Kategorier
diskussion & debatt

Släpp pattarna fria!

Vill vi ha ett samhälle där kvinnor och t.o.m. barn ska behöva anpassa sig för att män förväntas se de som sexobjekt? – BaraBröst Dagens mest intressanta argument ang. om kvinnor ska få bada topless eller ej: 1. Jag är rädd för att sexuellt våld mot tjejer/kvinnor kan öka! (För mäns förmåga att kontrollera sina lustar […]

Vill vi ha ett samhälle där kvinnor och t.o.m. barn ska behöva anpassa sig för att män förväntas se de som sexobjekt? – BaraBröst

Dagens mest intressanta argument ang. om kvinnor ska få bada topless eller ej:

1. Jag är rädd för att sexuellt våld mot tjejer/kvinnor kan öka! (För mäns förmåga att kontrollera sina lustar sitter i ett tygstycke. Snacka om att idiotförklara alla karlar. Stackarna kan inte kontrollera sin lustar, ser de en patte så måste de bara vrålrunka på en gång alt. våldta nån)

2. Jag vill inte ha tuttar flygandes i mitt ansikte när jag simmar. (Men håriga man-boobs går antagligen bra? Hängrövar? Fettvaklar? Rynkiga gubbmagar?)

3. Det är äckligt med hängpattar. (Men inte med feta otränade eller gamla människor?)

4. unga tjejer som lätt skulle övertalas att bada toppless på badhusen (och detta är ett större problem än allt annat de kan övertalas till? Varför inte koncentrera oss på att jobba med unga tjejers självkänsla istället?)

Roligast:

Jag ser scenariot: Jag badar i bikini på badhuset, en ung kille eller två drar ner min bikinitopp och skrattar. Varför har du bikinitoppen på när man får bada utan? Det blir liiite mer ”lagligt”, eftersom man faktiskt FÅR bada toppless på badhuset -tänker de.


Jag vill slå ett slag för man-bikini. Så slipper vi se alla dessa man-boobs. För jo, det är relativt vanligt att karlar har lite tuttar. Kan vi inte införa en regel att bara snygga vältränade och unga människor får bada i bikini och badbrallor? Alla andra måste bära våtdräkt.

Skämt åsido så förstår jag inte rädslan. Ett par tuttar i en oerotisk miljö som stranden eller badhuset är väl nåt helt naturligt? Varför känner man sig så hotad? (notera att det enbart är kvinnor som vrålar NEJ till förslaget) Det är väl självklart att män och kvinnor ska behandlas lika. Bröst är inga könsorgan. Och vi kvinnor är inga sexualobjekt som ska visas upp (eller döljas).  

Och visst fan förstår jag att bröst väcker känslor. Kanske mer hos oss kvinnor än hos de män vi är så oroliga för. Jag förstår att kvinnor kan tycka att det är obehaglig. Men jag tror att det är viktigt att vi rannsakar oss själva, ifrågasätter våra egna personliga känslor och att vi skiljer dem från sakfrågan.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Släpp pattarna fria!”

nu är du heeelt ute och cyklar, LD… okej, bröst ÄR naturligt- men någonstans måste väl gränsen ändå gå. jag tycker att samtliga argument MOT detta förslag (som du hånade) är mycket bra förslag. vill man bada mer eller mindre naken finnas det platser där det kan utövas. jag anser inte som du skriver att stranden eller badhuset är en "oerotisk miljö".. hur tänker du då? alla miljöer kan väl vara erotiska. it's all in the eye of the beholder, heter det ju

jag tycker att brösten i allra högsta grad är någonting sexuellt, i alla fall för mig. jag VET att bröstens urspungliga funktion är att nära ett barn, men för mig är ändå brösten någonting privat, sexuellt, någonting jag inte vill visa för hela världen. det handlar inte om svartsjuka eller att man skulle känna sig "hotad" av ett par ANDRA kvinnotuttar, för män kommer liksom alltid vara mer eller mindre intresserade av dessa två ting vi bör på vår kropp.. männens tuttar är inte alls att likställa med våra, vilket du verkar antyda.

jag förstår också att du vill få oss att tänka till i ämnet, men ibland känns det som om du bara är av en viss åsikt för att skapa debatt, inte för att det är din egna genuina åsikt..

sorry. men det är så jag tycker.. :-s

Nu blir jag faktiskt lite arg. Det är helt ok för dig att tycka som du gör, men antyd INTE att jag är oärlig. Den här bloggen – eller mina inlägg – handlar inte om att provocera eller skapa debatt.

Jag är öppen och framförallt ÄRLIG med vad jag tycker. Jag skriver för att jag tycker om det. Jag skriver för att jag vill dela med mig av mina tankar och åsikter. Jag sitter inte och hittar på eller låtsas tycka ditt eller datt bara för sakens skull. Jag är förjävla stolt över att jag är genuin.

————–

och i övrigt så handlar det här om rätten att slippa sexualiseras och diskrimineras. Män är intresserad av kvinnokroppen. PUNKT. innebär det att vi ska täcka oss? Helt? Införa burkini?

Vad innebär det överhuvudtaget? Jag inser att bröstet är sexuellt laddat. (men inte ett könsorgan) (precis som rumpan, fast det är ju tillåtet att bära string) Vad har det för betydelse egentligen? Varför ska det spela någon roll? varför ska kvinnor särbehandlas pga det?

argumenten jag tog upp ÄR löjliga och bär ingen sanning. Våldtäkt och sexuellt våld har inget med kläder att göra. Eller utseende. Det handlar om makt, sociala strukturer, kvinnosyn och en speciell personlighetsdynamik hos mannen som utför den.

att inte vilja se pattar eller hängbröst är inte godtagarbart. Ska vi förbjuda alla fula feta att bada?

osv.

Om jag får gissa så är deet inte hängpattar som de protesternde kvinnorna är rädda för, utan snarare att det ska vara tjejer med riktigt schyssta tuttar som går utan topp, för att de känner att de måste gömma sina hängpattar.

Jag tror att det handlar om vanlig kvinnlig avundsjuka och missunsamhet, för allvarligt talat, hur många hetrosexuella kvinnor är intresserade av att sitta och spana in fast, fina, runda kvinnobröst? Det ligger ingen logik i att kvinnor skulle störa sig på hängisar men uppskatta fasta bröst. Jag tror rätt hårt på att det handlar om att de känner sig hotade.

Det där med att sexuelltvåld skulle öka, det är knappt värt en kommentar så dumt är det.

jag tror inte jättemycket på att unga tjejer skulle bli övertalade att bada toppless (antar att det menas tonnåringar) för i den åldern har man oftast som mest komplex och är kroppsfixerad och bryr sig väldigt om vad andra tycker, så det tror jag icke.

eller ja.. .Linda, du får ju givetvis antyda vad du vill. Och tro vad du vill.

Men jag vill bara påpeka att du har fel och att jag blir jävligt stött.

Jag tycker tt det ska bli intressant och se vad folk tycker om det här faktiskt, med tanke på att de flesta av dina läsare är väldigt pro-amning 😀 Det är ju lite samma grej,enligt mig i alla fall, tuttar blir ju inte mer sexuella på ett badhus än vad de är i en lekpark eller på öppnaförskolan.

Självklart ska man kunna skippa bhn i badhuset om man vill.Tycker inte något argument mot det riktigt biter faktiskt. Tex, jag tycker det är grymt sexigt med tränade magrutor, men inte fan blir jag vrålkåt och angriper killen ifråga för det. Sen är man ju oftast faktiskt i badhuset av en helt annan anledning än att spana in folk – nämligen bada.

oj då. hade ingen aning om att min kommentar skulle riva upp sådana starka känslor..

jag kanske uttrycker mig klumpigt ibland.. men det jag menar är att när en sådan här debatt uppkommer i media så är du väldigt snabb med att skriva om det, det är därför jag kollar in här hos dig nästan frenetiskt för att se om du tagit upp ämnet ännu. av spänning för vad du ska tycka, vad du ska skriva.. kommer jag att hålla med henne? etc etc.

jag uppskattar att du är genuin och ärlig, jag har faktiskt inte så benhårt påstått att du är falsk eller oärlig heller! det jag menade var att ibland motsvarar du förväntningarna på dig själv lite väl hårt (eller hur fan jag nu ska kunna förklara!!!) och dina åsikter ÄR ju väldigt radikala, eller hur?

detta med pattar. jag tror att pattarna för dig är en annan sak än pattarna för mig.. jag kunde inte amma med mina, och jag kunde inte vara en sexuell varelse medans jag ammade, i de fem veckor som vi nu "stod ut" både jag o min son. så fort jag slutat amma kunde jag bli mig själv och ha sex igen. så funkar jag. därför blir JAG lite stött och konfunderad när du alltid måste håna och idiotförklara andra sidans argument.. visst, något kanske är grundläggande "fel" på mig då, eftersom jag nu känner såhär. men respekt för andra individer tycker jag är viktigt, och du skriver ofta att saker är så "roligt", "underhållande" eller "patetiskt" när det gäller andra människors argument för eller emot vissa saker.

du vet att jag gillar dig skarpt, och du har enormt mycket att tillföra bloggvärlden, och debatten.. jag gillarhur du vrider och vänder på saker. men alla har vi en rygsäck, och nu skar det sig uppenbarligen lite mellan oss i våra åsikter och ståndpunkter. med det INTE sagt att jag tycker att du är OÄRLIG, som du tycks tro! jag ber tusen ggr om ursäkt om jag antytt något som jag inte förstått själv. jag ber dig bara ha förståelse för att alla kanske inte vill fläka ut pattarna in public, även om vi innerst inne i vårt mörka djup kanske avundas de som kan och vill.

Fast Linda…

"jag ber dig bara ha förståelse för att alla kanske inte vill fläka ut pattarna in public, även om vi innerst inne i vårt mörka djup kanske avundas de som kan och vill."

Hon skrev ju faktiskt inte att ALLA borde bada topless utan att man borde få lov till det om man vill.

Linda, jag kanske feltolkade det du skrev men jag citerade dig ordagrant och där står det:

"jag ber dig bara ha förståelse för att alla kanske inte vill fläka ut pattarna in public, även om vi innerst inne i vårt mörka djup kanske avundas de som kan och vill."

Jag menar att du behöver inte simma utan topp för att någon annan gör det 🙂

det vet jag väl. det var väl inget lagförslag som handlade om att alla var tvungna att inte ha någonting på överkroppen vid en badsituation, liksom. det jag menade var att bara för att vi som är emot detta förslaget har ovan nämnda (av LD) argument, så är vi inte förtryckta, eller något. bara inte så jävla sugna på att visa pattarna!

så svårt över nätet när man inte hör tonfall, och jag har två huliganer här hemma..!! 🙂

en iakttagelse: det blir alltid en sådan här ton så fort kvinnor ska diskutera bröst med varandra, har ni tänkt på det? trist, tycker jag. och ja, jag bidrar till den tråkiga tonen. (har självinsikt.)

Linda, jag blir helt snurrig i huvudet av din förklaring 😀 Hur kan man vara emot att folk ska få ta av sig toppen bara för att man inte vill göra det själv? Om du och LD skulle vara på samma badhus och hon tar av sig toppen så betyder ju inte det tt du måste göra det samma, hon respekterar att din topp är på och du respekterar att hennes är av liksom?

LINDA — jag tycker personligen inte att mina åsikter är radikala alls och blir ofta uppriktigt förvånad när folk reagerar starkt.

och att jag tar upp saker som är i ropet är ju just för att de ÄR i ropet. Jag läser tidningarna och jag surfar ofta på familjeliv.se där olika saker debatteras. Och det väcker känslor i mig. Och då skriver jag.

Ibland blir du stött, ibland blir andra stött. Jag har sagt det förr – jag vill inte börja tänka på hur jag uttrycker mig i min blogg för då slutar det som det gjorde för Eisa.

ang. bröst — jag har alltid haft mycket komplex för min kropp och framförallt då mina bröst. Innan Ninja föddes så hade jag aldrig visat dem för nån. Inte ens Oskar. INTE ENS OSKAR. Och inte ens idag är jag bekväm med att visa dem även om jag tvingats svälja prydheten för att ens få amningen att funka.

Jag har sån sjukt dålig självbild och blivit utsatt för sexuella övergrepp om och om igeb, sen min bardom — så JAG skulle ALDRIG drömma om att gå topless. Inte ens om det var enbart med kvinnor, eller jag fick betalt.

Jag duschar aldrig på gymet och behåller baddräkt på i duschen på badhuset. (om jag skulle få för mig att ens sätta på mig en baddräkt) Så jag har full förståelse för att du inte vill visa brösten.

poängen är dock att de som vill, ska få

nej, du förstår inte riktigt hur jag menar.. och jag kan nog inte riktigt förklara på ett vettigt sätt. självklart försöker jag respektera andras val av badkläder. (i alla fall på ytan, men jag tror nog att det inte direkt skapar starkare band kvinnor emellan, utan snarare bidrar till svartsjuka..) jag tycker helt enkelt inte att det är OKEJ att bada topless! varken för mig eller för nån annan! jag bara tycker inte det. jag kanske är trångsynt, men upplys mig då med några vettiga argument..

Jag vet tex att offentlig amning eller amning överhuvudtaget stör mig något ofantligt, när jag ser LD's amningsbilder får jag rysningar och det känns inte bra alls (sorry :D) och jag har tänkt mycket på varför jag känner och tänker så, och jag kom fram till att det förmodligen är för att jag hatar att amma, jag tycker att det är äckligt, osmakligt, obehagligt osv så jag känner samma obehag när jag ser andra amma som jag kände när jag själv ammade, jag projekterar bara över skiten.

LD– nu har jag bättre förståelse för vad du menar. min intention är absolut inte att "tvinga" dig att förklara dig eller vad du varit med om som barn, etc. jag kan tycka att det är storsint av dig att ha den här åsikten, om jag tänker ett steg längre, i och med att du själv aldrig skulle bada topless. men du skriver så engagerat om offentlig amning och diverse annat, så jag har kanske fått uppfattningen om dig att du är mer "gåpåig" och kontroversiell än vad du faktiskt är. förstår du hur jag tänker då?

å andra sidan tycker jag helt enkelt att topless-bad ska försiggå på sådana platser där alla är medvetna om att här badas det mer eller mindre naket.. just för att många är av samma åsikt som jag, brösten bör inte flashas för främlingar. jag tror inte på det där med att övergreppen skulle öka, vill jag bara vata tydlig med!! självklart ligger det i gärningsmannens sjuka hjärna, alltihopa.

ibland blir det så tråkig ton och hätsk stämning redan efter ett par inlägg, vilket jag nu bidrog till.. jag menar vad jag skriver, men är ibland klumpig.. och jag är ledsen för det.

:-s

ang. svartsjuka — jag vet inte om jag tycker det är nåt som är viktigt att diskutera. Kvinnor ÄR avundsjuka på varandra och män är avundjuka på varandra.

Jag blir sjukt avundsjuk (och svartis) när jag ser kvinnor som är vackra eller har vackra vältränade kroppar. Jag får nästan ont i magen om Oskar är med för jag vet ju att de ser bättre ut än mig.

men… vad har det för betydelse i sammanhanget? Egentligen? Om vi ska undvika svartsjuka/avundsjuka så borde vi ju isåfall klä oss heltäckande på badet.

(sen tror jag inte det är kvinnor med perfekta bröst som kommer vara de som badar topless, det kommer nog finnas i alla former!)

och varför tycker jag nu inte att det är okej att bada topless? pja.. det är något jag måste fundera över. jag gillar det här sättet att föra diskussion på, för det är som en slags terapi för mig. jag vet att jag har mycket att jobba med, som de flesta. och jag ska försöka ta mig en funderare. det jag kan komma på är kanske avundsjukan, svartsjukan? jag litar på min nuvarande man till 110 % men har kanske blivit bestulen på någon tidigare kille pga någon annans tuttar och förträngt det hela? haha. för några komples handlar det nog inte om i mitt fall, utan att låta självgod. jag gillar mina tuttar och fick jämt komplimanger för dem förr i tin. nu spekulerar jag bara.. men tack för att ni står ut med mig.

Linda – be inte om ursäkt för att du skapar diskussioner eller har en annan åsikt!

om jag ger intrycket av att vara förbannad eller upprörd så ber jag om ursäkt. Jag är bara… som jag är. Diskuterar i saklig och kanske lite tuff ton. (men så diskuterar jag ju hemma med maken också) Det enda jag blev grinig över var ju antydan att jag inte var mig själv. Men det är inget att hetsa upp sig över.

jag förstår hur du menar, – jag är så här. Jag ÄR gåpåig. Jag är högljudd och jo visst fan kan jag gå på hårdare än vad jag egentligen menar. Jag låter t.ex ofta arg när jag inte är det. Jag fick för mig att du menar att jag inte menar vad jag säger. (det finns ju sådana)

Sen fick jag även för mig att du höll med argumenten jag gjorde narr av.

LD- det har betydelse för att ett par bröst är mer laddat än ett par ben, till exempel. visst, heltäckande.. men brösten, liksom, ärligt talat.. förneka inte bröstens enorma förmåga att hypnotisera karlar!

Linda – tänk på saken och återkom. Jag är nyfiken! Det är bra att du öppnar upp dig för diskussion och framförallt att du är villig att rannsaka dig själv ärligt. Jag kan inte tala för alla, men jag dömer aldrig nån som vågar vara ärlig med och mot sig själv oavsett hur galen de kan verka.

Och tro mig, jag har en hel del att jobba med också. Bloggen är ett bra verktyg. :thumbup:

LD- vissa av argumenten håller jag med om.. dock inte våldtäkts/övergrepps-grejen. vilket känns som att det är det viktigaste. näe, jag gillar din tuffhet och så, men måste nog vänja mig sakta! haha.. jag är inte alls sådan.. som du nog märker. ber ofta om ursäkt för mig själv om jag råkar röra om lite väl mkt i grytan, haha!

men jagf fullkomligt älskar att det här blir som ett forum, det är enormt självutvecklande, för mig iaf.

Nja… jag tror inte riktigt på att män blir hypnotiserade. Tonårspojkar kanske. Men de flesta män är inte styrda av sina lustar.

Men visst skulle jag känna mig hotat av ett par riktigt snygga lökar. Men inte ska det vara ett skäl att diskriminera kvinnors rätt till sina egna kroppar? Jag måste ju skilja på sakfrågan och mina personliga känslor!

Men det är naturligt att vara avunsjuk, men man måste skillja på missunsamhet och avundsjuka, jag är avunsjuk på att min syster har ett bra jobb och hon byter från det ena till det andra, medans att jag inte ens får ETT skitjobb, jag är avundsjuk på att Lady Dahmer har fler läsare på sin blogg än vad jag har 😀 men det betyder inte att jag hoppas på att Emma kommer att bli arbetslös, att LD ska bli av med sina läsare eller något annat vrickat, jag vill också ha, men det är inget hinder för att tycka att någon annan är värda det de har fått.

Vad gäller utseende så är jag aldrig avunsjuk på sådana saker, ingen kan tävla med min intelligens och min urtrevliga och unika personlighet i alla fall haha, typ… 😛 Resten är bara skal.

ang. argumenten — ok, du håller med om att du inte vill se tuttar. (?) men jag då — jag kanske inte vill se håriga ryggar? Eller stora magar? Eller tuttar på män? Vad ska det ha för betydelse? Ska vi bara tillåta vackra människor bada i bikini/badshorts? Ska vi kräva att de som på nåt sätt "stör" täcker sig?

Ska det vara ett anledning att begränsa människor? Ligger inte problemet hos mig isåfall?

LD- där sa du nåt.. man måste förbise det personliga ibland för att kunna inse att en sakfråga är viktigare och större.. kanske något jag bör ta till mig.

LD- fast jag håller inte med om att du likställer exempelvis man-boobs och håriga ryggar med kvinnobröst. för mig är det bara olika saker! men jag är inte omöjlig. jag ska göra hemläxan och fundera, promise!

Jag själv vill inte bada utan överdel, och jag skulle känna mig illa till mods om andra sprang runt med brösten i vädret nej, det finns speciella nudist stränder om folk vill visa upp sig, ingenting för mig och ingenting jag vill se!

Det är inte det att jag likställer kroppsdelarna. Jag likställer argumentet.

– jag vill inte se pattar! Hängpattar är äckligt!

– jag vill inte se fettvalkar! Håriga ryggar är äckliga!

Argumentet jag kan känna är relevant i det hela är att på en badstrand kan jag oftast välja själv var jag vill ligga, vill jag ligga/bada jämte en topless så kan jag det, annars kan jag välja bort.. iaf på Halmstads milslånga stränder, i ett trångt badhus kan jag inte det.

Tack för en härlig diskussion!! Det är kul att läsa och lärorikt för mig! 😉

Jag måste bara säga att jag håller med LD på denna då jag anser att det är upp till var och en att visa eller inte visa boobsen. Om jag tycker ett par bröst är fula så tittar jag ju bara inte – och tänker inte glo på de snygga heller! haha

Smaken är som baken och genom att se nakna kvinnobröst gör nog inte folk mer kåta än påklädda kvinnor på stan. Snarare tvärtom! Genom att se hur brösten verkligen ser ut gör ju att fantasin om hur de skulle kunna se ut under tröjan försvinner….

Och sen så undrar jag hur du tänker Linda när du skrev högre upp:

"och jag kunde inte vara en sexuell varelse medans jag ammade, i de fem veckor som vi nu "stod ut" både jag o min son. så fort jag slutat amma kunde jag bli mig själv och ha sex igen."

För jag tror inte att det är många kvinnor som ser på sina bröst som sexuella under amningstiden då de inte går att klämma, smeka eller nafsa på när de är mjölkfyllda.. eller?

LD- Jag vet inte riktigt varför :S Känner mig inte bekväm med halvnakna människor bara. blir nog nervös, som i omklädningsrummet när man gick i skolan, man vet ju inte var man ska titta 😛

Angelica: Jo det jag menade var att när jag ammade var jag så helt uppe i det, men jag var ändå en sexuell varelse vid sidan av, och de två sakerna krockade för mig. samtidigt som jag ville ge min son det bästa i form av bröstmjölk och amningsmys, så ville jag själv (tidigt kanske, men det styrde jag ju ej över) vara nära min man och ha sex med honom. om han så mycket som nuddade mina bröst blev jag bara påmind om att jag just blivit mamma, och inte kunde ha sex, liksom. det har inget att göra med att jag kände sexuell stimuland under amningen, eller något sådant. tvärtom, jag kunde bara inte ägna mig åt sex och amning parallellt. nu kanske jag får världens alla mammor på mig.. det är väl en risk jag får ta. vet inte hur jag ska kunna förklara tydligt nog. jag har enorm skuld och skam för att amningen inte funkade, pga många anledningar, som jag helst inte vill dra upp här- men i korta drag så satte min son slem i halsen när han var fyra veckor gammal och höll på att stryka med, detta slem då orsakat av min bröstmjölk.. (tydligen väldigt vanligt) men detta blev en stor kris för mig och mina förväntningar på mig själv, och tjofaderittan. i korta drag..

för att förtydliga- det handlar ju inte om huruvida man "ser" brösten som sexuella eller ej, utan att kombinera de båda sakerna, parallellt. jag kände mig enormt osexig när jag satt där nyförlöst och försökte amma, ungen skrek och allt var kaos. i nästa sekund (ej bnoskatvligt talat) var jag ju en människa också, inte bara mamma. och jag kunde inte "koppla bort" hela amningsgrejen för att ha sex med min sambo. samtidigt var jag väldigt tänd på honom och behövde sexet som en närhet (jaja, man behöver inte penetrera och pilla på tuttarna tänker ni nu) men för OSS var det så.

linda

Det var verkligen inte meningen att jag skulle dra upp detta! Förlåt!!!

men nu har jag förståelse för det du skrev däruppe. Och som vi alla här säger ofta: Vi är all olika! Och det är inget fel på någon av oss för det!

I och med denna diskution kan jag bli lite frågande över hur många kvinnor får helt panik av blotta tanken på att en kvinna skulle stå utan bikiniöverdel bredvid. Och hur man kan säga att det är sexistiskt när det absolut mest naturliga är väl en naken människokropp?

Visst använder vi den till sex, men även för fortplaning, arbete, träning, utbildning etc… Och ett par bröst är långt ifrån bara något sexuellt.

Och vill man inte se, behöver man inte heller titta. Oavsett om det är en hårig rygg, bara kvinnobröst eller en fet människa.

Linda – jag förstår det… och du ska veta att det märks väl i alla dina olika kommentarer att du kan visa på olika tonfall. (både på gott och ont 😉 )

Jag är ju höggravid och min karl har inte fått röra vid mina bröst sen jag blev på smällen. haha Dels för att de växt till tre gånger större och dels för att de har ömmat exrtemt till och från.

Vid sex har vi helt enkelt kommit överrens om att inte röra vid dom – utan att de är numer "mat-hjälpmedel" till bebisen.

Likaså under amningstiden. Men vi hoppas på att de kommer bli någolunda som vanligt efteråt ;-P

Kanske är vi inte ensamma om detta?

Hej på er! Det tog sin tid att läsa igenom alla kommentarer, intressant!

Jag tycker att brösten i högsta grad är sexuella! Och precis som LD skriver i inlägget så väcker bröst känslor. Enligt min åsikt så bär män badbyxor för att täcka sin kuk, och kvinnor bär bikini eller baddräkt för att täcka sin fitta och sina bröst. LD har poängterat att bröst inte är ett könsorgan, och det är såklart sant. Men för mig är brösten ändå sexuella och privata.

Det finns nudiststränder för de som vill bada nakna, det tycker jag är jättebra. Men på badhuset tycker jag att män ska bära badbyxor och kvinnor bikini eller baddräkt.

Oj vilken diskussion. Mycket trevligate att läsa här än på familjeliv. Här lyssnar ni ju på varann. Trevligt :-d

Men jag måste faktiskt ställa mig på LD´s sida. Argumenten som radas upp emot toples är fjantiga och löjliga. Och jag har bara sett andra kvinnor kommentera detta. Vad säger männen om det hela? Kan inte alla i denna diskussion höra med sina män vad de tycker? Hade varit intressant att se det resultatet (självklart utan att på något vis klämma in sina åsikter) Jag ska höra med min sambo, om jag kommer ihåg det.

Jag tror, precis som Anna, att det handlar om avundsjuka. Vi talar för lite om avundsjukan i vårat samhälle. Det är något förbjudet och nedtystat. Avundsjua får vi inte visa oss, nej istället skall det klankas ned på en det ena och en det andra, för att andra människor vågar göra något som jag inte vågar (hoppas på att det blir fetmarkerat nu)

Jag är avundsjuk på massa människor, jag vet om det. Det är det viktigaste. Att man vet om sina svagheter. Erkänna dem för en själv. Man behöver inte skrika ut till hela världen, men för en själv.

Jag läste precis på fl att det var en som ställde frågan "skulle det vara ok om man badade topless om det bara var kvinnor som badade?" jag tycker att det är en ganska intressant fråga för det tar ju död på hela sexuallisering, snuskgubbar, sexbrott och andra dumma argument.

Men jag står fast vid att jag tror att det är avunsjukan och osäkerheten som talar.

när jag var tonåring, slutet av 80-talet- början på 90-talet solade o badade nästan alla topless.. både med hängpattar o så tonåringar med fasta små bröst… varför var det helt okej accepterat då? nu vågar jag knappt sola topless på min egen balkong, för jag vet inte om det är "förargelseväckande beteende" typ..

när jag är o badar med mina kids så vill jag bara ta av mig överdelen o sola brösten också, men då skulle jag kanske inte få vara kvar på badplatsen? (badanläggning med både inne o ute-pooler)

nakna kroppar på badställen signalerar inte sex för mig. så är det bara.

Håller med helt och hållet, "Bara Bröst" har väldigt många bra poänger. Visst ser mäns och kvinnors bröst oftast olika ut, men vad har det med saken att göra? Båda har bröst. Att just kvinnans bröst skulle bära på någon form av sexualitet är bara en social konstruktion.

En annan grej är hur mycket folk reagerar om en tjej skulle gå med bara BH någonstans eller kanske ligga med vanliga trosor och BH istället för Bikini. Att dom reagerar fast att det är precis samma sak som att ha bikini på sig.

Jag skulle lätt kunna vara topless, om jag hade varit lite mer säker på mig själv.

Får testa det när jag sticker till stranden i helgen!( eller, kanske iallafall)

Ni är många i denna spännande diskussion som säger att bröst ÄR sexuella. Men är inte det en sanning med modifikation? Bröst är sexuella i VÅR kultur. I afrikanska kulturer t.ex är inte bröst mer sexuella än andra kroppsdelar. Jag tror att bröst är FÖR hypat i vår kultur, och tror och hoppas att mindre hysch-hysch omkring dem skulle vara till vi vår fördel. Många killar har aldrig sett riktiga bröst, enbart plast-varianter i moore och slitz. Naturligtvis ser de då bröst på ett mycket sexuellt sätt och tror att dessa två ting är till för dem, only. Men brösten är våra, och jag tycker vi ska ta tillbaks dem NU!

om jag fick bestämma skulle alla ha sjukt fula och osmickrande baddräkter förutom JAG som ska få ha precis vad jag vill. Och alla ska tycka jag är vackrast i världen! Eller något sånt 🙂 egentligen vill jag inte införa topplessbad på badhusen men har inga argument mot det alls. Det är klart att man dumförklarar män och sexualiserar kvinnor, och det är fel, så jag har väl inget annat än mitt tuttförakt att skylla på 😀 Så why not, vi vänjer oss nog vid tuttarna tillslut. Det är säkert början på något vr

oj sicken debatt.

jag säger så här; kroppsdel som kroppsdel, men jag personligen kan inte vara utan BH eller bikini-BH eftersom det blir för obekvämt & svettigt under brösten. jag har till och med alltid BH på mig hemma, annars blir jag knasig av irritation över att det klibbar. så, BH & bikiniöverdel är ju något praktiskt också. och jag saknar verkligen snygga bikiniöverdelar för oss storbystade! det finns ju inga. DET gör MIG förbannad.

Tessan, jag vet inte vad du har för storlek, men jag gjorde värta fyndet på cubus för ett par år sedan, jag hittade en bikini i E-kupa så cubus är värt att kolla in, jag vet inte vad största storleken är men schyssta bikini överdelar i E har jag i alla fall sett några gånger.

Anna

tyvärr G, ena tutten, den andra har nog E. graviditet & amningen ställde till med ofog vad gäller kupstorlek, tidigare var fördelningen D-E mellan tuttarna.

men jag ska kolla cubus!

Jag har bara en fråga: varför vill man släppa pattarna fria? Det är bara en fråga.

Jag gillar inte att mötas av en strand full med nakna patts, men jag tycker inte det ska förbjudas heller, så himla petigt är det inte och personer som jag behöver väl inte titta då.

Och jag kan också säga rakt ut att ja, jag känner mig hotad, helt klart.

Jag kan inte skylla på att jag inte vill ha pattar i ansiktet när jag solar, för jag tycker i så fall att jag vill inte ha en hårig mage eller speedos som inte lämnar något åt fantasin i ansiktet heller.

Kanske därför som jag aldrig går till stranden, haha, för alla dessa nakna människor stör mig, snygga som fula.

Men nu vill ju ungarna till stranden så man måste väl hänga på. Blunda mestadels kanske.

Hur som helst, frågan kvarstår, VARFÖR vill man som kvinna gå runt topless?

Elisabet Jag badade topless ibland i mina föräldrars pool (när ingen såg såklart, jag är väldigt hemlig med mina tuttar :D) det kändes sjukt mycket bekvämare än att bada med bikini överdelen på, jag hatar bh:ar med, jag använder inte bh alls, jag har toppar som småtjejer brukar ha istället. Jag skulle ALDRIG sola eller bada topless bland folk för det vågar vad inte, men det är helt klart bekvämare tycker jag, så de som vågar borde få lov att vara bekväma 😀

Jag var inte ens medveten om att man inte fick bada topless :S Det trodde jag var helt ok. Fast det är väl iofs inte så många som gör det nuförtiden. Jag älskar att bada topless, men om jag gör det så gör jag det bara på natten för att jag inte vill att någon ska se mig o det handlar bara om mig inte vad jag är rädd för att folk ska tycka eller tänka. Jag är jävligt stolt över min kropp men vill ändå hålla den privat.

men det är väl klart det ska vara lagligt att bada topless, och alla som är så emot det är det ju faktiskt ingen som tvingar! Det blir ju inte direkt olagligt att behålla bikini-överdelen på. Personligen skulle jag inte bada topless bland massa folk, men är det andra som vill så är det ju faktiskt upp till dem.

… Sen var det ju FRIVILLIGT att bada topless, vilket innebär att vill man inte så slipper man..

Jag tycker förslaget är helt okej, jag kommer inte använda mig av det, men vill någon annan göra de, så varsego.

Jag är en bakåtsträvare. Vill gärna ha tider enbart för kvinnor på badhuset och skulle tycka det var trevligt med ständer enbart för kvinnor.Som det är nu går jag till stranden med kläder på och använder bara bikini där det inte är något folk. Det beror inte på att jag skäms över min kropp, jag är helt okej med den men jag förstår inte varför jag måste visa upp den för en massa människor. Många jag känner mår dåligt för att de tycker man "måste" ha bikini på stranden och man "måste" vaa snygg men så fort man inser att man inte alls måste visa sig naken för alla en massa människor så släpper pressen (för mig i alla fall). Vad gäller bara bröst så skulle det nog känns konstigt men det beror väl på att man inte är van. Själv har jag stora bröst och avskyr att gå topless.

På stranden är jag nästan alltid topless.. & det för att jag inte gillar att få ränder & för att det är skönare utan 🙂 tycker man märker stor skillnad på sverige & utomlands också… här i spanien så solar typ 90% topless (spanjorskorna själva alltså), & det spelar ingen roll hur gammal man är. bara förra året så läste jag i någon svensk tidning att topless var på "utelistan"…. tycker liksom inte att det handlar om mode..

Kvinnor blir svartsjuka på unga damer som vågar och KAN gå utan bh och strunta i vad folk tycker om dom. Killar tycker nog om brøst i alla olikar men tjejer hakar upp sig på fina fasta tuttar eftersom man oftast sjælv inte har de =) Avundsjuka? JA! Jag solar toppless på stranden men skulle nog inte bada utan bh på badhuset, MEN jag skulle nog bli varm inombords och bli lite stolt om jag såg några tjejer bada utan bh. Før om vi gør de mindre sexistiskt och mer naturligt (før vad ær mer naturligt æn kroppen?) så hoppas jag att sextrakassering, taffsing och våldtækt minskar!

Lady – Jag ær ledsen før de som hænt dig och jag hoppas att den personen fått lida før de. DU ær vacker som du ær och du ær gift med en fantastisk man (tydligen =) ) och ni har ett vackert barn ihop =) Vem skulle inte vilja vara i dina skor?!

WoW har nu inte alls läst tidigare inlägg, är svintrött och ska till att slagga men kan inte l¨åta blia att i min trötthet ändå släppa loss lite tröttaggro….

Vi var på hm idag shoppade en Starwars/joda tröja åt lillan men vi båda förfärades över barnbharna….

Alltså min spontana reaktion var "alltså bhar är ju ett ondo för att hålla pattarna på plats" och karln tyckte mest det kämdes opassande.

Varför sånna onödiga plagg till barn?

Bhar är ju mest bara till för att behaga eller som i mitt fall för bekvämlighetsskäl pga gigantiskpattar.

Fattar att ni säkert redan förfärats över detta med tanke på hur många inlägg det är..

Jag kunde inte låta bli att också skriva ett inlägg om detta. Trodde verkligen inte en enda sekund att detta var ett så känsligt ämne för många. Jag är i chocktillstånd.

Tycker som någon sa längst upp att kvinnobröst inte kan likställas med mansbröst. Kvinnobröst ger alltid sexuella signaler vilket inte mansbröst gör. Mycket i vårt samhälle handlar om att synas och kan tänka mig att en hel del tonårstjejer kommer kasta bikinitoppen i provocerande syfte. Tycker man ska ha klädkod på badhuset annars får man fixa en runkhörna till alla män i basängen också…så de får runka av sig efter allt tittande på kvinnobröst

Linda – vad tror du om män egentligen?? runkhörna?! Det är lagligt att vara topless på stranden, har du nånsin stött på vare sig runkhörna eller hysteriskt runkande karlar i buskarna? varför skulle det vara skillnad inomhus?

Och sen när är det vi kvinnor som ska ta ansvar för mäns sexualdrift?? Isåfall kan vi ju trycka på oss burkan redan nu. Så att vi inte hetsar upp nån stackars karl menar jag.

Gud vad skönt om det kunde gå igenom där jag bor, jag avskyr att bada i bikini-bh, de trillar ju bara ut !! Bikini brukar ju nästan vara en storlek mindre, måste köpa DD eller E för att de inte ska åka ut… :-s Vore skönt att slippa det problemet 😛 Så farligt med fria tuttar kan det ju inte vara och de som inte vill visa pattarna får väl bada med bikini-bh, svårare än så är det väl inte ??

Keep up the good work !! :-d

Skulle ni påstå att kvinnan på bilden i burkini är förtryckt, mindre värd eller okvinnlig för att hon väljer att täcka sin kropp istället för att visa upp den framför andra män än sin egen man??

Jag tycker att det är mycket mer status..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *