Kategorier
diskussion & debatt

Nej, jag är rätt så nöjd med hur jag formulerar mig.

Jag vet att folk älskar sättet jag uttrycker och formulerar mig på. Det är därför folk läser min blogg. Jag får ju dagligen kommentarer och mail där folk berömer min rakt-på-sakattityd.  Jag är fullkomligt medveten om hur jag uttrycker mig. Det är ett aktivt val. Jag kan välja att stryka folk medhårs och uttrycka mig trevligt […]

Jag vet att folk älskar sättet jag uttrycker och formulerar mig på. Det är därför folk läser min blogg. Jag får ju dagligen kommentarer och mail där folk berömer min rakt-på-sakattityd. 

Jag är fullkomligt medveten om hur jag uttrycker mig. Det är ett aktivt val. Jag kan välja att stryka folk medhårs och uttrycka mig trevligt och på ett sätt som inte upprör nån, men då skulle jag inte vara jag.

Fast det verkar liksom bara passa när jag ”bara” förolämpar andra eller hur? Så fort det ”hits close to home” så gnäller vissa. Då ska jag helt plötsligt tänka på hur jag uttrycker mig.

Deal with it liksom och minns varför ni kommer hit. Jag skriver inte för att provocera, men när jag skriver så väljer jag att skriva det jag tänker men det som kanske inte alltid är så PK. Men ni vill inte ha PK. Isåfall skulle ni inte läsa min blogg.

Tänk på det.


självklart ska man tänka sig för innan man öppnar käften och tänka på hur man formulerar sig (och det gör jag ju också!)

Jag skulle aldrig tala TILL människor som jag gör i bloggen ibland. Varken online eller IRL.

Men i bloggen så skriver jag ju mina tankar och funderingar. Ungefär som i en dagbok, fast för alla att läsa. Naket, öppet, icke-PK. Alla mina fina tankar men också mina mindre fina. Ibland är jag uppretad, trött, arg och då använder jag orden att uttrycka det.

När folk gnäller känns lite som när man var liten och skrev i dagboken att ”jag hatar min mamma hon är så dum!” och morsan läste för att sen skälla ut mig som skrivit sådana elaka saker.

Och det är jävligt tröttsamt att gång på gång på gång behöva förklara detta. (det är liksom inte första gången)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nej, jag är rätt så nöjd med hur jag formulerar mig.”

Jag tycker iofs att man alltid ska tänka på hur man uttrycker sig, men bara för att jag gör det behöver ju inte du göra det och SJÄLVKLART ska du vara dig själv, inget snack om saken. Men det är inte okej att under parollen "jag är bara mig själv så skitsamma om det jag säger ibland sårar", tycker JAG.

Men (igen) det här är DIN blogg och gillar man inte ditt sätt att uttrycka sig på så har man ju faktiskt valet att låta bli att besöka dig :-d

Sedan har vi alla de som går i taket över hur du uttrycker dig och om vad du uttrycker dig, hur uttrycker DE sig egentligen? Inte särskilt trevligt eller konstruktivt, de är rent av förjävligt otrevliga, DE borde verkligen tänka på hur DE uttrycker sig. Allvarligt.

självklart ska man tänka sig för innan man öppnar käften.

Jag skulle aldrig tala TILL människor som jag gör i bloggen ibland. Varken online eller IRL.

Men i bloggen så skriver jag ju mina tankar och funderingar. Ungefär som i en dagbok, fast för alla att läsa. Naket, öppet, icke-PK. Alla mina fina tankar men också mina mindre fina. Ibland är jag uppretad, trött, arg och då använder jag orden att uttrycka det.

När folk gnäller känns lite som när man var liten och skrev i dagboken att "jag hatar min mamma hon är så dum!" och morsan läste för att sen skälla ut mig som skrivit sådana elaka saker.

Och det är jävligt tröttsamt att gång på gång på gång behöva förklara detta. (det är liksom inte första gången)

Jag gillar ju såklar din blogg. (Annars skulel jag inte vara här och läsa varje dag;))

Men jag måste faktiskt säga, att jag tyckte den var bättre innan. (kanske 4-5 månader sen) Det var riktigt givande och intressant att läsa sin blogg och du kom alltid med nya infallsvinklar och åsikter kring "dina" ämnen.

På sistone tycker jag att din blogg mest handlat om att försvara dig själv? Inte så. Och absolut inget ilal ment. Förstår att man vill tala tillbaka till alla de kommentarer man får, men blir lite långrandigt i längden?

….jag som precis skrev. Råkade skicka i förväg.

Vill bara ge dig en stor tumme upp för att du är du ändå. Och bara ge lite synpunkter på hur jag som läsare tolkar din blogg?;) :thumbup:

Men då måste det vara okej att jag säger neger också. Det är ju ett ord jag använt sen barnsben, således en del av mina uttryck. Skit samma vem det sårar.

(Och det här tar jag alltså upp med anledning av min hänvisning till det inlägget i en kommentar till ett annat inlägg.)

såklart att du ska behålla din attityd, det är ju det som gör din blogg till vad den är..

men- jag kan också känna att det blir lite mycket försvarstal ibland. låt de som inte fattar missuppfatta, då. det blir ett sådant evinnerligt ältande om att denna blogg är din blogg, osv osv. vi vet! :-d

bara en liten konstuktiv parentes i det hela.

att använda ett uttryck som neger är personligt. att uttala sig om en företeelse är det inte. Och det är en jävla skillnad på att säga "bit ihop" och att kränka en hel folkgrupp. Snälla, lite perspektiv för fan

linda — jag hpller med dig. jag hatar att skriva försvarstal, men när folk bara ältar och ältar och liksom tappar poängen med det jag skriver så blir jag trött.

Jag älskar allt du skriver oavsett om jag håller med eller inte. Och vadfan ska man uppröras över att du tycker/känner något man inte håller med om? Finns väl några miljarder på denna jord som inte tycker som en själv. Suck it up liksom.

🙂

:thumbup: Älskar att läsa din blogg trots (eller kanske tack vare) att jag ibland tycker precis tvärt om 😛 . Underbart med en människa som verkligen står för sin åsikt fast det finns många många nötter som tycker att man inte "ska tycka" så. Hoppas att du och din familj får en trevlig jul :love:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *