Kategorier
diskussion & debatt

Mina skattepengar vill även jag ta del av!

Och så har det startats en ny facebookgrupp. Givetvis en idiotisk sådan. ”Nej till Moskéer i Sverige” eller nåt liknande trams. Jag erkänner utan omsvep att jag inte är speciellt positiv till Islam. Antagligen pga begränsat kunnande, en hel del fördomar men framförallt en allmän aversion mot patriarkala kulturer och religioner. Men rätta mig om jag har […]

Och så har det startats en ny facebookgrupp. Givetvis en idiotisk sådan. ”Nej till Moskéer i Sverige” eller nåt liknande trams.

Jag erkänner utan omsvep att jag inte är speciellt positiv till Islam. Antagligen pga begränsat kunnande, en hel del fördomar men framförallt en allmän aversion mot patriarkala kulturer och religioner.

Men rätta mig om jag har fel; ska inte ALLA medborgare (tillika skattebetalare) i Sverige få tillgång till samma förmåner och rättigheter?

När jag var kristen så hade jag en kyrka att be i. Om jag mot all förmodan skulle ramla och slå huvudet och bli muslim så skulle jag vilja ha en moské att gå till.

Eller är rättigheter bara till för vissa utvalda? 

Med det sagt så menar jag inte att man är dum för att man tror. Men JAG är inte speciellt benägen att anamma Islam såvida jag inte genomgick en total personlighets och åsiktsförvandling.

*Svenska moskéer finansieras ofta helt av bidrag från församlingsmedlemmarna och i vissa fall även från organisationer utomlands..

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mina skattepengar vill även jag ta del av!”

det är knappast kyrkoskatten som betalat för alla kyrkor. 😉

Visst skulle man kunna ha en speciell moskéskatt, men thats besides the point. Svenska medborgare ska ha samma rättigheter. Och det inkluderar en plats att be på om man är troende. 🙂

Svenska moskéer finansieras dessutom oftast helt av bidrag från församlingsmedlemmarna och i vissa fall även från organisationer utomlands.

Så jävla rätt skrivet. Här i Umeå byggs moskén mittemot en av Umeås kyrkor. Folk från andra städer kom och lade sig i med protester och sade att det var en skymf mot svensk tradition och kristen tro.

Men då har man fan missförstått hela grunden som tron vilar på..!

Folk vet helt enkelt inte vad de ska bekymra sig över längre, allt ska protesteras emot. Moskéerna är dessutom ofta fina byggnader, ingenting som man direkt får ångest över att titta på, men nej, vi ska bara ha kyrkor eftersom vi är ett kristet land där säkert 75% säger att de INTE ens är religiösa.

Instämmer i att inte vara positiv till patriakala religioner och i att det såklart ska uppföras moskéer till troende. Lika självklart är att hederkultur och förtryck är ett demokratiproblem, inte ett "invandrarproblem".

Är moskéer och kyrkor byggda med skattepengar!!!? :O

Eller menar du kyrkoskatten? Den behöver man ju inte betala om man inte är med i kyrkan ^^

Själv är man uppvuxen i en ateistisk familj. Men om skatter går till religiös verksamhet så borde någon sätta stopp för det.

Religion är ju för fan uråldrig nationalism.

Så om man är för religion är man för nationalism 😛

Men precis som folk skriver här så är moskéer oftast finansierade av fonder från utomlands

Håller verkligen med!

Det är en rättighet i Sverige att kunna utöva viken religion man vill så självklart ska dom få bygga moskéer om dom vill och som du säger, dom gör det inte för skattepengarna så vad finns det att gnälla om?

Sen är moskéer galet vackra tycker jag 🙂

:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Så länge dom inte bygger såna där j*vla minareter och börjar skrika klockan fem på morgonen så får dom göra som dom vill! Men min sömn stör man inte! Och hederskulturen ska utplånas från jordens yta, inte bara i Sverige. Den är så fruktansvärd och I DE FLESTA fall enomrt kvinnoförtryckande… har hört om killar också som råkat ut för saker så det är åt båda hållen.

Är inte kristendomen också patrialkalisk? Btw bara.

Fast om man tänker på att dom har redan massa mosker att gå tilll och med tanke på att vi lever i ett KRISTET land så tkr jag kanske att man skulle satsa skatte pengarna till nått annat, med tanke på att den ska sättas i rinkeby tror jag blir knasigt för då behöver dom inte röra sig utanför rinkeby elr tensta och har inge behov av att lära sig det svenska språket? är absolut inte rasist, men de är min tanke runt det hela men vad vet jag

Nej becca – vi är inte ett kristet land. Vi är sekulerade. Och ett land fyllt av människor med olika tro. Det finns svenskar som är kristna, svenskar som är muslimer, svenskar som är judar, svenskar som är ateister osv.

Jag håller med.

Jag tycker såhär; Släpp för fan inte in muslimer eller judar i sverige om ni ska vara så jävla emot deras kultur.

Klart som fan att dom ska få utöva sin religon och ha sina moskéer/synagogor här om dom bor här!!

ÅÅÅÅH

när vi var i Turkiet för ett tag sen hade vi en moské precis utanför balkongen, då vaknade vi EN gång av böneutrop tidigt på morgonen och inte mer, det blir ju bara ett bakgrundsljud bland många andra!

Sedan finns det inte såååå många moskéer. Det finns kanske mellan 4 och 10 vet inte exakt i hela sverige som är byggda som moskéer resten är så kallade källarmoskéer som finns i vanliga byggnader som man hyr. Detta kan jämföras med 3700 kyrkor och 15 ortodoxa kyrkor ( så kallad invandrarkyrka).

Går skattepengar till att bygga religiösa byggnade så tycker jag att det är oerhört fel. Religion har fan inte fört med sig någonting gott. Den gör att vuxna individer tror på sagor och inte vetenskap. Den gör att vuxna människor inte tar ansvar för sina handlingar utan bara ber om ursäkt till gud och sen är det glömt. Och vi ska inte ens börja nämna hur många som har dött i religionens namn..

Ne, skattepengar kan gå till otroligt mycket bättre saker, socialtjänsten tillexempel.

Jag skulle vilja tipsa dig om att läsa illusionen om gud av richard dawkins, tror att du skulle finna den intressant! Skulle vara kul att höra vad du tycker om den!:)

Din blogg är förövrigt hur bra som helst, även om jag inte håller med om alla dina åsikter så tar du iaf ställning. Keep on going! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *