Kategorier
diskussion & debatt

Svennebananen går på myten och röstar därefter

Anna skriver om Sverigedemokraterna (veckans bloggämne) och jag håller givetvis med om varenda ord. Sverigedemokraterna är en flock (jävligt dåligt) förklädda rasister som strävar efter att alla ska vara och se lika ut och som lever på myterna om invandringen. ”Nej vi är inte främlingsfientliga!” utropar de samtidigt som de propagerar sin främlingsfientliga rasistiska och […]

Anna skriver om Sverigedemokraterna (veckans bloggämne) och jag håller givetvis med om varenda ord. Sverigedemokraterna är en flock (jävligt dåligt) förklädda rasister som strävar efter att alla ska vara och se lika ut och som lever på myterna om invandringen. ”Nej vi är inte främlingsfientliga!” utropar de samtidigt som de propagerar sin främlingsfientliga rasistiska och homofobiska dynga.

Invandrare födda i Finland, Danmark och Norge är mer överrepresenterade än invandrar-gruppen som helhet. – BRÅ

Och attraherar folk gör de. Rasismen är ju rumsren i de svenska hemmen och svenskarna verkar inte särskilt intresserade av politik för att faktiskt ifrågasätta. ”jag är inte rasist… men… ”

Samhällsproblem, som alltid funnits, skylls på invandringen och Svennarna hetsar upp varandra för glatta livet. ”jo serru, invandrarna våldtar och misshandlar! De är överrepresenterade inom brottstatistiken!” Och jag vill bara svara; ”Jo men det är ju män också, kan vi inte kasta ut dem också?”

Det är en klassfråga som var lika stor på 30-talet, men då hette problemfamiljerna Olsson och Karlsson. – Mona Sahlin

Sen att det handlar om klasstillhörighet och inte ursprung verkar inte gå in. Arbetarklassen är och har alltid varit överrepresenterade.

Och statistiken talar för att svenskar och invandrare från samma områden (ex. Rinkeby eller Hökarängen) begår brott i stort sett samma utsträckning.

Intressant är även att det är finnar som toppar listan. Alltså inte blatte-Ahmed eller Mohammed nere på pizzan. Fast en full finne som begår brott är ju alltid bara en full finne.

Nej, röstar man på SD så är man fan dum i huvudet. Det finns ingen annan förklaring.


Fler blogginlägg i ämnet:

Millus

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

25 svar på ”Svennebananen går på myten och röstar därefter”

Usch, va bra skrivet! Jag är så trött på all smygrasism som kryper fram vid middagsborden hos alla outbildade Svensson-familjer i detta inskränkta land. Det gör mig bara mer övertygad om att jag gör rätt som flyttar till Spanien om en månad.

Hej förresten! Bra blogg! 🙂

Ha det bra!

Om folk hade varit intresserade av vår egen historia, särskilt efter WWII, så skulle de veta att Sverige hade varit en lerpöl utan invandringen. Tack vare invandringen kunde vi bygga upp den välfärdsstat vi har idag.

Det är också otroligt skrämmande att de invandrarungdomar och även vuxna som står inför en rättegång redan på förhand är dömda av väldigt många av nämndemännen, då dessa alltför ofta är fullproppade av fördomar och rasistiska åsikter.

Så de etniskt svenska åtalade har mycket större chans att få en rättvis rättegång än dem som är invandrare.

Denna information delade en av våra lärare med sig på en föreläsning under min utbildning och det kunde hon göra utifrån att hon själv var nämndeman och ständigt hörde hur de andra pratade illa om och dömde invandrar-misstänkta redan innan rättegången börjat.

Jag håller med dig helt och hållet. Det lustigaste är att jag hade liksom inbillat mig att folk röstade på dem för att de var superluriga och dolde väl att de var främlingsfientliga, så igår läste jag deras "principprogram" och tvärtemot vad jag trodde så är de ganska öppet homofobiska och främlingsfientliga, och folk rötar på dem ändå, intressant…

Jag börjar undra om folk läser alls innan de röstar? Eller fungerar det typ så att de hör en "bra" sak som de gillar typ "mindre invandring" och så bara "Japp, japp SD blir det!". Jag hoppas att det är människor som har dålig koll och faktiskt inte är insatta i vad de tycker som röstar på dem, för det betyder att de kan få reda på det och tänka om…..

ANNA — inför förra valet, så känder jag enormt många som röstade på moderaterna för att de typ lovat tusen mer i plånboken.

När moderaterna sen började uppfylla sina andra löften så flög de i taket och ångrade att de röstat. Och jag ba; men det där visste vi väl skulle ske? de SA de ju!

men folk läser inte på. De lyssnar knappt på det som faktiskt sägs i debatterna och inte ens på partiernas egna löften.

Tack !! Äntligen någon som tar upp den här diskutionen !! Har både en farsa och en morsa som är smygrasister och det är oerhört jobbigt !! Vända och vrida på allt gott jag säger om invandrare… ;-( Och SD såklart… Usch !! Visst, de ska kunna ha rätten att få prata ifred på möten utan att folk ska kasta saker på dem, men det är konstigt hur folk ibland tänker om dem… Aja, jag tänker ialf inte rösta på dem och försöka banka vett i mina nära och kära så de inte gör det heller !!

Tack för detta inlägg, mkt bra. Känns fint att folk faktiskt vågar gå ut och sta ställning mot. finns så otroligt många bloggar som bara sysslar med att sprida hat mot invandrare och där deras inlägg får stå oemotsagda och där klubben för inbördes beundran är den enda tex feminix, imittsverige, muslimska friskolan och jihad i malmö är bloggar vars enda budskap är hat:(.

Väldigt bra skrivet! Jag hoppas verkligen inte SD får någon riksdagsmandat. Tanken på att de kan sitta som pajaser och försvåra livet för de seriösa politikerna skrämmer mig. :bigeyes:

Kul idé med bloggämne förresten, har skrivit en liten trudelutt om SD på min blogg nu. Skulle kanske skrivit ändå eftersom integrationspolitik ligger väldigt varmt om mitt hjärta men nu blev det lite roligare när flera skriver om samma ämne. Där ska jag fortsätta titta för mer ämnestips. :thumbup:

Tack så mycket, men inte ska du bli bitter. Du får inspireras istället, det är ju mer produktivt fröken duktig anmäler sig.

Tanke lägga ut ett inlägg med bara massa inspirerande länkar till sinnessjukt snygga sidor som jag hämtar inspiration ifrån. Det kanske skulle vara något för dig.

Fast jag kan också bli bitter när jag ser vissa människor bloggar, dock brukar det då mest bero på bristen av design :-P;-) missbruka smileys ;-P

Folk kommer att rösta på SD därför att integrationspolitiken inte fungerar.

Det är liksom hela förklaringen.

Integrationspolitiken fungerar inte och politikerna

vill inte prata om det. Så fungerar det.

Men det är läskigt, eftersom ..som du säger.. det är rumsrent med vardagsrasism och många, många vanliga svenskar kommer att rösta in SD i regeringen. Sedan när de väl är inne så kommer de ju inte kunna ändra någonting så det blir konstruktivt utan tvärsom…

It is not long ago I found your blog, may be 2 months, but since that time I read it every single day! You caught my attention directly! Just let me tell you that you are so open-minded, so open-hearted, so true. There is not a slightest hint of falsity in your blog. Just be the way you are, even if you express yourself rudely sometimes, its doesn't change my opinion about you because it feels that behind these word it is a woman with big and open heart. You are really a fantastic person that everybody should meet!

Intressant i sammanhanget: Invandrare är överrepresenterade i den polisanmälda statistiken i förhållande till sin andel i befolkningen med ungefär 2,5. Motsvarande siffra för män är ca. 3,5 och för socialbidragstagare ca. 6,5.

Sen är ju statistiken över polisanmälningar otroligt snedvriden. Det är en minoritet av alla brott som överhuvudtaget kommer till polisens kännedom (t.ex. räknar man med ungefär 25% av all misshandel). Och av de brott som polisanmäls så är det bara ca. 16% där det finns en skäligen misstänkt. De brott som finns med i statistiken över "invandrare och brott" är med andra ord långt ifrån representativ för den faktiska brottsligheten.

Jimmy Åkesson och jag kommer ju från samma "fantastiska" håla och det är inte konstigt om man blir främlingsfientlig eller rasistisk när man bor där. Vardagsrasismen finns överallt – till och med i skolorna. Mina föräldrar kan peka på en svart människa som de ser på torget och säga "kolla där går en neger". De menar ingenting illa men invandrare "som syns" är fortfarande något mycket ovanligt och folk har verkligen inte vett nog att tänka på hur de agerar eller uttrycker sig.

Jag lämnade hålan som sextonåring. Jag klarade inte mer. Och sedan dess kan jag nästan räkna på mina fingrar varje gång som jag har varit där för att hälsa på mina föräldrar.

Åhh snälla kan jag få källa på att finnar toppar listan? Jag är så dålig på att leta, jag tror inte att jag kommer hitta något så jag ber dig haha!

Min familj är finsk och lite sådär "jag är inte rasist, meeeen utlänningar begår faktiskt de flesta brotten!" så det skulle vara skönt att kunna visa dom att finnar faktiskt toppar listan 😎

Jag är en person som inte alls är insatt i politik, men skulle gärna vilja vara det. Måste iaf säga att detta var väldigt intressant läsning, och bra skrivet.

Jag skulle också vilja ha den där källan om statestiken.

Jag är en person som inte alls är insatt i politik, men skulle gärna vilja vara det. Måste iaf säga att detta var väldigt intressant läsning, och bra skrivet.

Jag skulle också vilja ha den där källan om statestiken.

TACK för att det finns fler kloka människor här i världen!

Man får inte glömma vad sd säger; "Stor invandring från kulturellt avlägsna länder med låga krav på anpassning innebär också ökad segregation, ökad brottslighet och en minskad upplevd trygghet." High five på den. Inte.

Eller följande: "De flesta svenskar erkänner idag att svensk invandrings- och integrationspolitik har varit ett monumentalt misslyckande. Sverigedemokraterna är det enda parti som vågar säga detta öppet." Jag får hjärnblödning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *