Kategorier
diskussion & debatt

Ska män ha bestämmanderätt över kvinnans kropp?

Only in America. Ska män ha beslutsrätt när det gäller abortfrågan? Ett idiotförslag if you ask vilken normalintelligent människa som helst. Men förslaget i sig tyder på en förlegad kvinnosyn och attityden att mannens åsikter väger tyngre. Eller är det så att de som faktiskt tycker att ”mannen måste ha mer rätt!” inte riktigt tänker efter vad […]

Only in America.

Ska män ha beslutsrätt när det gäller abortfrågan? Ett idiotförslag if you ask vilken normalintelligent människa som helst. Men förslaget i sig tyder på en förlegad kvinnosyn och attityden att mannens åsikter väger tyngre.

Eller är det så att de som faktiskt tycker att ”mannen måste ha mer rätt!” inte riktigt tänker efter vad det egentligen innebär? (Jo jag skyller på låg intelligens)

Det kommer aldrig kunna bli ett rättvist beslut om en vill och den andra inte. En måste ha sista rösten, sista beslutsrätten och det är en självklarhet att detta faller på den som bär barnet, riskerar hälsa och liv och som antagligen (tyvärr) kommer ha huvudansvaret.

Jävla idioti!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ska män ha bestämmanderätt över kvinnans kropp?”

och mer att säga till om…. på vilket sätt ska det påverka utgången? De flesta män idag har väl nåt att säga till om, de flesta jag känner pratar med sina män.

Men det hjälps ju inte när en vill en sak och den andra vill nåt annat. Då är det kvinnan som ska bestämma.

Okej, menade inte att jag tyckte det var ett bra förslag. Men jag kan förstå principen att försöka få pappor mer delaktiga genom att även deras röst ska räknas. Dock är ju en sån här lagstiftning helt fel tillvägagångssätt.

Totalt jävla vansinne att mannen ska få sista ordet om en en kvinna ska bli tvungen att bära och föda barn. Det skulle förmodlign få mindre roliga konsekvenser också, kvinnor som försökte abortera själva genom att supa, ta tabletter eller gå till kvacksalvar doktorer osv.

Det sjukaste är att om en mn vill hålla kvar en kvinna som vill lämna honom så skulle det ju vara en utomordentligt bra plan att våldta henne och sedn säga nej till abort, Vem vill lämna sitt barn med en sådan person?

Det kan ju liksom bara hända i USA. Det är där eliten av idioterna finns. Fast det hade iofs inte förvånat mig om KD skulle klämma ur sig något liknande. Kvinnosyn och högerkristna funkar inte så bra ihop.

Om det hade vart så att männen var gravida kan jag slå vad om att ni alla skulle tycka det vore en självklarhet att ni skulle ha en fot med i spelet, eftersom ni vart med och gjort barnet.

Jag tycker inte att mannen ska ha sista ordet, men man borde endå vara tvungen att konsultera och prata med mannen också. Han borde vara lika delaktig i beslutet som kvinnan.

Men självklart ska kvinnan ha sista ordet om man skulle vara oense.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *