Kategorier
diskussion & debatt

Tydligt

Nej. Pedofili är INTE en läggning. Det ÄR en sexuell störning. Homosexualitet eller heterosexualitet, det är läggningar. En pedofil kan vara antingen homo, hetero eller bi. Så vad är skillnaden mellan en läggning och en störning? Enkelt förklarat så är en läggning något du föds med. En störning däremot skapas antingen genom trauma i barndomen […]

Nej. Pedofili är INTE en läggning. Det ÄR en sexuell störning. Homosexualitet eller heterosexualitet, det är läggningar. En pedofil kan vara antingen homo, hetero eller bi.

Så vad är skillnaden mellan en läggning och en störning? Enkelt förklarat så är en läggning något du föds med. En störning däremot skapas antingen genom trauma i barndomen eller genom prägling.  (även det i barndomen)

Man föds inte som pedofil. Alltså är det en störning.

(Googla ”parafili” så får ni ytterligare information om vad pedofilin räknas in i.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tydligt”

Det är väl en störning lika mycket som nekrofili?

När jag har läst på internet förr så har jag hittat riktigt skabbiga diskussioner där pedofiler hoppas på att det ska bli helt acceptabelt för dem att öppet vara pedofiler, helt sjukt.

Eller det vore rätt bra iof, så att man vet vem man ska hålla sina barn borta ifrån (och vem man ska knuffa framför tåget).

Enda fördelen med att klacificera det som en läggning är att man inte kan bota en läggning så då kan man spärra in dem och aldrig släppa ut dem igen när de väl har gjort något.

Helt vidrigt att det finns folk som på allvar kämpar för att pedofili ska accepteras. Att homo och bisexualitet klassades som störning förr i tiden berodde på okunskap, det var inte fakta. Däremot är det ju FAKTA att man är störd om man som vuxen dras åt att utnyttja barn.

Ingen blir skadad av att få en invit från en homosexuell, men att som barn bli tafsad på av en vuxen det ger men för livet och INGEN kan komma och säga att det är något naturligt som borde accepteras!

jag vill dock påpeka att sexuella störningar inte är nåt man rår för och att pedofili i sig inte är brottsligt.

Man måste skilja på person och sak. En minoritet av alla pedofiler begår brott mot barn. De allra flesta håller sina begär för sig själv och VET att det är fel.

Jag tror kampen för acceptans handlar mycket om att acceptera människan bakom störningen. Jag tror det skulle vara fler som sökte hjälp att hantera sin störning om de kände att det inte var en häxjakt på dem.

Nej klart man inte rår för själva störningen i sig, men att utnyttja ett barn är en aktiv handling som man väljer att göra även om man vet att det är fel. Precis som med annat missbruk av alkohol eller mat tex. Det ska till mycket självdisciplin och att man faktiskt själv känner avsky mot det man gör för att man ska söka hjälp.

Jag håller med det som Lady Dahmer skriver till fulla och vill också påminna de som fäller lite grövre kommentarer att det handlar om människor som farit riktigt illa, som blivit utnyttjade av de vuxna de litar på och som ofta mår så dåligt över sin störning att många tar livet av sig i stället för att söka hjälp. Dessa människor skulle kanske varit duktiga politiker, drivna jurister, omtänksamma pedagoger eller bara snälla medmänniskor och föräldrar om det inte hade varit så att de själva utsatts för groteska brott som barn. Tänk er för innan ni önskar andra i döden, det är inte deras fel att de blir som de blir, lika lite som det är barns fel att de blir utsatta. De var också oskyldiga individer en gång och det är VÄLDIGT sorgligt att de blivit som de blivit!

Självklart ursäktar det inte de brott som begås mot barn, men glömmer vi i samhället att även förövare är människor med ett ofta extremt tragiskt förflutet, ja då är vi lika illa barbarer själva.

anaiah: klokt sagt.

Många av de stackars barn som idag blir utsatta för övergrepp kommer i framtiden att vara föremål för detta hat, mordhot och häxjakt.

Det är samma personer som idag alltså är stackars värnlösa småttingar som folk i framtiden kommer vilja skära kuken av.

De som man idag vill skära kuken av har en dag varit ett sådant värnlöst stackars barn.

Det är synd om pedofiler. Jag tycker det. Det var synd om dem när de var barn och det är fortfarande synd om dem.

Men jag försvarar inte heller övergrepp och sånt skit, det gör jag verkligen inte.

Men allting har en förklaring, vare sig folk vill eller inte. (det kanske bara helt enkelt är bekvämare att skära kuken av alla, låsa in dem och kasta bort nyckeln, för då slipper man tänka så mycket?)

Viola: men långt ifrån alla pedofiler har begått brott. Man måste skilja på person och handling. Att begå övergrepp är ett aktivt val ja, men de som aldrig någonsin begått ett brott ska väl inte sota för det som andra har gjort?

Jag har förresten läst om pedofiler som sökt hjälp men det fick ödesdigra konsekvenser. Folk bröt mot tystnadsplikten och berättade för alla att han var pedofil, han blev av med jobbet och allt möjligt. Det har tydligen hänt många gånger, och på grund av det så är många pedofiler rädda för att hjälpsökandet kommer ge mer negativa konsekvenser än positiva, och då gör de inget åt saken alls trots att de vill.

Anaiah- jag förstår vad du menar men jag tror inte att du hade tänkt på det sättet om en pedofil hade gett sig på din lilla Simon…

Pedofiler är också människor, ja, visst, självklart!

Men dom är inte bra människor…

Jag skiter i om dom är duktiga politiker, drivna jurister, omtänksamma pedagoger eller bara snälla medmänniskor och föräldrar, för om dom onanerar till tanken av ett litet barn så är dom i mina ögon inte bra människor, dom är sjuka människor och efter som att jag är otroligt emot dödsstraff så tycker jag att dom ska bli kemiskt kastrerade och få livslång vård.

fast fantasier och tankar ska aldrig, får aldrig vara olagligt eller "fel". Hur svåra de än är för andra att förstå.

att FANTISERA om ett barn är inte ett brott.

Självklart ska man få tänka ved man vill och fantisera om vad man vill, men om man håller tyst om det och aldrig agerar på det så finns deet ju ingen som får veta och ingen skada blir skedd, jag tänker faktiskt mest på de där "pedofil aktivisterna" som vill att det ska vara accepterat, dem skiter jag faktiskt i om det stannar vid en tanke, om man är beredd att jobba för att få pedofili att vara accepterat så är man en rätt bedrövlig ursäkt till människa oavsett om man förgriper sig på barn eller ej.

LD- så om du får veta att din man fantiserar om ninja när han onanerar så är det okej för att det bara är en tanke och han skulle aaaaldrig röra henne på fel sätt, så skulle du ändå älska honom och tycka att han är en bra människa som du vill deta ditt liv med?

Ebis och Anna, självklart skulle jag inte känna så om någon förgrep sig på mitt barn, men det är ju inte heller det jag säger. Jag säger att vi i samhället inte kan ha en hämndlysten syn på trasiga människor, samhällets uppgift är att hjälpa de som behöver hjälp och döma de som begått brott, men att gå omkring och ha en på förhand dömande inställning ÄR barbari. Det finns inget försvar för det!

Drabbas man så är man inte heller i stånd att göra en rättvis bedömning eftersom man då är ett offer och offer generellt tänker hämnd. Och ett sådant samhälle vill vi väl inte ha? I så fall kan vi ju lika gärna införa gamla medeltidsstraff på en gång, de är väldigt hämndbaserade.

Genom att ha en oförlåtande attityd, likt den som ni verkar ha, så skrämmer vi pedofiler från att söka hjälp och då är risken större att de faktiskt förgriper sig på någon och då är man ju faktiskt på ett sätt medskyldig till de brott som begås.

Jag tror inte ett ögonblick att ni faktiskt tänkt igenom ordentligt att pedofiler varit barn som själva blivit utsatta av vidriga vuxna som i sig också varit utsatta som barn för jag kan inte förstå hur man kan uttrycka sig på det sätt ni gör.

Övergrepp mot barn är en ond cirkel och hoppas vi bryta den och så småningom få stopp på alla övergrepp (mot framförallt barn i denna fråga) så KAN vi inte ha en mordisk, hämndlysten inställning inför trasiga människor. Framför allt de som inte ens förgriper sig på barnen just för att de vet att de inte ska/får. De behöver hjälp och jag tror som sagt, definitivt att eran attityd snarare stjälper än hjälper.

Jag tror att ni måste jobba på att skilja person och handling och bara för att man har förståelse för de fruktansvärda saker som pedofiler själva gått igenom som barn så innebär det inte att man inte fördömer de eventuella brotten som de kanske kommer begå.

Många pedofiler kanske inte går att hjälpa, men innebär det att vi ska låta bli för det? För inte kan vi ha ihjäl eller skära snoppen av alla barn som själva blir utsatta i förebyggande syfte?

Så vad ska vi göra i stället?

Och Ebis, att jämföra vad man skulle känna som brottsoffer eller anhörig till brottsoffer och som samhällsmedborgare är omöjligt och något löjligt enligt mig. Det är inte samma sak!

emma — no offence men det där var en jävligt dum fråga, och det får mig att tro att du inte förstod vad min poäng var.

Låt oss säga så här; jag är emot dödsstraff. Jag tycker det är barbariskt och oförsvarligt. Men om nån skadade min familj så skulle jag vilja se den personen död. Förstår du hur jag menar?

När personliga känslor börjar spela in så resonerar man ofta annorlunda och utifrån ett känslomässigt (och inte logiskt) plan.

Jag skulle inte vilja vara gift med en man som fantiserar om sin dotter nej, för jag tar inte risken att han en dag tar fantasierna längre. Och för att det äcklar mig. Jag skulle antagligen vilja skada honom eller se honom död. Men då resonerar jag utifrån ett personligt och känslomässigt plan

Men nej, Oskars bra sidor skulle inte försvinna eller på annat sätt bli mindre bara för att han har ett par dåliga.

Shit — om jag skulle erkänna några av mina mest perversa fantasiser så skulle ingen vilja snacka med mig, och jag tror de flesta av oss har mörka sidor vi knappt vill erkänna för oss själva. Men de flesta av oss har en spärr och kan skilja på fantasi och verklighet. Och många av oss skulle inte ens VILJA att fantasierna blev verkliga.

I övrigt så vill jag peka på Annas inlägg ovan ditt. :thumbup:

:thumbup: *och så får jag givetvis peka på Anaiah's kommentar här ovan* mycket bra och jag håller givetvis med till 100%! :thumbup:

Anaiah och LD- Både jag och anna känner en pedofil och helt ärligt… jag skiter så otroligt hårt i vad han har blivit utsat för som barn, jag önskar att jag fick kastrera honom med en slö skridsko!

Det ni skriver är otroligt vettigt och stämmer säkert men i mina öron går det inte hem och LD jag börjar tro att dina så kallade sexuelle påhopp som du var med om som barn är bullshit för det finns ingen människa i världen som kan resonera som du gör som blivit sexuelltutnytjad som barn, TRO MIG!

Du skriver själv: "När personliga känslor börjar spela in så resonerar man ofta annorlunda och utifrån ett känslomässigt (och inte logiskt) plan."

Borde inte du då resonera på ett känslomässigt plan om du själv blivit utnytjad som barn?

Det ni skriver känns som ett hån mot alla barn som blivit antastade och NEJ alla som blivit antastade som barn blir inte pedofiler!!!!

"Genom att ha en oförlåtande attityd, likt den som ni verkar ha, så skrämmer vi pedofiler från att söka hjälp och då är risken större att de faktiskt förgriper sig på någon och då är man ju faktiskt på ett sätt medskyldig till de brott som begås.

"

Medskyldig? Give me a break…

Jag tycker att pedofiler borde kastreras, kanske inte läggas på sträckbänken, men har de väl rört ett barn så borde de kastreras och bestraffas.

Jag ser inte människovärde på samma sätt som ni gör helt enkelt, jag tyckeratt alla är värda lika mycket från början, sen kan man genom sina handlingar förbruka det, som tex pedofiler.

Ebis, nej alla barn blir inte pedofiler för att de blivit sexuellt utnyttjade, men alla pedofiler har som barn blivit utnyttjade. Så min fråga var om vi ska kastrera alla utsatta barn eftersom vi inte vet vilka av dem som kommer bli pedofiler?

Jag tycker att det är otroligt tragiskt att du sätter så lite värde på människoliv att du skiter i vad han blivit utsatt för. Skiter du i de barn som blir utsatta också då, för de är ju in facto samma person?

Du vet uppenbarligen inte så mycket om den här saken i stort, det finns definitivt individer som blivit utsatta själva men som ändå har en förlåtande syn på saken. Jag har talat med flera sådana människor. Det brukar vara de anhöriga som står för de mordiska inslagen.

Ja, Anna, jag tycker det. Är man inte en del av lösningen så är man en del av problemet, det är rak och enkel logik. Det är uppenbart, har samhället en hatisk attityd mot pedofiler så vågar de inte heller söka hjälp (flera av dem kanske frivilligt går med på kemisk kastration om de får möjlighet att söka hjälp utan att vara rädda för sitt eget liv) så är samhället också delvis skyldigt till att barnen inte skyddas i förhand. 1+1=2.

Samhället, alltså alla vi enskilda medborgare, har ett stort ansvar. Men alldeles för många skyller ifrån sig, tycker att det är myndigheternas ansvar och det är det också till viss del, men utan den ena funkar inte den andra och myndigheterna kan bara göra så mycket om samhället ändå kommer lyncha de som vågar sig fram.

En sak till Anna, du säger att alla är oskyldiga i början och att de förbrukar denna oskyldighet om de genom sina handlingar. Men du verkar inten lyssna när vi säger att de flesta pedofiler inte begår några brott eller menar du på allvar att de ska stå till svars för att deras psyke blivit skadade av andra och att de känner attraktion gentemot barn?

Fast jag tycker inte att de som söker hjälp på eget bevåg ska lynchas, tvärt om, de ska få vård. De är de enda av pedofilerna som gör rätt.

Jag tycker att de som har förgripit sig på barn borde strffas/vårdas mer och och längre, det är många som återfaller, så då kan man lika gärna köra på kemisk kastrering.

Jag tycker att jag har varit ganska tydlig vad jag tycker om de som bara tänker och de som faktikt begår övergrepp.

"Självklart ska man få tänka ved man vill och fantisera om vad man vill, men om man håller tyst om det och aldrig agerar på det så finns det ju ingen som får veta och ingen skada blir skedd, jag tänker faktiskt mest på de där "pedofil aktivisterna" som vill att det ska vara accepterat, dem skiter jag faktiskt i om det stannar vid en tanke, om man är beredd att jobba för att få pedofili att vara accepterat så är man en rätt bedrövlig ursäkt till människa oavsett om man förgriper sig på barn eller ej."

anaiah- nu får du allt ge dig! hur i helvete ska jag kunna bry mig om en människa som har varit på både mig och båda mina systrar?!

Det du skriver är som att spotta mig i ansiktet…

Du verkar inte kunna sätta dig in i andra människors sorg och det är tragiskt.

Att sitta och försvara pedofiler gör dig till ett monster i mina ögon och jag önskar att jag kunne skriva att jag önskar att du fick uppleva det själv men det önskar jag ingen…

Ebis, men där har vi ju pudelns kärna! Om du själv varit utsatt så förstår jag dina tankar mycket bättre, men jag hade ingen aning om det. Jag hoppas du förstår att jag inte kan utgå från att alla jag pratar med om det här har blivit utsatta själva?

Som LD sa tidigare, har man själv utsatts så är det ju naturligtvis svårt att ha en logisk synvinkel på det. En del klarar det men naturligtivis inte alla och jag tror inte att någon förväntar sig att brottsoffer själva ska vara förlåtande.

Du får tycka att jag är hur svinig som helst, men jag försvara inte de som begår brott, de som faktiskt inte kan tygla sina lustar, utan de som försöker med alla medel att leva ett normalt liv utan att röra barn. De förtjänar ett försvar, för tänk vad svårt det måste vara att hålla sig ifrån de man älskar (eller tror sig älska)! Jag kräver inte att du ska förstå för har du själv utsatts så blir det nästan en övermänsklig utmaning, jag talar bara om hur jag tänker kring det här.

Anna, jag ber om ursäkt om jag missuppfattat din attityd i frågan. Jag delar din oro, jag skulle också antagligen inte heller lita på någon jag visste hade en dragning mot barn oavsett om den personen begått brott eller inte.

"Jag tycker att pedofiler borde kastreras"

Har redan gjorts under den nazistiska tiden i Sverige på ett hundratal människor, eller tvångssterilisering som kanske är ett bättre ord. Majoriteten återföll till sexbrott.

"Jag tycker att pedofiler borde kastreras"

Har redan gjorts under den nazistiska tiden i Sverige på ett hundratal människor, eller tvångssterilisering som kanske är ett bättre ord. Majoriteten återföll till sexbrott.

Jag har själv blivit utnyttjad av olika grad i barndomen och jag tänker iaf ändå på dem, vad som kan ha fått dem att göra så. Har någon utnyttjat dem först etc. Knakse beror det på empati, kanske ger jag mig själv för stor skuld – jag vet inte.

Många utsatta kan mycket väl oxå få ett slags stockholmssyndrom under många år.

Vidare vill jag påpeka att tvångskastrering utfördes i Sverige men inte bara på pedofiler utan även på helt oskyldiga individer.

För att avsluta vill jag minnas att jag läst att hos aborigierna finns inte fenomenet pedofili då de är så öppna med sina kroppar och sexualitet. Så genom att vara pryda och förbanna fantasier och vård till pedofiler så kanske vi i själva verket gör problemet större och mer fascinerande.

Pedofiler ska pelas upp i röven! Dem ska plågas långsamt och smärtsamt så att dem önskar dem aldrig blivit födda! pedofiler är mindre värda en en myra och dem ska dö allihopa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *