Kategorier
diskussion & debatt

Silikonimplantat, botox eller läppstift – vad är skillnaden?

Jag fick en dryg kommentar när jag kritiserade utseendefixeringen och hur långt den har tagit kvinnor idag; implantat, silikon, botox, restylane osv i bloggkommentatorernas blogg.  ”Föddes du med näsringen eller?” Jag har fått den kommentaren förr när jag pratat om naturlighet eller de krav vi kvinnor har på våra utseenden och jag tycker alltid det är […]

Jag fick en dryg kommentar när jag kritiserade utseendefixeringen och hur långt den har tagit kvinnor idag; implantat, silikon, botox, restylane osv i bloggkommentatorernas blogg. 

”Föddes du med näsringen eller?”

Jag har fått den kommentaren förr när jag pratat om naturlighet eller de krav vi kvinnor har på våra utseenden och jag tycker alltid det är lika efterblivet.

”Ska du sluta sminka dig då eller?” ”Amen du färgar ju håret!”

Ser man inte skillnad på att bära smycken och på att spruta in skit i läppar, panna eller pattar så har man tamejfan problem. Har det gått så långt att man likställer smink, hårfärg och piercingar med plastikkirurgi och ingrepp? Nu blir det tantvarning men jag undrar seriöst; Var är världen på väg egentligen?

Näsringen kan jag ta ut närsomhelst precis som jag kan ta av min vigselring närsomhelst.

Jag bär inte smycken pga utseendefixering, ideal eller för att jag vill passa in i en samhällsnorm som dikterar hur kvinnor bör se ut för att anses vara riktiga kvinnor. Jag bär inte smycken för att våga visa mig ute. De sitter där för kul.

(Okejrå, vigselringen har jag för att visa att jag är ägd)

Och det är ju så det ska vara; Smink och kläder och hår ska vara kul, inte ett måste för att må bra.

Sen är det så jävla tröttsamt med det här antingen eller tänket; Antingen så ska man vara beredd att skaffa nya pattar eller spruta in nervgift annars kan man lika gärna skita i allt vad utseende heter. Annars är man en hycklare. Det verkar liksom inte finnas något mellanting för en del människor. De är nog iofs samma personer som inte förstår skillnaden på botox och läppstift.

Man måste ju inte se ut som en hemlös pundare bara för att man vägrar hoppa på fejktåget liksom.

överdrift vs måtta

(och nej, jag ser inte ner på Kissie. Jag tycker hon är störtskön. Man kan anklaga henne för mycket, men brist på självdistans är inte ett av dessa.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Silikonimplantat, botox eller läppstift – vad är skillnaden?”

Tyvärr har det ju varit så ända sen man började använda smink. Sedan dess är det ju en majoritet som inte kan gå utanför dörren utan foundation, puder, concealer och annat mycket viktigt för att inte se ut som "skit". Det roligare är ju att de som sminkar sig med dessa nya sminker påstår att "de inte sminkat sig idag.. baaraa.".

Jag likställer faktiskt detta tänket, att behöva sminka sig varje dag för att möta verkligheten, med dom som opererar och sprutar in i pannan. Det är ju oftast de som kan göra dessa ingrepp sedan. Jag förstår då inte. 🙂

faktiskt är gränserna extremt tunna känner jag. jag kan rent spontant tycka att all form av plastikkirurgi är vansinnig,utom kanske vid tex olyckor lr likn. för att "återställa" ett vanställt utseende osv,lr för att man kanske fysiskt hindras/mår dåligt över hur kroppen ser ut,tex vet jag att man kan "omskära" sig som kvinna,dvs tex minska blygdläpparna om de är så stora/hängiga att man fysiskt hindras lr begränsas av det,vid sex,när man torkar sig efter toabesök etc.

Å andra sidan har även jag gjort ingrepp på min kropp,men i form av inplantat-smycken(piercings tex anchor piercing),tatueringar osv. men självklart tycker jag att det är en stooor skillnad på de ingrepp och förändringar jag gör och det som silikonbrdarna gör… Jag gör inte mina ingrepp för att passa in,för att jag inte tycker min kropp duger som den är etc, däremot TYCKER jag att jag blir vackrare för varje tatuering jag gör,och jag älskar att förändra mitt utseende med hårfärg,smink,piercings osv.

Så på något sätt känns det som att alla(nästan) typer av kroppsmodifiering är i princip likvärdiga,bara det att de får olika betydelse beroende på syftet och anledningen till ingreppet.

Nu blev det här ett sånt där svamligt inlägg igen…:P

gränserna är absolut tunna och flytande – jag generaliserar givetvis. Som jag säger; det är ju inte antingen eller.

Min största pet peeve är ju egentligen inte människor som gjort ett ingrepp eller som bär lösnaglar. Jag kan tycka det är helt ok! (dock tycker jag fortfarande att det är synd att kvinnor inte kan känna sig fina utan modifikationer)

Det jag kritiserar är ju fenomenet; att det ses som normalt att lägga sig under kniven. Nästan nödvändigt när man nått en viss ålder. Och att de som gör det oftast kör 100% fullt ut med ALLT.

kroppsmpdifikationer i sig är det ju inget fel på alls – det är VARFÖR man gör dem som är det väsentliga. Som jag säger; det ska vara kul. Inte ett måste för att må bra. Inte ett måste för att passa in. För att duga.

Jag sminkar mig inte,kör på naturell skönhet enbart för att jag är så jävla lat,samma med smycken högklackat mm mm jag lallar omkring i mina mjukisar och min pojkvän får ta mig för den jag är,jag hade mjukisbyxor på våran första dejt=) Men ibland vill man ju göra sig till? Men hur får man inspirationen? Jag har ju redan allt pojkvän barn familelycka lixom….Nån som har tips på hur man hittar inspirationen igen här bland alla kloka??

Jag t.ex vill ju bleka tänderna en nyans. (inte så att de blir blåvita) Jag har rökt större delen av mitt vuxna liv och vill gärna få bort lite av det gula. (fast jag har nog ganska vita tänder ändå så det är inte speciellt aktuellt egentligen)

Dessutom vill jag göra en bröstreduktion. (fast även där är jag kluven)

Jag har full förståelse för kvinnor som mår riktigt dåligt i sina kroppar. Det är inte dem jag kritiserar.

Jag håller med du.

Det är enorm skillnad på att sminka sig och att göra permanenta ingrepp. Sminket tvättar du bort på kvällen och det innebär inga stora risker för din hälsa, du kan låta bli att sminka dig den dag du inte känner för att vara målad. Brösten eller vad det nu är man har operarat dit sitter där de sitter.

Kan inte för mitt liv förstå att folk frivilligt lägger sig på operationsbordet..

Tycker också att det är konstigt att folk påstår sig göra det för sin egen skull för att de själva tycker att det är fint, att de inte är offer för något ideal.. Varför operar sig alla likadant då? Varför är det ingen som förlänger pattarna och förstorar näsan?

Fast i dag är ju nästan läppstift samma som botox – dolt i oskyldiga "plumping effect". Hur nyttigt det nu är egentligen.

Och nog är det många som tycker allt eller inget. Är du vegetarian kan du lika gärna vara vegan. Är du miljövän ska du bo i en koja i skogen och elda din egen skit för att hålla värme etc.

Mari ALLT läppstift har ju inte sånt plumping-skit i sig. Tack och lov, annars hade jag aldrig kunnat använda det. "Den pirrande känslan är tecken på att det fungerar" bla bla bla, ja den pirrande känslan! Det känns som att få en allergisk reaktion, något jag som allergiker är väldigt familjär vid. Läskigt som tusan!

On another note skulle det inte förvåna mig om jag i framtiden skulle lägga pengar på att spruta in saker både här och där samt en bröstreduktion, jag är nämligen paniskt rädd för att förlora mitt unga utseende. Patetiskt men sant, jag kan bara hoppas att det går över med åldern.

Jag instämmer!

Du förklarar här på ett väldigt enkelt sätt så ingen kan gå mist om hur du resonerar, personligen resonerar jag på samma vis!

Du skriver enkelt och bra och inget kan missa poängen! De som ifrågasätter på ett sånt här inlägg.. Tja, dom måste befinna sig i någon form av bubbla.

Grymt !

Kissie må ha opererat sig, men bilderna på hennes blogg är 100% photoshopade och visar långt ifrån hur hon ser ut på riktigt, så egentligen är hon inte så plastic som hon vill framställa sig själv 🙂

Kolla t ex på bilden i det här inlägget, liiite fail när hon försökt gjort håret större och "kopierat" det så man ser tydligt att det är redigerat..

LD: jag förstår precis din infallsvinkel,och självklart är det så,att det egentligen inte ens handlar om vilken typ av ingrepp,utan trenden i det. Och det är fruktansvärt,det är sjukt och det är onaturligt. jag tycker det faktiskt är helt okej om man vill tex förstora brösten,det är anledningen till att man gör ingreppet som oroar. En vän till mig med väldigt stor byst hade världens ryggproblem,hon hade opererats för diskbråck två ggr när hon fick nog och förminskade brösten. Sen kunde hon inte sluta visa upp dom,för dom va så snygga;) Själv har jag minituttar efter två års amning,lr okej,-hade,nu är jag ju gravid igen så dom har ökat rätt regält,men förväntar mig ett par sexiga taxöron efter amning(lång förhoppningsvis) med barn nr 2. Och jag känner mig extremt obekväm med mina små tuttar,då jag hade rätt regält tilltagna innan första barnet. har funderat på bröstförstoring eftersom jag känner mig så obekväm,så väldigt inte jag. Svårt som fan att hitta kläder som känns och sitter bra. Samtidigt vill jag inte ha plasttuttar…ja.personligt dilemma där…;)

Mitt utseende är,för det mesta iofs,relativt viktigt för mig. Jag tycker inte om att gå omkring och känns mig trött och grå,med påsar under ögonen,livlös hudton pga för lite sömn osv. MEN,jag bryr mig inte om hur nadra ser mig oftast,sminkar mig ibland inte alls på flera veckor för att sen ha en period när det är kul med rouge,mascara o kanske läppstift igen:)

Hej!

Jag måste bara säga att du är en sådan underbart vettig jävla människa!

Har läst din blogg i ett par månader nu. Först tycker jag bara att du var onödigt provocerande, tryckte upp alla radikala åsikter i ansiktet på folk, blev ärligt talat rätt störd. Men OM jag har ändrat mig.

Det är så himlans skönt att gå in här, läsa, och bara få känna att- det är okej. Att bara vara sig själv, det är också vackert. Att smal och snygg, trots vad media antyder, inte alls är samma sak. Att det är idealen som är sjuka, inte jag.

Så tack- för att du är så fantastisk och benhård i vad du tror på!

Kram/Erika

Det är inget fel på att ha mer smink än mascara heller. Inte mer fel än att du har din näsring.

Det ska va såå "fint" att va naturlig och inte vilja göra något åt sitt yttre.

Och fult dom som tycker det är KUL att sminka sig och känna sig fina.

Men det kanske är bättre att gå runt och inte vara nöjd med sig själv.. därför att det nya idealet ska vara så? Det är inte antingen plasktik eller sunk.'

Det finns tjejer som älskar att göra sig iordning ändå och fan ingen som inte sminkar sig eller rakar sig ska se ned på mig själv för jag är så nöjd med mig själv, min självkänsla och spegelbild när jag gjort mig iordning lite. (Det är absolut inte det viktigaste nej.. men jag tycker det är kul att känna sig fin)

En stilla undran (ta det på rätt sätt nu)…

Om du nu anser att din kropp är så sund, varför tog du inte en nytagen bild att jämföra med Kissie?

Tycker för övrigt att du var otroligt vacker på just den här bilden och ljusår snyggare än Kissie.

Självklart ska man kunna va naturlig. Det är jag ofta också..men alla ska hålla på och se ned på andra.. Det är dom som ser ned på andra som är den fula!

Jäklar vad snygg du var på den bilden…det är du ju mest hela tiden, men jag gillade den bilden (trots röda ögon..)

Tänk om folk kunde lära sig att säga att andra ser bra ut, då kanske det skulle vara några färre som sprutar in konstigheter i diverse kroppsdelar. Eller det kanske bara är inbillning.. men ändå.

SHIT hur hon ser ut!!! (vet knappt vad bruden, gör eller vem det är,bloggerska va? aldrig läst!!) Hon passar kanske med det hon gör, i det utseendet, men du är myycket finare!!Gillar bilden på dej, där du har ett barn som ammar och ett barn som ligger bredvid dej, det är en vacker naturlig bild!! och HEJA LAGOM 😛

Asså ser du vad du får ut av dessa inlägg?

kommentarerna strömmar in…

"Å HERREGUD!!!!

SER KISSIE UT SÅ???

På RIKTIGT??

Bilden är inte omgjord?"

"Kissie är det fulaste jag sett. På länge.

springer till spyhinken"

"Alla är snyggare än Kissie, hon ser jur inte ens mänsklig ut längre.."

va fan…

Tjejen är född 1991, dvs att hon är 18-19 år… jag tror av hela mitt hjärta att hon har en trasig själ med tanke på vad hon gör med sin kropp och du utnyttjar det för att "prove a point"

Det är lite fult att du som uppenbarligen har bra självkänsla lägger upp en bild bredvid en tjej som uppenbarligen inte har det.

Du blir äcklad av löshår… jag blir äcklad av personer som trycker ner andra människor.

emma nu blir jag faktiskt förbannad på dig. Jag är fan inte ansvarig för vad andra tycker och tänker om kissie. Jag postade hennes bild som ett exempel på när det gått till överdrift, inte i syfte att klankna ner eller nedvärdera henne. Det får stå för dig. Jag skrev till och med att jag gillar tjejen.

och jag är jävligt trött på att alltid behöva försvara mig inför dig över saker jag inte sagt eller gjort. Det är liksom ett återkommande tema med dig Emma – att du konstant väljer att tolka mig lite som du vill utifrån dina egna fördomar.

:thumbdown:

Du läser verkligen min blogg som fan läser bibeln.

Det är förbannat intressant hur olika kvinnor ser på kroppsfixering och hur de försvarar just det som de utnyttjar ex smink, lösnaglar, piercingar, botox osv… Gränsen sätts olika för varje kvinna tror jag, men vi som har sunda värderingar drar gränserna långt innan hollywood-plastic-barbie eller Kissi i alla fall.

Jag har mer än halva kroppen tatuerad och med piercings. Jag rakar inte benen eller under armarna för jag anser det löjligt och onödigt, men jag sminkar mig mycket, mer än de flesta.

Jag försöker vara en bra förebild för min son och det är jävligt viktigt för mig att han får en bra människosyn, det är därför jag försöker ge en bild av en sund människa till honom ( och för min egen skull med naturligtvis) men folk förstår sig inte på var jag sätter mina gränser ang kroppsfixering, men det är ju deras problem.

Så länge man gör saker för sin skull och mår bra av det så kör på. En bra självkänsla är det bästa du kan förmedla som förälder, och det kommer med att man mår bra med sig själv.

Kul ämne som man kan diskutera i evighet. Började läsa din blogg i veckan, och jag gillar den!

Må väl!

Och du läser och tolkar mina kommentarer som DU vill och därför blir det tjaffs.

Det spelar ingen roll om du skriver att du gillar Kissie om du lägger ut en bild på henne för att poängtera att hon ser förjävlig ut… vad tror du att du ska få för kommentarer efter det liksom?

och emma för att bemöta ditt tidigare inlägg (som antagligen kommer mittolkas)

"Okej… att tycka att någon är tragisk eller sorglig är ju att se ner på dom och deras val"

Nej det är inte samma sak. För dig kanske det är det, men inte för mig. Man … eller JAG kan tycka att något är sorgligt utan att för dens skull döma ut det. Men jag kanske är ovanligt begåvad.

"att du äcklas över att dom har löshår och annat fake."

nej. jag tycker löshår är äckligt. inte människorna som använder det. Jag tycker bajs är äckligt också. Och snor. Och kroppsvätskor. Och fetma. Det betyder inte att jag tycker människor som är feta eller ägnar sig åt att bajsa etc är äckliga.

"Jag blir bara irriterad när någon lägger sig i hur ANDRA människor ser ut, för det är DÄR jag tycker att utseendefixeringen gått för långt!"

kom inte och påstå att du inte har åsikter om hur folk ser ut. för det köper jag inte. Dock så är inte det samma sak som att LÄGGA SIG I hur andra ser ut. Jag lägger mig inte i andras business överhuvudtaget.

"Jag ifrågasätter dig så det är ju bara förklara hur du tänker och inte skriv läs om läs rätt eller buhuu jag får tycka som jag vill!"

Jag blir irriterad när du börjar prata om fenomen och företeelser jag inlägget uppenbarligen inte handlar om "kvinnor som är måna om sitt utseende". Fast det kanske är en definitionsfråga. Jag tycker nämligen att det är en milsvid skillnad mellan kvinnor som är måna om hur de ser ut och kvinnor som är totalt uppslukade av sina utseenden.

och jag skrev inte "jag får tycka vad jag vill". Jag skrev att " och jag tycker så här" som svar på ett av dina "jag tycker så här"-kommentarer.

emma så nu vet du hur jag tänkte när jag postade bilden? Ok, du är tankeläsare. Vilken talang!

nej, jag la inte ut bilden för att poängtera att hon var ful. Jag tycker nämligen inte att Kissie är ful. Jag la ut bilden för att (än en gång) ge ett exempel på när utseendehetsen gått för långt.

och vad tror jag att jag ska få för kommentarer? Kommentarer som berör inlägget givetvis. Som jag brukar. Men en pch annan anonymare som kommer med nåt drygt.

LD- "kvinnor som är måna om sitt utseende" när skrev jag det!?

Jag skrev snarare plastik fantastik och silikon tuttar i varannan kommentar för jag pratar inte om tjejer som är måna om sitt utseende, jag pratar om exakt samma tjejer som du pratar om så jag förstår inte vart du vill komma med det där.

och du skrev EXAKT så här:

*"Jag tycker att jag har rätt att tycka precis vad jag vill om den saken"*

Och jag undrar vart jag skrev att du inte fick det?

Varför var det viktigt att poängtera att du fick tycka som du ville?

Om du ska citera mig så citera mig rätt tack.

Lopez:

Är det sunda värderingar att ha en tattuerad kropp? Hur kan det vara mera sunt än ha siliokonbröst tex? Du kan få en massa otrevliga saker när du tattuerar dig( blodförgiftning tex)och kan vara omöjligt att få vissa jobb om man har mycket tattueringar..man får en viss stämpel om man har mycket tattueringar, du vet förut var det mest bara brottslingar och sjömän som hade det.. det börjar tack och lov att försvinna, tankesättet kring tattueringar menar jag men långt kvar tills det är helt accepterat.

Jag frågar bara…Själv har jag massor med tattueringar, ett par piercingar OCH silikonbröst och löshår.

Men eftersom löshåret går att sätta dit och ta bort som jag vill, lika med pericingarna så räknas väl inte det riktigt om man ska förstå LDs inlägg..där hon skriver att hon kan ta ur näsringen om hon vill 😉

emma jag citerar dig:

"Det var bara hela nerklankandet på kvinnor som bryr sig om sitt yttre som störde mig"

"Jag är ju inte trög, osäker eller en dålig förebild bara för att jag slingar mitt hår blondt eller har högklackade skor"

"Jag tycker det är tråkigt att man framställer kvinnor som dumma våp bara för att dom bryr sig om sitt utseende"

Jag är inte tankeläsare men efter ditt förra inlägg så trodde jag inte direkt att du var ett fan av tjejer som såg ut som kissie med tanke på att du skrev att den bajsbruna färgen var ful osv.

"bajsbrunt är inte snyggt på vintern) (shit det är aldrig snyggt förresten.)"

emma – du skrev: "Jag tycker inte man har rätt att kalla en kvinna som opererat om hela sin kropp för dålig förebild för sina barn"

och då menar jag att jag tycker jag har rätt att tycka (och därmed också kalla) precis det.

nej jag tycker inte att kissie ser bra ut i den där nyansen Det tänker jag inte be om ursäkt för. Men det innebär inte att mitt syfte är att klanka ner på henne.

Det här inlägget handlar överhuvudtaget inte ens om henne eller hennes utseende. Hon fick vara ett exempel för att illustrera en poäng. Det handlar om när man går till överdrift. När man känner ett behov av att – som kissie – spruta in restylane och silikon och massa annat skit i alla kroppsdelar osv.

"Det var bara hela nerklankandet på kvinnor som bryr sig om sitt yttre som störde mig"

"Jag är ju inte trög, osäker eller en dålig förebild bara för att jag slingar mitt hår blondt eller har högklackade skor"

"Jag tycker det är tråkigt att man framställer kvinnor som dumma våp bara för att dom bryr sig om sitt utseende"

Alla dom citaten var invävda i kommentarer om plastikopererade kvinnor, och det var inte ens en diskussion jag hade med dig utan med Anna.

Och nu tolkar ju du mig som du vill…

"bryr sig om sitt utseende"

"bryr sig om sitt yttre"

Dom kommentarerna handlade ju om kvinnor som opererade sig… för det var väll dom du skrev om?

Det var väll dom Anna skrev om?

För det var dom jag skrev om i alla fall.

Jag FÖRSTÅR att du inte skriver om oss "vanliga" kvinnor som sminkar oss ibland.

Men varför förstår DU inte att jag förstår!?

Ja och jag tycker det är illa att du använder en osäker 18 åring för att illustrera en poäng.

Det var ju det jag skrev eller?

"jag tror av hela mitt hjärta att hon har en trasig själ med tanke på vad hon gör med sin kropp och du utnyttjar det för att "prove a point"

Det är lite fult att du som uppenbarligen har bra självkänsla lägger upp en bild bredvid en tjej som uppenbarligen inte har det."

Jag ser inte problemet, vill hon göra det så fine..alla människor är fejk på nått plan men oftast flera..färga håret är faktiskt en sån grej..men det är så vanligt så ingen tänker på det i huvudtaget..skumt det där egentligen…

Vad ger vi våra barn för singaler då? Att mamma och pappa färgar bort en hårfärg för en annan? Det borde ju ge samma uppfattning hos barnet som att mamman har silikon..egentligen?..Mamma väljer bort en typ av bröst för en annan..(om ens barnet vet om att mamma op sig…det syns inte lika mycket som att färga håret tex)

Det här ju en sån sak som går att prata om förevigt…för alla har olika uppfattningar och tycker olika, finns inget rätt eller fel.

Roligaste hittils är väl kommentaren om att man har en trasig själ om man fixar med sitt utseende mycket :-d

Då får du tycka att det är illa. Själv är jag rätt så övertygad om att Kissie inte skulle bry sig fem öre över detta inlägg eller bilden jag valde att lägga ut. Inte nån annan heller.

och som sagt – mitt syfte var inte att håna henne eller "utnyttja hennes trasiga själv" (lol)

Håller med Tina, det är många som inte är "äkta vara" rätt igenom. Det är sorgligt att det finns de som modifierar sig för att de känner att de inte duger, men lika sorgligt är det när folk modifierar sig för att så att säga markera att de minsann INTE följer strömmen (eller bara för att så att säga göra ett statement). Jag tycker nog att det är två sidor av samma mynt.

Jag är själv tatuerad, har varit piercad men plockade ur piercingarna eftersom det var så satans obekvämt att ha dem (näsan ömmade rätt ofta), och jag älskar mina clips med löshår som en gång i tiden har suttit på någon annans skalle… 😉

Nej jag förstår att du inte bryr dig… :rolleyes: tyckte bara att det var tråkigt att du la en bild på Kissie (även fast hon kanske inte bryr sig) bredvid dig själv för att bevisa vad?

Att hon är onaturlig och ful och du är naturlig och vacker?

Jag har svårt för hela grejen att trycka ner andra för att själv framstå som bra.

som sagt – att jag försöker trycka ner henne är nåt som finns i ditt huvud. :thumbdown: Den tolkningen får stå för dig.

och bevisa vad? Har du läst inlägget? Överdift vs. måtta.

Tina Wedin och Anki- Jag håller med helt och hållet, jag tror att alla ändrar/har ändrat sitt utseende på något sätt, jag tycker bara det är tråkigt att just en viss grupp blir nerklankade på… för vadå? för att dom stoppar in sillikon medan jag har en massa tatueringar eller för att dom har sprutat in nått i läpparna medan Lady Dahmer har en ring i näsan… jag tycker inte att det är någon skillnad bara för att det ena är mer "normalt" än det andra.

och jag har svårt för människor som försöker visa hur fina och goda de är genom att peka på hur elaka och fel andra är/gör

:rolleyes:

Angående ideal, tror ni inte att det kan vara så, att i en värld där allt ska likformas, tar vissa människor till extremare och extremare metoder för att sticka ut? Och i en värld där man lever längre och längre och aldrig riktigt får bli vuxen, måste man se yngre och yngre ut? Man är rädd för döden och åldrandet och därför måste alla skådisar operera sig in absurdum för att kunna visas upp på vita duken? Jag tror inte det handlar så mycket om dåligt självförtroende eller ngt sånt, jag tror att det är enklare än så, man kommer längre i kändisvärlden om man ser ut sådär. Tyvärr men så är det ju. Och det är i mångt å mycket vi som skapat dessa clowner i och med att vi är konsumeter av detta uttryck. Å allt vanligt folk vill också bli ngt, sticka ut, göra mer, gå längre än att vara svensson, därför tar de efter kändisarna för att de tror att detta tar dem ngnstans, lite längre än alla andra…

Äh. För komplicerad tanke känner jag..

så du tycker alltså inte att det är nån skillnad på implantat och t.ex färga håret eller göra hål i öronen? Då tycker du alltså att det är helt ok att t.ex låta barn och tonåringar operera pattarna eller på annat sätt modifiera sina kroppar genom ingrepp/injektioner?

LD- sorry asså men jag skriver inte elaka saker om folk och jag försöker att respektera att alla människor är olika och ser olika ut… och jag tycker det är tråkigt att andra inte har den inställningen.

Jag tror att kvinnor verkligen förstör för varandra när det kommer inlägg som dina och så många sitter och håller med dig, det spär liksom bara på hela "se ner på blåsta storbystade silikon lisa" attityden som redan finns.. och jag tycker uppriktigt att det är jätte tråkigt.

emma jag får brev och kommentarer VARJE dag från människor som tackar mig för att jag förändrat deras liv till det bättre. Förändrat deras självkänsla. Deras tankemönster. Deras synsätt. osv.

Så att jag förstör för kvinnor vet jag att jag INTE gör. Jag är en inspiration och en förebild och har fått hundratals att må bättre sen jag startade min blogg.

mitt samvete är rent.

SLUTA lägg ord i munnen på mig quinna!

Jag jämförde silikon bröst med tatueringar och restylane med näsringar!

Och vad är skillnaden?

Sillikon kan man ta ut, tatueringar kan man ta bort.

restylane försvinner efter några månader och näsringar går ju också att ta ut… så förklara vad skillnaden är?

Jag snackar INTE om att sminka sig eller färga håret så släpp det en gång för alla nu.

Och det finns en 18års gräns på det där av en anledning… både tatueringar och bröstförstoringar!!!

LD- ja det är möjligt att du hjälpt 100tals kvinnor… men du har haft över en halv miljon läsare sen starten och det händer då och då att du spyr ur dig inlägg som dessa två senaste då du faktiskt påverkar kvinnor negativt… och det är synd tycker jag för du brukar oftast ha mycket vettiga åsikter och bra inlägg.

jag betvivlar starkt att kvinnor påverkas negativt av inlägg som detta – snarare tvärtom om jag ska döma av responsen från majoriteten. Detta inlägg liksom det förra verkar vara lika inspirerande som mina andra.

för övrigt så vägrar jag ta ansvar för andras tolkningar. Att jag påverkar positivt är bara en trevlig bieffekt av mitt skrivande. Inte mitt syfte.

asså bara du kan ta ett inlägg där jag hyllar människans skönhet, åldrande och imperfektioner och tolka det som något negativt.

:thumbdown:

Det är nog inte dom som läser inläggen som blir påverkade… det är kvinnorna som blir utsatta för dom som läser det, som får känna blickarna på stan eller som får sin blogg bombaderad av elaka kommentarer som "fan va ful du är" eller liknande bara för att dom ser ut som t.ex. Kissie…

emma och du menar att mitt inlägg är orsaken till det? (Asg) nu får du fan skärpa dig!

Jag har högre tankar om mina läsare än så.

:thumbup:

som sagt – bara du kan ta ett inlägg som hyllar människan och göra det till nåt negativt.

Om du hade skrivit ett inlägg där du hyllar människans skönhet, åldrande och imperfektioner utan att säga att dom "kissieliknande" tjejerna har en ful bajsbrun hudfärg eller att löshåret dom har i sitt hår är äckligt osv. så hade jag hyllat ditt inlägg!

Men när du får andra människor att framstå som fula och onaturliga så nej sorry då håller jag inte med dig!

och jag tycker om att dela med mig av mina.

Varför är det ok för dig att ha åsikter om andra, men inte jag? För att jag är ärlig med det?

Det är inte alltid bra att säga vad man tycker, om min vän har klippt sig och det ser förjävligt ut enligt mig så säger jag inte det… då är jag tyst.

Jag har skrivit ett blogginlägg om hur jag känner över plastikkirurgi… så nu lägger jag ner diskussionen… för detta ger mig ingenting.

Du är alltid inställd på att jag ska kritisera dig så det spelar ofta ingen roll vad jag skriver för du tar det alltid som en förolämpning eller ett ifrågasättande även fast det inte alltid är menat så.

Vi får nog bara inse att vi inte är en bra match gällande diskussioner då vi tar fram det värsta ur varandra.

ha en trevlig kväll.

🙂

Jag håller med dig! Jag fattar inte heller vart idealen är på väg. Allt med måtta lixom. Det gäller ju även percingar och tatueringar (även om jag gillar det)men det finns de som drar även det till det extrema.

Okey,jämför man piercingar med tex silikonbröst är man jävligt fel ute. Jag har själv ett antal piercingar (alla i ansiktet),och jag har ju inte precis köpt mej en ny näsa först för att kunna sätta i en septumring. Jag FÖRBÄTTRAR det jag har,jag GÖR INTE OM några kroppsdelar.

Likadant med tatueringar,de sitter ju på min kropp som alltid varit "jag" liksom. Dvs inga fejkade delar.

Färgar håret gör jag också som en dåre,inte faaan går det att jämföra med operationer!

Kissie ÄR en överdrift,en parodi på sig själv (enligt mej). Sen så photoshopar hon bilder till max också,men det är en annan sak…

Och jag tycker inte LD gör ner henne,inte på något sätt alls. Två bilder bredvid varandra,that´s it.

De flesta jag känner som opererat sig (skönhetsmässigt),hittar hela tiden nya kroppsdelar som "inte duger".

Det börjar oftast med brösten. Sen läpparna. Ah,osv.

Iaf i den lilla hålan jag bor i 😉

LD,you rock,du är en SANN inspiration,jag växer som människa varje gång jag läser din blogg =)

Jag är feminist, och gör både botox och ska snart förstora brösten. För mig finns det ingen motsättning i det, eftersom jag gör de sakerna just för att det är kul och lustfyllt för mig. Jag hatar inte min kropp och jag har inte dålig självbild, utan jag tycker bara det är roligt med kreativt sex och att det är roligare rent sexuellt med t ex stora bröst än små. (Obs att jag enbart pratar om personlig preferens här, jag har inget alls emot små bröst.)

Däremot har jag fått massor av kritik för att jag älskar bimbofication och avsiktlig överdrift, ”trots att jag är smart”, och min kille försökte övertala mig att inte operera mig i flera månader, (för att han skämdes för vad andra skulle tycka), innan han till slut accepterade att jag tänder på det här, och att jag vill ha den kropp jag vill ha för min egen skull.

Det är en del av mig och min sexualitet som jag är så jävla trött på att skämmas för! Den försvinner liksom inte hur mycket jag än skäms, så nu står jag för vem jag är och vad jag gillar istället, och plötsligen är det kul istället för ångestfyllt.

Jag tycker att alla kvinnor har rätt att göra vilka val de vill med sin kropp, utan att få skit för det, och jag önskar att det var lika okej att gilla fejk som att gilla naturligt. Vår kropp är ett kreativt uttryckssätt, och jag tycker att alla uttrycken är okej så länge de är frivilliga. Tyvärr verkar det vara långt kvar innan man som tjej kan välja att se porrig ut men fortfarande bli bemött med respekt.

Att kasta skit på människor för deras sätt att leva ut sina preferenser och sin sexualitet tycker jag helt enkelt är sorgligt, taskigt och sårande. Alla är är olika och alla uttryck borde vara lika okej, även ”överdrift”, det tycker jag iaf är feminism…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *