Kategorier
diskussion & debatt

Våga tycka och be för fan inte om ursäkt!

Kvinnor är känslosamma och irrationella och gnälliga. Män visar vad skåpet ska stå! De slår näven i bordet och säger som det är. Punkt och därmed basta. Tänk om Robert Aschberg kallats för bråkig och hetsig? Vilken grej! Eller om Alex Schulman anklagats för att vara rabiat? Föreställ er det! Nu säger jag inte att […]

Kvinnor är känslosamma och irrationella och gnälliga. Män visar vad skåpet ska stå! De slår näven i bordet och säger som det är. Punkt och därmed basta.

Tänk om Robert Aschberg kallats för bråkig och hetsig? Vilken grej! Eller om Alex Schulman anklagats för att vara rabiat? Föreställ er det! Nu säger jag inte att män aldrig får skit för att de har starka åsikter för det är klart de får då och då, men att kvinnor får det när de har just det är ingen hemlighet utan snarare en norm. Arga kvinnor skrämmer och gör människor obehagliga till mods. Arga kvinnor förlöjligas och förminskas.

Lyssna på gårdagens program, ni som missade!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Våga tycka och be för fan inte om ursäkt!”

På den tiden när Ashberg var yngre kallades han ofta bråkig och hetsig men han har ju blivit äldre och väldigt mer anpassad till debatternas finrum.

Jävla konstigt det där alltså! jag blev förbannad på min gruppledare på jobbet för några dagar sedan då han sa att jag gnäller förjävla mycket, alla tjejer här gör det! -Jävla konstigt att när en tjej har åsikter så är det gnäll men när en kille säger nåt så är det bara en jäkla smart idé! sa jag och han tittad epå mig som om jag var dum i huvudet…sen skulle han ju självklart få backup också av sådär 20 killar till….härligt att jobba industri ibland=)

Du har inte funderat på att starta en förskola? Isf ställer jag min son i kö redan nu (han är jämngammal med Tamlin) :-d :love:

Emelie: kan vi inte ALLA tillsammans starta en förskola, med dahmer i spetsen då, ? :-d

Och jo jag har börjat inse det där mer och mer. Att det är OK att ha en åsikt, och ännu mer OK att stå för den. Och också OK att säga den med kraft och styrka! Det har tagit lång tid för mig att verkligen stå för det jag säger. Att våga säga "Nej men så här tycker JAG!" för jag har insett att jag inte trampar någon på tårna av en ynka åsikt. Däremot är jag fortfarande försiktig med att inte kalla folk för dumma saker, eller tro att jag vet bäst för någon annan. Jag försöker skriva om hur JAG tror är bäst för barn generellt tex. men inte hur ditt barn mår bäst. Lite småfegt kanske, men det tar tid att lära sig tycka med kraft 🙂

Så himla rätt! har alltid fått höra, när man tycker något att "men måste du vara så anti?" jaa, det måste jag! man kan ju inte bara gå runt som i en bubbla och tycka att allt är så himla bra hela tiden.. 😛 Det är så typiskt men sant att folk blir rädda och illa till mods när en tjej tycker något, varför är det så himla farligt?!

Det känns som en tröst att läsa ord som dessa.

Jag har blivit sedd som och kallad en bitch sedan jag var 11 år gammal. Just för att jag sa ifrån och inte ville ta skit från mobbare. Jag är den jobbiga och konstant negativa i andras ögon, det får jag fortfarande höra mycket ofta. Tack för att du ger mig ork att ens öppna käften och fortsätta vara jag<3

Svar: Jag likställer absolut inte mod och att inte vara duktig med dåligt beteende. Men Grynet var egoistisk, avbröt, pratade och tog plats lite för mycket, lyssnade sämre, tyckte att man kunde skippa matteläxan, tuggade med munnen öppen och ”äcklade” sig osv.

Jag tycker inte att mansrollen innfattar positivt mod, utan att man absolut inte får visa rädsla. Mod är skitbra. Men det är också viktigt att kunna visa, prata om rädsla, be om hjälp osv.

Kvinnorollen HAR varit mycket snäv med rört på sig mycket. Den är inte perfekt idag, det håller jag med om. (Helst önskar jag förstås inga roller alls.) Men den är skitbra om man jämför den med mansrollen varför jag tycker det är dags att ändra fokus. Nu är det männens tur!

Fast alltså? Jag kan inte hålla med här? Robert tycker väl alla är bråkig och hetsig? Alex kallas mobbare osv. Förstår faktiskt inte din point här? Exemplena du gav blir lustiga eftersom att det är just så som du skriver "tänk om…". Eller?

Jag respekterar dina åsikter när det gäller jämställdhet, därför skulle det var lite kul att höra vad du tycker om det här klippet från 80-talet, "jämställdhet- en modenyck": en_modenyck-_del_ett?cb%2Ca1364145%2C1%2Cf%2C103224/pb%2Ca1364142%2C1%2Cf%2C103224/pl%2Cv%2C%2C1393289/sb%2Ck103213%2C1%2Cf%2C103224″ rel=”nofollow”>http://svtplay.se/v/1393283/oppet_arkiv/jamstalldheten_modenyck-_del_ett?cb,a1364145,1,f,103224/pb,a1364142,1,f,103224/pl,v,,1393289/sb,k103213,1,f,103224

Bland annat en biolog som säger att man ser tendenser om män och kvinnligt beteende från födseln.

Jag fick ju LVU i tonåren för att jag var sk "utåtagerande". Något som vi sedan anmälade och fick rätt. Det gjordes massor med utredningar men tillslut erkände de att jag var fullt frisk, utan bokstavskombinationer. Som tur är lyckades de inte tysta ner mig, tvärtom. Det blev mer som att försöka släcka en eld med bensin.

Otroligt att man som tjej idag inte får ta plats utan att folk ska tro att det är något fel. Tjejer ska gråta och killar ska bråka liksom. Idioti.

LD! Känner igen mig enormt i det där. Jag vågar oftast säga vad jag tycker och har oftast åsikter om de mesta. Argumenterar gärna – DET får jag ofta skit för (av gamla släktmedlemmar eller sambons släkt & familj – för att vara specifik!). Jag blir, precis som du säger, förminskad och kallad "hetsig" – just ordet "hetsig" är liksom blivit en beskrivning av mig. Jag anser mig själv inte som hetsig, tro det eller ej.

Men, jag hatar när folk ska FÖRSÖKA få mig till att vara det. Som någon slags försvarsmekanism på att dem själva är så jävla karaktärslösa och fega, så måste de säga att jag är hetsig. Och vi pratar inte om ett "hett temperament". För det är ju något helt annat.

Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *