Kategorier
diskussion & debatt

Min debattartikel om sexism går att läsa (och förfasa sig över) nu…

(Klicka på bilden för att komma till inlägget!)

(Klicka på bilden för att komma till inlägget!)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Min debattartikel om sexism går att läsa (och förfasa sig över) nu…”

"Och den första kommentaren man läser: "Torsten bara är sån, det får man ta." Gah." Mm, blev också riktigt irriterad. Om Thorsten ska få göra lite som Thorsten vill så kan vi spärra in honom någonstans med dom som tycker att det är okej att Thorsten "är sån".

Till LD säger jag bara :thumbup: Bra jobbat!

Jag läste några av kommentarerna under debattartikeln tidigare idag. Där var det bl.a. två män som verkade se ner på oss ”rabiata” feminister och att den där klappen på rumpan inte var något att prata om. Att hon fick det hon bad om. Med tanke på sättet de här männen skrev så uppfattade jag det som att skulle kunna ogilla homosexuella också. Så om då en bög klämde någon av dem på rumpan, skulle de känna att det var okej? Eller om de hade en dotter som på skolavslutningen gav sin manliga lärare en kram och fick kläm på stjärten tillbaka, skulle de tycka att det var ok? Eller skulle de våga klappa sin kvinnliga chef på rumpan?

Ibland tycker jag att du skriver kloka inlägg.

Ibland tycker jag att du är sensationslysten.

Ibland tycker jag att du slår in öppna dörrar.

Ibland tycker jag att du är på gränsen till vis.

Även om jag har mycket att invända mot en del saker: att du kallar dig feminist, de mera överdrivna genusidérna, och en del förvirring (logik är inte din starka sida men det vet du nog), så tycker jag att du är bra, gör bra. skriver bra.

Jag har svårt med att man inte dår tycka att du är vacker eftersom du verkligen är mycket vacker.

Men vad är det för konstig, onyanserad fanclub du fått.

Fiiiiint, Natasha, fiiint.

Inga nyanser. Jag får känslan av att många av dina vänner här profiterar på dig, speglar sig i dig – utan att förstå vad de gör.

Annars- tja, kul att du finns.

Ett tips: läs exempelvis "fjäril i koppel" eller "muslima" innan du uttalar dig kring frågan att vi kvinnor lever under lika odrägliga förhållanden här i dagens Sverige som i andra delar av världen.

Självklart gjorde Thorsten bort sig. Och han fick svar på tal från Gina som satte ord på hans beteende och visade att det inte var OK.

Men man kan lära mycket av Ginas beteende också. Varför går hon in i lilla söta flickrollen och "ber om att få en kram"? I och med det intar hon ju en underordnad ställning. Det är ju så vi kvinnor lärt oss att vara. Inta en underordnad ställning gentemot män, för att bli gillade och inte vara ett hot.

Tänk om Gina sagt "får jag ge dig en Ginakram" istället för "kan jag få en Thorstenkram". Då hade hon fått övertaget. Det är små nyanser som dessa som gör att vissa av oss kvinnor omedvetet intar en undergiven position gentemot män.

Undrar om hon blivit klappad på rumpan om hon KRAMAT HONOM istället för att be om att BLI KRAMAD.

Nu blir jag säkert lynchad på denna tråd, men VARFÖR ber en ung flicka om att få en kram från en medelålders man hon knappt känner?

Finns det kanske andra sätt att visa sitt gillande och upprätta en bra kontakt på?

Carolina – det är ju inte vad hon säger. Hon säger att patriarkatet är globalt och tar sig olika uttryck beroende på social och kulturell kontext.

Jag tycker artikeln var jättebra! Du har ett väldigt bra språk och jag tycker du har lätt för att formulera dig, fortsätt så! :thumbup:

Ann: Det är väl en ganska vanlig företeelse att kramas sådär vänskapligt? Som jag fattade det ville hon ha en vänskaplig kram, en sån kram som är ganska ytlig. Men när han ställer sig upp kramar han henne jättenära på ett sätt som jag skulle tycka var obekvämt, och sedan klappen på rumpan, alldeles för mycket! Och förnedrande, inget snack om saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *