Kategorier
diskussion & debatt

Människan är svag och frestelserna är många

Har tänkt på det här med otrohet och kvinnor som går på gifta män (eller män som går på gifta kvinnor för den delen). Hur man ofta pratar om att kvinnan inte har något ansvar i det hela osv. Nu vill jag börja med att poängtera att jag egentligen inte sätter skuld på kvinnan alls, med […]

Har tänkt på det här med otrohet och kvinnor som går på gifta män (eller män som går på gifta kvinnor för den delen). Hur man ofta pratar om att kvinnan inte har något ansvar i det hela osv. Nu vill jag börja med att poängtera att jag egentligen inte sätter skuld på kvinnan alls, med tanke på att hon inte är den som lovat trohet, men samtidigt så är ju inte allt svart eller vitt.

Det jag tänker på först och främst är frestelse. Skulle mannen varit otrogen om han inte förförts? Om inte kvinnan jagat, hetsat, uppmuntrat? Nu ursäktar jag absolut inte svinen, manshatare som jag är. Kuken ska huggas av as far as I’m concerned! MEN…. ändå. Hur många förhållanden som egentligen kunde blivit lyckliga har förstörts pga utomstående? Nu kan man ju argumentera att mannen antagligen skulle varit otrogen ändå fast men någon annan., tids nog….. men jag vet inte det jag. Jag tror inte det. Men jag kan ju bara utgå från mig själv.

Vi har ju alla haft svackor i förhållandet,  i självkänslan, i livet….  dåliga stunder, bråk, tristess… olika omständigheter som kan påverka oss negativt och framförallt de val vi gör. Inget som man inte kan lösa med tiden, men sådant som kan utlösa ett dåligt beteende vid fel tillfälle om chansen ges.

Människan är svag. För att illustrera utifrån mig själv:  Köper jag hem en chokladtårta så äter jag upp den. Köper jag inte hem den så frestas jag inte och stannar på den smala vägen. Om min make då köper med en tårta hem anser jag att han är medansvarig. Och ett arsle för han VET bättre än att fresta mig så. Jag kanske kan stå emot… ett tag… men om han frestar, öppnar kartongen, jag känner lukten… ser chokladen… kanske smakar en liten liten smula…. ja då är det kört sen.

Visst ligger största ansvaret hos mig som svullar i mig allt (nej han får inte smaka) men tanken hade aldrig slagit mig om han inte presenterat tillfället. Att utsätta varandra för frestelser är grymt och onödigt och leder ofta till konsekvenser som kanske aldrig skulle skett.

…förstår du hur jag tänker?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Människan är svag och frestelserna är många”

Jag måste säga att jag håller med dig.

Jag håller med det mesta du skriver om, du verkar ha vettiga värderingar och åsikter om det mesta.

Du är grym och din blogg förgyller min dag 🙂

Här kommer ett lass med uppmärksamhet från mig (igen). I know you love it! 😉

Det ligger säkert något i det du skriver. Men samtidigt känner jag mig själv. (Eller som jag brukade vara rättare sagt).

Hade jag inte chokladen hemma och (fasa) sambon hade inte köpt med sig choklad hem. Grrr!

Då avstod jag inte, utan åkte in och handlade den där kakan SJÄLV!

Men det kanske bara är jag? Ha ha! 😀

Jag håller med dig! Jag tycker att det är väldigt omoraliskt att förföra en människa som är upptagen, skäms på de kvinnor & män som gör så! Så självklart är de medansvariga, även fast den som lovat trohet har det yttersta ansvaret – of course. Btw, Bilden längst upp till vänster (som visar din vackra naturligt kvinnliga armhåla) är superfin! You go girl <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *