Kategorier
diskussion & debatt

Mord är ju ok ibland… eller?

Jag undrar lite hur pro-lifemänniskorna tänker när de säger att abort är ok om man blivit våldtagen…? Jag menar… om abort nu är mord och det är ett barn man tar bort, vad är egentligen skillnaden? Och om man inte ska ta hänsyn till kvinnans känslor och rättigheter när hon väljer att göra abort efter […]

Jag undrar lite hur pro-lifemänniskorna tänker när de säger att abort är ok om man blivit våldtagen…?

Jag menar… om abort nu är mord och det är ett barn man tar bort, vad är egentligen skillnaden? Och om man inte ska ta hänsyn till kvinnans känslor och rättigheter när hon väljer att göra abort efter frivilligt sex, varför blir det helt plötsligt annorlunda om hon blivit våldtagen? Blir barnet mindre levande då? Spelar ”barnets” rättigheter mindre roll? Eller blir det lite mindre mord?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mord är ju ok ibland… eller?”

Jag kan inte heller förstå mentaliteten "abort är mord". Är det också mord att välja att genomgå en hel graviditet föda fram ett barn som kanske har grava missbildningar och inte kan klara sig utanför livmodern? Eller är det mord när killen råkar satsa i lakanen istället – herregud, hur många potentiella bebisar dör inte då….?:question::rolleyes:

Alltså inte för att försvara de där mupparna, men de tycker inte att det är okej om man har blivit våldtagen, de tycker det är mer förståeligt. Dubbelmoral, visst, men det är ju med det som med allt annat. Det FINNS grader i helvetet, allt är inte en gråzon etc etc.

Har en nära vän som är traditionell katolik, med allt det innebär. Och de ser helt enkelt på saken helt annorlunda än vi gör. Har många gånger känt för att ruska om henne och välkomna henne in i verkligheten, men du kan ju gissa hur bra det går.

Jag fattar inte hur fan man tänker om man anser att abort är mord. Det är inte ens ett foster i början. De första veckorna finns inget hjärta. =/

Och att säga att abort är mord vid ett tillfälle men inte ett annat är hyckleri! Nej, en kvinna har rätt till att göra abort även om hon inte blivit våldtagen.

Njaaa… Det man inte vet lider man inte av. I så fall får man väl skydda sig! Gärna med någon slags p-piller eller spiral osv, men det är lite naivt att tänka att man inte blir gravid, vilket många ungdomar (jag inräknad) tänker nu för tiden.

Tyvärr har det gått så långt att abort är något de flesta gjort och inte ser något problem med att göra fler gånger. Det bekymrar mig, för det är inte längre någon sista utväg utan snarare något man liksom tänkt ut i förväg – "Blir jag gravid så gör jag bara en abort så är det överstökat".

Folk har en så avslappnad syn på abort att det är läskigt. Jag skulle däremot aldrig vilja leva i ett Sverige där abort var olagligt, för visst finns det dem som verkligen inte ser på abort så som jag just skrev.

Jag tycker inte man ska ha abort som preventivmedel. Därför finns det spiral, p-stav, p-piller, kondom osv. Det går att skydda sig om man inte vill ha en oönskad graviditet (fast ibland slår det fel ändå, jag själv blev det 16 år gammal fast jag skyddade mig, men "som tur var" så var det inget foster utan var bara en fostersäck som växte). Jag anser inte abort vara mord, men ibland ett nödvändigt ont. Ingen människa gör ju abort för skojs skull heller. Jag skulle absolut inte behålla ett barn gjort av våldtäkt, jag tror att jag skulle känna det som att barnet var "smutsigt"… Fast jag har ju iofs inte varit med om det, så jag ska nog vara tyst.

Jag har ju aldrig gjort abort och är rätt så negativt inställd till abort (även om jag är helt för fri abort, för jag tycker det är upp till var och en i den frågan) men jag tycker ändå att det är konstigt den här sjuka tilltron till p-piller och spiraler och skit. Jag kan inte äta p-piller och skulle aldrig stoppa in en spiral eller p-stav eller liknande (blir man gravid när man har spiral och inte upptäcker det så kan fostret växa in i spiralen, och gissa om det är mer fruktansvärt än abort!). Kondom, det typ enda manliga preventivmedlet, är ju ett av de få preventivmedel som inte joxar med kroppen och hormoner och som heller inte kan vara farligt, om man inte råkar vara allergisk och då finns andra som är ofarliga för er. DET är en diskussion som jag tycker måste tas upp innan den här frågan med att så många gör abort; varför finns det inte tryggare, smartare, enklare och bättre preventivmedel??

Jag är glad att vi har fri abort i Sverige. Tänk så många oönskade barn vi skulle ha annars! Det skulle bli som i många fattiga länder, överfulla barnhem, där barnen skulle leva som boskap i princip…

Jag har gjort en abort innan jag fick min dotter & jag ångrar det inte en sekund. När jag blev gravid med sonen fanns inte abort som alternativ i min värld längre.

Abort ska inte missbrukas som "preventivmedel" ( känner till en tjej som har gjort många aborter), men jag ser det inte som mord heller direkt, inte om det är en tidigt graviditet, dvs under v 12.

Vet om en tjej som gjorde abort med tvillingar i v 23 & det liknar väl mer mord, om nu abort ska jämföras med mord..

Att man tar bort barn så sent, när andras barn föds 1 vecka efter & kämpar för sitt liv, med oroliga föräldrar vid sin sida, det är helt sjukt!

ja det var en mycket bra fråga det där, har även jag funderat på den ibland.

Ja du och jag har helt enkelt olika åsikter, prioriterar helt olika.

Jag tycker inte alls att de tre punkterna du nämnde är några argument för saken och jag tycker fortfarnade att det är en rättighet som karlarna borde ha. Varför och hur jag tänker har jag redan förklarat Då du och jag tänker så pass olika och vi bara snurrar runt med samma argument och diskutionerna är i sett likadana så skapar vi enbart en evighets diskution om saken. Har du några funderingar om saken är det bara att höra av dig 🙂

Jag tycker att kvinnan har rätt att bestämma över sin kropp osv. Men jag tycker att det är fel av de kvinnor som använder abort som ett preventilmedel efter oskyddat och frivilligt sex. För det finns ju de kvinnor som gör abort upprepade gånger pågrund av detta skäl.

En kvinna som blivit våldtagen ska få göra abort då det barnet inte är önskat och om det skulle tvingas födas fram skulle bli hatat av kvinnan då det skulle påminna om en hemsk upplevelse.Och det skulle ju inte göra att det barnet skulle känna sig önskat och älskat på samma sätt som ett barn som blivit till genom en kärlekshandling.

Jag tycker att det är bra att vi har en ganska avslappnad syn på abort i sverige, det ska inte vara tabu och fy och skäms. Alla kan göra ett misstag, eller två. Det är inte tonnåringar som oftast gör upprepade aborter utan det är vanligast i åldersgruppen 20-24.

Jag tycker att kvinnas rätt att bestämma över sin egen kropp är viktigare än det ofödda fostret, faktiskt.

Och jag har aldrig i hela mitt liv träffat på en kvinna som resonerar att det bara är att göra abort och sedan skiter i att använda skydd, jag tror inte att det är särskillt många som tänker på det sättet, då skulle jag gissa på att det snarare inte var mycket tanke bakom alls.

Håller med dig fullt ut, jag har alltid haft åsikten om att en abort är en kvinnas eget val och rätt. Förstår att det finns vissa som inte håller med om den åsikten, fine, men att säga att det är mer ok med abort pga. våldtäkt är så jävla fult gjort – snacka om dubbelmoral! 😡

Men jag har aldrig stött på någon som anser att abort är mord och som samtidigt godkänner abort vid våldtäkt.

Däremot finns det dom som är emot abort men som kan se undantag när det gäller våldtäkt eller svåra sjukdomar hos barn eller mor.

Och sen finns det dom som anser att abort är mord och som inte ser någon ursäkt till en abort. Utom möjligtvis om mammans liv hänger på det, men knappt ens då.

Men alltså, det är väl självklart att man inte tycker om att folk använder abort som preventivmedel! Men om nu folk gör det ändå så är det bara de själva de skadar och ingen annan, så ärligt så bryr jag mig inte om vad andra använder som preventivmedel och inte.. Bara jag slipper vara en del av det!

Nu måste vi reda ut några saker innan jag blir galen på er!

Abort kan ALDRIG användas som preventivmedel. Preventiv betyder förebyggande. Alltså är ett preventivmedel något som förebygger en graviditet. När man gör en abort är man normalt sätt redan gravid – alltså kan en abort aldrig vara preventivt. Det är liksom en logiskt omöjlighet.

Sedan tvivlar jag oerhört starkt på att folk struntar i att skydda sig bara för att man vet att man kan göra abort. För de allra flesta är en abort en otroligt jobbig sak att genomgå.

Håller med Danitra. De extremaste abortmotståndarna anser ju att ALLA aborter är mord (jag hör dit). Däremot är jag absolut för den fria aborten. Det måste vara ett fritt val. Annars kommer det att få förödande konsekvenser (illegala aborter, hu!) Detta hindrar mig dock inte från att tycka att varje abort är ett mord på en människa (5 månader ht eller dit, herregud, vad är det?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *