget om "fettot" i historien hade varit en man, men det är ju bara vad jag tror.

Anaiah… du är ju bara för mycket.

Du skrev en kommentar om att rulltrappan på Söder minsann inte var någon lämplig plats att starta sin karriär med barnvagn i rulltrappen. Jag bemötte då ditt inlägg. Och förresten? Rulltrappan på Söder skrev du? Söder är rätt stort. Jag förstår inte inställningen att allt ska vara ett problem. Det blir ju ett problem om man gör det till ett. Ingenstans har jag nämnt dom sk. fettona som trängde sig, det är skitdålig stil. Tycker det är intressant att du nämner att jag har en attityd "jag kunde minsann så då kan alla andra också" som att det är en självklarhet att andra människor och mödrar har samma förutsättningar. Undrar vart jag känner igen det ifrån, gällande andra frågor. Kan det vara.. från dig! Ja, vad är det man säger, man ser brister i andra som man tycker illa om hos sig själv. Du verkar så bitter.

Andrea, jag skrev att "Rulltrappan på Söder är inte det första ställe jag skulle öva på om jag var ovan." Och det var på Södra station jag menade om det var oklart. Jag visste inte att det behövde förklaras då det är rätt mycket folk i de flesta rulltrappor på Söder, de flesta tider på dygnet och de går dessutom hyfsat snabbt. Men förlåt om jag var otydlig.

Om du har läst LDs kommentarer ovan så vet du att hon får panikångest av bara tanken på att åka rulltrappa med barnvagnen. Såpass illa att hon är säker på att Ninja kommer att fara illa om hon försöker. Din attityd förminskar hennes val och hennes oro eftersom du minsann började åka rulltrappa i tunnelbanan. Det är du det, men LD är inte du.

Vad gäller "fetto"-grejen har jag redan bett om ursäkt för att jag förväxlade dig med någon annan.

Nej fy du e bara för mkt … visst, feta människor kanske själva ätit sig till detta, för många är det ett problem och med din attityd visar det ju klart att du tycker kraftiga människor e mindre värda.

Du visar ingen respekt. Om man ska åka pendel eller va det var med barnvagn får man väl va ute i tid. Hissen är ju inte märkt med ditt namn eller hur?

hanna den tolkningen får stå för dig. Jag är själv överviktig. menar du att jag tycker att jag är mindre värd än tandpetarfolket?

Lite off topic…men ändå…

Varför är det oftast så att de som misstycker vad bloggskrivaren skriver (i detta fall LD) INTE vågar lägga ut ordentligt namn och bloggadress? Inte alltid, men oftast, klockrena exempel ovan. Det blir ju så patetisk när man gömmer sig bakom en anonymitet och då vågar kläcka ur sig vad som helst. Stå för vad ni skriver, era anonyma fegisar, så kanske er åsikt tas mer på allvar. Och all cred till de som står bakom med namn och/eller bloggadress, oavsett åsikt.

Men varför säger man inte någonting då? Situationen som uppstod vid hissarna är ett legitimt skäl att be tanterna röra på sig lite extra och ta trapporna istället.

Jag kommer förresten ihåg för några år sedan när jag och en vän till mig stod och väntade på spårvagnen och en höggravid kvinna och hennes man kommer gående. Precis när preggot ska sätta sig på den enda platsen som var ledig på alla bänkar så glider en kärring förbi och sätter sig i hennes ställe. Jag trodde jag skulle smälla av!

Ha ha, folkvett finns det inte mycket av längre och uppfostran ännu mindre. Det märkliga är att det är folk i medelåldern som är sämst fostrade.

Jag har, åtskilliga gånger, stått först i kön till en hiss med min rullstol och fullt friska människor kastar sig in framför och in i hissen när den kommer.

//Marie

Såvitt jag vet behöver man inget behovsintyg f a få åka hiss. Däremot är det INTE OK att tränga sig före i kön (utan tvingande skäl). Fast var det inte det du tyckte att du borde ha fått göra? (Uschäckta, kunde inte låta bli att retas lite 😉

Om det bara går en hiss den dan tycker jag man borde kolla vems behov som är störst, men i allmänhet kommer det väl flera? Själv åker jag sällan hiss, är inte fet men osannolikt gammal. En sak jag lärt mig i mitt långa liv är att man inte löser något genom att skälla på folk – speciellt inte när de inte hör det. Vilket inte ett ögonblick hindrar mig från att göra precis det, för jag har ett jävla humör. Men då är jag medveten om att jag bara släpper ut ångan. Så får jag lösa problemet sen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *